Enlaces accesibilidad
Planeta R

Formatgeria urbana, cementiris biodegradables i trobar aparcament

  • La Martina Klein explora el món dels formatges, els cementiris construïts sense formigó i apps mòbils per estalviar aparcant
  • Diumenge, 19 de juny, a les 13:40 a La 2
  • Tots els continguts a RTVE Play Catalunya

Per
Tenir les vaques felices és el secret d'aquest formatger
Tenir les vaques felices és el secret d'aquest formatger

'Planeta R' és un programa sobre reciclatge presentat per Martina Klein. Explorarà les noves erres de la sostenibilitat descobrint històries inspiradores arreu de Catalunya.

'Planeta R' coneixerà un formatger que reivindica el paper del camp en plena ciutat “fent formatge amb llet de vaques felices”. A Collserola visitarà un cementiri que repensa la seva arquitectura integrant-se amb la natura. I parlarà d'una nova eina que ens ajudarà a reduir temps quan aparquem el cotxe.

L'Enric Batlle ens parlarà dels materials biodegradables

L'Enric Batlle ens parlarà dels materials biodegradables RTVE CATALUNYA

La Martina Klein aprendrà a fer formatge amb el Francesco, un jove emprenedor que ha obert la primera formatgeria urbana reivindicant la feina del camp en plena ciutat. Amb ell anirà a una granja de Cardedeu a buscar llet ecològica i de quilòmetre zero.

En plena serra de Collserola, visitarà el cementiri més sostenible de Catalunya, el Parc de Roques Blanques. Amb l'arquitecte Enric Batlle, la Martina observarà com el formigó deixa espai a la fusta i altres materials naturals biodegradables.

Trobar aparcament a la ciutat no és fàcil

Trobar aparcament a la ciutat no és fàcil RTVE CATALUNYA

I si teniu cotxe a ciutat, segur que el que més us desespera es trobar lloc per aparcar. La Martina prova l'aplicació SMOU que incorpora un sistema de predicció de places lliures. La idea és reduir la contaminació que generem mentre circulem buscant lloc.

Finalment, el programa sortirà al carrer com cada setmana per preguntar sobre els hàbits a l’hora de comprar. Amb la col·laboració dels experts Toni Lodeiro i Josep Maria Ganyet reflexionaran sobre com serà la mobilitat del futur.

RTVE

anterior siguiente