Enlaces accesibilidad
Premis Rosa de Sant Jordi 2021

'La boda de Rosa' i 'The father' premis Rosa de Sant Jordi de Cinematografia 2021 de RNE

  • Els premis Rosa de Sant Jordi s'atorguen per votació dels oients de Ràdio 4, de RNE
  • Els guardons s'entregaran dilluns 19 d'abril a Barcelona

Per
Les pel·lícules 'La boda de Rosa', 'The father' i 'El año del descubrimiento' han estat les guardonades aquest 2021
'La boda de Rosa', 'The father' i 'El año del descubrimiento', guardonades aquest 2021

Els Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia 2021 afegeixen al seu palmarès el veredicte de la Rosa de Sant Jordi que es decideix per votació popular dels oients de Ràdio 4, i que en aquesta 65a edició han recaigut en les pel·lícules 'La boda de Rosa' i 'The father'.

La Rosa de Sant Jordi a la millor pel·lícula espanyola ha estat per a 'La boda de Rosa', participada per RTVE. El film dirigit per Icíar Bollaín ha sigut el més votat. D'altra banda, els oients de Ràdio 4 també han volgut que la Rosa de Sant Jordi a millor pel·lícula estrangera sigui per a 'The father', dirigida per Florian Zeller.

L'entrega dels premis se celebrarà el pròxim 19 d'abril als Cinemes Verdi de Barcelona. Seguint totes les normatives de prevenció per la COVID-19, s'espera una entrega presencial, que serà objecte d'un programa especial a Ràdio 4 i a La 2 de TVE dins del circuit català.

Premis Sant Jordi 2021

Els Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia han reconegut en aquesta edició 'El año del descubrimiento', dirigida per Luís López Carrasco, com a millor pel·lícula espanyola; Patricia López Arnáiz com a millor actriu espanyola pel seu treball a 'Ane', 'Uno para todos' i 'Ofrenda a la tormenta', les primeres participades per RTVE, i Mario Casas com a millor actor espanyol per 'No matarás', també participada per RTVE. A més, la millor òpera prima d'aquesta edició és 'My Mexican Bretzel', dirigida i escrita per Nuria Giménez Lorang.

En l'apartat internacional, 'Corpus Christi', de Jan Komasa, ha aconseguit el premi a millor pel·lícula estrangera; i Mariana di Girolama, per 'Ema', i Luca Martinelli, per 'Martin Eden', han merescut els guardons a millor actriu i actor estrangers.

RTVE

anterior siguiente