Enlaces accesibilidad
RTVE Somos Cine

L'actor britànic Jeremy Irons, guardonat amb el Premi d'Honor als Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia

  • El carismàtic actor rep el premi per la qualitat de les seves interpretacions en les seves quatre dècades de carrer
  • Els guardons s'entregaran el 29 d'abril a Barcelona

Per
Premis RNE Sant Jordi de Cinematografía
Premis RNE Sant Jordi de Cinematografía

RNE ha reconegut amb el Premi d'Honor dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia 2019

El carismàtic actor britànic ha estat premiat per les seves quatre dècades de trajectòria en les que ha interpretat papers en pel·lícules de gran qualitat com 'Herida' de Louis Malle, 'La misión' de Roland Joffé, 'Inseparables' de David Cronenberg,  'La casa de los espíritus' de Billie August,  'Lolita' d'Adrian Lyne o 'Belleza robada' amb Bernardo Bertolucci.

Irons ha triomfat no només als cinemes, també a la televisió i al teatre, on es va formar com a actor. L'actor té al seu palmarès premis com els Globus d'Or, Emmys, Tony, el premi Donostia de Sant Sebastià i l'Oscar que va guanyar el 1990 per 'El misterio Von Bülow'.

El britànic és, sens dubte, un dels actors europeus més valorat. Ha treballat a Hollywood amb regularitat, també en grans produccions com 'Batman versus Superman' o 'La liga de la Justicia' formant part sempre dels més importants repartiments.

Aquest mes d'abril, l'actor presenta al Barcelona Film Fest'Pintores i reyes del Prado', un documental que commemora els 200 anys del Museu, en el que fa de narrador.

Premis Sant Jordi

Els Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia han destacat en aquesta edició 'Las distancias', participada per RTVE, com a millor pel·lícula espanyola. El premi a millor actriu espanyola és per a Bárbara Lennie, pels seus treballs a 'Petra', 'La enfermedad del domingo' (participades per RTVE), 'El reino' i 'Todos lo saben'. I Antonio de la Torre ha estat considerat millor actor espanyol per 'El reino'. El premi a la millor òpera prima ha estat per a 'Viaje al cuarto de una madre', de Celia Rico, també amb participació de RTVE.

I en l'apartat internacional 'Lázzaro feliz', d'Alice Rohrwacher, ha estat considerada millor pel·lícula, i Harry Dean Stanton i Vicky Krieps, millor actor i actriu respectivament.

El premi a la trajectòria ha estat atorgat a Jorge Sanz, les Roses de Sant Jordi han recaigut en les pel·lícules 'Campeones', coproduïda per RTVE, i 'Bohemian Rhapsody' i el premi a la indústria en l'escola FX Animation Barcelona 3D & Film.

RTVE

anterior siguiente