Enlaces accesibilidad

El Suprem prohibeix l'accés a la piscina comunitària a qui no sigui propietari d'un habitatge

  • Dona la raó als veïns d'una comunitat que denunciaven un altre per l'ús fraudulent dels espais comunitaris
  • El veí, propietari d'un pis i set places de garatge, llogava aquestes places amb accés a la piscina comunitaria

Por
La piscina de la comunitat de propietaris Flor del Golf 1.
La piscina de la comunitat de propietaris Flor del Golf 1.

El Tribunal Suprem estableix que els propietaris d'una plaça de garatge, però sense habitatge, no poden fer ús de la piscina comunitària ni altres espais comuns.

Ni piscina ni espais comuns

El Suprem ha trigat 2 anys a dictar sentència i durant aquest temps el propietari ha continuat duent als seus llogaters i aquests als seus familiars

Amb aquesta sentència de 18 pàgines, l'Alt Tribunal estima el recurs contra la decisió de l'Audiència Provincial de Palma i dona la raó a una comunitat de veïns a Santa Ponsa. Considera que els espais comuns, com la piscina i la barbacoa, estan a disposició d'aquells que estan residint a la urbanització i que la resta sols són usuaris d'una plaça d'estacionament.

"El Tribunal Suprem ha trigat 2 anys a dictar sentència i durant aquest temps el propietari ha continuat duent als seus llogaters i aquests als seus familiars, conscients que hi havia una denúncia i estava en mans del jutge", explica Charo Ruiz, Administradora de la finca Flor del Golf 1.

Un veí llogava el garatge amb piscina

El propietari tenia per escrit que poguessin accedir a la piscina, a la barbacoa i les gandules

La denuncia s'interposà arran d'un veí, propietari d'un pis i 7 places de garatge. L'home llogava les places amb accés a la piscina. Fou una festa multitudinària el fet que provocà el malestar entre els veïns.

"Venien amb geleres i no venia un matrimoni sinó que venien 10 o 12 persones d'uns 15 a 20 anys. El propietari tenia per escrit que poguessin accedir a la piscina, a la barbacoa i les gandules", diu la presidenta de la Comunitat de Veïns Flor del Golf 1, Catherine Roulière.

Exonerats de les despeses

En el marc de la resolució, els magistrats també han conclòs que els titulars dels garatges que no ho siguin d'habitatges no poden fer ús de la piscina i barbacoa, "si bé quedaran exonerats de les despeses que aquestes zones generin".