Enlaces accesibilidad

Oriol Castro, xef del 'Disfrutar': "No ens podem creure els millors del món"

  • El 'Gastronimic Forum Barcelona' farà valdre la potència de la nova cuina catalana
  • Oriol Castro, xef del restaurant 'Disfrutar', visita el Cafè d'idees
Oriol Castro, xef del 'Disfrutar': "No ens podem creure els millors del món"
Oriol Castro, xef del 'Disfrutar': "No ens podem creure els millors del món"

Arrenca el 'Gastronomic Forum Barcelona', un esdeveniment on es valora la potència de la nova cuina catalana. Un fòrum que vol ser l'altaveu de Catalunya com a regió mundial de la gastronomia aquest 2025.

El xef del restaurant 'Disfrutar', Oriol Castro, visita el Cafè d'idees i explica: "És molt important per Catalunya. Hi haurà tots els restaurants tres estrelles, és la primera vegada que es reuneixen en un congrés".

Cafè d'idees - Oriol Castro: "La creativitat es converteix en tradició al llarg dels anys"

La cuina catalana, capdavantera al món

El cuiner del restaurant, que ja reuneix 3 estrelles Michelin, explica per què la cuina de Catalunya és capdavantera al món. "La creativitat es converteix en tradició al llarg dels anys. Som una potència molt creativa", comenta.

Tanmateix, diu que la màquina creativa del restaurant no para després de rebre aquests reconeixements. "No ens podem creure els millors del món. Aquest reconeixement ja no val per a res", reconeix. De fet, 'Disfrutar' és considerat el millor restaurant del món segons 'The World's 50 Best Restaurants'.

La cantant Lady Gaga va visitar el restaurant de l'Eixample de Barcelona abans del seu concert al Palau Sant Jordi. "Per nosaltres tots els clients són iguals, tots tenen el mateix respecte", manifesta el cuiner.

Dirigit pels xefs Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, el restaurant ofereix una experiència culinària a partir d'un menú degustació que costa 315 euros. El menú se serveix en 2 versions, la clàssica i la "festival", però tots dos tenen el mateix preu. El primer és una agrupació dels millors plats de la història del restaurant; el segon, més efímer, es renova cada any.