Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El salesiano Faustino García Pérez, amigo y compañero del recién asesinado César Antonio Fernández, ha recordado la vitalidad y entrega del misionero, durante una entrevista realizada por el programa de Rne 14 horas. Faustino, que actualmente vive en Túnez, ha asegurado que ellos asumen los riesgos de vivir en países en conflicto porque "el mal sólo se puede vencer con el bien". 

Un tribunal de primera instancia tunecino ha condenado a cadena perpetua a siete hombres acusados de participar en los atentados yihadistas que en 2015 segaron la vida de 60 turistas extranjeros. Tres pistoleros  ametrallaron en marzo y junio de 2015 a decenas de turistas en el museo de El Bardo, en Túnez capital, y un playa de la ciudad balneario de Susa. En el primer atentado perecieron 22 personas, entre ellas dos ciudadanos españoles, y en el segundo 38 turistas de diferentes nacionalidades que pasaban unos días de descanso en un hotel de lujo de la ciudad.Todos los ataques fueron reivindicados por grupos locales vinculados a la organización yihadista panislamista Estado Islámico.

Queden en llibertat amb càrrecs les setze persones detingudes per la policia nacional per pressumptes desordres públics, per ocupar les vies del Tren d'Alta Velocitat en l'aniversari de l'ú d'octubre. Entre els arrestats hi havia els alcaldes de Verges i de Celrà, ambdós de la CUP.  L'independentisme critica que els arrestos es fessin sense ordre judicial i atribuei l'operatiu a la voluntat de transmetre por en dates prèvies al judici de l'ú d'octubre. Al Parlament els grups sobiranistes han deixat les comissions en marxa en senyal de protesta. Amb aquest context es reuneixen el vicepresident Pere Aragonés i la consellera de presidència, Elsa Artadi, amb la vicepresidenta del govern central Carmen Calvo. Li proposaran crear una taula de negociació bilateral amb un mediador independent per ressoldre el conflicte entre Catalunya i l'Estat. Ho posen com a condició per permetre l'aprovació dels pressupostos. 

La defensa de Jordi Sánchez, Jordi Turull, i Josep Rull demana que en el judici per l'ú d'octubre compareguin com a testimonis el Rei Felip VI, l'ex president Mariano Rajoy, el president Pedro Sánchez y l'ex president Carles Puigdemont, aquest per videocomferència. Mentre el govern avança que en la reunió que mantindrà dijous 17 de gener amb la vicepresidenta Carmen Calvo proposarà una taula de negociació bilateral amb mediació independent per trobar una solució política a la crisi entre Catalunya i l'Estat. D'altra banda l'operació antiterrorista duta a terme pels Mossos d'Esquadra a Barcelona i Igualada se salda amb disset persones detingudes, cinc de les quals en un avançat estat de radicalització. Segons el Departament d'Interior tenien voluntat d'atemptar però no tenien els mitjans per fer-ho. I 3.000 persones, convocades per la Xarxa Feminista de Catalunya, s’apleguen a la plaça Sant Jaume de Barcelona en suport a les dones d’Andalusia i en contra de Vox.

Los terroristas yihadistas somalíes de Al Shabab han sembrado el caos en un complejo hotelero en Nairobi este martes con la explosión de al menos una bomba en la zona. Varios coches han quedado calcinados y después ha habido disparos, que todavía continúan. Los afectados han relatado en redes sociales los momentos de pánico vividos: gente atrapada en habitaciones y oficinas encerradas y aterradas. Por el momento, no hay informaciones exactas sobre víctimas. 

Els Mossos d'Esquadra llencen una operació contra el terrorisme jihadista a Barcelona i Igualada. Amb sis entrades i registres, L'operatiu es fruit d'una investigació iniciada el 2017 i està tutelada pel jutjat central d'instrucció 6 de l'Audiència Nacional. En el terreny político-judicial els partits independentistes es decanten per una esmena a la totalitat dels Pressupostos Generals de l'Estat, tot i que encara no han pres una decisió definitiva. I les defenses dels encausats per l'1 d'octubre comencen a presentar els seus escrits de conclusions provisionals. El president de la Generalitat, Quim Torra, demana des de la Universitat de Stanford, als Estats Units, una mediació internacional entre Catalunya i l'Estat. A Pineda de Mar més de 300 persones es concentren per rebutjar els maltractaments que un nadó de dos mesos hauria patit a mans del seu pare. Ens apropem també al concert homenatge a Moncho, el gitano del bolero.

Los Mossos d'Esquadra llevan a cabo este lunes una operación policial antiterrorista contra una supuesta célula yihadista. Según un mensaje en la red social Twitter, ha habido seis registros en las localidades de Barcelona e Igualada.

La operación es fruto de una "larga investigación" de la Comisaría General de Información y ha sido ordenada por el Juzgado Central número 6 de la Audiencia Nacional.

Según TVE, que cita fuentes de la investigación, cinco de los registros se han producido en Barcelona y el sexto en Igualada, donde hay también un detenido. En total se esperan alrededor de una decena de detenciones. El barrio barcelonés de Ciutat Vella es el "epicentro" de la operación, según TVE.

Los sospechosos, siempre según la información recabada por TVE, están presuntamente relacionados con la delincuencia común y los robos con violencia a turistas. El grupo se estaba preparando para poder atentar, según la misma fuente, pero no está relacionado con la alerta provocada el pasado mes por una comunicación del Departamento de Estado de Estados Unidos que avisaba a sus ciudadanos de un posible atentado en Barcelona.