Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El president de la Generalitat, Quim Torra i el seu predecessor Carles Puigdemont faran avui la comferència sobre el judici del procés que tenien previst però no serà al Parlament Europeu. El president de l'eurocambra, Antonio Tajani, la va vetar per que la considerava d'alt risc per a l'ordre públic. El judici al Suprem es repren demà dimarts.

Mentre els partits polítics es troben ja en mode de pre-campanya després de la convocatòria de generals per al 28 d'abril.

A Barcelona els Mossos investiguen la mort violenta d'una dona el cos de la qual va ser localitzat la matinada d'ahir a la platja del somorrostro de Barcelona.

I a la capital catalana la plataforma d'afectats per la R4 i Stop Pujades, han convocat vaga de bitllets i una concentració a l'estació de Sant Andreu Arenal entre les 8 i les 9.

En clau esportiva el Barça s'ha proclamat campió de la Copa del Rei, per segon any consecutiu, després de guanyar al Reial Madrid a la pròrroga per 93 a 94.

Este sábado se ha celebrado en Barcelona una multitudinaria manifestación contra el juicio del procés bajo el lema "La autodeterminación no es delito" en la que también se ha hecho un llamamiento a participar en la huelga general convocada para el próximo 21 de febrero. En la concentración han participado al menos 200.000 personas, según las cifras facilitadas por la Guardia Urbana de Barcelona, que la organización eleva hasta 500.000.

Al Tribunal Suprem se celebra la segona sessió del juidici del procés. Serà el torn de les acusacions de la fiscalia, l'advocacia de l'Estat i l'acusació popular que excerceix VOX. Respondran les al.legacions que ja hem escoltat de les defenses. Els advocats dels acusats van parlar de causa general i de persecució a l'independentisme i van qüestionar la imparcialitat del tribunal.

El president de la Generalitat, Quim Torra, present en el primer dia de judici, ha demanat que s'arxivi la causa i a sol.licitat al president del govern central Pedro Sanchez que torni a la mesa del diàleg si vol evitar que decaiguin els seus pressupostos. Avui es voten les esmenes a la totalitat. No sembla que ERC ni PDCAT tinguin intenció de retirar les que han presentat.

L'Audiència de Barcelona ha absolt Narcís Serra, Adolf Todó i la resta d'acusats pel cas dels sobresous de Catalunya Caixa. El tribunal no veu indici d'administració deslleial ni d'apropiació indeguda tot i que l'increment salarial es va aprovar quan la situació de l'entitat era ja molt complicada.

I els bisbes catalans demanen perdó a les victimes d'abus sexual a menors coneguts en els ultims dies. Demanen també que es denunciin els casos davant la fiscalia i es comprometen a actuar per evitar-ne de nous.

El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, ha asegurado este sábado que no aceptará la autodeterminación de Cataluña, ya que "fuera de la Constitución, no hay diálogo posible, son monólogos". Con estas palabras, pronunciadas durante su intervención en la presentación de la candidatura de Alfredo Retortillo a la alcaldía realizada en el BEC de Barakaldo (Vizcaya), Sánchez ha hecho referencia a la disolución el pasado viernes de la mesa de partidos creada para resolver el conflicto catalán y la retirada de la figura del relator. Por su parte, Quim Torra ha pedido a Sánchez "valentía y coraje" para seguir con el diálogo  y ha insistido en negociar el derecho de autodeterminación.

El presidente de la Generalitat de Cataluña, Quim Torra, ha acudido este sábado a la prisión de Alcalá Meco, donde ha visitado a la expresidenta del Parlament Carme Forcadell y a la exconsellera Dolors Bassa. Después se ha dirigido a la de Soto del Real, donde se ha encontrado con el exvicepresidente catalán Oriol Junqueras; los exconsellers Jordi Turull, Raül Romeva, Joaquim Forn y Josep Rull; así como Jordi Sánchez y Jordi Cuixart, expresidente de la Assemblea Nacional Catalana (ANC) y presidente de Òmnium Cultural, respectivamente.