Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • Dies claus per saber si hi haurà acord entre els partits espanyols per poder formar govern. Mariano Rajoy s'ha reunit aquest matí el líder de Ciutadans i d'aquí a una hora ho farà amb el de Podem. Albert Rivera no tanca la porta a l'abstenció, però, diu que, ara com ara, veu més un govern del PP en minoria amb ells fent una oposició constructiva./
  • A Catalunya hi ha malestar per la filtració que Interior hauria posat en marxa una anomenada "operació Catalaunya" per investigar política independentistes catalans. Avui el govern català ha estat contundent en denunciar l'utilització dels aparells de l'estat per a un ús partidista contra plantjaments democràtics, ha dit la portaveu. Munté ha advertit que no es quedaran de braços creuats i que analitzaran totes les fòrmules jurídiques i socials per defensar-se./ Però la qüestió pendent més important per al govern català és l'aprovació d'uns pressuspostos per a l'any vinent. Un fet que el vicepresident Junqueras ha vinculat avui a la qüestió de confiança al president Puigdemont. Una aprovació que, segons Ciutadans, el principal grup de l'oposició, depén més aviat de la CUP.
  • Continua en estat greu però estable el nen de 2 anys que va resultar ferit en l'incendi declarat ahir en el pis on vivia la familia al barri del Besòs de Barcelona. Dos germans de 6 i 4 anys hi van morir. Els mossos continuen investigant les causes del foc i cada cop sembla més probable que els nens estiguessin sols en el moment de començar les flames./ De fet el Besòs és un dels barris més pobres de Barcelona. L'Ajuntament hi té localitzats uns 200 pisos ocupats, com el que ahir es va incendiar, i moltes famílies hi viuen en condicions precàries. El consistori hi té previstes actuacions urgents.
  • Operació conjunta dels Mossos d'esquadra i la Policia Nacional contra el blanqueig de capitals a Barcelona i la Costa Brava. Hi ha onze detinguts, la majoria ciutadans d'origen rús i ucraïnès, entre els quals Arman Mayilyan, de nacionalitat armenia i conegut restaurador, instal.lat a Barcelona. Entre els detinguts també hi ha el fill de l'exalcalde de Kiev.
  • Ja s'han fet públiques les notes de tall definitives per a l'accés a les universitats catalanes. Dels més de 46 mil estudiants preinscrits a la convocatòria del juny, prop del 88 per cent ha obtingut plaça. I el 68% dels alumnes podran estudiar el que havien triat en primera opció. Les xifres globals, així com les preferències dels estudiants, es mantenen...
  • El Barça presentarà divendres el defensa francès Samuel Umtiti. Però al club l'atenció continua centrada en Leo Messi. La campanya que el Barça va engegar per impulsar el suport popular al jugador sembla que està dividint als culès. Tot i les crítiques, el club continua promovent la iniciativa, dins i fora de les xarxes socials./ Mentrestant l'Espanyol continua treballant amb pilota en l'inici del projecte de Quique Sánchez Flores.
  • Malgrat tenir un nom familiar, el cantautor JOSÉ GONZÁLEZ no és gaire conegut a casa nostra. De fet, va néixer a Suècia, de pares argentins que van fugir del cop d'estat al seu país... i a Suècia s'ha format com a músic i ha despuntat en el panorama del pop-folk actual. Avui toca amb el seu grup al Festival Jardins de Pedralbes.

Setmana decisiva en les negociacions per formar govern. Després de reunir-se amb Mariano Rajoy, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha reiterat que el seu grup no donarà suport a la investidura ni entrarà en un govern amb els populars, però es mostra disposat a negociar, des de l'oposició, qüestions com ara el sostre de despesa o els pressupostos. Descartat un pacte a 3 amb el PP i el PSOE, Rivera ha anunciat que demà la direcció del seu partit decidirà el sentit del vot a la investidura de Rajoy. El partit Popular diu que seria convenient celebrar la investidura a finals de juliol o començaments d'agost, i demà farà arribar a tots els grups un document, diuen, per començar a parlar.

Continua estable dins la gravetat el nen de 2 anys ferit ahir en l'incendi del pis on vivia al Barri del Besòs, i on van morir els seus germans, de 4 i 6 anys. Els mossos continuen investigant les causes del foc. L'Ajuntament té localitzats al barri uns 200 pisos okupats, com el que ahir es va incendiar. És un dels barris més pobres de Barcelona, on el consistori té previstes actuacions urgents.

Operació conjunta dels Mossos d'esquadra i la Policia Nacional contra el blanqueig de capitals. Hi ha onze detinguts, la majoria ciutadans d'origen rús i ucraïnès, i s'han fet una quinzena d'escorcolls, com a l'exclusiu restaurant japonès Yubari de Barcelona. Els acusen d'haver creat un entramat de societats per moure capitals d'origen il·lícit, amb què compraven immobles. Es calcula que haurien blanquejat uns 10 milions d'euros.

Els malalts de leucèmia o els acabats de trasplantar ja poden ser atesos en un únic espai: és el primer hospital de dia d'Hematologia de Catalunya, pioner a tot Espanya. Els pacients s'estalvien ara haver de recórrer diverses consultes disseminades per la Vall d'Hebron.

El Barça es manté ferm en la defensa de Leo Messi i els empleats del club posen al Camp Nou fent el símbol de la campanya engegada dissabte passat. Mentrestant, Quique Sánchez Flores ja dirigeix a un Espanyol que continua amb molts moviments. Cañas ha marxat al Paok grec i Mamadou, a l' Eupen belga. 

REUNIÓ RAJOY-RIVERA. CIUTADANS DECIDIRÀ DEMÀ EL SENTIT DEL VOT A LA INVESTIDURA DE RAJOY.

INCENDI AL BARRI DEL BESÒS. CONTINUA ESTABLE DINS LA GRAVETAT EL NEN DE 2 ANYS FERIT A L'INCENDI.

BLANQUEIG DE CAPITALS. MOSSOS I POLICIA NACIONAL DESMANTELLEN UNA XARXA I DETENEN 11 CIUTADANS RUSSOS I UCRAÏNESOS.

HOSPITAL D'HEMATOLOGIA. CATALUNYA JA COMPTA AMB EL PRIMER HOSPITAL DE DIA PER A MALALTS DE LEUCÈMIA I ACABATS DE TRASPLANTAR.

ELS EMPLEATS, TAMBÉ. EL BARÇA MANTÉ LA CAMPANYA PER DEFENSAR LEO MESSI TOT I LA POLÈMICA.

Dos hermanos, una niña de 6 años y un niño de 4, han fallecido en el incendio de la vivienda en la que vivían con su familia en el barrio del Besòs, en Barcelona. Un tercer hermano, de 2 años, se encuentra ingresado en estado crítico. Los tres se encontraban en el piso, una planta baja con barrotes en las ventanas. La familia hacía varios años que vivía en el barrio. Según los vecinos, habían ocupado una casa. Ahora se investiga, si en ese momento, los niños estaban solos.
 

  • Tràgic incendi aquest matí al barri del Besòs de Barcelona en què han mort dos germans, de 6 i 4 anys, i el més petit de 2 pateix ferides molt greus. Mentre els mossos investiguen les causes que han pogut provocar el foc, el barri continua en estat de xoc.... Ens ho explica Isabel palacios.
  • El proper 19 de setembre. És la data en què Francesc Homs haurà de declarar com a investigat el davant el Tribunal Suprem. A l'exconseller de la Presidència i actual diputat al Congrés, se li imputen els delictes de desobediència, prevaricació i malversació per l'organització de la consulta indepedentista del 9N. Francesc Homs ja va declarar davat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
  • Superat el primer debat, el més ideològic, el Partit Demòcrata Català, que substitueix Convergència, s'enfronta ara a l'elecció dels càrrecs. Fins dimecres es poden presentar candidatures per liderar-lo. L'elecció dels càrrecs està prevista per al dissabte 23 i el debat intern torna a estar assegurat. L'encapçalarà un tàndem presidencial, un home i una dona. Artur Mas i Neus Munté presentaran candidatura i ja fan campanya. L'exconseller Germà Gordó ja ha anunciat que es presentarà i un altre aspirant pot ser Jordi Turull, del sector més oficialista. Aquest matí Neus Munté ha anunciat que deixarà l'escó si en surt escollida./ El nom del nou partit ha provocat molta divisió interna, i també conflicte a fora. Demòcrates de Catalunya, el partit que va néixer de l'escisió d'Unió, alertarà al registre de partits de la similitud del nou nom de Convergència amb el seu, fet que podria incomplir la llei de partits.
  • Vueling ha garantit que el cap de setmana del 15 de juliol, la primera de les dates crítiques d'aquest estiu, no hi haurà cancel·lacions i que la puntualitat serà la d'abans de la crisi.
  • L'Espanyol va de pressa i ja ha presentat en seu quart fitxatge de l'era Shen Yangsen: el brasiler Leo Baptistao. El davanter signa contracte per cinc temporades./ El Barça ha firmat aquest matí l'acord amb la fiscalia i l'advocacia de l'estat per tancar el cas Neymar.

Dos hermanos de 6 y 4 años de edad han muerto este lunes al incendiarse su piso en el barrio del Besós de Barcelona, donde otro hermano, de 2 años, ha quedado herido crítico, en un siniestro en el que han resultado afectadas de poca gravedad otra decena de personas, entre ellos los padres de los fallecidos. El incendio se ha iniciado hacia las nueve de la mañana por motivos que se investigan en los bajos del número 6 de la calle Rodés de Barcelona, en el empobrecido barrio del Besós, a las afueras de la capital catalana, donde los vecinos han protestado con gritos de rabia e indignación, impotentes por la tragedia.

Una nena de 6 anys i el seu germà de 4 han mort, i un tercer germà, de 2, està en estat crític després d'incendiar-se el pis en què vivien al Districte de Sant Martí de Barcelona. En l'incendi també han resultat ferides altres 11 persones. El foc ha començat poc abans de les 9 del matí per causes que encara s'investiguen. Sembla que s'ha declarat en una única estança de reduïdes dimensions on es trobaven tots els membres de la família.

Fins dimecres és obert el termini per presentar candidatures a la direcció executiva que es votarà el 23 de juliol. I avui hem sentit les valoracions de la resta de grups polítics catalans. Esquerra desitja sort al nou partit i celebra que hi hagi més transversalitat en l'espectre independentista. Ciutadans, Iniciativa i Partit Popular coincideixen a dir que és només un canvi cosmètic, i el PSC saluda el nou partit del que diuen que és ple d'incerteses.

Vueling garanteix a la Generalitat que no hi haurà cancel·lacions i que la puntualitat serà com la d'abans de la crisi durant l'operació sortida de 15 de juliol. En la primera reunió de seguiment entre la companyia i els responsables dels departaments de territori i empresa, l'aerolínia ha explicat que sí que hi podrien haver reprogramacions de vols en aeronaus més grans. La setmana que ve hi haurà una nova reunió per abordar el segon cap de setmana crític: el de l'u d'agost.

Les possibles incidències amb els vols no espanten els catalans, que enguany ja han fet un deu per cent més de reserves que l'any passat per anar de vacances. Les illes i Andalusia, capitals europees o els Estats Units són les destinacions preferides, amb una despesa d'entre 1.500 i 2.500 euros de mitjana, i una estada d'entre 8 i 15 dies.

Portugal celebra la primera Eurocopa de la seva història. Tot i la lesió de Cristiano als primers minuts de la final, la selecció de Fernando Santos va aconseguir imposar-se a l'amfitriona, França. El davanter suplent Eder va ser l'heroi de la nit en marcar el gol de la victòria a la pròrroga.

TRÀGIC INCENDI A BARCELONA. DOS GERMANS DE 4 I 6 ANYS HAN MORT I UN TERCER, DE 2, ESTÀ CRÍTIC.

PARTIT DEMÒCRATA CATALÀ. FINS DIMECRES ES PODRAN PRESENTAR CANDIDATURES A LA DIRECCIÓ EXECUTIVA.

SITUACIÓ A VUELING. LA COMPANYIA ASSEGURA QUE NO HI HAURÀ CANCEL·LACIONS EL PROPER CAP DE SETMANA.

VACANCES 2016. AUGMENTEN UN 10% LES RESERVES I ES CONSOLIDA LA TENDÈNCIA DELS DARRERS ANYS.

SENSE CRISTIANO. PORTUGAL GUANYA LA SEVA PRIMERA EUROCOPA GRÀCIES A UN GOL D'EDER A LA PRÒRROGA.

Dos menores han muerto este lunes y otras ocho personas más han resultado heridas en el incendio de una vivienda en el distrito de Sant Martí de Barcelona.

Entre los heridos hay un niño, cuyo estado es muy grave, según ha podido confirmar TVE, y otros dos menores que se han lanzado al vacío desde el segundo piso, presos del pánico.

Además, hay al menos seis adultos heridos, entre ellos la madre de los dos menores fallecidos, con el resto atendidos por intoxicación por humo.

Según los Bomberos de Barcelona, el incendio se ha iniciado por circunstancias desconocidas, cuyo origen se está investigando en un piso de la planta baja del número 4 de la calle Rodés, del barrio del Besós, cerca del Fórum de Barcelona.

Al lugar del siniestro se han desplazado diez dotaciones de Bomberos y tres ambulancias, así como cinco unidades del Sistema de Emergencias Médicas (SEM) y un coche de mando, así como efectivos de la Guardia Urbana y de los Mossos d'Esquadra.