Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La Guardia Civil ha detenido este martes a 14 empleados del Administrador de Infraestructuras Ferroviarias (Adif) en una operación contra una red acusada de inflar facturas para generar un presunto sobrecoste de más de 80 millones de euros en tres obras del AVE en la zona de la estación de La Sagrera, en Barcelona.

Entre los detenidos, figuran el exdirector de obras de Adif Jaime G.G. y el exdirector de Alta Velocidad de la zona noroeste del AVE Rafael R., que ya fueron arrestados en 2014 en otra operación por fraude en la construcción del AVE dirigida por el juzgado de instrucción número 9 de Barcelona, acusados de alterar las mediciones técnicas para causar un sobrecoste en las obras.

La consellera de la Presidencia, Neus Munté, ha dicho sentir "vergüenza" por el "juicio político" contra el expresidente de la Generalitat Artur Mas por haber organizado la consulta soberanista del 9N de 2014.

Tras la reunión de este martes del Govern, Mas ha denunciado la "intencionalidad política" de este proceso judicial, por el que, ha dicho, "todos los demócratas deberían ruborizarse". "Es un juicio político desde el primer minuto", ha insistido la portavoz del Govern.

Acaba la Instrucció del cas 9-N, i el magistrat veu indicis que l'expresident de la Generalitat Artur Mas, i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau poden haver comés delictes de desobediència greu i prevaricació administrativa. La raó: haver tirat endavant la consulta del 9N fent servir recursos de l'administració autonòmica, malgrat conèixer la decisió del Constitucional de suspendre-la. El magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya desestima les al.legacions de les defenses, i queda per saber què hi diu el Suprem sobre Francesc Homs, ja que en tenir fur, el seu cas es va traslladar a l'alt tribunal. Ara, les parts tenen 10 dies per decidir si sol.liciten l'obertura de judici oral.

Una quinzena de detinguts en una macrooperació policial per frau de més de 80 milions de euros en obres de l'AVE a Barcelona. Entre els detinguts hi ha exalts càrrecs d'Adif per presumpta malversació de diners amb sobrecostos en la construcció dels traçats de l'alta velocitat propers a l'estació de La Sagrera. La Guàrdia Civil ha fet una quinzena d'escorcolls.

I en dues operacions policials més, la Guàrdia Civil ha detingut vuit persones acusats de pertànyer a la màfia russa i de blanquejar capitals amb operacions immobiliàries a la costa de Tarragona. I a Barcelona i altres poblacions de l'àrea metropolitana, els mossos preveuen fer una vintena de detinguts de nacionalitat xinesa, que presumptament formaven part d'una xarxa dedicada a extorquir altres ciutadans xinesos.

Barcelona estreny el setge als pisos turístics il.legals. Més inspeccions a particulars i plataformes i sancions de fins a 600 mil euros. En un any, s'han fet més de 6 mil inspeccions, un 10 per cent de les quals han derivat en ordres per acabar amb l'activitat. Hi ha 29 precintes pendents, la majoria a Ciutat Vella.

La selecció espanyola ja ha tornat a casa després de caure eliminada als vuitens de final de l'Eurocopa. La derrota per dos a zero davant Itàlia tanca l'etapa més exitosa del futbòl espanyol amb un títol mundial i dos d'europeus. L'afició reclama el relleu de Del Bosque i de part de la plantilla.

CAS 9N. EL JUTGE VEU INDICIS DE DESOBEDIÈNCIA I PREVARICACIÓ PER PART DE MAS, ORTEGA I RIGAU.

FRAU OBRES AVE. MACROOPERACIÓ DE LA GUÀRDIA CIVIL AMB 14 DETINGUTS PER SOBRECOSTOS DE MÉS DE 80 MILIONS A LA SAGRERA.

OPERACIONS POLICIALS. VUIT DETINGUTS A TARRAGONA PER BLANQUEIG DE CAPITALS I 20 A BARCELONA ACUSATS D'EXTORQUIR CIUTADANS XINESOS.

PISOS TURÍSTICS. S'ESTRENY EL SETGE ALS IL.LEGALS AMB MÉS INSPECCIONS I SANCIONS DE FINS A 600.000 EUROS.

FI DE CICLE. LA SELECCIÓ ESPANYOLA TORNA A CASA DESPRÉS DE FRACASSAR A L'EUROCOPA.

  • L'endemà de les eleccions generals es constata que la governabilitat a Espanya no és fàcil. La clara victòria del PP reforça Mariano Rajoy, però, continua depenent d'altres per poder ser president. En conjunt el mapa polític no ha variat gaire, però ningú vol sentir a parlar d'unes terceres eleccions. Els pactes s'imposen i a partir d'avui començaran les negociacions per trobar majories suficients. El 19 de juliol s'han de constituir les noves Corts... però de president del govern no n'hi haurà almenys fins a finals de juliol.
  • A Catalunya els resultats són gairebé calcats dels de fa sis mesos. En Comú Podem es referma com a guanyador, però els que treuen més profit de la repetició electoral són Esquerra i el Partit Populat. Els republicans s'imposen a Convergència gairebé a tot arreu, encara que la suma de diputats és la mateixa. El sobiranisme, doncs, resisteix ,però, amb paisatge més difícil al Congrés. De la seva banda, el PSC frena una mica la seva caiguda, però, continua en quart lloc amb un diputat menys. I el PP creix en vots i recupera l'escó perdut a Lleida. Els populars superen a Ciutadans i s'acosten a Convergència en nombre de vots.
  • Amb satisfacció continguda, En Comú Podem ha posat en valor el seu triomf després dels durs atacs, diuen , que han rebut durant la campanya. Xavier Domènech ha reconegut que el canvi és aritmèticament possible, però, molt complex i que caldrà esperar a veure què en pensen els partits nacionalistes i minoritaris.
  • Un altre guanyador de la nit, Esquerra Republicana es mou entre el disgust pels resultats globals a Espanya i l'aposta renovada per la república catalana com a única via possible. Gabriel Rufián creu que l'únic canvi possible passa per la independència i constata que els republicans són els millors posicionats per encapçalar el procés. Per això insisteix en enviar un missatge a En Comú Podem perquè se sumin amb el convenciment, diu, que amb l'estat espanyol no es pot fer res.
  • Convergència, per primera vegada en solitari, ha aguantat i manté els 8 diputats, insisteix que el sobiransime ha d'anar junt. Convergència ha superat al PSC, que amb una nova cap de llista, obté 7 diputats i queda relegada a quarta força. Els socialistes catalans reiteren que no facilitaran cap govern del PP.
  • Leo Messí va anunciar ahir que NO tornarà a jugar amb la selecció argentina./ I a les 6 de la tarda la selecció espanyola es juga davant d'Itàlia seguir viva a l'Eurocopa. 
  • Ja està en marxa la divuitena edició del 080 Barcelona Fashion en què participen 39 marques i dissenyadors, una xifra rècord. 
  • I 20 anys després, el Palau Sant Jordi acollirà demà la repetició d'un concert que en el seu moment va formar part de la gira musical amb més èxit a l'estat fins aquell moment. Serrat, Víctor Manuel, Ana Belén i Miguel Ríos han reprès l'experiència allà on la van deixar... i han tornat a reunir-se per demostrar que els seus èxits continuen en forma tot i el pas del temps. I és que la majoria de cançons de "El gusto es nuestro" ja pertanyen al públic.

Hasta el viernes desfilarán 39 diseñadores que ofrecerán sus propuestas para la primavera-verano del año que viene. En esta edición las estrellas de la 080 serán dos gurús del fashion neoyokino: los editores y críticos de moda Lynn Yaeger y Mickey Boardman que ofrecerán una masterclass sobre el futuro de la moda. No faltarán a esta cita nuestras firmas más internacionales: TCN , Sita Murt, Custo o Antonio Miró o los arriesgados diseños de Krizia Robustella.

El Partit Popular ha tornat a guanyar les eleccions amb 137 diputats, 14 més que al desembre. El PSOE n'obté 85, 5 menys que fa sis mesos, però evita el sorpasso de la coalició Units Podem, que amb 71 diputats queda igual que als anteriors comicis, quan Podem i Esquerra Unida es van presentar per separat. Ciutadans és la força que més baixa, perdent vuit diputats. Uns resultats que reforcen el Partit Popular, però que deixen un panorama molt semblant al del 20D, no hi ha majories clares, i els Partits es tornen a veure forçats a pactar. Mariano Rajoy anit ja anunciava que vol parlar amb tothom, però també demanava respecte.

A la resta de seus dels partits es veien cares menys somrients. Pedro Sánchez es declarava insatisfet pel resultat dels socialistes, que perden 100 mil vots i dos feus tradicionals, com Andalusia i Extremadura. Sánchez culpava directament Pablo Iglesias per no haver tancat un acord per governar plegats. Decepció també a Units Podem, que donaven per fet el sorpasso per davant del PSOE que vaticinaven totes les enquestes. A Ciutadans, Albert Rivera culpava la llei electoral i la baixa participació, però defensava la utilitat del seu partit a l'hora de formar majories.

A Catalunya, En Comú Podem es consolida com a primera força, i obté els mateixos 12 diputats que al desembre. Els resultats també són calcats a Esquerra, que manté 9 diputats, i a Convergència amb 8, però que sí baixa en nombre de vots. El PSC perd un escó a Lleida i es queda amb 7. Un escó que recupera el Partit Popular, avançant Ciutadans, que queda en última posició a Catalunya.

Arrenca el 080 Barcelona Fashion amb més marques i més patrocinadors que mai. Fins l'u de juliol, 39 dissenyadors i firmes -com la catalana Carlotaoms que ha inaugurat aquesta 18ena edició de la passarel.la - presenten les seves col.leccions de primavera-estiu per al  2017.

Leo Messi deixa la selecció argentina després de perdre als penals la final de la copa amèrica contra Xile. El davanter blaugrana, que va fallar el primer llançament, suma ja quatre finals perdudes amb l'albiceleste. I a l'Eurocopa, Espanya es juga aquesta tarda amb Itàlia el pas a quarts de final.


 

RAJOY SURT REFORÇAT. EL PARTIT POPULAR OBTÉ 137 ESCONS 14 MÉS QUE A LES ELECCIONS DEL 20D.

NO HI HA "SORPASSO". EL PSOE ES MANTÉ COM A SEGONA FORÇA MALGRAT PERDRE 5 DIPUTATS.

POCS CANVIS A CATALUNYA. ES MANTÉ L'ORDRE DE FORCES, TRET DEL PP, QUE AVANÇA CIUTADANS.

080 BCN FASHION. ARRENCA LA PASSAREL·LA DE MODA AMB MÉS MARQUES I PATROCINADORS QUE MAI.

AVUI, ESPANYA-ITÀLIA. MESSI ES RETIRA DE LA SELECCIÓ ARGENTINA DESPRÉS DE PERDRE LA FINAL DE LA COPA AMÈRICA.

El director de la Oficina Antifraude de Cataluña, Daniel de Alfonso, planteó al ministro del Interior, Jorge Fernández Díaz, un plan para apartar al entonces presidente de la Generalitat, Artur Mas, y poner al frente de Convergència (CDC) a Germà Gordó, entonces conseller de Justicia y contrario a las tesis independentistas, en la primera reunión que mantuvieron en octubre de 2014, según las nuevas grabaciones difundidas este jueves por el diario Público.

El ministro del Interior en funciones, Jorge Fernández-Díaz, y el director de la Oficia Antifraude de Cataluña, Daniel de Alfonso, hablaron sobre la falsa cuenta en el extranjero del entonces alcalde de Barcelona, Xavier Trias, pocos días antes de que la información saliera publicada en la prensa. En las grabaciones se escucha al jefe de la oficina antifraude decirle al ministro que en esa cuenta el exalcalde de Barcelona podría tener hasta 12 millones de euros. Pero insiste en que no tiene pruebas y en que la información no está contrastada.