Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • Repassem l'actualitat a Catalunya començant pel Congrès que servirà per reinventar Convergència Democràtica. Després de 42 anys d'història el partit nacionalista desapareix per donar pas a una nova formació. Una desaparició que els militants estan certificant en aquests moments. Caldrà esperar al Vespre per saber com es dirà el nou partit... que probablement lideri Artur Mas al costat de Neus Munté. Xesca Campoy ens en dóna els detalls.
  • L'anomenada Operació Catalunya contra polítics independentistes arribarà al Congrés. El PSOE ha anunciat que demanarà una comissió d'investigació sobre la suposada trama policial dissenyada des del Ministeri de l'interior. Podem, Esquerra i Convergència es podrien afegir a la petició. Volen que s'investigui l'enregistrament de les converses del ministre Fernández Díaz amb l'exdirector de l'Oficina Antifrau en què, suposadament, apareixen casos d'espionatge polític i la preconstrucció de proves contra rivals d'altres partits.
  • La resposta del govern ha arribat en veu de la vicepresidenta. Sáenz de Santamaria ha avisat al PSOE que abans de demanar comissions d'investigació pregunti als seus exministres. I sobre la sentència del Constitucional que anul·la parcialment les estructures d'estat catalanes ha parlat
  • Un guèiser brollant en plena ciutat de Barcelona, i els carrers convertits en rius. Els veïns del carrer Ganduxer, que s'han despertat sobressaltats a les dues de la matinada, han pogut gravar les conseqüències del trencament d'una canonada, segons aigües de Barcelona, a causa de la calor,.
  • Gran operació de l'agència tributària contra locals d'oci norturn en 11 comunitats autònomes… entre les quals Catalunya. Hi ha un centenar de societats investigades. Aquesta matinada s'han fet escorcolls i han trobat dobles comptabilitats, caixes B i grans quantitats de diner en efectiu. A Catalunya, els agents van inspeccionar alguns locals del Passeig Marítim de Barcelona.
  • El cas Neymar s'acaba. El jutge de l'audiència nacional ha arxivat la demanda del grup DIS, que tenia el 40 per cent dels drets del brasiler i que reclamava cobrar més diners pel traspàs. El jutge considera que no hi ha delicte penal i que en tot cas el tema s'hauria de resoldre per via civil
  • I el Barça de bàsquet ja té nou entrenador. Es tracta del grec Georgios Bartzokas, que es comprometrà per tres temporades.

D'aquí a una hora Convergència comença dos congressos històrics: un, que durarà només unes hores, posarà fi als 42 anys d'història del partit. I tot seguit començarà l'altre, que durarà tot el cap de setmana, i del qual n'ha de sortir la nova formació. Aquest vespre sabrem amb quin nom ens hi haurem de referir a partir d'ara. Per conèixer els noms de l'estructura directiva haurem d'esperar fins al 23 de juliol. Artur Mas es presenta per liderar el nou partit, podria acompanyar-lo Neus Munté, encapçalant una directiva de 12 persones.

Una fuita d'aigua, en forma de guèiser, obliga a desallotjar dues famílies aquesta matinada. La força de l'aigua ha trencat els vidres i els ha inundat la casa d'un primer pis. El trencament d'una canonada ha rebentat el paviment deixant un esvoranc de 8 metres per 3 i ha convertit en rius els carrers. Aigües de Barcelona diu que la causa és la calor.

Altes temperatures que afavoreixen un risc d'incendis que avui és entre moderat i alt a tot Catalunya, però sobretot  a les comarques de les Terres de l'Ebre i del prelitoral. Els agents rurals recorden que cal extremar la prudència, i que no es poden encendre barbacoes ni llençar burilles.

El talent de Lang Lang, el pianista més mediàtic, va inaugurar anit la trentena edició del Festival Castell de Peralada. Els seus dits van flotar sobre el teclat interpretant peces de gran complexitat tècnica de Txaikovski, Chopin i Mozart, entre d'altres.

França jugarà diumenge la final de l'Eurocopa amb Portugal després de superar Alemanya per dos a zero. El davanter de l'Atlètic de Madrid, Antoine Griezmann, va marcar els dos gols i va ser el millor d'una selecció en què també va destacar el nou defensa del Barça, Samuel Umtiti.

CONVERGÈNCIA ES REINVENTA. AVUI COMENÇA EL CONGRÉS DEL QUE HA DE SORTIR EL NOU PARTIT.

FUITA D'AIGUA. PROVOCA UN ESVORANC DE 8x3 METRES A LA CALÇADA I CONVERTEIX ELS CARRERS DE BARCELONA EN RIUS.

RISC D'INCENDI. ÉS ENTRE MODERAT I ALT A TOT CATALUNYA, CAL EXTREMAR LA PRUDÈNCIA.

LANG LANG A PERALADA. EL PIANISTA XINÈS INAUGURA LA TRENTENA EDICIÓ DEL FESTIVAL AMB L'ACLAMACIÓ DEL PÚBLIC.

EUROCOPA BLEU. FRANÇA ELIMINA ALEMANYA AMB DOS GOLS DE GRIEZMANN I JUGARÀ LA FINAL AMB PORTUGAL.

La Consejera de la Presidencia de la Generalitat de Cataluña y Portavoz del Gobierno, Neus Munté, ha dicho que el ejecutivo se mantiene "firme" en su compromiso de seguir con la construcción de las denominadas estructuras de Estado y ha minimizado la "afectación real" del fallo del Tribunal Constitucional (TC), que ha anulado la Agencia Tributaria catalana y otros organismos aprobados por el Parlament.

El tc tomba parcialment les estructures d'estat, entre elles l'agència tributària
El Tribunal Constitucional anul•la per unanimitat l'Agència Tributària catalana prevista en la llei de mesures fiscals i financeres que preveu la creació d'estructures d'estat. La sentència, que encara no està redactada, també podria afectar l'Agència de Protecció Social i el pla director de sectors o infraestructures estratègiques, com l'energia, els ports i els aeroports

OPERACIÓ "TERMYCA"
Presó amb fiança de 600.000 euros per a l'exalcalde de l'ametlla de mar

El jutge del Vendrell que porta el cas ha decretat presó provisional amb una fiança de 600 mil euros per a l'exalcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí, després de prendre-li declaració. Ell ha estat el primer a declarar d'un total de 7 detinguts involucrats en l'entrallat vinculat a la consultora Efial Entre els que encara no ho han fet, l'exalcalde d'Anglès, Manel Bassols

El ministeri reobre el cie malgrat l'ordre de tancament de l'ajuntament
El Ministeri de l'Interior ha reobert el Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca, malgrat l'ordre de tancament de l'Ajuntament de Barcelona. El govern municipal argumenta que no té llicència d'activitat... però Interior diu que es tracta d'un establiment policial públic, supervisat per un jutge, i que, per tant no està sotmès a llicència. El ministeri recorrerà l'ordre de tancament davant els serveis jurídics de l'estat.

Evacuats 200 passatgers d'un tren aturat a l'almadrava per una avaria a la catènaria
Una 200 passatgers d'un tren de la línia R16 de rodalies han hagut de ser evacuats caminant entre les vies per una avaria en el subministrament elèctric. Els bombers han hagut d'ajudar alguns viatgers ja que el comboi es trobava en un lloc de difícil accès. A mig matí la circulació entre Vandellòs i l'Ametlla ha quedat restablerta.

EUROCOPA 2016
Cristiano derrota Bale i portugal espera rival a la final de París

Eufòria a Lisboa i a tot Portugal després que la seva selecció s'hagi classificat per disputar la final de l'Eurocopa. Cristiano i els seus companys ja tenen un lloc reservat diumenge a París després de derrotar la Gal•les de Gareth Bale per dos a zero. Els portuguesos van passar angúnies a la fase de grups. Però després han anat eliminant rivals i ara es jugaran el títol contra França o Alemanya.

Comença Peralada
El xinès Lang Lang inaugura avui el festival que arriba a la trentena edició

El Festival Castell de Peralada comença avui una edició molt especial perquè compleix 30 anys. I ho celebra amb un cartell de primera fila amb grans estrelles de la música , dança i teatre que ompliran els jardins del castell fins al 16 d'agost. El concert culminant serà una gala amb els millors cantants lírics.

El Tribunal Constitucional anula varios artículos y disposiciones de la ley catalana con los que la Generalitat pretendía crear las denominadas estructuras de un supuesto Estado catalán. Ha sido en un fallo, aún no publicado, que los magistrados han adoptado por unanimidad, y que acepta el recurso del Gobierno contra este organismo, suspendido desde septiembre de forma cautelar. Ese recurso argumentaba que una autonomía no puede dotarse de estructuras que corresponden al Estado.

El Ministeri de l'Interior reobrirà el CIE de la Zona Franca, malgrat l'ordre de tancament de L'Ajuntament de Barcelona, que argumenta que no tenia llicència per l'activitat que feia. Un comunicat de la delegació del govern a Catalunya diu que es tracta d'un establiment policial públic, supervisat per un jutge, i per tant no necessita llicència. L'Ajuntament no descarta precintar el centre si el tornen a obrir sense posar al dia els permisos.

Fa poca estona hem sabut que el Tribunal Constitucional, per unanimitat,  ha declarat inconstitucional l'agència Tributària de Catalunya. El Tribunal ja havia suspès la llei que regula aquesta agència admetent a tràmit un recurs presentat pel Govern.

El jutge d'el Vendrell ha decretat Presó provisional amb fiança de 600 mil euros per a l'exalcalde de l'Ametlla, Andreu Martí, investigat en el cas Térmyca per presumpte desviament de fons públics a diversos ajuntaments de Catalunya. Ha estat el primer dels detinguts per aquest cas a declarar davant el jutge.

La diferència entre els nens en situació de pobresa i la resta creix a pas de gegant a Catalunya. El llindar de desigualtat infantil ha crescut 6 punts en tan sols un any i cada cop és més difícil de superar. Ja afecta tres de cada 10 menors.

A Vueling avui no hi ha retards, però els passatgers que tenen bitllets comprats per a l'agost estan preocupats per si podran volar. Les agències de viatges recorden que, en cas d'haver contractat assegurança, només es pot cancel·lar el bitllet amb les causes justificades que especifica el contracte. D'altra banda, un dels portals que ven més bitllets de Vueling ha notat una davallada del 10% en les compres.

Eufòria desfermada a Portugal... després que la seva selecció es classifiqués per la final de l'Eurocopa. La selecció de Cristiano va guanyar 2 a zero la Gal·les de Gareth Bale. Avui es juga la segona semifinal i que enfrontarà França i Alemanya, a Marsella.

TANCAMENT DEL CIE. L'AJUNTAMENT DIU QUE NO TÉ LLICÈNCIA I EL MINISTERI AL·LEGA QUE NO ÉS NECESSÀRIA.

CAS TÉRMYCA. PRESÓ PROVISIONAL AMB FIANÇA DE 600 MIL EUROS PER L'EXALCALDE DE L'AMETLLA.

POBRESA INFANTIL. HA CRESCUT 6 PUNTS EN TAN SOLS 1 ANY I AFECTA A TRES DE CADA 10 INFANTS.

VUELING. ELS VIATGERS QUE TENEN BITLLETS PER L'AGOST, PREOCUPATS PER LES INCIDÈNCIES.

EUROCOPA. 12 ANYS DESPRÉS, PORTUGAL A LA FINAL LIDERATS PER UN CRISTIANO RONALDO, CLAU DAVANT GAL·LES.

  • La sentència s'ha conegut a mig matí......Leo Messi i el seu pare Jorge Horacio han estat condemants a 21 mesos de presó per haver defraudat a Hisenda 4,1 milions d'euros entre els anys 2007 i 2009. En un text de 58 pàgines, el jutge ha apreciat ignorància deliberada del jugador en la gestió dels seus ingressos a través de societats interposades. Fa cas així al que l'advocat de l'estat va demanar durant el judici.
  • Més escorcolls policials aquests matí en el marc de l'operació contra la presumpta trama de corrupció a l'entorn de la consultora Efial. L'obejctiu avui eren uns locals que l'exalcalde de l'Ametlla de Mar té a Esplugues, on el detingut ha estat traslladat per la Guàrdia Civil.
  • Rèplica contundent avui del ministre de l'interior en funcions... després que tant el Govern català com Convergència l'acusessin de ser l'autor intel·lectual de l'operació. Jorge Fernández Díaz ha posat l'accent en la independència judicial./ Artur Mas ha insistit, però, a responsabilitzar l'estat de l'operació mediàtica contra els ajuntaments convergents.
  • Segon dia en la ronda de contactes de Mariano Rajoy per mirar de formar govern.... amb poc èxit.
  • És la queixa dels treballadors de Catalunya Caixa, després que ahir un home matés a ganivetades una companya seva a l'oficina del carrer Ganduxer abans de suïcidar-se. Demanen més seguretat i més personal
  • Primera jornada de certa normalitat als taulells de Vueling de l'aeroport del Prat on 9 de cada 10 vols surten puntuals i no s'hi preveuen cancel.lacions. Núria Ramírez
  • Les carreteres catalanes haurien de revisar la senyalització dels límits de velocitat, segons apunta un estudi que ha presentat avui el Racc.
  • Denis Suárez ha estat presentat aquest matí com el primer reforç del Barça per a les pròximes temporades.
  • Avui a la sala Barts: El músic nordamericà NATHANIEL RATELIFF que es va guanyar un reconeixement amb el folk intimista dels seus inicis. Però des d'aleshores ha anat evolucionat cap el Soul i el Rythym&Blues més genuí, que ha convertit en el seu estandart.

Leo Messi i el seu pare han estat condemnats a 21 mesos de presó cadascu per haver comès tres delictes fiscals. L'Audiència de Barcelona també els ha imposat una multa d' uns 2 milions d'euros. Els Messi poden recórrer la sentència davant el Tribunal Suprem però  no hauran d'ingressar en presó perquè la pena és inferior a dos anys.

Continuen els escorcolls en el marc de la macrooperació Térmyca, avui molt centrats en l'exalcalde de l'Ametlla de mar, Andreu Martí. Aquesta matinada ha quedat en llibertat un dels 11 detinguts ahir en aquesta operació, que investiga el presumpte desviament de fons públics a través de la consultora Efial. Els altres 10 detinguts passaran a disposició judicial a partir de demà. Els agents han trobat abundant documentació que ara caldrà analitzar.

La normalitat va tornant poc a poc a Vueling. Avui ja no hem vist les cues dels últims dies als taulells de la companyia, que assegura que el 90% dels vols programats compleixen els horaris. No hi ha cap cancel·lació prevista entre els 700 vols programats per avui, tot i que  hi ha hagut retards en alguns vols de primera hora del matí.

Commoció entre els companys de la dona morta ahir a una sucursal bancària del carrer de Ganduxer de Barcelona. Demanen més seguretat a les oficines, i asseguren que el crim es podria haver evitat. L'agressor venia de matar un home i després es va suïcidar. Els mossos investiguen les circumstàncies del crim, que podria tenir motius econòmics.

La C-13, la C-65 i la C-31 són algunes de les carreteres amb pitjor senyalització de Catalunya. És el que sosté un estudi del RACC que apunta que hi ha llargs trams sense indicacions i que cal revisar la velocitat en algunes vies en funció de la seva morfologia.