Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

INCENDI ESTABILITZAT. ELS BOMBERS FRENEN L'AVANÇ DEL FOC DE L'URGELL QUE HA CREMAT 800 HECTÀREES.

EL MISTERI DELS 10 VOTS. CDC NEGA QUE SIGUIN SEUS ELS VOTS QUE ES VAN SUMAR ALS DEL PP I CIUTADANS.

UNA MALA PRÀCTICA. TIRAR LES TOVALLOLETES HUMIDES AL WÀTER FA  MAL AL FONS MARÍ I ENCAREIX LA DEPURACIÓ DE L'AIGUA.

EL BARÇA JA SUA. LUIS ENRIQUE COMENÇA ELS ENTRENAMENTS AMB NOMÉS 9 JUGADORS DEL PRIMER EQUIP.

La Mesa del Parlamento catalán aborda este miércoles las conclusiones de la Comisión de Estudio del Proceso Constituyente para elevarlas al Pleno la semana que viene. El texto -aprobado el pasado lunes con los votos de Junts Pel Sí y la CUP- aborda la desconexión unilateral de Cataluña. El Tribunal Constitucional ha recordado que es inviable tramitar esas resoluciones y advierte de que, si llegan al Pleno, podría conllevar responsabilidades penales (20/07/16).

  • La dotzena legislatura, sorgida de les eleccions del 26 de juny, ja ha començat a caminar. Aquest matí s'han constituït les Corts amb l'acord entre PP i Ciutadans per tal de nomenar la fins ara ministra Ana Pastor com a presidenta del Congrés. Una votació que ha arribat amb polèmica ja que els vots en blanc d'Esquerra i Convergència han evitat que Patxi López superés a la candidata del PP.
  • El vot en blanc d'Esquerra i Convergència a la segona volta ha estat molt criticat pel candidat d'Unidos Podemos, Xavier Domènech, que ha lamentat que hagin posat per davant interessos partidistes enlloc d'aïllar el PP, ha dit. Tant Francesc Homs, de Convergència, com el republicà Joan Tardà, han desmentit haver donat suport als candidats de PP i Ciutadans per a les vicepresidències de la Mesa.
  • Al Senat, el popular Pio García Escudero tornarà a presidir la càmera alta per tercer mandat consecutiu gràcies a la majoria absoluta del PP.
  • Al Parlament, d'aquí a mitja hora es tornarà a reunir la comissió d'estudi del Procès Constituent per ratificar l'acta de les conclusions debatudes ahir. Aquest matí diversos grups han mostrat divereses discrepàncies amb el contingut del text i ara cal tornar a votar-lo per tal que la mesa pugui portar-les al ple de la setmana que vé. Les conclusions són les que incorporen el concepte d'un mecanisme unilateral al full de ruta. L'objectiu de Junts pel Sí i la CUP és que estiguin aprovades abans de la qüestió de confiança de Puigdemont al setembre
  • I en la seva reunió d'aquest matí, el govern català ha deixat la porta oberta a la incorporació de mecanismes unilaterals, com un referèndum, al full de ruta. De tota manera, la portaveu Neus Munté ha deixat clar que el projecte independentista segueix plenament vigent
  • Una noia de 15 anys de Sabadell ha mort en caure per un barranc al canyó d'Anyisclo, al Parc Nacional d'Ordesa, a Osca. La menor estava d'acampada amb el grup Escolta Xaloc de Sabadell.
  • A Sant Feliu Sarrerra, al Bages, 10 dotacions terrestres dels bombers i 3 d'aeris continuen remullant la zona de l'incendi que ahir va cremar 92 hectàrees, la meitat de forestals i les altres agrícoles. / De fet, les altes temperatures d'aquests dies fa que augmenti molt el risc d'incendi. La Generalitat ha activat per demà el nivell 3 del pla Alfa, el més alt, a la majoria de comarques de l'interior.
  • L'entrada en funcionament a Barcelona de la primera platja per a gossos ha estat acompnayada de polèmica.
  • La tornada a la feina del Barça ha coincidit amb l'anunci de renovació amb Qatar Airways com a patrocinador de la samarreta per una temporada. El club cobrarà uns 36 milions d'euros i l'aerolínia estarà present en les equipacions oficials i en les d'entrenament. Mentrestant aquest matí 9 jugadors del primer equip han passat la revisió mèdica i ja estan a les ordres de Luis Enrique... entre ells Munir i Samper que han renovat fins al 2019.
  • Amb energies renovades, els Mambo Jambo comencen una setmana d'actuacions a la sala Jamboree de Barcelona.

Ana Pastor ja és la presidenta del Congrés gràcies a l'acord del PP amb Ciutadans que ha permès obrir aquesta legislatura. Pastor s'ha imposat en una segona volta al socialista Patxi López que finalment ha rebut els vots d'Units Podem després que Xavier Domènech hagi quedat eliminat a la primera votació. Els independentistes catalans i el PNB han estat claus per la victòria de la candidata del PP ja que han votat en blanc.

Estarem molt pendents d'un dels temes que més es nota avui: la calor. Una calorada que s'allargarà avui i demà. Aquest dimarts la calor serà intensa i demà, els termòmetres tocaran sostre. Durant aquests dos dies les temperatures fregaran els 40º a Ponent i superaran els 35º a l'interior, Pirineu i comarques del NE. A la costa és on la calor estarà més continguda. Pel que fa al cel: avui tenim un sol radiant; demà hi haurà més núvols i una lleugera inestabilitat de tarda. A partir de dijous la calorada afluixarà.

Una de les conseqüències d'aquest increment de les temperatures és que puja, i força, el risc d'incendis. S'ha activat el pla INFOCAT i es demana molta precaució a tot el territori. A Sant Feliu Sasserra, al Bages, els bombers treballen per apagar les flames que des d'ahir han cremat un centenar d'hectàrees en el que és l'incendi més important del que portem d'estiu.

Jornada de molta activitat a Can Barça. El primer equip ha tornat a la feina amb nou jugadors que han passat les proves mèdiques. Dos d'ells Munir i Samper també han renovat el seus contractes fins el 2019. Un altre renovació signada avui és la del patrocini de Qatar Airways per una temporada més.

I la polèmica del dia: Avui ha entrat en funcionament a Barcelona la primera platja per gossos. Es tracta d'una àrea de 1.250 metres quadrats a la platja de llevant, entre el Fòrum i la Nova Mar bella,  amb dutxes per les mascotes, abeuradors i urinaris. Malgrat tot, alguns veïns no estan massa d'acord amb aquesta prova pilot reclamada per una plataforma que va aconseguir 33 mil adhesions. Després els escoltem a tots.

COMENÇA LA LEGISLATURA. ANA PASTOR NOVA PRESIDENTA DEL CONGRÉS AMB ELS VOTS DEL PP I CIUTADANS.

RISC D'INCENDIS. ACTIVAT EL PLA INFOCAT MENTRE ES TREBALLA EN L'EXTINCIÓ DEL FOC DE SAN FELIU SASSERRA.

AL PIRINEU D'OSCA. MOR UNA JOVE DE 15 ANYS DE SABADELL MENTRE ESTAVA DE TRAVESSA AMB EL SEU AGRUPAMENT ESCOLTA.

PLATJA DE GOSSOS. DEBAT EN EL PRIMER DIA D'OBERTURA DE L'ESPAI QUE L'AJUNTAMENT HA RESERVAT A LES MASCOTES.

QATAR AIRWAYS SEGUEIX. EL BARÇA TORNA A LA FEINA AMB 9 JUGADORS. MUNIR I SAMPER RENOVEN PER TRES TEMPORADES.

JXS I LA CUP ACORDEN UN MECANISME UNILATERAL PERÒ EVITEN PARLAR DIRECTAMENT DE REFERÈNDUM
Junts pel Sí la CUP acorden un mecanisme unilateral durant el Procés Constituent. Tot i que no fan referència directa, obren la porta a la conovocatòria d'un referèndum unilateral per avançar cap a la independència. Mentrestant, la Fiscalia no demanarà presó per a Mas, Ortega i Rigau per malversació de fons en la consulta del 9N

VUELING ES COMPROMET A OPERAR AMB NORMALITAT EL CAP DE SETMANA DE L'1 D'AGOST
Vueling es compromet a operar amb absoluta normalitat durant el cap de setmana de l'1 d'agost en el que té previstos 740 vols de mitjana cada dia. Els responsables de la companyia aèria han explicat avui a la Generalitat que no hi haurà cancel·lacions prèvies ni reprogramacions dels vols previstos

PIATTI ES PRESENTA COM A JUGADOR DE L'ESPANYOL AMB L'OBJECTIU D'ESTAR ENTRE ELS MILLORS
L'Espanyol presenta l'argentí Pablo Piatti, el cinquè fitxatge del projecte de Quique Sánchez Flores. L'extrem de 27 anys arriba del València cedit per una temporada amb opció de compra i diu que ve amb l'objectiu que l'equip estigui el més amunt possible. De la seva banda, el Barça torna a la feina demà.

TORNA A LA FEINA: EL BARÇA ENGEGA DEMÀ EL TERCER PROJECTE DE LUÍS ENRIQUE ENCARA SENSE MOLTS INTERNACIONALS
el Barça torna demà a la feina tot i que ho farà encara sense els 11 jugadors que ha disputat l'Eurocopa i la Copa Amèrica

NIT DE TANGO: EL QUINTETO REAL PORTA AL FESTIVAL GREC L'HOMENTAGE ALS CLÀSSICS DEL GÈNERE
El tango té una llarga història i, des de fa uns anys, un espai reservat al festival Grec de Barcelona. Aquesta música popular de Buenos Aires té una relació aque vé de lluny amb Barcelona, i d'una manera o altra està ben presenta a l'escena catalana.

Importante avance para los afectados de distonía, una enfermedad degenerativa que contrae los músculos. Por primera vez, dos hospitales de Barcelona, Sant Joan de Déu y el Clínic, han conseguido, gracias a un robot, implantarles electrodos en el cerebro para recuperar su movilidad. Los médicos advierten de que la intervención es más efectiva en el inicio de la enfermedad.

A menys de 24 hores per la constitució de les Corts encara es desconeix el nom de qui el presidirà. Les negociacions entre els partits s'han intensificat per la formació de la mesa. El PP confirmarà aquesta tarda quina candidatura presenten i com van les converses, especialment amb Ciutadans. Els socialistes aspiren a repetir la presidència de Patxi López mentre des de Podemos presenten la candidatura de Xavier Domènech i busquen el suport del PSOE i els independentistes catalans.

Escoltarem la defensa de la independència judicial que ha fet el rei Felip a Barcelona i serem al Parlament on Junts pel sí i la CUP fan una aposta per un mecanisme unilateral per avançar en el seu camí cap a la independència però eviten fer referències directes a un referèndum unilateral. Tot plegat en el marc de la conclusions de la comissió del procés constituent que la setmana vinent es votaran al ple de la cambra.

Vueling es compromet a operar amb absoluta normalitat durant el cap de setmana de l'1 d'agost en el que té previstos 740 vols de mitjana cada dia. Els responsables de la companyia han explicat avui a la Generalitat que no hi haurà cancel·lacions prèvies ni reprogramacions dels vols previstos.

El gelat és una de les alternatives per aguantar la calorada. Aquest any el consum s'espera que augmenti un 2 per cent en part, gràcies a noves ofertes com el gelat de gin tònic o de julivert. El sector també s'adapta cada vegada més a les al·lèrgies i intoleràncies. Després us expliquem les últimes novetats del sector.

Als esports, l'Espanyol ha presentat aquest migdia el cinquè fitxatge de l'estiu, l'argentí Pablo Piatti. L'extrem de 27 anys arriba del València cedit per una temporada amb opció de compra. Piatti arriba molt il·lusionat amb el projecte blanc-i-blau i vol ajudar a situar l'equip de Quique Sánchez Flores a la zona alta de la classificació.

 

NEGOCIACIONS INTENSES. ELS PARTITS AUGMENTEN ELS CONTACTES PER DECIDIR EL NOM DEL NOU PRESIDENT DEL CONGRÉS.

PROCÈS SOBIRANISTA. JXS I LA CUP APOSTEN PER UN MECANISME UNILATERAL PERÒ EVITEN PARLAR DE REFERÈNDUM.

COMPROMÍS DE VUELING. CONFIRMA QUE OPERARÀ AMB NORMALITAT EL CAP DE SETMANA DE L'1 D'AGOST.

ELS GELATS ES REINVENTEN. EL SECTOR ESPERA VENDRE UN 2% MÉS QUE L'ANY PASSAT GRÀCIES A LES NOVES TENDÈNCIES.

CEDIT AMB OPCIÓ DE COMPRA. PIATTI ES PRESENTA COM A JUGADOR DE L'ESPANYOL AMB L'OBJECTIU DE ESTAR ENTRE ELS MILLORS.