Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • 24 h després que el Parlament hagi avalat la via unilateral per aconseguir la independència, s'està a l'espera de les conseqüències judicials. El Govern ja ha anunciat que demà ho portarà al constitucional. L'oposició exigeix que hi hagi conseqüències i demanen celeritat
  • És el moment en què Miguel Ángel Gimeno és nomenat nou Director de l'Oficina Antifrau. Amb la seva elecció, l'Oficina tanca una etapa, la dirigida per Daniel de Alfonso, cessat tot just fa un mes al filtrar-se les seves converses amb el ministre de l'Interior
  • El Rei tanca avui la seva ronda de consultes amb els partits polítics per proposar un candidat a president. Aquesta tarda rebrà Mariano Rajoy... al matí, s'ha reunit amb Rivera, Iglesias i Sánchez... De moment, tots mantenen posicions i això, ara per ara, fa molt difícil un acord.
  • El que encara està per decidir és si el Partit demòcrata, l'antiga Convergència, tindrà grup parlamentari al Congrés. Demà presentaran l'argumentació jurídica per la qual creuen que hi tenen dret, tal i com els ha demanat la mesa. Francesc Homs està convençut que els hi correspon
  • De fet, Catalunya és la comunitat on més s'ha reduït l'atur tant en el segon trimestre com en l'últim any.
  • L'antic canòdrom de Barcelona torna a reinventar-se, ara en un gran centre d'innovació de la indústria dels drons.
  • Matí complicat a l'AP-7 amb cues de més de 17 quilòmetres. L'incendi d'un camió ha obligat a tallar dos carrils durant més de dues hores a l'altura de Sant Cugat del Vallès en direcció a Tarragona.
  • Els Mossos d'Esquadra han detingut set venedors del top manta en un pis de l'Eixample de Barcelona per un delicte contra la propietat industrial.
  • L'equip de govern de l'Ajuntament de Barcelona fa marxa enrera i no retirarà una escultura que el Comitè Olímpic Internacional va regalar a la ciutat, tal i com havia dit a l'últim ple.
  • Avui és el dia mundial de l'Hepatitis, una malaltia que en el seu tipus C, una de les més greus, afecta a unes 500 mil persones a Espanya.
  • Piqué s'ha sumat al grup de jugadors que han avançat les seves vacances i avui s'ha entrenat al costat de Busquets i Mascherano./ L'Espanyol juga avui el segon partit de la gira holandesa. Ho farà davant un club modest: l'Almere City./ El Reial Madrid no se'n va sortir en el primer amistós de pretemporada./ Aquest migdia el president del govern en funcions, Mariano Rajoy, ha acomiadat el gruix d'esportistes que viatjaran a Rio per competir en els Jocs./ Diumenge farà cap a Río de Janeiro la selecció espanyola de bàsquet.
  • Les bruixes de Salem, d'Arthur Miller, va inaugurar el festival Grec el primer de juliol. Ara, aquesta edició ja ha acabat i el balanç és positiu. S'han programat més espectacles per a celebrar el 40è aniversari./ Gloria Gaynor, la diva de la música disco, va actuar anit a Barcelona després de 9 anys. Ho va fer a la sala Barts. Hem pogut parlar amb ella i hem comprovat que el pas dels anys no han minvat, ni de lluny, la seva força.
  • Pendents del TC: la presidenta del Parlament i el Govern de la Generalitat mantenen que s'ha actuat legalment
  • Ronda de contactes: el rei es reunirà aquesta tarda amb Rajoy que segueix sense tenir els suports necessaris
  • EPA segon trimestre: la xifra d'aturats a Catalunya cau en 56.400 persones i al global d'Espanya en 216.700
  • El primer d'Espanya: al setembre s'inaugura a Barcelona el donòdrom, un gran centre d'innovació per a drons
  • Un exercici excepcional: el Barça té líquid per fitxar un punta mentre Piqué, Busquets i Mascherano ja van per feina

El portavoz de CDC en el Congreso, Francesc Homs, considera que la decisión del Parlament de aprobar las conclusiones de la comisión de estudio del proceso constituyente, que supone iniciar el plan de "desconexión" de España desacatando al Tribunal Constitucional (TC), no supuso una violación de la ley, y que "lo que hizo el Parlament de Cataluña fue dar cumplimiento a la hoja de ruta que se estableció al inicio de la legislatura".

"No se vulneró la ley. La votación tuvo carácter político. Hay a quienes no les ha gustado y a otros sí nos gustó", ha dicho en una entrevista en Los Desayunos de TVE. Para Homs, expresa "el sentido político de una preferencia, una voluntad que está ahí y que viene de una legitimación de las urnas".

"Es sorprendente que se reuniera esta comisión, pudiera trabajar durante semanas y meses y que cuando llega la hora de valorar políticamente sus conclusiones, alguien diga que no se puede debatir en un pleno", ha replicado Homs, que cree además que el recurso del Gobierno ante el TC no tendrá incidencia.

Por otra parte, ha dicho que su partido presentará la argumentación jurídica ante la Mesa del Congreso para poder constituir un grupo parlamentario propio, para conseguir que se interprete a su favor que el 15% de representación territorial que se pide para tener grupo pueda entenderse como la media en la comunidad autónoma y no como una cifra que hay que superar en cada una de las circunscripciones, condición esta que CDC no cumple.

Homs ha recordado que en la anterior legislatura, Convergència tampoco tenía el 15% en todas las circunscripciones donde se presentaron -al igual que ERC y PNV en otras legislaturas- y que sí se permitió en todos estos antecedentes que los diputados afectados tuvieran grupo.

  • És el marcador que indica l'aprovació de les conclusions del procés constituent desafiant al Constitucional que havia advertit que fer-ho era il·legal Junts pel sí i la CUP han fet valer la seva majoria però s'han quedat sols. Catalunya Sí Que Es Pot hi ha votat en contra i la resta de partits ni tant sols han votat. De fet, els representants de Ciutadans i PP han abandonat el saló de plens a l'hora de votació
  • A l'espera que del que pugui fer el Constitucional, el govern ja ha anunciat que al Consell de Ministres de divendres aprovarà enviar un incident d'execució de sentència ja que la votació d'avui es considera que constradiu l'anul.lació de la declaració de ruptura.
  • El candidat a dirigir l'Oficina Antifrau, Miguel Àngel Gimeno, ha comparegut avui al Parlament per defensar el seu currículum. Tots els grups han destacat el prestigi com a figura de consens de l'expresident del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya. Demà haurà de superar la votació al ple i recollir el suport de tres quartes parts dels diputats catalans. Gimeno ha reivindicat la seva imparcialitat per recuperar la confiança d'Antifrau, després que l'anterior director, Daniel de Alfonso, fos rellevat del càrrec quan es van publicar les seves converses amb el ministre de l'interior en funcions, Jorge Fernández Díaz.
  • Aquest últim ple abans de vacances està sent intens. Carles Puigdemont també ha avançat aquest matí QUAN se sotmetrà a la qúestió de confiança del Parlament. Serà el 28 de setembre... després de la Diada i no abans, com volien els seus socis d'Esquerra Republicana. Diu Puigdemont que ho amb coratge i per aconseguir el suport necessari per portar Catalunya a les portes de la independència.
  • Operació antigihadista a les comaques de Girona. La Guardia Civila ha detingut a Arbúcies a dos germans d'origen marroquí acusats de finançar de forma estable al Daesh. Al lloc dels fets hi ha la MARTA MARTÍN
  • Pressentació aquesta matí d'André Gomes que ha arribat al Camp Nou escollint el Barça per davant de l'oferta que també li havia fet el Reial Madrid, perquè diu que aquí pot créixer millor com a jugador, en un club que s'ajusta a la seva filosofia de joc.

Los dos hermanos detenidos en Girona están acusados de financiar el DAESH, colaborar con grupo terrorista y adoctrinamiento. Según la investigación, enviaban fondos al aparato económico de DAESH en SIria e Irak utilizando identidades falsas del entramado internacional de captación de esta organización. Dinero que servía para financiar desplazamientos de yihadistas. Los investigadores han detectado transferencias internacionales de esta célula y concluyen que el envío de dinero desde España era permanente.

DESAFIAMENT AL TC: TOT I LES ADVERTÈNCIES, JXS I LA CUP APROVEN LA VIA UNILATERAL CAP A LA INDEPENDÈNCIA

Junts pel sí i la CUP han materialitzat el seu desafiament a la legalitat i al Constitucional i han aprovat les conclusions de la comissió del Procés Constituent que refermen el full de ruta independentista i inclouen la unilateralitat En contra hi ha votat Catalunya Sí Que Es Pot, i Ciutadans, PSC i PP no han votat, fins i tot, els diputats de ciutadans i els populars han abandonat l'hemicicle. El Constitucional va advertir que era il·legal aprovar aquestes conclusions.

FINANÇAVEN EL DAESH: LA GUARDIA CIVIL DETÉ DOS GERMANS D'ORIGEN MARROQUÍ A ARBÚCIES

La Guàrdia Civil ha detingut a Arbúcies dues persones acusades de col·laborar amb l'estructura de finançament del Daesh. Segons el ministeri d'Interior és la primera vegada que hi ha proves evidents de què des d'Espanya s'envia directament diners per finançar el grup terrorista

NOU DIRECTOR DE L'OAC: GIMENO DIU AL PARLAMENT QUE VOL RECUPERAR LA CONFIANÇA DELS CIUTADANS EN LES INSTITUCIONS
Miguel Ángel Gimeno ha passat avui el primer tràmit parlamentari per ser nomenat nou cap de l'oficina antifrau en substitució de Daniel de Alfonso. Demà el ple del Parlament votarà el seu nomenament. Davant la comissió d'Afers institucionals, Gimeno ha fet una crida a recuperar la confiança.

QUART REFORÇ: ANDRÉ GOMES ES PRESENTA DE BLAUGRANA AMB L'OBJECTIU DE FER HISTÒRIA A CAN BARÇA
André Gomes ja és el quart reforç del Barça de la temporada. El portuguès ha firmat per les cinc properes campanyes, i ja ha dit les seves primeres paraules com a blaugrana.

Dimecres de calor i amb ruixats i tempestes de tarda al Pirineu, Prepirineu i a punts de la Depressió Central, del NE i al vespre probablement també, al Prelitoral Central.

Demà tornarà el sol i la calor continuarà moderada. Entre divendres i dissabte la calor s'intensificarà: els termòmetres es mouran entre els 35 i 40º. Diumenge, la calorada afluixarà.

DESAFIAMENT AL TC: TOT I LES ADVERTÈNCIES, JXS I LA CUP APROVEN LA VIA UNILATERAL CAP A LA INDEPENDÈNCIA

Junts pel sí i la CUP han materialitzat el seu desafiament a la legalitat i al Constitucional i han aprovat les conclusions de la comissió del Procés Constituent que refermen el full de ruta independentista i inclouen la unilateralitat En contra hi ha votat Catalunya Sí Que Es Pot, i Ciutadans, PSC i PP no han votat, fins i tot, els diputats de ciutadans i els populars han abandonat l'hemicicle. El Constitucional va advertir que era il·legal aprovar aquestes conclusions.

FINANÇAVEN EL DAESH: LA GUARDIA CIVIL DETÉ DOS GERMANS D'ORIGEN MARROQUÍ A ARBÚCIES

La Guàrdia Civil ha detingut a Arbúcies dues persones acusades de col·laborar amb l'estructura de finançament del Daesh. Segons el ministeri d'Interior és la primera vegada que hi ha proves evidents de què des d'Espanya s'envia directament diners per finançar el grup terrorista

NOU DIRECTOR DE L'OAC: GIMENO DIU AL PARLAMENT QUE VOL RECUPERAR LA CONFIANÇA DELS CIUTADANS EN LES INSTITUCIONS
Miguel Ángel Gimeno ha passat avui el primer tràmit parlamentari per ser nomenat nou cap de l'oficina antifrau en substitució de Daniel de Alfonso. Demà el ple del Parlament votarà el seu nomenament. Davant la comissió d'Afers institucionals, Gimeno ha fet una crida a recuperar la confiança.

QUART REFORÇ: ANDRÉ GOMES ES PRESENTA DE BLAUGRANA AMB L'OBJECTIU DE FER HISTÒRIA A CAN BARÇA
André Gomes ja és el quart reforç del Barça de la temporada. El portuguès ha firmat per les cinc properes campanyes, i ja ha dit les seves primeres paraules com a blaugrana.
 

El presidente de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciado en el Parlament que se someterá a una cuestión de confianza el 28 de septiembre para ver si cuenta con la confianza para llevar a Cataluña a las puertas de la independencia.

En caso de no conseguir el apoyo de la Cámara, cree que "solo hay dos opciones: la culminación del proceso en esas condiciones o preguntar a los ciudadanos qué proyecto quieren para el futuro de este país".

  • A aquesta hora comença al Parlament el ple en el que Junts pel sí i la CUP demanaran que es votin les conclusions de la comissió del Procés Constituent en les que es fixen els passos cap a la independència i que inclou mesures unilaterals. LLUÍS FALGÀS, sabem quan ho demanaran?
  • El Govern defensa que es debatin i es votin al ple que comença avui. Apunten que són les conclusions d'una comissió en la que , malgrat no ho han fet, ha pogut participar tots els grups polítics
  • Albano-Dante Fachin és el nou secretari general de Podem a Catalunya. Ha estat escollit en primàries pel 42% dels vots. Es fixa com a objectiu consolidar el creixement del partit i construir un espai ampli a Catalunya que sigui capaç de guanyar les eleccions i ser alternativa real a Junts pel Sí. Reiteren el compromís amb un referèndum pactat i aposten per la descentralització interna del partit
  • Les 53 peces de Sixena que eren al Museu Nacional d'Art de Catalunya han sortit aquest migdia cap a l'Aragó, tal i com ha aprovat la Generalitat. Formen part de les 97 que el jutjat de primera instància d'Osca havia ordenat traslladar a l'Aragó abans del 25 de juliol. El govern aragonès ha mostrat la seva disconformitat i ha demanat avui mateix, davant del jutjat d'Osca, l'execució immediata de la sentència.
  • Els cuidadors de malalts d'alzheimer milloren la seva qualitat de vida si reben assistència psicològica en grup. (BETA) És una de les conclusions de l'estudi fet per l'Obra Social La Caixa i la Fundació Pasqual Maragall.
  • El Barça continua la seva preparació a Anglaterra però ben pendent de la confecció de la plantilla sobretot de l'arribada d'un davanter que serveixi per poder donar descans, quan convingui, al trident.