Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Jocs olímpics de rio
Mireia Belmonte aconsegueix el primer or espanyol i el primer de la seva carrera

Mireia Belmonte ha aconseguit el primer or olímpic de la seva carrera i el primer de la delegació espanyola al jocs de Rio. La badalonina ha patit però ha aconseguit imposar-se als 200 metres papallona amb un temps de 2 minuts, 4 segons i 85 centèssimes. D'aquesta manera es converteix en la millor nedadora espanyola de la història i en una de les grans de l'olimpisme a casa nostra. Avui, emocionada, ha vist complir un dels seus somnis.


Homenatge a Salou
Un any després de la mort d'un manter, familiars i amics demanen que no hi hagi més violència

Avui fa un any de la mort de Mor Sylla, el manter senegalés que va perdre la vida en caure pel balcó de casa seva mentre fugia dels mossos en una operació contra el Top Manta a Salou.


El pacte PP-Ciutadans agafa forma... I la pressió al PSOE, augmenta. A una setmana perquè el PP digui si accepta les condicions de Ciutadans, destacats dirigents de la formació consideren assumibles els sis punts. Rivera els exigeix una data d'investidura.

Festa de presentació al Gamper, amb l'estrena al Camp Nou de les cinc incorporacions d'aquesta temporada. Presentació segons Luis Enrique de la millor plantilla que ha tingut ell al Barça, amb dos porters que s'esforcen en ser cordials mentre mantenen el seu pols per la titularitat.


Festes de Gràcia
Campanya per lluitar contra les agresssions sexuals a les dones

El barri de Gràcia de Barcelona comença a engalanar els seus carrers per viure a partir de dilluns vinent les festes. Avui us explicarem la campanya en contra de les agressions sexuals que pateixen moltes dones a les festes populars i que pretén recordar que hi ha gestos menors que també agredeixen


Una nit serena i fresca per contemplar la pluja d'estels...

Ja fa dies que se'n veuen, però avui és la nit en què la pluja d'estels serà més intensa. Fins a 5 vegades més de l'habitual. És previst que caiguin entre 150 i 500 meteors per hora. Segons els astrònoms, això es deu a que engunay l'estela deixada pel cometa Swift-Tuttle és més densa a causa de l'acció de la gravetat de Júpiter.

Aquesta és la pluja d'estels més coneguda de l'estiu. Popularment es coneixen com les 'Llàgrimes de Sant Llorenç' per la seva proximitat amb la festivitat d'aquest sant (ahir). Però científicament són els Perseids i reben aquest nom perquè sembla que irradien de la constel·lació de Perseu. Es produeix cada any, quan la Terra travesa l'estela del cometa Swift-Tuttle.

Jocs olímpics de rio
Mireia Belmonte aconsegueix el primer or espanyol i el primer de la seva carrera

Homenatge a Salou
Un any després de la mort d'un manter, familiars i amics demanen que no hi hagi més violència

El pacte PP-Ciutadans agafa forma...

Festes de Gràcia
Campanya per lluitar contra les agresssions sexuals a les dones

Una nit serena i fresca per contemplar la pluja d'estels...

La nedadora badalonina Mireia Belmonte es penja la medalla d'or en 200 papallona als Jocs Olímpics de Río 2016. Belmonte ha superat a l'australiana Groves i a la japonesa Hoshi.

 

 

Emocionant narració dels enviats de RTVE, Julia Luna i Javier Soriano, que han estat els responsables dels comentaris d'aquesta fita olímpica.

El Ayuntamiento de Barcelona ordenará el cierre de 256 viviendas de uso turístico ilegales detectadas durante el mes de julio en la ciudad, en el marco del plan de choque que el gobierno municipal puso en marcha para luchar contra esta actividad sumergida.
De los pisos turísticos irregulares descubiertos, 234 han sido localizados por el equipo de 20 visualizadores creado por el consistorio, que se encargan de comprobar in situ la existencia de dichas viviendas, una cifra muy superior a las localizadas por el cuerpo central de inspectores del ayuntamiento, que han propuesto 22 órdenes de cese tras realizar 512 supervisiones.

Desprès de la reunió entre Mariano Rajoy i Albert Rivera, la investidura segueix encallada. Haurem d'esperar una setmana més perquè la executiva dels populars decideixi si accepta o no les condicions de ciutadans...i es posi data a la investidura. Entre les dues formacions, però hi ha més optimisme...i totes les mirades continuen apuntant als socialistes. Rajoy ha insistit, que sense ells hi haurà terceres eleccions

Els socialistes no es donen per aludits. El portaveu del partit al Senat, Óscar López, és contundent al assegurar que no convocaran un comité federal del PSOE per canviar d'opinió. La seva posició continua sent NO.

A Catalaunya, el govern de la Generalitat rebutja negociar amb la CUP la qüestió de confiança a Carles Puigdemont i retrassa la trobada amb els anticapitalistes i la resta de formacions a finals d'aquest mes o principis de setembre. La consellera de presidència, Neus Munté, avisa, que el Govern no es doblegarà a les condicions de la CUP

L'ajuntament de Barcelona amença amb multes de 600 mil euros a les plataformes Airbnb i Homeaway sino deixen de publicitar pisos turístics il.legals. Desprès del primer mes d'aplicació del pla de xoc contra els apartaments turístics, el consitori ha ordenat el tancament de 256 pisos que actuen sense llicencia

L'ajuntament de La Bisbal d'Empordà ha prohibit el consum de l'aigua de l'aixeta perquè està contaminada per herbicides..La causa de la contaminació encara es desconeix i tampoc se sap quan es podrà tornar a consumir... Davant les crítiques de veïns i oposició, el consistori ha anunciat rebaixes en la factura.

Crim a Cornellà
Els mossos van trobar dilluns el cos d'un home a la banyera de casa seva
Els mossos investiguen la mort d'un home aparegut dilluns a la banyera de casa seva amb signes de violència a Cornellà de Llobregat. Pels volts de les 11 de la nit el telèfon d'emergències va rebre l'avis. Els agents van trobar l'home, de 45 anys i nacionalitat espanyola, amb ferides d'arma blanca. En un primer moment no van poder determinar si es tractava d'un suicidi, però l'autòpsia va confirmar que es tractava d'un fet criminal. Al pis no hi havia indicis de robatori, i els mossos mantenen obertes totes les hipótesis

Terrasses de la Boqueria
L'ajuntament només atorga 4 noves llicències amb permís per dues taules i 4 cadires
a l'espera de l'ordenació definitiva d'aquesta zona del mercat. Tot i això, aquests establiments només poden posar 2 taules i 4 cadires. Les noves terrasses s'afegeixen a les 3 que ja tenien llicència. La resta no l'aconseguiràn fins que el consistori, que argumenta motius de seguretat per no permetre posar més taules, presenti l'ordenació definitiva del mercat de la Boqueria. Els propietaris dels bars han decidit recorrer el nombre de taules i acusen l'ajuntament d'actuar sense criteri.

El Barça s'estrena
El nou equip de Luis Enrique debuta al Gamper davant la Sampdòria
Dos resultats més dels Jocs. En bàsquet, la selecció femenina ha guanyat la Xina de 21 punts i en natació Jessica Vall i Hugo González han passat a semifinals.

La unión, a Peralada
El grup de Rafa Sánchez i Luis Bolín revisen els seus èxits dels 80
És el lobo-hombre en París, un dels temes més coneguts de la Unión. Una versió més pausada i madura, com les que la banda ha fet d'aquesta i altres cançons amb les que fa més de trenta anys es van convertir en grup de referència del pop espanyol. Sense perdre l'essència dels inicis, el grup de Rafa Sánchez i Luis Bolín continuen dalt dels escenaris, desafiant el pas del temps. Amb ells us deixem. Gràcies per acompanyar-nos. Més noticies al Telediario per la 1 i al 24H. Nosaltres hi tornem demà.

  • Mariano Rajoy sotmetrà dimecres que ve a votació a la Junta Directiva Nacional del partit les condicions que li ha posat Albert Rivera. És la conclusió més important de la reunió d'hora i mitja que avui han mantingut al Congrés. Si s'aproven, C' començarà immediatament la negociació per la investidura. Això sí, de moment, no hi ha data tancada ni nous indicis que apuntin a que Rajoy té ja la majoria necessària. Per tant, totes les mirades segueixen posades en el PSOE.
  • El govern de la Generalitat manté que no negociarà amb la CUP la qüestió de confiança, tot i que iniciarà una ronda de contactes, amb tots els partits, a finals d'agost, per parlar-ne. La consellera de presidència, Neus Munté, crida a la CUP, a més, a aprovar els pressupostos de l'any que ve.
  • La portaveu del govern també ha volgut treure ferro a les imatges de la trobada d'amics a Cadaqués que Carles Puigdemont i el comissari en cap del Mossos van mantenir anit... Aquí se'ls veu cantant "Let it be" amb el president a la guitarra.
  • L'Ajuntament de Barcelona intensifica la seva persecució als apartaments turístics il·legals i n'ordenarà el tancament de 256 que han estat identificats en les últimes setmanes gràcies, en part, a la col·laboració del veïns. A més, sanciona amb 30 mil euros a Airbnb i Homeaway per males pràctiques i els adverteix que si mantenen l'actitud la multa podria arribar als 600 mil euros./ Són algunes de les 4 noves terrasses dels porxos de la Boqueria que han obtingut una llicència provisional
  • L'agost és el mes en què cau més l'activitat empresarial. Les gran empreses, amb més de 100 treballadors, es poden permetre NO tancar del tot...mentre les PIMES ho han de fer mig obligades... per la caiguda de la demanda i el descans del personal./ A la unitat de neonats de l'Hospital de la Vall d'Hebron han iniciat un projecte per preparar als germans dels nadons nascuts de forma prematura. A través del joc, es busca que els nens no s'espantin de les incubadores i els cablejats./ L'aigua potable de La Bisbal d'Empordà està contaminada per herbicides dels quals encara s'en desconeix l'origen. 
  • I avui als Jocs de Rio, jornada amb opcions a medalla. Pendents del que passi a la piscina, on destaca l'espectacle de Michael Phelps que ja suma 21 medalles d'or, Mireia Belmonte nedarà la final dels 200 papallona, en directe per La 1 quan faltin cinc minuts per la cinc de la matinada./ També poden assegurar-se avui una medalla Rafa Nadal i Marc López en dobles./ La selecció espanyola de bàsquet s'ha quedat sense marge d'error després de sumar la segona derrota contra el Brasil per 66 a 65./ L'equip femení dels estats Units va fer una altra exhibició en gimnàstica artística per revalidar la medalla d'or que ja havien aconseguit a Londres./ El Barça 2016-2017 es presenta aquest vespre al Camp Nou./ El Reial Madrid s'ha endut el primer títol oficial de la temporada. L'equip blanc ha conquerit al seva tercera supercopa d'Europa després de superar a la pròrroga el Sevilla per 3 a 2.
  • L'italià Ezio Bosso es va posar el públic a la butxaca només sortir a l'escenari del Festival de Peralada en el seu debut a Espanya. Exemple de superació, des que ara fa 5 anys li van diagnosticar l'ELA./ Barcelona es converteix aquest mes d'agost en un dels referents mundials de la dansa... Des de dilluns, l'Institut del Teatre acull la novena edició de l'IBStage

  • REUNIÓ AL CONGRÉS: LA JUNTA DIRECTIVA DEL PP VOTARÀ SI ACCEPTA LES CONDICIONS DE RIVERA PER COMENÇAR A NEGOCIAR
  • JOCS OLÍMPICS DE RIO: AVUI PENDENTS DE LA FINAL DE MIREIA BELMONTE I DELS TRES PARTITS DE RAFA NADAL
  • PROJECTE GERMANS: UN TALLER PIONER A LA VALL D'HEBRON AJUDA LES FAMÍLIES AMB NADONS PREMATURS
  • PASSIÓ PER LA DANSA: L'IB STAGE OFEREIX A JOVES BALLARINS L'OPORTUNITAT D'APRENDRE DELS MILLORS

Proposta de ciutadans
Albert Rivera posa 6 condicions a Rajoy per seure a negociar la investidura

Albert Rivera mou fitxa 24h abans de trobar-se amb Rajoy i condiciona el sí a la investidura

Desarticulada la xarxa de producció de pornografia infantil més activa d'ESpanya. Una operació conjunta de mossos d'esquadra i Guardia Civil ha permés acabar amb un grup criminal que feia 15 anys que actuava i havia obligat a 80 menors a participar en videos pornografics...de les víctimes, 26 eren menors tutelats per la Generalitat. Els 7 detinguts ja són a presó.


Camió incendiat
Ha obligat a tallar l'autopista ap-7 a salt, i s'han format cues de fins a 5 km

Cues de fins a 5 quilòmetres aquesta tarda a l'autopista AP7 en sentit nord a Salt, per l'incendi d'un camió frigorífic

Les semis, per la 1 a les 03.37h
Mireia Belmonte passa a semifinals de 200 m. Papallona amb el millor temps. Judith Ignacio en queda fora

Mireia Belmonte és a la semifinal de la seva prova fetitxe, els 200 metres papallona.

Els Redsticks, com un tro
Espanya es postula com a candidata a medalla després d'una èpica victòria contra Nova Zelanda

La selecció espanyola d'hoquei herba ja és a quarts de final als Jocs de Río.

Dura derrota
Espanya debuta perdent davant dels estats units per 11 a 4

Mal debut en canvi aquesta tarda de la selecció femenina de waterpolo que ha caigut davant dels Estats Units per 11 a 4. Espanya que s'estrenava a Rio davant la mateixa rival amb la que van perdre la final dels jocs de Londres, tampoc ha pogut superar avui a l'equip americà. Estats Units s'ha mostrat molt superior en totes les facetes del joc i ara a les noies de Miki Oca els toca recuperar-se del dur correctiu d'avui perquè dijous tornen a tenir un partit difícil davant d'Hongria.


Festival de Peralada
El pianista, compositor i director Ezio Bosso debuta aquesta nit al festival

El pianista Ezio Bosso debuta aquesta nit al Festival de Peralada. A més tocar el piano, Bosso és compositor i director d'orquesta. Un nen prodigi per qui la música ho és tot des que tenia 4 anys

  • Una operació conjunta dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil ha permès desarticular un grup criminal de pedòfils, format per 7 persones ara ja tots a presó. 
  • El líder de Ciutadans, Albert Rivera, compareixerà a les cinc de la tarda al congrés per fer, diu, un "anunci".
  • A poc més d'un mes per la votació del a qüestió de confiança a Carles Puigdemont, la nova cúpula de la CUP manté les seves exigències: volen reunir-se amb el president per tancar el full de ruta i consideren que, tot plegat, queda al marge de la negociació dels pressupostos.
  • El celler lleidatà Raimat ha donat el tret de sortida a la temporada de verema a Europa.
  • Dutxes fredes, fruita congelada, gelats....Es el que fa servir el zoo de Barcelona per combatre les elevades temperatures de l'estiu i assegurar el benestar d'algunes espècies./ El Festival Circuit arriba avui al seu acte central./ Expectació anit a Lloret per veure actuar Paris Hilton. L'hereva hotelera va fer acte de presència amb el seu habitual Glamour
  • La delegació espanyola que participa en els Jocs Olímpics de Rio continua amb una sola medalla, la de bronze que va aconseguir la nedadora Mireia Belmonte en els 400 metres./ I pel que fa al tennis. L'Armada segueix aconseguint grans resultats./ Garbiñe Muguruza no va tenir rival en la japonesa Nao Hibino./ falta de medalles, la delegació espanyola ha aconseguit aquesta matinada un nou diploma olímpic. La selecció femenina de rugbi a 7 ha acabat setena en un torneig que han guanyat amb autoritat les australianes. Dominadors també han estat els gimnastes japonesos que han conquerit l'or per equips./ La selecció espanyola de bàsquet en canvi no està per festes. Després de perdre amb Croàcia, està obligada a guanyar el Brasil a un quart de vuit del vespre i en directe per La 2./ Qui encara no ha debutat però ja causa sensació és Usain Bolt. L'atleta jamaicà s'ha presentat a Rio de Janeiro ballant samba en un acte publicitari./ El Barça s'estrena demà al Gamper davant la seva afició amb una plantilla que segons Luis Enrique és sobre el paper la millor que ha tingut fins ara./ I aquest vespre, primer títol oficial de la temporada de futbol, la Supercopa d'Europa. A la bucòlica Trondheim, a Noruega, s'enfronten el Reial Madrid i el Sevilla./ L'Espanyol ha començat avui a preparar el compromís més important de la pretemporada, l'amistós que jugarà dissabte a Módena contra la Juventus de Torí
  • Això passava anit al concert d'Antonio Orozco al Festival de cambrils. El cantant de l'hospitalet es lesionava al saltar per apropar-se al seu públic

JOCS OLÍMPICS DE RIO: BELMONTE BUSCA AVUI UN NOVA FINAL DESPRÉS DE NO ARRIBAR A LA DELS 200 ESTILS

PORNOGRAFIA INFANTIL: OPERACIÓ POLICIAL CONTRA EL GRUP MÉS ACTIU DESARTICULAT MAI A ESPANYA

LA CONDICIÓ DE LA CUP: NO NEGOCIARÀ ELS PRESSUPOSTOS FINS QUE NO HI HAGI UN FULL DE RUTA CLAR

L'ESTIU AL ZOO: ELS CUIDADORS GARANTEIXEN QUE ELS ANIMALS ESTIGUIN HIDRATATS I ES PUGUIN REFUGIAR DEL SOL

  • Ha passat més d'un mes des del 26J...i la investidura continua encallada però si es repetissin les eleccions, el panorama polític tornaria a ser el mateix. El PP guanyaria, perdent alguns suports i nomès els socialistes pujarien en vots. També baixarien una mica Units-Podem i Ciutadans...és la radiografia del primer baròmetre del Cis despres de les eleccions.
  • La Fiscalia de Tortosa demana 19 anys de presó per cadascun dels acusats d'haver provocat l'incendi d'Horta de Sant Joan, el juliol de 2009. / L'incendi d'Horta de Sant Joan , a més de 5 víctimes mortals, va cremar 1000 hectarees al massís dels Ports... gairebé les mateixes que s'han cremat enguany a tot Catalunya, des de que va començar la campanya d'incendis forestals./
  • I a les platges catalanes, Creu Roja ha fet gairebé 25 mil avisos per prevenir conductes de risc des de principis d'estiu fins a l'agost
  • Els mossos han obert una investigació per esbrinar la procedència del cos que aquest matí han trobat a platja d'Aro, a tocar del parc acuàtic Aquadiver.
  • Els temporers de la fruita de les comarques de Ponent han sortit avui als carrers de Lleida per protestar contra les seves condicions laborals.
  • Desde fa més d'un mes l'ajuntament de Barcelona va prohibir la circulació de segways pel passeig marítim per les queixes dels veïns i la dificil conviviencia amb els turistes
  • Barcelona és una de les ciutats costaneres més musicals d'aquest estiu. És una de les conclusions d'un estudi d'Spotify que analitza els costums dels usuaris... Asseguren que els espanyols cada vegada escoltem més música a la platja: de fet ja hi ha 30 mil llistes dedicades exclusivament a l'estiu!
  • La selecció femenina de bàsquet ha perdut contra la d'Estats Units per 63 a 103./ En waterpolo els nois de la selecció espanyola han aconseguit aquesta tarda la seva primera victòria als jocs de Rio guanyant per la mínima, per 10 gols a 9 als Estats Units./ Qui no ha començat amb bon peu és el Brasil de Neymar....que va aconseguir la plata als jocs de Londres. Haurem d'esperar per veure si pot igualar o millorar el resultat, però de moment les coses no estan anant bé./ El Barça i la Roma han arribat a la acord per la cessió de Thomas Vermaelen./ Un vuit d'agost d'ara fa set anys L'Espanyol perdia al seu capità, Dani Jarque.
  • Hem arrencat la setmana amb sol i una mica més de calor. Però demà el temps canviarà. Durant
  • El festival de música de Cambrils rep aquesta nit Antonio Orozco

Jocs olímpics de rio
Derrota de l'equip de bàsquet, victòria de Nadal, eliminació de Djkovic i nova medalla de Phelps

Pau Gasol i la selecció espanyola han començat amb mal peu la seva participació als jocs de Rio al perdre per 72 a 70 amb Croàcia. La segona jornada de competició no ha deixat noves medalles per l'equip espanyol però si les victòries de Rafa Nadal i Garbiñe Muguruza. El tennis deixa una de les sorpreses de la matinada amb l'eliminació de Djokovik. En natació, Michael Phelps segueix fent gran la seva a llegenda amb una nova medalla, la número 23 de la seva carrera

Baròmetre CIS
El PP guanyaria les eleccions i perdria suports, el psoe és l'únic gran partit que guanyaria vots

Un mes després de les eleccions, si es repetissin els comicis el panorama polític seria pràcticament el mateix...segons el baròmetre del CIS. El PP tornaria a guanyar-les i l'esquema dels 4 primers partits es repetiria, amb petites oscil•lacions de vots, que fan créixer només a PSOE i Esquerra Republicana.

Menjar de vacances
Els experts recomanen no abusar de cap aliment i garantir la hidratació

Ara a l'estiu ve de gust sortir amb els amics o la família a menjar fora de casa però de vegades els àpats i les begudes que es prenen no són els més recomanables per seguir una alimentació saludable. Els metges nutricionistes consideren que és factible gaudir d'aquests petits plaers sempre i quan hi hagi un equilibri. Recomanen combinar la tapa i la cervesa amb amanida i aigua.

Incendis forestals
Des del 15 de juny hi hagut 161 focs que han cremat una superfície de 1.807 hectàrees

Continuem en plena campanya d'incendis forestals. Des de mitjans de juny s'han produït 160 focs, 20 més que el mateix període de l'any passat. S'han cremat 1.088 hectàrees forestals, un centenar menys que el 2015. Les xifres són similars, però als bombers els preocupa la simultaneïtat dels incendis d'enguany, què és el què està fent la campanya força complicada.

Música a la platja
Barcelona és la ciutat espanyola on s'escolta més música online a l'estiu

Un estudi demostra que portar uns auriculars a la platja és tant necessari com la tovallola o la protecció. El divendres al migdia és quan escoltem més música. Al final de l'Informatiu us diem quines són les cançons que estan triomfant més aquest estiu.

Jocs olímpics de rio
Derrota de l'equip de bàsquet, victòria de Nadal, eliminació de Djkovic i nova medalla de Phelps

Baròmetre CIS
El PP guanyaria les eleccions i perdria suports, el psoe és l'únic gran partit que guanyaria vots

Menjar de vacances
Els experts recomanen no abusar de cap aliment i garantir la hidratació

Incendis forestals
Des del 15 de juny hi hagut 161 focs que han cremat una superfície de 1.807 hectàrees

Música a la platja
Barcelona és la ciutat espanyola on s'escolta més música online a l'estiu

La banda opera a nivel mundial y recibe este nombre por la espectacularidad de sus robos. Escogen el escenario habitualmente joyerías de lujo que estudian durante días. Tienen poco tiempo para hacerse con la mayor cantidad de joyas. Van a por todas. La Interpol les dio el nombre de Pink Panters, Panteras Rosas, hace casi 20 años. Son más de 200 miembros repartidos por todo el mundo, la mayoría exmilitares de países de Europa del este. Su modus operandi los delata. Sobre todo por el valor de sus robos. Se les atribuyen más de 300, que superarían los 500 millones de dólares. Ayer en Barcelona, se hicieron con un botín de 400.000 euros en sólo 48 segundos. Impedirlo no fue fácil. El grupo de atracos de la UDEV los persiguió a su salida. Hubo disparos, pero nadie resultó herido. Tokyo, París, Londres, Barcelona cualquier ciudad puede ser escenario para los "Panteras rosas", delincuentes con nombre de película pero mucho más violentos en la realidad que en la ficción.