Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • Dol i consternació també a Catalunya per l'atemptat de Niça, que anit va causar una carnisseria, amb almenys 84 persones mortes quan un camió de gran tonatge els va atropellar indiscriminadament.
  • La ciutat francesa continua en estat de xoc . El president Hollande, que s'hi ha traslladat aquest matí, ha anunciat l'ampliació de l'estat d'emergència. I la policia ha identificat l'autor de la massacre: un francès d'origen tunisià sense antecedents terroristes. Entre els ferits, una vintena es troben en estat crític i als hospitals hi ha uns 50 nens ingressats.
  • I aquest són els minuts de silenci que s'han fet aquest migdia davant les institucions catalanes. A la plaça Sant Jaume, amb el cònsol general de França./ Missatges oficials, també de condemna i solidaritat, per part dels governs espanyol i català.
  • L'alerta antiterrorista a Espanya es manté en el nivell 4 sobre 5, que es va fixar el juny de l'any passat, segons han acordat aquest matí a Madrid els experts policials. / Paral·lelament a Catalunya s'ha reunit el gabinet de coordinació antiterrorista, presidit per Carles Puigdemont.
  • Aquesta major vigilància ja es pot comprovar a La Jonquera i a altres passos fronterers, on des de primera hora les policies espanyola i francesa./ Més vigilància també a l'aeroport de Barcelona-El Prat, coincidint amb uns dies de més trànsit aeri per l'operació sortida de vacances de canvi de quinzena. S'han vist més agents, alguns armats, i també amb gossos per revisar maletes i papereres. Dels 4 vols previstos avui que anaven o venien de Niça, el primer la meitat del passatge no l'ha agafat i el que venia de la ciutat francesa ha arribat amb retard.
  • La tragèdia de Niça també ha planat avui al Camp Nou.....durant la presentació del defensa francès Samuel Umtiti, el tercer jugador que el Barça presenta per A la temporada vinent. Aquest matí ha passat la revisió mèdica i després ha firmat el contracte pels propers 5 anys. Abans de la presentació s'ha fet un minut de silènci en record per les victímes de l'atemptat d'ahir a Niça. I les primeres paraules del jugador també han estat per mostrar el seu condol.
  • I l'estrena d'Umtiti a la Lliga podria ser contra el Betis, al camp Nou. Serà l'arrencada del campionat i disputarà el 20 o el 21 d'agost. A la primera jornada també s'enfrontaran l'Espanyol i el Sevilla a la capital andalusa. El Reial Madrid debutarà a Anoeta davant la Reial Societat. El primer clàssic Barça-Madrid es jugarà al Camp Nou el 4 desembre i a la segona volta el 23 d'abril al Bernabéu. El derbi barceloní entre blaugranes i pericos també té dates: 18 de desembre i 30 d'abril.

El terror ha tornat a colpejar França, aquest cop a Niça. Un home, que aparentment actuava sol, va sembrar l'horror anit amb un camió al passeig marítim de la localitat, llançant el vehicle sobre la multitud que acabava de veure els focs artificials que es feien amb motiu de la festa nacional francesa. La policia el va abatre a trets quan havia recorregut 2 quilòmetres. Es tracta d'un home de 31 anys, francès d'origen tunisià i resident a Niça. Hi ha 84 morts fins ara i un centenar de ferits, dels quals una vintena estan molt greus.

L'estat d'emergència es mantindrà almenys 3 mesos més. El president Francés, François Hollande, ha presidit aquest matí el consell de seguretat i defensa, on han decretat el nivell d'alerta màxima de les forces de seguretat. També s'han decretat tres dies de dol per les víctimes. El primer ministre, Manuel Valls, ha dit que França no cedirà davant del terrorisme, i que es mantindrà fidel a l'esperit del 14 de juliol.

A Catalunya s'ha reunit el gabinet de coordinació antiterrorista, amb el president de la Generalitat al capdavant. A la frontera de la Jonquera s'han intensificat els controls i les mesures de seguretat. I a l'aeroport del Prat, on avui hi ha previstes més d'un miler d'operacions, l'augment de la presència policial és evident.

El Barça començarà a defensar el títol de lliga a casa contra el Betis el 21 d'agost mentre que l'Espanyol de Quique Sánchez Flores s'estrenarà a Sevilla. El primer clàssic contra el Madrid el jugaran el 4 desembre al Camp Nou i el primer derbi català serà dues setmanes més tard.

ATEMPTAT A NIÇA. 84 MORTS I UN CENTENAR DE FERITS DELS QUALS 18 ESTAN CRÍTICS.

ALERTA MÀXIMA. FRANÇA MANTÉ L'ESTAT D'EMERGÈNCIA TRES MESOS MÉS I DECRETA TRES DIES DE DOL.

AUGMENT DE LA SEGURETAT. S'INTENSIFIQUEN ELS CONTROLS A LA JONQUERA I MÉS PRESÈNCIA POLICIAL A L'AEROPORT.

CALENDARI DE LA LLIGA. EL BARÇA DEBUTARÀ AMB EL BETIS I L'ESPANYOL AMB EL SEVILLA. EL CLÀSSIC, EL 4 DE DESEMBRE.

  • Fem un breu repàs de l'actualitat a Catalunya... i comencem amb la polèmica sobre el nom del Partit Demòcrata Català, que podria tenir dificultats per inscriure's amb aquesta denominació. Ara com ara el ministeri de l'Interior podria no registrar-lo per la semblança amb la formació dels ex d'Unió, que ara es diuen Demòcrates de Catalunya.
  • El CIE de la Zona Franca, que va reobrir dijous passat, ha rebut aquest matí el primer intern, un home que ha de ser expulsat per violència contra la dona. El fet té lloc l'endemà que l'ajuntament de Barcelona anunciés que demanarà una ordre judicial per accedir-hi perquè la policia ha negat dues vegades l'accès als inspectors municipals. El consistori el vol tancar perquè no té llicència d'activitats.
  • El Servei Català de Trànsit torna a recórrer a imatges dramàtiques per mirar de reduir la sinistralitat a les carreteres. La nova campanya recrea les decisions errònies que hi ha darrere dels accidents i pretén conscienciar als conductors que cada segon decidim el nostre destí a la carretera.
  • Amb el nas embenat després d'una petita operació Lucas Digne ha estat presentat aquest matí com a nou jugador del Barça. El defensa francès ha signat el contracte que el lligarà al Barça les properes 5 temporades. Demà serà el torn del seu compatriota Samuel Umtiti.
  • El club blaugrana ha pagat al Paris Saint Germain 16 milions i mig pel seu traspàs i podria haver d'abonar uns 4 més en funció dels èxits que aconsegueixi el defensa francès./ I l'Espanyol continua la preparació de pretemporada..... pendent de si es concreta l'arribada del valencianista Pablo Piatti.


El Partit Demòcrata Català podria tenir dificultats per inscriure's amb aquest nom. La llei de partits no permet que hi hagi dues formacions inscrites amb denominacions que puguin induir a confusió, i el desembre ja es va rebutjar inscriure el nom "Partit Demòcrata de Catalunya" per la semblança amb Demòcrates de Catalunya, els escindits d'Unió, inscrits mesos abans. Els responsables de la refundada Convergència defensen el nom, i asseguren que han comunicat que el volen inscriure i encara no han rebut resposta del ministeri.

Al Volant, tria el bon camí és el lema de la nova campanya per prevenir accidents del Servei Català de Trànsit que posa en èmfasi les conductes imprudents que poden acabar en greus accidents. Les distraccions, sobretot per manipulació del telèfon mòbil, ja causen el 37 per cent dels sinistres, molts mortals. En el que portem d'any, 83 persones han perdut la vida a les carreteres catalanes.

Acaba de sortir en llibertat Gustavo Buesa després de declarar tot el matí davant la Guàrdia Civil de GIrona i el jutge l'ha citat a declarar el 21 de juliol. L'empresari, proper a Convergència, va ser detingut ahir al seu domicili de Lloret de Mar. El jutge indaga si va fer donacions importants a la fundació CatDem a canvi d'adjudicacions irregulars, extrem que el seu advocat nega rotundament.

Catalunya és una de les comunitats que enguany no dóna autorització per capturar ocells salvatges cantors. La Generalitat ho ha decidit arran d'un procediment d'infracció de la Comissió Europea contra Espanya, perquè la llei comunitària ho prohibeix llevat de casos excepcionals. Els aficionats als concursos de cant, uns 8 mil a Catalunya, estan indignats.

El francès Lucas Digne es presenta com a nou jugador del Barça amb el nas embenat. El defensa acaba d'operar-se dues petites fractures però s'ha mostrat molt satisfet pel seu fitxatge. El secretari tècnic blaugrana, Robert Fernández, ha assegurat que encara en faran un altre i que serà un davanter.

PARTIT DEMÒCRATA CATALÀ. DUBTES SOBRE SI EL MINISTERI DE L'INTERIOR PERMETRÀ LA INSCRIPCIÓ AMB AQUEST NOM.

CAMPANYA TRÀNSIT. EL 37 PER CENT DELS ACCIDENTS SÓN CAUSATS PER DISTRACCIONS COM MANIPULAR EL MÒBIL.

OPERACIÓ TRO. L'EMPRESARI, PROPER A CDC, DECLARA DAVANT LA GUÀRDIA CIVIL PER PRESUMPTES ADJUDICACIONS IRREGULARS.

OCELLS CANTORS. ELS AFICIONATS ALS CONCURSOS DE CANT, INDIGNATS PER LA PROHIBICIÓ DE CAPTURAR-LOS.

SIGNA PER 5 TEMPORADES. LUCAS DIGNE ES PRESENTA COM A NOU JUGADOR DEL BARÇA AMB EL NAS EMBENAT.

En Catalunya, sigue abierto el conflicto alrededor de nombre del Partido Demócrata Catalán, el partido que sucede a la antigua Convergencia. El nombre es similar al de la formación que se escindió de Unió Democrática y se incorporó a Junts Pel Sí. Y por esa razón, no puede aparecer con ese nombre en el registro del ministerio, aunque los dirigentes del nuevo partido creen que Fernández Díaz está detrás del conflicto.

  • La investidura de Mariano Rajoy com a president del govern pinta malament. Després dels contactes amb els líders polítics, Rajoy no aconsegueix sumar els suports suficients, almenys per a la primera votació. La reunió amb Pedro Sánchez, que ha acabat sense resultats. El líder del PSOE li ha reiterat el NO, de moment, dels socialistes. Abans, Albert Rivera havia anunciat una abstenció tècnica de Ciutadans en la segona votació per ajudar a desfer, diuen, el bloqueig polític.
  • Aquesta situació ha fet reaccionar el representant del Partit Demòcrata Català al Congrés, l'antiga Convergència, que s'ha obert a donar els seus vots a Sánchez si es presenta a la investidura.
  • L'actualitat a Catalunya passa per Lloret, on una operació de la Guàrdia Civil ha acabat amb la detenció del secretari i l'interventor de l'ajuntament d'aquesta localitat de La Selva.. Investiguen presumptes adjudacions irregulars en la recollida d'escombraries fetes sota el mandat de l'excalde convergent Xavier Crespo. De moment, l'interventor ha quedat en llibertat a l'espera de ser citat pel jutge./ L'escorcoll a l'ajuntament de Lloret ha estat aprofitat per l'oposició parlamentària en la sessió de control al president de la Generalitat.
  • Davant les acusacions de corrupció, Carles Puigdemont ha tornat a apostar per sortir d'un estat, diu, que fa servir els recursos públics per empastifar als adversaris polítics
  • Gerro d'aigua freda per als titulars d'hipoteques amb clàusules sòl..... que no cobraran retroactivament el que, a banda, els van cobrar de més.
  • Els mossos han detingut de nou el monitor de menjador dels Maristes de Sants, acusat d'abusar sexualment de 5 noies l'any passat. Ara, la policia l'acusa de difusió i distribució de material pornogràfic infantil.
  • Aquestes fotos de Messi dalt d'un iot han inflat més la polemica sobre la campanya de suport del club al jugador./ Esportivament l'actualitat blaugrana té un altre nom: el del defensa francès Lucas Digne, que s'ha convertit en el tercer fitxatge del Barça aquest estiu.
  • El Festival Grec és una oportunitat per veure teatre de primer nivell. Com el que ofereixen avui i demà al Mercat de les Flors el prestigiós director francès Aurélien Brody i la ballarina Stéphanie Fuster.

La Guardia Civil ha detenido este miércoles al secretario y al interventor del Ayuntamiento de Lloret de Mar en una operación sobre la supuesta adjudicación irregular del servicio de basuras a GBI Serveis, propiedad de un empresario imputado por sus negocios con Jordi Pujol Ferrusola. El juez investiga si el dueño del grupo GBI, Gustavo Buesa, hizo cuantiosas donaciones a la fundación Catdem, vinculada a CDC, a cambio de obtener adjudicaciones supuestamente irregulares.


Pedro Sánchez ha reiterat el seu No a la investidura de Mariano Rajoy. Després de reunir-se al Congrés amb el president del govern en funcions, el líder socialista ha explicat que, en aquest moment, la seva posició continua sent la negativa, tot i que ha reiterat que el seu partit serà part de la solució i que cal respectar els temps. Mariano Rajoy li ha presentat un programa de govern, i ha insistit en què seria un disbarat anar a terceres eleccions. El president en funcions diu que està disposat a anar a la investidura, però que si això no fos possible caldria obrir un període de reflexió. Minuts abans, Albert Rivera ha anunciat que Ciutadans votarà no a la primera investidura, i s'abstindrà en la segona. Ho faran, diu, per desbloquejar la situació i per responsabilitat, la mateixa responsabilitat que demanen a altres partits.

Detinguts el secretari i l'interventor de l'ajuntament de Lloret de Mar per presumptes adjudicacions irregulars en el servei de recollida d'escombraries. La Guàrdia Civil escorcolla el consistori a la recerca d'informació sobre contractes que haurien beneficiat un empresari proper a CDC.

La banca no haurà de retornar tot el cobrat de més per les clàusules terra de les hipoteques. El dictàmen de l'advocat general de la Unió Europea advoca per limitar les devolucions al maig del 2013, fet que suposa un cop molt dur als consumidors i un respir a la banca que s'estalvia milers de milions d'euros. La sentència definitiva arribarà a finals d'any.

Les matemàtiques són una assignatura difícil per a molts estudiants, però també estan presents i són necessàries a la vida quotidiana. Els 600 mestres reunits aquesta setmana en un congrés a Barcelona aprenen maneres de fer més atractiva i entenedora aquesta ciència.

El Barça podria fer oficial avui el tercer fitxatge de l'estiu, el defensa francès Lucas Digne. Els blaugrana tenen un acord amb el Paris Saint Germain per tancar el traspàs per uns 16 milions d'euros i el lateral esquerrà de 22 anys signaria contracte per 5 temporades igual que el seu compatriota Samuel Umtiti.

CONTACTES PER FORMAR GOVERN. RAJOY VOL FORMAR GOVERN AVIAT I SÁNCHEZ REITERA EL NO.

OPERACIÓ TRO. DETINGUTS EL SECRETARI I L'INTERVENTOR DE L'AJUNTAMENT DE LLORET PER PRESUMPTES ADJUDICACIONS IRREGULARS.

HIPOTEQUES. L'ADVOCAT DE LA UE REBUTJA LA RETROACTIVITAT DE LES CLÀUSULES TERRA. ELS CONSUMIDORS, INDIGNATS.

MATEMÀTIQUES FÀCILS. UN CONGRÉS A BARCELONA ANALITZA COM FER-LES MÉS ENTENEDORES A TOTES LES EDATS.

ARRIBA DEL PSG. EL DEFENSA FRANCÈS LUCAS DIGNE SERÀ EL TERCER FITXATGE DEL BARÇA.