Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

PODEN RECÓRRER. LEO MESSI I EL SEU PARE, CONDEMNATS A 21 MESOS DE PRESÓ PER FRAU FISCAL.

OPERACIÓ TÉRMYCA. L'EXALCALDE DE L'AMETLLA DE MAR CENTRA ELS ESCORCOLLS PRACTICATS AVUI.

PROBLEMES AMB VUELING. LA COMPANYIA ASSEGURA QUE AVUI L'ÍNDEX DE PUNTUALITAT ARRIBA AL 90%.

DOBLE CRIM A BARCELONA. ELS COMPANYS DE LA DONA MORTA A UNA OFICINA BANCÀRIA RECLAMEN MÉS MESURES DE SEGURETAT.

MÉS SENYALITZACIONS. UN ESTUDI DEL RACC APUNTA QUE CAL REVISAR LA VELOCITAT D'ALGUNES VIES I POSAR-HI MÉS INDICACIONS.

  • Des de primera hora del matí, la Guàrdia Civil ha obert l'operació batejada amb el nom de Tèrmica. S'hi fan una cinquantena d'escorcolls entre bufets d'advocats, seus socials i mercantils i ajuntaments. Un dels consistoris escorcollats és el de l'Ametlla de Mar on hi ha la Isabel Palacios. Isabel, la Guàrdia Civil encara és dins?
  • Doncs precisament sobre Carles Puigdemont ha tancat files Convergència. Defensen una gestió impecable de l'ajuntament de Girona, i acusen el govern i Fernández Díaz de voler fer mal a Convergència a 3 dies que celebri el seu congrés.
  • També el govern acusa el ministre d'interior en funcions d'estar al darrere dels registres i les detencions. La consellera i portaveu, Neus Munté, ha dit que estan convençuts que Jorge Fernández Díaz és l'autor intel·lectual d'una operació que ha arribat a batejar de circ mediàtic i espectacular per buscar, diu, l'escarni d'alguns polítics.
  • Cinquena jornada crítica a l'Aeroport del Prat amb la cancel·lació de desenes vols, dels quals 18 són de Vueling. La companyia les atribueix a la vaga de controladors francesos però el caos continua... Mentrestant la ministra de Foment recorda que les sancions a les aerolínies també poden arribar a la suspensió de la llicència.
  • Denis Suárez ha passat la revisió mèdica aquest matí, abans de convertir-se en el primer reforç oficial per a la nova temporada del Barça./ Dia de fitxatges també a l'Espanyol. Aquest migdia, José Manuel Jurado ha estat presentat com a nou jugador blanc-i-blau.
  • En uns dies de molta i variada oferta musical, el festival Grec porta avui a Barcelona LUCY ROSE, una de les noves veus del folk britànic, que en pocs anys s'ha fet un lloc destacat en el panorama musical.

Tanto la Generalitat de Cataluña como CDC han salido en defensa de la gestión del presidente catalán, Carles Puigdemont, durante su etapa como alcalde de Girona, puesta en cuestión en el marco de la Operación Termyca, que ha llevado a requerir documentación al Ayuntamiento de Girona sobre contratos municipales con la consultora Efial en los años en que Puigdemont era alcalde. Defienden que está auditada y acusan al ministro del Interior, Jorge Fernández Díaz, de estar detrás del caso para perjudicar al partido y al proceso independentista.

La Guàrdia civil ha detingut una dotzena de persones, i ha fet 48 escorcolls a Ajuntaments, empreses, despatxos i domicilis, la majoria a Catalunya però també a Madrid i Andorra. L'operació, batejada com Termyca, investiga l'adjudicació de contractes a la consultora Efial amb la finalitat de blanquejar diners. A més dels escorcolls, també s'ha requerit documentació a 16 ajuntaments, entre els quals, els de Barcelona i Girona. L'operació és fruit d'una peça separada del cas conegut com a 3 per cent de presumpte finançament il·legal de Convergència. S'hi investiguen possibles delictes d'organització criminal i blanqueig de capitals, entre d'altres.
 
Cinquena jornada crítica a l'Aeroport del Prat amb la cancel·lació de 24 vols, dels quals 18 són de Vueling. La companyia les atribueix a la vaga de controladors francesos. La ministra Pastor recorda que les sancions a les aerolínies també poden arribar a la suspensió de la llicència.
 
Catalunya tindrà la primera unitat funcional hospitalària d'Espanya per avaluar les conseqüències de les picades de meduses. Un equip d'experts del CSIC i del Clínic de Barcelona també estudiarà  com minimitzar la presència de meduses al Mediterrani. 
 
El síndic de greuges reclama més implicació de la policia Nacional i la Guàrdia Civil en la lluita contra el Top Manta. Considera que el fenomen s'ha d'aturar des de l'origen de les mercaderies, i que això només ho poden fer els cossos de seguretat de l'estat. El Síndic s'ha reunit avui amb l'alcaldessa de Barcelona per abordar conjuntament la situació.
 
El primer reforç del Barça per a la pròxima temporada, Denis Suarez ha passat aquest matí la revisió mèdica. El gallec signarà demà contracte per 4 temporades i el presentaran oficialment. Qui ja ha estat presentat és el tercer fitxatge de l'Espanyol, José Manuel Jurado. Arriba del Watford, ha costat 1,2 milions i signa per 3 anys.

OPERACIÓ "TERMYCA". ALMENYS 11 DETINGUTS I 48 ESCORCOLLS PER PRESUMPTES CONTRACTACIONS IRREGULARS.

PROBLEMES AMB VUELING. REGISTRA AVUI 18 CANCEL·LACIONS QUE ATRIBUEIX A LA VAGA DE CONTROLADORS FRANCESOS.

FRE A LES MEDUSES. ESTUDIARAN COM MINIMITZAR LA SEVA PRESÈNCIA AL MEDITERRANI I LES CONSEQÜÈNCIES DE LES PICADES.

TOP MANTA. EL SÍNDIC CREU QUE LA POLICIA NACIONAL I LA GUÀRDIA CIVIL S'HI HAN D'IMPLICAR MÉS.

PRIMER REFORÇ DEL BARÇA. DENIS SUÁREZ PASSA LA REVISIÓ MÈDICA I L'ESPANYOL PRESENTA JOSÉ MANUEL JURADO.

Encara hi ha retards i cancel·lacions al prat tot i que vueling ha contractat més personal
Continuen els retards i les cancel·lacions de Vueling a l'aeroport de Barcelona, tot i que la situació ha anat millorant perquè la companyia s'ha vist obligada a contractar més personal. Després de 4 dies de col·lapses, aquesta tarda Generalitat i Foment han convocat els responsables de Vueling, i el ministeri ja els ha advertit que incomplir la llei de seguretat aèria no pot sortir de franc.

Amb més de dues hores de retard, l'aerolínia ha de garantir menjar, beguda i allotjament
Vueling assumeix la responsabilitat i reconeix errors en la planificació dels vols. Ara els passatgers poden presentar reclamacions pels perjudicis causats. La companyia s'ha de fer càrrec de donar beguda i menjar i de l'allotjament, segons la durada dels retards. En alguns casos els usuaris poden recuperar l'import del bitllet i reclamar una compensació econòmica.

Atur al juny
A catalunya es redueix de 20.134 persones degut sobretot als contractes d'estiu

A tot l'Estat la reducció ha estat de 125 mil aturats menys i deixa el nombre total als nivells de fa 7 anys.

Lloguer social
La generalitat compta amb una bossa de 3.660 pisos públics cedits per les entitats financeres

Els ha cedit el BBBA i els 300 primers es lliuraran de forma immediata. El Govern destina aquests pisos a casos d'emergència per a famílies vulnerables. Es tracta de la cessió més important que la Generalitat ha acordat fins ara amb una entitat financera i permetrà doblar el nombre d'habitatges obtinguts amb aquesta sistema, que passaran dels 1.860 actuals a 3.660.

Brot de botulisme
Les analítiques confirmen la presència de toxina botulínica en un dels pots de mongetes

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària ha confirmat la presència de toxina botulínica en un dels pots de mongetes cuites que van consumir els bombers del Parc de Palafrugell

L'atur baixa de 20.145 persones a catalunya es manté la temporalitat i la llarga durada
Més de 20 mil persones van trobar feina el juny a Catalunya en l'inici de la temporada d'estiu.

GEORGE BENSON
El guitarrista i cantant torna a Barcelona amb els seus grans èxits

Va començar com a virtuós de la guitarra de jazz... però als anys 70 li va arribar la fama quan va obrir-se a altres estils. Avui encara trepitja els escenaris... i aquesta nit el podreu veure al Festival Jardins de Pedralbes.

Continuen els retards i les cancel·lacions de Vueling a l'aeroport de Barcelona, tot i que la situació ha millorat respecte al cap de setmana. La companyia assegura que ha llogat 6 avions i contractat 34 pilots, a més de reforçar el personal d'atenció a l'usuari. La Generalitat i el Ministeri de Foment han convocat als responsables de la companyia a sengles reunions aquesta tarda, i la ministra de Foment, Ana Pastor, ja ha advertit que incomplir la llei de seguretat aèria no pot sortir de franc.

Si el retard supera les dues hores el passatger té dret a menjar i beguda i, si cal, allotjament en hotel. La companyia també ha de pagar tots desplaçaments necessaris. Si supera les 5 hores, es pot dessistir del vol i la companyia ha de tornar l'import del bitllet en 7 dies. Els usuaris també tenen dret a compensació econòmica, d'entre 250 i 600 euros, a partir de les 3 hores de retard.

El juny va tancar amb 450.000 aturats a Catalunya, la millor xifra dels últims 7 anys. Més de 20.000 persones van trobar feina en l'inici de la temporada d'estiu. El nombre de desocupats també ha reculat a Espanya amb 124.000 menys i se situa ara en prop de 3.768.000. La Seguretat Social ha sumat al juny més de 98.400 nous afiliats.

L'estiu és el moment de més activitat per la vespa asiàtica. Aquest insecte, que va arribar des de França i s'ha estès per tot el nordest de Catalunya, és molt agressiu i representa una amenaça per l'apicultura, perquè es menja les abelles. També pot picar a les persones, però en aquest cas amb efectes semblants als de les vespes autòctones.

França és la quarta semifinalista de l'Eurocopa després d'acabar amb el somni islandès amb una contundent golejada per 5 a 2. Francesos, alemanys, portuguesos i gal·lesos lluitaran per succeir en el palmarès a una selecció espanyola en què Casillas i del Bosque han fet les paus després de la suplència del porter.

PROBLEMES AMB VUELING. ENCARA HI HA RETARDS I CANCEL·LACIONS, TOT I QUE LA COMPANYIA HA CONTRACTAT MÉS AVIONS I PERSONAL.

DRETS DELS PASSATGERS. AMB MÉS DE DUES HORES DE RETARD, L'AEROLÍNIA HA DE GARANTIR MENJAR, BEGUDA I ALLOTJAMENT.

BAIXA L'ATUR. EL JUNY TANCA AMB UN 12 PER CENT MENYS D'ATUR, LA MILLOR XIFRA DELS ÚLTIMS 7 ANYS.

VESPA ASIÀTICA. ELS EXPERTS, PREOCUPATS PER L'EXPANSIÓ D'AQUESTS INSECTES, QUE ES MENGEN LES ABELLES.

FOTO CASILLAS-DEL BOSQUE. FRANÇA ACABA AMB EL SOMNI ISLANDÈS I JA ÉS A SEMIFINALS DE L'EUROCOPA.