Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La gimnasta española María Añó, campeona de España de rítmica en varias ocasiones, ha denunciado los años de abusos y vejaciones sufridos por parte de sus dos entrenadoras. En esta entrevista en 'La Hora de La1' la joven gimnasta relata los comentarios y humillaciones que sufría constantemente pese a ser una menor. Cuenta que los insultos como "gorda o celulítica" eran habituales hasta el punto que ella llegó a normalizarlo. "Como pasaba habitualmente yo lo normalicé. Salía llorando del entrenamiento, llegaba a mi casa y me iba a dormir". Además, comenta que no lo denunció antes por miedo: "Si me quejo y me echan se acaba mi sueño". Por suerte, María decidió ir a un psicólogo y este fue el que le ayudó a ver que esas vejaciones no eran normales y la animó a denunciar. Ahora, y tras haberse tomado un tiempo alejada de la gimnasia rítmica, María Añó señala que vuelve a "tener ilusión" por este deporte.

En uns camps de la Plana Alta de Castelló es preveu la instal.lació d'una macroplanta fotovoltaica de 500 hectàrees. Al darrere hi ha dos empreses estrangeres. El projecte anomenat Magda està en espera d'obtindre la declaració d'impacte ambiental i l'autorització del Ministeri de Transició Ecològica. El veïnat és contrari a esta instal·lació, per les afectacions negatives que tindrà, diuen, per a la flora i la fauna.

L'Ajuntament de Castelló ha retirat la Creu del Ribalta, al considerar-la un símbol franquista. Ho ha fet després de 5 anys de polèmiques i litigis judicials amb l'asssociació d'Abogados Cristianos. Hi ha hagut protestes al monument. Han increpat a membres del govern. El vestigi es va alçar en 1944 en honor dels caiguts per Deu i per Espanya. En la transició, es va canviar la inscripció i es va dedicar a 'totes les víctimes de la violència'. Segons el consistori, la retirada aplica la Llei de Memòria Històrica.

El sector turístic de la Comunitat hui començarà a rebre els primers visitants. Comença el pont per a moltes famílies. Segons Turisme Comunitat Valenciana l'ocupació mitjana serà del 70%. El fet que el dia de la Constitució siga dimarts i la Immaculada dijous, ha fet que les reserves s'hagen repartit al llarg de tota la setmana.

  • El centro penitenciario de Albocàsser y la Fira TROVAM organizan un concierto para los internos
  • El objetivo es convertir la cultura en una herramienta para la reeducación y reinserción de las personas privadas de libertad