Enlaces accesibilidad

Els èxits del Barça a Europa

Per
ARxiu TVE catalunya - Segona copa d'Europa guanyada pel F.C. Barcelona (2006)

El F.C. Barcelona disputarà el 27 de maig contra el Manchester United la seva sisena final de la Copa d'Europa. Dues de les seves participacions en la màxima competició europea de clubs s'han saldat amb triomf blaugrana: la de 1992 (any olímpic en la Ciutat Condal) i la de 2006.

Els 'culés' no van tenir la mateixa sort en 1961 (van caure 3-2 davant el Benfica), 1986 (el Steaua de Bucarest es va imposar a Sevilla en la tanda de penals després d'un 0-0) i 1994 (el Barça va caure 4-0 davant un totpoderós Milà).

La primera victòria barcelonina en la Champions va tenir com escenari l'estadi londinenc de Wembley, on els blaugrana van vèncer en 1992 a la Sampdoria de Gènova per un gol (Koeman en la pròrroga) a zero.

La segona Copa d'Europa per al Barça va tenir com marc en 2006 el parisenc Estadi de França: allí, l'equip català va derrotar a l'Arsenal de Londres per dos tants (Eto'o i Belletti) a un. En Roma, els 'culés' perseguiran el seu tercer triomf en aquest prestigiós trofeu que acredita al millor equip d'Europa.

 El 16 de maig de 1979 és una data molt ben assenyalada al calendari culer ja que el FC Barcelona guanya la primera Recopa d'Europa.