Sin programa: Archivo - Primera Recopa d'Europa del Barça | RTVE Play
Archivo - Primera Recopa d'Europa del Barça

El 1979 el Barça fa història per ser la primera vegada que guanya la Recopa d'Europa després de 13 anys sense guanyar cap títol internacional

11/05/2009 00:12:17
Archivo - Primera Recopa d'Europa del Barça Archivo - Primera Recopa d'Europa del Barça
Archivo - Primera Recopa d'Europa del Barça 00:12:17 11/05/2009
Sinopsis

El 16 de maig de 1979 és una data molt ben assenyalada al calendari culer ja que el FC Barcelona guanya la primera Recopa d'Europa.

L'escenari: l'estadi de St. Jakob a Basilea en un derbi entre el Barça i el Fortuna Dusseldorf que acaba sent la final amb més gols que mai es disputaria. Des de les files blaugrana 30.000 aficionats acompanyen l'equip a Suïssa en el que es converteix en el primer desplaçament massiu d'un club.

La final de Basilea, en la que es juguen un total de 120 minuts de partit perquè s'arriba a pròrroga, es recorda per ser de les més emocionants. El matx acaba sent un festival de gols on el vencedor és el Barcelona (4-3).

A finals del 70 l'equip blaugrana era presidit per Josep Lluís Núñez i Joaquim Rifé n'era l'entrenador. Entre els jugadors que formaven la plantilla hi havia Neeskens, Carrasco, Sánchez, Rexach, Asensi o Krankl, entre d'altres.

Idiomas
Catalán