Enlaces accesibilidad
Dissabte 10 de març a les 20:30h al Canal 24horas

"Aquí Parlem" analitza la XXI Jornada del Consell Català del Moviment Europeu

  • Lluís Falgàs ha convidat dos ponents d'aquesta jornada anomenada "Refer Europa": Joaquim Llimona i Lluís Maria de Puig

Por
Lluís Falgàs
Lluís Falgàs

"Aquí Parlem", dirigit i presentat per Lluís Falgàs, analitza l'actualitat parlamentària. El programa es torna a emetre els diumenges a les 19:30 hora.

El programa se centra aquesta setmana en la jornada celebrada al Parlament amb el títol "Refer Europa" i en l'última reunió del Consell de Política Fiscal i Financera, on s'ha acordat la retallada del dèficit a les Comunitats Autònomes.

Aquesta setmana el Parlament de Catalunya ha acollit la XXI Jornada del Consell Català del Moviment Europeu (CCME) sota el títol "Refer Europa", on s'ha debatut la necessitat d'apostar per un projecte europeu per sortir de la greu crisi econòmica. Europa es troba en una situació crítica que necessita trobar una pau i una estabilitat social i econòmica.

En aquestes jornades han participat Lluís Maria de Puig, President del CCME; Guillem López-Casasnovas, catedràtic d'economia de la UPF; i Joan Prat, delegat del govern a la Unió Europea, entre d'altres.

Per parlar del tema Lluís Falgàs ha convidat dos dels ponents d'aquesta jornada Joaquim Llimona, Director de Relacions Internacionals i Cooperació de l'Ajuntament de Barcelona, i Lluís Maria de Puig, President del Consell Català del Moviment Europeu.

D'altra banda, "Aquí Parlem" també tracta l'última reunió en el Consell de Política Fiscal i Financera de Madrid on el govern ha demanat més esforços financers a les Comunitats Autònomes. S'ha aprovat l'objectiu de dèficit de l'1,5% del PIB, malgrat el vot en contra d'Andalusia i les abstencions de Catalunya i de Canàries.

RTVE

anterior siguiente