Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Des d'avui es pot circular per tot Catalunya. I pel que fa a les reunions socials, el màxim continuen sent 6 persones, però ara sense límit de bombolles, tant a les cases com a l'exterior. Pel que fa al comerç, les botigues poden obrir amb un aforament màxim del 30%, sense limitació de la superfície de venda. I les instal·lacions dels equipaments esportius poden obrir al 50% de la seva ocupació.


Pel que fa a l'educació, els estudiants de batxillerat i cicles formatius que estudiaven a distància, ja poden tornar a les classes. Les esglésies i les cerimònies civils amplien ocupació fins al 50%. Reobren els parcs de jocs infantils, els chiquiparks, al 30%. I recuperen l'activitat els bars i restaurants dels centres comercials, amb el mateix horari que la resta de la restauració.

  • El Procicat ha decidit posar fi al confinament comarcal i permetre els desplaçaments per tot Catalunya
  • Reobren els restaurants dels centres comercials i els alumnes de batxillerat tornen a les classes
  • Meritxell Budó assegura que treballen amb garantir la cobertura de les mesures quan s'acabi l'estat d'alarma
  • L’Hospital de la Vall d’Hebron ha participat en l’estudi internacional INTERCOVID
  • L’estudi revela un perill més gran d’hipertensió o ingrés a les UCI del constatat a l’inicialment
  • També es dupliquen les complicacions pels nadons per l’increment dels parts prematurs

Aina Vidal adverteix que en algunes ocasions s'infravalora a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Diaz Ayuso, i se la tracta com si fos "tonteta", mentre considera que és "una màquina de llançar idees i de generar imatges al cap de la gent". La diputada al Congrés per En Comú Podem també defensa que els candidats de leseleccions del 4M a Madrid s'haurien d'haver aixecat com Pablo Iglesias al debat de la SER quan la candidata de Vox no va voler condemnar les amenaces contra el líder de Podemos. En una entrevista al Cafè d'idees de Gemma Nierga, creu que Junts està torturant a Esquerra en les negociacions per formar govern a Catalunya, i explica que"no té sentit" derogar la reforma laboral de Rajoy "com a tal". Vidal també relata la seva experiència amb el càncer, una malaltia que s'ha cronificat en la seva vida: "No creia que pogués tornar a Madrid".

El 50% de les persones de 70 a 79 anys ja té la primera dosi contra la covid-19. Salut accelerarà aquest dilluns la vacunació d'aquest grup d'edat ampliant els punts d'administració de Pfizer. A 'L'informatiu' us recordem les mesures del Procicat que entren en vigor aquest dilluns. Entre elles, l'aixecament del confinament comarcal. El Col·legi de Notaris de Catalunya preveu que el nombre d'herències augmenti un 20% amb la pandèmia. I en els esports, a punt de viure la final del Godó de tennis entre Rafa Nadal i Stefanos Tsitsipas.

Aquest dilluns 26 d'abril és el dia de la Visibilitat Lèsbica. Al Centre LGTBI de Barcelona ho commemoren amb l'exposició 'Lesbofòbia: vers i revers d'una violència patriarcal'. Vol respondre a la pregunta de "Quines violències estructurals reben les lesbianes? En parlem amb Montse Pineda de Creación Positiva, l'entitat impulsora del projecte.

Informa: Conxa Parramon

Antiguitats, roba, o estocs de botigues. Els Encants de Barcelona subhasten objectes de pisos i botigues que es buiden. La crisi de la pandèmia ha augmentat la quantitat de productes que els arriben. És l'únic mercat de Barcelona que conserva la subhasta allà mateix.

Informa: Mària Sánchez

Badalona obre al públic un tresor arqueològic recuperat del seu passat romà: la Casa de l'Heura. Una domus construida el segle I, en un moment d'esplendor per la producció i el comerç del vi. Està situada a l'actual carrer d'en Lladó, número 55, molt a prop de la Casa dels Dofins, un espai ja museïtzat des de l'any 2008. Inclou algunes particularitats com ara un gran menjador d'estiu amb paviments originals. Amb l'obertura d'aquest nou espai de més de 550 m2, Badalona completarà la museïtzació de prop de 5.000 m2 de ciutat romana.

Les negociacions per formar govern segueixen encallades, però Esquerra Republicana es planteja per primer cop nous escenaris a partir d'una data: l'1 de maig. Pere Aragonès diu en una entrevista al diari 'Ara' que si llavors no hi ha acord hauran d'explorar altres vies amb Junts, com un govern d'ERC en minoria. 

Informa: Mireia Bonache

L'alta mortalitat de l'any passat a causa de la covid-19 ha fet augmentar més d'un 20 per cent les herències, segons el Col·legi de Notaris de Catalunya. Les immobiliàries ja han notat com aquests habitatges que passen a mans dels hereus entren a formar part del mercat de segona mà. La urgència per vendre fa augmentar el marge de negociació.

Informa: Macarena León

El 50% de les persones de 70 a 79 anys ja té la primera dosi contra la covid-19. Salut accelerarà aquest dilluns la vacunació d'aquest grup d'edat ampliant els punts d'administració de Pfizer. A 'L'informatiu' us recordem les mesures del Procicat que entren en vigor aquest dilluns. Entre elles, l'aixecament del confinament comarcal. El Col·legi de Notaris de Catalunya preveu que el nombre d'herències augmenti un 20% amb la pandèmia. I en els esports, a punt de viure la final del Godó de tennis entre Rafa Nadal i Stefanos Tsitsipas.

El radioteatre torna a les ones de Ràdio 4 a partir d'aquest dissabte a les deu de la nit. S'emetran peces de nova creació a les ones de RNE a Catalunya en un cicle en què també participa la Sala Becket. Miriam Iscla o David Vert són algunes de les veus que es poden escoltar, tots sota la direcció de Sergi Belbel, interpretant Turisme rural. És la història d'una parella que guanya un cap de setmana en un entorn idíl·lic i on res és el que sembla.

En total, s'emetran quatre obres de teatre contemporani de 25 minuts de durada. A més, es recuperaran obres emblemàtiques del teatre català de l'arxiu de l'emissora que es van emetre a finals dels anys 70. A més, també es podran escoltar les anècdotes dels protagonistes d'aquestes gravacions.

Satisfacció en el sector de llibre per una diada de Sant Jordi que ha superat les expectatives. S'han venut més d'un milió d'exemplars i el Gremi fa un balanç positiu de la participació ciutadana. El bon temps va acompanyar, especialment a la tarda, es va veure molta afluència a les zones habilitades per muntar les parades arreu del país. Autors i lectors es van retrobar amb ganes i es va recuperar l'ambient festiu d'anteriors edicions. El Gremi de Floristes també celebra que s'han venut més de 4 milions de roses, una quantitat molt superior al poc més d'un milió de l'any passat, en ple confinament.

A partir d'aquest cap de setmana 5 restaurants de Girona serveixen sopars amb taules de 6 persones de fins a tres bombolles diferents. Una prova pilot que té com a objectiu validar l'eficàcia d'un certificat digital que acrediti si una persona està lliure de Covid. El certificat té un preu de dos euros i mig L'assaig està avalat per la Generalitat. Unes dades recollides al codi QR que serviran per identificar-nos en aquests espais considerats de baixa capacitat de contagi. Per la prova pilot els restaurants passen d'un 30 al 80% d'aforament. El personal també es fa el test un cop per setmana.

Les regions sanitàries de Lleida continuen al capdavant de les xifres de covid a Catalunya. Mollerussa és el municipi amb un índex de rebrot més alt, 972. Aquest mes, els números han empitjorat sobretot en l'entorn laboral en aquesta comarca, el Pla d'Urgell, i en la veïna, l'Urgell. Salut ha estrenat en totes dues els cribratges massius d'automostra, fins ara practicats només en universitats. També s'estan a punt les habitacions a cases de colònies i hotels de la demarcació per tornar a rebre positius que no puguin fer l'aïllament corresponent com ja va passar l'estiu passat coincidint amb l'arribada dels temporers.