Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El jutjat d'instrucció número 1 de Rubí en funcions de guàrdia ha obert diligències prèvies per la carta amb dos projectils a dins dirigida a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, detectada en una oficina de Correos de Sant Cugat del Vallès. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), els Mossos han informat el jutjat sobre el sobre sospitós detectat aquest dimarts i aquest ha obert diligències. La missiva la van detectar el sistemes de seguretat de Correos al centre de distribució de Sant Cugat.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat 10 dies al Departament de Salut perquè la taxa de vacunació de policies nacionals i guàrdies civils que presten servei a Catalunya assoleixi la que tenen els mossos. El TSJC accepta així la mesura cautelar sol·licitada pel sindicat JUPOL i l'associació JUICIL, que denunciaven que no s'estava vacunant els agents dels dos cossos.

La manca d’acord per formar un nou Govern deixa cada vegada en més evidència el bloqueig legislatiu a Catalunya. Entre els projectes estancats, el més important és el dels Pressupostos per 2021. Sectors claus com l'educació o la sanitat són dels que més clamen perquè es compleixin les promeses d'incrementar el finançament.

Mentre s'allarguen les negociacions, el Parlament té pendents més de 300 propostes de resolució i més de 40 proposicions de llei. Entre els temes que estan esperant sobre la taula a que hi hagi un nou executiu hi ha l'avantprojecte de llei de la transició energètica, la llei d'economia social i solidària, la del Tercer sector, la de mecenatge o un repartiment eficaç dels fons europeus. També les entitats esperen que es desencallin projectes contra la pobresa energètica i el Pacte Nacional per l'Habitatge.

Nacho Martín Blanco demana el cessament dimissió del secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, per les seves paraules sobre la vacunació als policies. El portaveu del grup parlamentari de Ciutadans al Parlament creu que són paraules "irresponsables i inadmissibles". En una entrevista amb Gemma Nierga al Cafè d'idees, assegura que el partit taronja està valorant denunciar la piulada del president Carles Puigdemont sobre aquest tema. El diputat considera que Vox banalitza les amenaces de mort dels darrers dies, per bé que creu que les condemna, i assegura que "no són els únics" que crispen la campanya de les eleccions del 4M Madrid. Martín Blanco també titlla de "surrealista" i "delirant" que hi hagi una trobada a la presó de Lledoners per formar Govern. I creu que Albert Rivera no fitxarà per un altre partit.

Entre el 23 i 24 d'abril es van albirar fins a 13 balenes i un grup nombrós de dofins davant de la costa del Garraf, entre Sitges i Castelldefels Les imatges van ser captades per l'Associació Cetàcea, encarregada d’estudiar les poblacions de cetacis a la costa catalana central. Concretament, el dia 23 es van observar 6 rorquals comuns davant de Sitges. L’endemà, el 24 d’abril es van veure fins a 7 exemplars més d’aquest animal a la zona marina davant de Castelldefels.

Aquest tipus d’albirament reafirmen la importància d’aquest entorn del Garraf pels fluxos migratoris d’aquesta espècia de balena al Mediterrani occidental. Actualment i, de fet, entre febrer i juny, és el moment que aquests grans cetacis, de 20 metres de llarg i 70 tones, decideixen moure’s per la nostra costa.

L’associació ens recorda que són espècies protegides i que cal mantenir les distàncies i evitar molestar-les. Els qui no les molesten són els dofins que moltes vegades les acompanyen en el seu flux migratori.

Aquest dimecres tornarà a ser gris amb molts núvols. Al matí amb ruixats dispersos i a partir de la tarda amb xàfecs i tempestes en molts indrets del prelitoral, interior i Pirineu. A la costa serà més difícil que hi plogui, on podrien obrir-se algunes clarianes transitòries. Màximes contingudes, entre els 16 i 21 graus.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha assegurat que el departament complirà l'ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que ha donat 10 dies perquè la taxa de vacunació de policies nacionals i guàrdies civils que presten servei a Catalunya assoleixi la que tenen els mossos. Això sí, Argimon ha avisat que si es fa es veuran obligats a endarrerir vacunacions de "gent de 70 anys". El secretari ha negat rotundament que els professionals sanitaris hagin discriminat els agents dels cossos de seguretat. "Ni per raons d'edat, ni de gènere, ni de creença, ni de res, ens és igual quina professió tenen", ha afirmat.

Els resultats de l'estudi del concert pilot de Love of Lesbian descarten la transmissió de covid-19 entre els assistents. Com afectarà això als concerts d'estiu? Marta Sugrañes entrevista Jordi Herreruela, director del Festival Crüilla de Barcelona. El TSJC dóna 10 dies a Salut perquè la taxa de vacunació de policies nacionals i guàrdies civils assoleixi la de mossos. La Generalitat es defensa i nega cap discriminació. Josep Maria Argimon assegura que l'importa "un rave" si vacuna a un mosso o a un guàrdia civil. Mentrestant, ERC i Junts s'han citat a Lledoners per a negociar. Ho analitzem amb: Toni Aira, Gemma Ubasart i Astrid Barrio.

Detingut un home a la Bisbal del Penedès per matar presumptament la parella després de ruixar-la amb benzina i calar-li foc. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya acaba de demanar a la Generalitat que vacuni immediatament els policies nacionals i els guàrdies civils a Catalunya. En el que portem d'any la principal associació que treballa amb dones casades a la força ha rebut el mateix nombre de casos que en tot el 2020. Els resultats de l'estudi del concert pilot de Love of Lesbian que es va celebrar tot just fa un mes descarten la transmissió de covid-19 entre els 5 mil assistents.

La direcció de Caixabank rebaixa a 7.800 els acomiadaments a tot Espanya, són gairebé 500 menys dels previstos inicialment. Pere Aragonès es reunirà a la presó de Lledoners amb Jordi Sánchez, el principal negociador de Junts, per desencallar la investidura. El públic podria tornar als estadis les últimes quatre jornades de lliga, a partir del 8 de maig segons la proposta que el Govern ha fet al ministeri de Sanitat.

Les negociacions entre Esquerra Republicana i Junts per Catalunya es traslladen aquest dimarts a la presó de Lledoners. El mateix vicepresident i coordinador d’ERC, Pere Aragonès, entoma ell mateix les negociacions i s’entrevistarà amb el secretari general de JxCAT, Jordi Sànchez. Els republicans mantenen la pressió per intentar tancar un acord abans de l’1 de maig. Si no, exploraran vies alternatives tal i com el mateix Aragonès ha advertit aquest mateix cap de setmana.

CaixaBank ha reduït en 500 el nombre d'acomiadaments que pretén executar en el marc de l’ERO plantejat després de la fusió amb Bankia. L’entitat ha comunicat en una trobada amb els sindicats que serien 7.791 les sortides en comptes de les 8.291 proposades en un primer moment.

Aquests 500 empleats es recol·locaran en empreses filials del grup, la qual cosa permet reduir el nombre d'afectats pels acomiadaments. Per a la resta d'empleats afectats pel procés de reestructuració, el banc està ultimant un pla de recol·locació, amb un paquet de mesures que posarà per primera vegada en marxa per a aconseguir un treball estable al 100% dels empleats que abandonin l’entitat. La direcció de CaixaBank manté la intenció que la voluntarietat sigui el criteri preferent d'adscripció a un procés que afecta a totes les unitats del banc.

El Temps (27/04/2021)

Més fresca que calor

Segon dia la setmana i continuem amb núvols, amb boirines, amb una humitat alta, amb pluja... i amb més fresca que no pas calor. Una variabilitat primaveral que és conseqüència del reguitzell de petites borrasques que ens envolten. La Lola, al sud de la península que ja s’ha anat desfent,una petita baixa a França i una altra borrasqueta al sud de les Balears. Entre totes elles afavoreixen molta nuvolositat i precipitacions. Núvols que permetran clarianes... precipitacions que donaran treva... però el cert és que, tant els uns com les altres, ens acompanyaran gairebé cada dia d’aquesta setmana. I és que ens mantindrem en una zona dominada per aquestes baixes pressions.

Detingut un home a la Bisbal del Penedès per matar presumptament la parella després de ruixar-la amb benzina i calar-li foc. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya acaba de demanar a la Generalitat que vacuni immediatament els policies nacionals i els guàrdies civils a Catalunya. Acompanyem en el seu periple als sanitaris que vacunen als entorns rurals.

Els resultats de l'estudi del concert pilot de Love of Lesbian que es va celebrar tot just fa un mes descarten la transmissió de covid-19 entre els 5MIL assistents. La direcció de Caixabank rebaixa a 7.800 els acomiadaments a tot Espanya, són gairebé 500 menys dels previstos inicialment. Pere Aragonès es reunirà a la presó de Lledoners amb Jordi Sánchez, el principal negociador de Junts, per desencallar la investidura. El públic podria tornar als estadis les últimes quatre jornades de lliga, a partir del 8 de maig segons la proposta que el Govern ha fet al ministeri de Sanitat.

Les negociacions entre Esquerra Republicana i Junts per Catalunya es traslladen aquest dimarts a la presó de Lledoners. El mateix vicepresident i coordinador d’ERC, Pere Aragonès, entoma ell mateix les negociacions i s’entrevistarà amb el secretari general de JxCAT, Jordi Sànchez. Els republicans mantenen la pressió per intentar tancar un acord abans de l’1 de maig. Si no, exploraran vies alternatives tal i com el mateix Aragonès ha advertit aquest mateix cap de setmana.

A Catalunya, una cinquena part de la població que viu en zones rurals té més de 65 anys. Alguns viuen en masos aïllats i tenen poca mobilitat. Fer-los arribar les vacunes no sempre és fàcil i per això, Salut reforça la vacunació amb equips de dues infermeres que recorren quilòmetres per subministrar les dues dosis a persones grans i sense mobilitat.