Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut aquest diumenge dos homes per la seva presumpta implicació en la violació d'una dona al barri de la Barceloneta. L'agressió sexual s'hauria produït entre les sis i les set del matí en un pis del carrer del Mar i la víctima hauria sortit al carrer per demanar ajuda i denunciar els fets. Un dels arrestats seria l'autor material de l'agressió sexual mentre l'altre ha estat detingut per desobediència a l'autoritat. Es desconeix si també ha participat en l'agressió. Els dos detinguts han estat traslladats a la comissaria de Mossos d'Esquadra a les Corts i la policia catalana s'encarrega de la investigació.

Universitats, centres sanitaris i associacions s'han unit en una iniciativa d'intel·ligència artificial que permet trobar conductes suïcides a les xarxes i treballar en la prevenció. Han ideat un sistema matemàtic que detecta aquests comportaments i els aborden amb missatges anònims, en forma d'anuncis als seus perfils socials d'internet. La població amb més risc de suïcidi té entre 15 i 29 anys, i molts no recorren als circuits mèdics adequats.

Informa: Blai Barber

Ja han començat a arribar a Lleida i altres municipis del Segrià els primers temporers per la campanya de la fruita. Els alcaldes volen que es vacuni els treballadors de la fruita, però la Generalitat aposta pels cribratges a les empreses. Els pagesos adverteixen que no caldran els 30.000 temporers de cada any per culpa de les gelades del mes de març, que han minvat la collita.

Informa: Joana Sendra

Explicar-li a un nen que haurà d'anar sempre amb cadira de rodes no és gens fàcil. Això és el que li va passar a la Noemí, que té una filla amb espina bífida. Per a ella va escriure 'La Revolució Shiwa', un conte en benefici de la investigacio per l'espina bífida de l'Hospital Vall Hebron de Barcelona.

Informa: Joana Sendra

Aquest any es compleixen 100 anys de l'estrena de 'The Boy' de Charles Chaplin. És per això que el BCN Film Fest li ha dedicat una retrospectiva. Dues de les seves nétes preparen un documental per reivindicar el seu llegat. Carmen i Dolores Chaplin l'han presentat a Barcelona. 'Charles Chaplin, a man of the world' s'estrenarà el 2022. El guió és d'Isaki Lacuesta i compta amb la participació de RTVE.

Informa: Aurora Redón

El Barça, campió de la Copa del Rei. Contundent victòria dels blaugranes (0-4) davant d'un Athlètic de Bilbao impotent. Baixen els ingressos a l'UCI per covid-19. Per primera vegada en una setmana se situen per sota dels 500 ingressats. Hem acompanyat una patrulla de la Guàrdia Urbana de Barcelona que vetlla pel compliment del toc de queda i les restriccions. Amb menys fruita per collir, retardant l'inici de la campanya, i amb la por pels contagis. Així comença la temporada de la fruita a Lleida. Investigadors de la UPF, psicòlegs i psiquiatres han ideat un sistema matemàtic que detecta senyals d'alarma de conductes suïcides entre els joves. Charles Chaplin és el protagonista de l'última jornada del BCN Film Fest.

La diputada d'ERC, Laura Vilagrà, es mostra convençuda que s'arribarà a un acord amb JxCat en les pròximes setmanes. Considera que "no hi ha grans esculls perquè així sigui". Durant l'entrevista amb Lluís Falgàs al programa 'Aquí Parlem', Vilagrà lamenta el ritme lent de les negociacions amb JxCat, però descarta una repetició de les eleccions: "Almenys per Esquerra no serà", ha assegurat.

'Aquí Parlem' repassa l'actualitat política i parlamentària de la setmana.

Es manté la pressió hospitalària de la quarta onada. El Govern prepara la desescalada de les restriccions per d'aquí a set dies si la situació s'estabilitza. La portaveu en funcions de l'executiu català, Meritxell Budó, confirma que el 9 de maig s'acabarà el toc de queda. 1 de cada 5 menors pateix algun tipus d'abús. Les fundacions Photographic Social Vision i Vicky Bernadet es fixen en la fotografia per fer aflorar aquestes situacions.

Després de 22 anys es tornen a fer oposicions a treballador social enmig de la polèmica per l'abús dels contractes interins a l'administració pública. L'actriu Isabelle Huppert presenta el seu darrer treball al Festival Internacional de Cinema de Barcelona. El Barça a punt per la final de Copa contra l'Athletic de Bilbao a Sevilla.

La Generalitat prepara un pla de desescalada lenta que podria aplicar-se a partir del 26 d'abril, si les dades epidemiològiques milloren. De moment, es prorroga el confinament comarcal una setmana més. Salut descarta una explosió de contagis després de Setmana Santa. Pedro Sánchez i Alba Vergès visiten la farmacèutica Hipra a Amer. El ministeri de Sanitat enceta la campanya 'Yo me vacuno seguro', per conscienciar dels beneficis de vacunar-se. El sector de l'oci nocturn presenta un pla pilot per reobrir els seus negocis. Marta Sugrañes entrevista Joaquim Boadas, secretari general de la patronal Fecasarm. Ho analitzem tot plegat amb Mar Calpena, Odei Etxearte i Joan López Alegre.

El president de la Fecasarm, Joaquim Boadas, ha explicat a El Vespre de La 2 que el proper 21 de maig el sector de l'oci nocturn pensa implementar el pla d'acció que permeti la reobertura dels locals que fa més d'un any que estan tancats. Aposta per convertir els establiments en tallafocs de la covid-19 i que suposin espais segurs pels clients. Un pla pilot que passa per tests ràpids a l'entrada, una aplicació de gestió dels resultats i aparells de desinfecció de l'aire i les superfícies. Adverteix que no poden aguantar més i critiquen la inacció i passivitat de la Generalitat pel que ha anunciat que intensificaran les seves reivindicacions.

Condemna contundent de l'Audiència de Barcelona contra tres dels processats per la violació múltiple de Sabadell. Imposa 31 anys de presó a l'autor material, a qui també considera cooperador de les altres violacions que va patir la menor en una oficina bancària abandonada.

Moren dues persones en l’incendi d’una casa ocupada a Cassà de la Selva, al Gironès. El Govern diu que necessita set dies més per estabilitzar la quarta onada de la pandèmia i manté el confinament comarcal. El Sant Jordi d’aquest any tornarà a ser atípic. S’espairà en tres dies per evitar aglomeracions i només podran vendre roses al carrer els floristes professionals. Johnny Depp arriba al BCN Film Fest.

El Govern manté el confinament comarcal a partir de dilluns. S'ha decidit optar, de moment, per mantenir la situació actual almenys una setmana més, tot i que es continua debatent sobre si car ampliar el confinament per vegueries o regions sanitàries. Aquesta decisió vindria condicionada per la millora de les dades epidemiològiques una vegada s'ha constat que l'increment de la mobilitat durnat la Setmana Santa no ha portat una escalada dels contàgis. 

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha assegurat que el seu departament i el de Salut ja treballen en un pla de mesures per a una desescalada "lenta i segura" quan les dades epidemiològiques ho permetin.

Divendres d’ambient hivernal, amb fred, pluja i neu. Cap de setmana d’ambient primaveral amb sol, nuvolades, ruixats, fred de nit i fresca de diaI és que l'arribada d'una bossa freda a 5500 metres d'alçada afavorirà un augment de la inestabilitat durant aquesta tarda. Amb precipitacions intenses que afectaran sobretot el Prepirineu i la Catalunya Central, arribant al vespre al litoral. Nevarà al Pirineu però també pot floquejar a altres indrets perquè la cota de neu pot baixar a 600 metres. I és que avui farà fred, les temperatures màximes seran entre 3 i 9º més baixes a les normals per aquests dies. Demà, es mantindrà la inestabiltiat en forma de nuvolades i ruixats de tarda localment intensos a les comarques central i del Prelitoral, la cota de neu al Pirineu pujarà a 800 metres. Les temperatures pujaran una mica però encara es quedaran entre 1 i 6º per sota les habituals per l’època. Diumenge serà un dia més tranquil, amb més sol i amb nuvolades de tarda que deixaran ruixats febles i dispersos. La matinada també serà freda però al centre del dia les temperatures ja tindran valors més o menys normals per a mitjans d'abril i l'ambient serà més primaveral.

Dues persones han mort en un incendi d'un pis ocupat a Cassà de la Selva. Els mossos investiguen les causes que apunten a la manipulació de la xarxa elèctrica. El foc s'ha originat cap a les 8.42 hores al número 51 del carrer del Raval. L'habitatge tenia la llum punxada.

Condemna contundent de l'Audiència de Barcelona contra tres dels processats per la violació múltiple de Sabadell. Imposa 31 anys de presó a l'autor material, a qui també considera cooperador de les altres violacions que va patir la menor en una oficina bancària abandonada.

Moren dues persones en l’incendi d’una casa ocupada a Cassà de la Selva, al Gironès. El Govern diu que necessita set dies més per estabilitzar la quarta onada de la pandèmia i manté el confinament comarcal. El Sant Jordi d’aquest any tornarà a ser atípic. S’espairà en tres dies per evitar aglomeracions i només podran vendre roses al carrer els floristes professionals. Johnny Depp arriba al BCN Film Fest.

Ahir va arribar als Cinemes Verdi de Barcelona el BCN FILM FEST, el festival de cinema que se celebra en Sant Jordi. 'Una joven prometedora', dirigida per Emerald Fennell, ha estat la pel·lícula elegida per obrir la jornada de projeccions cinematogràfiques. Avui dijous serà Johny Depp qui presentarà el seu film, anomenat 'El fotógrafo de Minamata', mentre que dissabte ho farà Isabelle Huppert amb 'Mamá María'.