Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • La Policia Nacional rectifica i amplia l'informe sobre el Cas Raval. Canvia la transcripció de la trucada de Juan Andrés Benítez a la Guardia Urbana i incorpora nous testimonis: com la veïna a la que els Mossos haurien obligat a esborrar unes imatges enregistrades. Avui han declarat al jutjat els membres del servei d'emergències que van atendre a Benitez. Mentrestant, el director dels Mossos segueix al centre de la polèmica: aquest matí un grup de manifestants que demanaven la seva dimisisó han obligat a interrompre un acte on se'l premiava/ Doncs justament l'acord entre Convergència i Esquerra per mantenir Manel Prat com a director de la policia a canvi de retirar les pilotes de goma ha centrat bona part de la comissió del Parlament sobre aquest tema.
  • El pla de proveïdors ja està aprovat per la Comissió Delegada d'Afers EconòmicS del govern espanyol i pagarà a les farmàcies catalanes el deute de dos mesos de 2012 i un de 2013... però segons el PP el mes d'octubre s'havia de pagar amb el fons de liquiditat autonòmic.
  • Són 9 activistes de Greenpeace que s'han penjat aquest matí a la façana de la Sagrada Família... Ho han fet per exigir la llibertat dels 28 tripulants de l'Artic Sunrise, que estan detinguts des de fa 51 dies a Rússia després de la protesta que van realitzar a una plataforma de petroli de l'àrtic. Diferents equips de bombers i mossos d'esquadra han acordonat la zona...
  • L'economia de les famílies condiciona el rendiment escolar dels estudiants de secundària. Ho diu un estudi de la Fundació Adsis que conclou que un alumne afectat per la crisis rendeix quatre vegades menys. Els experts demanen més atenció personalitzada per aquests casos.
  • Els sismes provocats pel magatzem submarí de la plataforma Castor podrien tornar al congres dels diputats. Esquerra Republicana demanarà una subcomissió d'investigació per aclarir les incògnites i sospites, que, diu tenen, sobre l'adjudicació i l'explotació d'aquesta planta de gas. També volen que el govern espanyol expliqui perquè es va acceptar una clàusula compensatòria de mil 700 milions d'euros per a l'empresa que el gestiona en el cas que es clausurés el magatzem de gas.
  • Mireu l'aspecte de la Rambla de Barcelona, anit. Així, amb espelmes per simbolitzar el dol... És la manera com els floristes van expressar el seu rebuig a la gestió que està fent l'ajuntament de Barcelona amb les parades... Creuen que acabarà amb els seus negocis tard o d'hora... De fet, fa mesos que recullen firmes per salvar les parades que, diuen, donen vida a l'emblemàtic tram de les flors de la Rambla
  • Així han celebrat a Cartagena que s'enfrontaran al Barça als setzens de final de la Copa del Rei. El club murcià podrà ingressar una bona quantitat de diners per la taquilla i els jugadors tindran l'oportunitat d'enfrontar-se als seus ídols i jugar al Camp Nou. L'altra grossa del sorteig, el Reial Madrid ha anat a parar a Xàtiva./ Abans de saber que el cartagena seria el proper rival de copa del Barça, Xavi Hernández ha comparegut aquest migdia en roda de premsa. Un cop més li ha tocat respondre sobre el debat de l'estil, i ha reivindicat que no estan canviant el joc de l'equip. De cara al partit de diumenge contra el Betis, Piqué és dubte pels seus problemes al pubis./Tornant al sorteig de la copa del rei..L'equip català de segona B més afortunat ha esta el Sant Andreu , que s'enfrontarà a l'Atletico de Madrid. Els partits d'anada es jugaran el cap de setmana del 6 de dembre, els de tornada el 18 del mateix mes./L'Espanyol es prepara per rebre diumenge al migdia el Sevilla./ Al Masters de Londres, Rafa Nadal juga a les 9 del vespre, i en directe per Teledeporte, contra el txec Tomas Berdych. / Acabem els esports amb dos apunts de bàsquet. A l'NBA, els Lakers han guanyat aquesta matinada a Houston per 99 a 98 gràcies a aquest triple a l'últim segon del base suplent Steve Blake. Pau Gasol no ha estat gens encertat en atac.
  • Són alguns dels documentals que des d'avui es poden veure a l'edició número 39 del FILMETS, el festival de cinema que se celebra a Badalona fins el 17 de novembre...El país convidat aquest any és França i, com és habitual, als diferents espais on hi ha projeccions s'hi podran veure més de 4 mil curtmetratges i prop de 300 pel·lícules d'animació, de caire polític o relacionats amb els drets humans./ I a Barcelona , avui un nou cicle de concerts: es diu "Round about midnight" i se celebren a una hora intempestiva: a mitjanit...L'objectiu és recrear l'atmosfera pròpia dels clubs de jazz més autèntics./ Kiko Veneno va actuar anit a la Sala Apolo
  • LA POLICIA NACIONAL RECTIFICA

    Declaren al jutjat els membres del

    SEM que van intervenir en el Cas Raval

    La crisi i la secundària

    UN ESTUDIANT AFECTAT RENDEIX MENYS

    Els floristes, enfadats

    VOLEN ELS MATEIXOS RECORDS DE SEMPRE

    El Barça toca a Cartagena

    SORTEIG DELS SETZENS DE FINAL DE COPA

    I DESPRÉS...

    Protesta de Greenpeace

    a la Sagrada Família

    A partir d'aquesta hora és previst que les farmàcies catalanes tornin a obrir les portes. Al matí, la imatge ha estat aquesta: persianes baixades per segon cop en pocs mesos per reclamar que volen cobrar els 416 milions d'euros que els deu la Generalitat. 8 de cada 10 establiments han tancat, segons els farmacèutics./ Mentrestant, el ministre d'Hisenda ha promèss als farmacèutics que cobraran molt aviat. Cristóbal Montoro ha explicat que l'Estat pot pagar les factures pendents perquè el govern espanyol té capacitat d'accedir als mecanisme de finançament, cosa que -ha dit- la Generalitat no pot fer. El govern català, però, es defensa dient que no ha rebut els diners que esperaven de Madrid./ A la polèmica sobre d'on han de sortir els diners per pagar els proveïdors, s'han afegit també socialistes i populars catalans.

    I també al Parlament hem vist com, per primer cop, Convergència i Unió i Esquerra Republicana han votat diferent en relació a la consulta sobiranista. De fet les desavinences ja van aparèixer ahir després que la vicepresidenta Joana Ortega afirmés que una consulta no es podria celebrar abans del mes d'octubre. I avui s'han evidenciat en la votació d'una moció que plantejava convocar unilateralment la consulta si es produia un bloqueig de l'Estat. CiU s'hi oposat però Esquerra ha votat afavor del text de la CUP. / El conseller d'Interior haurà de comparèixer a la Cambra catalana, segurament la setmana vinent, per donar explicacions sobre el cas Raval i la situació dels Mossos.

    El Barça ja és a vuitens de final de la Champions. Anit van superar el Mílan al Camp Nou per 3 gols a 1, amb un Messi motivat que va marcar, per fí, dos gols.

  • Farmàcies tancades. Aquesta és la imatge del matí. Tancades en protesta pel deute de 416MEUR de la Generalitat. Els farmacèutics asseguren que 8 de cada 10 establiments ha seguit la convocatòria. Reclamen als governs que assumeixin la seva responsabilitat i recorden que les farmàcies no són bancs. El ministre d'Hisenda insisteix que cobraran aviat. De fet, avui mateix el govern espanyol ha aprovat el tercer pla de proveïdors./ El conseller d'Economia manté que el principal problema ha estat no haver rebut els 1.700 milions que esperaven del govern central per afavorir la liquidat.
  • El director dels mossos, Manel Prat, assegura que, en aquests moments, no hi ha cap prova que demostri que els mossos van pegar al cap Juan Andrés Benitez, l'empresari del Raval que va morir després de ser reduit. Prat insisteix que que l'informe que la policia nacional va entregar a la jutge està ple d'errades i mancances.
  • L'acord entre CiU i ERC ha patit algunes esquerdes en les últimes hores. Han discrepat sobre quan es podria celebrar una consulta, si es fes l'any vinent, i aquest matí han votat en sentit contrari sobre la possiblitat de fer una consulta sense acord amb l'estat. / I quan falten poques hores per l'inici de la conferència política del PSOE dos noms dels socialisme que sonen per presentar-se a les primàries i que no solen coïncidir en el missatge, avui sí que ho han fet... Tant Chacon con Rubalcaba són clars a l'hora d'opinar sobre el dret a decir./ Disset partits polítics estan en fallida tècnica, segons ha alertat avui el Tribunal de Comptes, que ha fet públic l'informe de fiscalització del període 2009-2011. UDC és qui té el major forat patrimonial, amb 11,2 MEUR seguida de la Federació de la que forma part, CiU, amb uns 10MEUR més. També apareixen a la llista ICV amb un saldo negatiu d'uns 3MEUR i EUiA.
  • Es la nova campanya de l'Associació Contra l'Anorèxia i la Bulímia i la Generalitat. I amb un lema ben clar : "Quan no menges res deixes de ser tu". Així alerten els joves de les conseqüències de substituir el menjar per una ampolla d'aigua per enganyar l'estómac. Es calcula que a Catalunya unes 26 mil persones pateixen trastorns alimentaris: és un 6% de les joves de fins a 29 anys..
  • Figueres no vol camions pel centre de la ciutat. Els veins que hi estan en contra asseguren que la solució és sencilla: posar uns retols que condueixin els vehicles pesants per altres carreteres. Per això cada dijous tallen la circulació pel centre de la ciutat durant un quart d'hora./ Ara us presentarem les que diuen són les primeres nenes del món nascudes d'una técnica de fecundació in vitro amb música. Una tècnica pionera que aquest estiu es va presentar en el Congrés europeu de reproducció assistida i que ja s'utilitza a 16 països./ Un altre tema que ens ha cridat l'atenció és la iniciativa d'un centre comercial de Barcelona: sortegen una cistella de nadal valorada en 110.000 euros. El número guanyador és el que coïncideixi amb el sorteig de reis. I no us perdeu els premis que conté.
  • Crits per Messi abans i després del llançament del penal, amb què l'argentí va encarrilar el triomf del Barça contra el Mílan. I sembla que els ànims van funcionar perquè a la segona part, Messi va tornar a ser determinant amb el seu segon gol, després d'una paret amb Cesc. El 3 a 1 certificava, a més, la classificació del Barça pels vuitens de final de la champions.../ Per cert, s'acaba de saber que el director esportiu del Barça, Andoni Zubizarreta, ha renovat per dos anys, fins el 2016. Tornant a la Champions, l'Atletic de Madrid també és a vuitens i és el primer equip que ho fa com a primer de grup. / A la Copa Masters de Londres, cara i creu pels tenistes espanyols: Nadal s'assegura el número u del i Ferrer ja està eliminat./ La torxa olímpica pels Jocs d'hivern de Sochi 2014, ja és a l'espai. L'ha portat el coet rus Soyuz fins a l'Estació Espacial Internacional./ Són les dues tortugues marines de l'espècie babaua, en perill d'extinció, que han tornat al mar després de passar pel Centre de Recuperació de Fauna Marina. Les van trobar a Segur de Calafell, una tenia ferides externes i no podia alimentar-se sola. A l'altre li faltava l'aleta davantera i havia ingerit plàstics. Un cop recuperades, la seva introducció al medi ha estat un èxit. /Paco Ibáñez torna a actuar aquesta nit al Teatre Joventut de l'Hospitalet de Llobregat.
  • TANCAMENT DE LES FARMÀCIES

    Protesten pel deute de la Generalitat,

    Montoro diu que cobraran aviat

    Discrepàncies entre CiU i ERC

    LA DATA I EL FULL DE RUTA ELS SEPAREN

    No volen camions pel centre

    FIGUERES PROTESTA A L'ANTIGA N-II

    Torna Messi i a vuitens

    EL BARÇA GUANYA EL MILAN PER 3 A 1

    I DESPRÉS...

    Nadons fecundats amb música

    i una rifa de nadal sorprenent

    CAS DEL RAVAL

    Espadaler descarta substituir el director dels Mossos

    CAS RAVAL

    Tres mossos de la mateixa comissaria imputats per la detenció d'un periodista

    PRESSUPOSTOS 2014

    Artur Mas desafia l'oposició a presentar alternatives

    VAGA DE FARMÀCIES

    Demà tancaran al matí per denunciar els impagaments

    TARIFA SOCIAL DE L'AIGUA

    15.000 llars de l'àrea metropolitana pagaran un 14% menys per l'aigua

    VAN ACTUAR ANIT

    SUEDE presenta el seu nou disc, "Bloodsports"

    Polèmica a Ciutat Vella

    ESPADALER TORNA A DUBTAR DE L'INFORME

    Ramon Espadaler insisteix que l'informe de la Policia Nacional NO s'ajusta a la realitat. Avui ens acostarem a la situació de la comissaria de Ciutat Vella, molt qüestionada, després que en les últimes hores 3 Mossos més que hi pertanyen hagin estat imputats, en aquest cas per la detenció del periodista Bertran Cazorla.

    L'aeroport dels Pirineus

    APOSTA PELS VOLS COMERCIALS A LA SEU

    L'aeroport de la Seu d'Urgell estarà preparat per rebre vols comercials a partir de la primavera de l'any vinent. A L'Informatiu us avancem un acord dels governs espanyol, català i andorrà que pretén convertir aquesta infraestructura en l'aeroport dels Pirineus.

    Tarifa social per l'aigua

    L'ÀREA METROPOLITANA ÉS PIONERA

    L'Àrea Metropolitana de Barcelona aprova avui les noves tarifes de l'aigua i crea per primera vegada a Espanya un tram social destinat als col·lectius amb menys recursos. Per la resta, avui puja un 5 per cent de mitjana

    A una victòria dels vuitens

    EL BARÇA REP EL MILAN AL CAMP NOU

    El Barça pot aconseguir aquest vespre la classificació pels vuitens de final de la Lliga de Campions si guanya el Mílan al Camp Nou.

    Gerardo Martino, que recupera Piqué i Adriano, defensa el joc de l'equip i manté confiança cega en Messi.

    GOSPEL AL TNC

    El Gospel Viu Choir recapta fons per l'ONG Pallapupas

    Polèmica a Ciutat Vella

    ESPADALER TORNA A DUBTAR DE L'INFORME

    L'aeroport dels Pirineus

    APOSTA PELS VOLS COMERCIALS A LA SEU

    Tarifa social per l'aigua

    L'ÀREA METROPOLITANA ÉS PIONERA

    A una victòria dels vuitens

    EL BARÇA REP EL MILAN AL CAMP NOU

    GOSPEL AL TNC

    El Gospel Viu Choir recapta fons per l'ONG Pallapupas

    PRESSUPOSTOS 2014

    Preveuen augmentar els ingressos per no retallar més despesa social

    CONTRA ELS PRESSUPOSTOS

    Sindicats i moviments veïnals denuncien les polítiques d'austeritat

    L'ATUR TORNA A PUJAR

    Més aturats a l'octubre, però menys que fa un any

    CAS RAVAL

    Partits polítics, veïns i associacions demanen el cessament de Manel Prat

    NOVA DROGA DE DISSENY

    La compra gent jove perquè és barata i no es detecta fàcilment

    SPICE, és el nom d'una nova droga sintètica, derivada de l'amfetamina, que afecta de manera greu el sistema nerviós...

    El Barça rep demà el Mílan al Camp Nou. I si guanya s'haurà classificat matemàticament per a la següent fase de la Champions. Els italians arriben en plena crisis de resultats, mentre Martino espera recuperar Piqué i Adriano.

    FINS EL 6 DE DESEMBRE AL CCCB

    World Press Photo es considera la millor mostra de fotoperiodisme

  • Els pressupostos de la Generalitat pel 2014 ja són al Parlament de Catalunya. El govern els ha aprovat a primera hora del matí i el conseller d'Economia els ha lliurat a la presidenta de la cambra. Andreu Mas-Colell els està explicant a aquesta hora. Uns comptes, negociats amb Esquerra, que mantenen les retallades i incorporen nous imposots i taxes com la recuperació de l'impost de successions. La despesa social puja dues dècimes i destina més diners a les beques menjador o la renda mínima. / Els pressupostos han de passar ara el tràmit parlamentari, i és on ERC té la clau. CiU i ERC fa temps que negocien per assolir un acord./ Paral·lelament a aquesta activitat política, a primera hora, els sindicats de la funció pública s'han concentrat davant de la Generalitat./
  • Els comptes per l'any 2014 que, en principi, han de ser el del rellançament de l'economia espanyola. De fet, avui la Comissió Europea ha anunciat que les seves previsions fixen un creixement de mig punt del PIB. El que no acabarà de baixar és l'atur. A l'octubre la xifra de registrats als serveis públics d'ocupació ha tornat a pujar. / El president de Freixenet ha insistit avui que Catalunya és una part essenciaL d'Espanya i que ho ha de seguir sent així. Ho ha dit en un esmorzar informatiu que s'ha celebrat a Madrid on ha dit que la seva empresa segueix invertint a Catalunya./ Qui ha entrat, avui, en el debat polític a Catalunya, ha estat el secretari general dels socialistes bascos. Patxi López - que no descarta optar a liderar el PSOE - ha defensat la proposta dels socialistes catalans, assegurant que el dret a decidir pactat és l'únic viable.
  • És SPICE, una nova droga sintètica, derivada de l'amfetamina, que afecta de manera greu el sistema nerviós. Els mossos d'esquadra i la guàrdia urbana han desmantellat al Poble Sec, a Barcelona, un punt de venda d'aquesta droga i 449 dosis.L 'spice és molt adictiva i pot causar taquicàrdies, al·lucinacions i desmais. Hi ha una persona detinguda. L'alerta la va donar l'agència de salut pública que va detectar que algunes persones l'estaven comprant sota l'aparença de productes vegetals naturals.
  • El conseller d'Interior, Ramón Espadaler, ha demanat comparèixer a petició pròpia al Parlament per explicar l'actuació dels Mossos d'Esquadra en el cas Raval. Una situació que està posant en entredit el director de la policia. Els últims que han demanat el seu cessament són les associacions de veïns de Barcelona i les de gais i lesbianes.
  • Els estudiants que ja són a l'estranger o que han de marxar amb una beca erasmus estan sorpresos i indignats per la decisió del Ministeri d'educació de suprimir la part estatal de l'ajut als qui no tinguessin una beca el curs passat.. El ministre Wert diu que entén el disgust dels universitaris. /A l'espera que arribi avui la resolució del Tribunal d'Estrasburg sobre el desallotjament del bloc de Salt la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca s'ha manifestat aquest matí davant el Palau de la Generalitat. /El ministeri de Foment convocarà properament al conseller Santi Vila per treballar en la millora de la xarxa de rodalies./
  • Demà serà el torn del barça a la champions, reben al Milan al Camp Nou, amb l'objectiu de sumar una victòria que els donaria matemàticament la classificació per a la següent fase. Els italians arriben en plena crisis de resultats mentre el tata espera recuperar Piqué i Adriano./ La jornada de Champions,però, comença avui i tres equips poden signar l'accés als vuitens de final. El vigent campió, el Bayern, el Paris Saint Germain i el Madrid ho tenen tot de cara per aconseguir-ho. El Juventus - Reial Madrid el podreu veure en directe per la 1 de TVE./ L'Espanyol prepara la visita de diumenge del Sevilla, per confirmar amb punts les bones sensacions que va deixar al derbi de divendres./ I en tenis Rafa Nadal debuta avui al Masters contra David Ferrer. El manacorí busca a Londres l'únic gran torneig que li falta i assegurar-se el número 1 mundial. El duel el podreu veure a les tres pel canal Teledeporte.
  • Els organitzadors del World Press Photo després de la polèmica que va generar el fet que l'ajuntament de Barcelona descartés la foto del torero Juan José Padilla per promocionar l'exposició a les banderoles de la ciutat../ La bailaora Sara Baras ofereix avui una única funció al Teatre Lliure de Montjuïc en homenatge a una altra bailaora: Carmen Amaya
  • PRESSUPOSTOS 2014

    Mantenen les retallades i incorporen

    nous impostos i noves taxes

    L'atur puja a l'octubre

    HI HA MENYS ATURATS QUE FA UN ANY

    Les reaccions al cas Raval

    LES ENTITATS VOLEN EL CESSAMENT DE PRAT

    Erasmus sense ajuda estatal

    WERT ENTÉN EL DISGUST DELS AFECTATS

    Pendents de Piqué i Adriano

    A LES 20:45, PER LA 1, JUVENTUS-MADRID

    I DESPRÉS...

    Sara Baras homenatja Carmen

    Amaya al Teatre Lliure

    La mort d'un empresari al Raval ja té les primeres conseqüències. Aquest matí la jutgessa que porta el cas HA IMPUTAT els vuit mossos implicats per delictes contra la vida, contra la integritat moral, de coaccions i d'obstrucció a la justícia. Poc després, el conseller d'Interior ha anunciat que, ara sí, els aparta cautelarment del servei arran de la imputació.

    CAS RAVAL

    Interior aparta els vuit mossos que la jutge imputa per 4 delictes

    CAS NÓOS

    El jutge ordena l'embargament de la casa dels Ducs de Palma

    PRESSUPOSTOS 2014

    Es mantenen les retallades però augmenten les partides socials

    RONDA GENERAL MITRE

    Les obres no han causat grans embussos el primer dia laborable

    NOUS CONTRACTES A NISSAN

    Aquesta nit comença un nou torn amb 308 treballadors temporals

    El Barça continua preparant el duel de Champions de dimecres contra el Mílan al Camp Nou. Deixant al marge la falta de gols de Messi, sembla que els maldecaps de Gerardo Martino seran en defensa.

    SARA PI AL LICEU

    La cantant va presentar el seu nou disc, "Wake up"

    IMPUTATS PEL CAS RAVAL

    Interior aparta del servei els 8 agents que la jutge acusa de 4 delictes

    Novetats en el cas Raval. El conseller d'Interior acaba d'anunciar que suspén cautelarment de les seves funcions els 8 Mossos d'Esquadra que van participar en la reducció de l'empresari que va morir posteriorment a l'hospital Clínic... Una decisió que arriba després que aquest matí la jutge que instrueix el cas els hagi acusat de 4 delictes: contra la vida, contra la integritat moral, de coaccions i d'obstrucció a la justícia. Hauran de declarar el proper dia 13.

    Pendents dels pressupostos

    MANTENEN RETALLADES I CREEN IMPOSTOS

    El govern aprova demà els pressupostos de 2014 acordats entre Convergencia i Unió i Esquerra després d'una llarga negociació. Els comptes mantenen les retallades dels últims dos anys, incorporen nous impostos i taxes i incrementen la despesa social.

    Un 32,6% més de matriculacions

    NISSAN CONTRACTA 308 PERSONES

    Octubre marca un nou canvi de tendència al sector de l'automòvil. A Catalunya les matriculacions van pujar un 32,6 per cent respecte el mateix mes de l'any passat. La demanda en aquest sector permet que des d'avui s'obri un nou torn de nit a Nissat, que permet la contractació de 308 persones.

    Tranquilitat a General Mitre

    LES OBRES TALLEN EL TRAM CENTRAL

    Tranquilitat en les primeres hores de tancament parcial de la ronda del mig de Barcelona per les obres de l'avinguda General Mitre que s'allargaran fins a finals d'any de l'any vinent. Malgrat les incomoditats, els veïns estan satisfets perque fan realitat una reivindicació històrica

    El pitjor Milan prova al Barça

    DEMÀ PER LA 1, JUVENTUS-R. MADRID

    Aquesta és setmana de Champions...El Barça rep dimecres al Camp Nou un Milan en hores baixes i que ha firmat el pitjor començament de lliga dels últims trenta anys.... El Reial Madrid ja és a Itàlia on demà mirarà d'encarrilar el seu pas a vuitens de final contra la Juventus.

    I DESPRÉS...

    No totes les poblacions d'espècies

    de les Medes es recuperen igual

    veurem com s'ha recuperat la població de les espècie que viuen a la reserva de les Illes Medes... Tot i això, n'hi ha una que NO acaba de fer-ho... Us direm quina al final de l'informatiu...

    IMPUTATS PEL CAS RAVAL

    Interior aparta del servei els 8 agents que la jutge acusa de 4 delictes

    Pendents dels pressupostos

    MANTENEN RETALLADES I CREEN IMPOSTOS

    Un 32,6% més de matriculacions

    NISSAN CONTRACTA 308 PERSONES

    Tranquilitat a General Mitre

    LES OBRES TALLEN EL TRAM CENTRAL

    El pitjor Milan prova al Barça

    DEMÀ PER LA 1, JUVENTUS-R. MADRID

    No totes les poblacions d'espècies

    de les Medes es recuperen igual