Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • Res de nou en la compareixença aquest matí al Parlament del conseller d'Interior per donar explicacions sobre el cas Raval. Ramon Espadaler ha defensat els vuit mossos imputats i ha insistit que, amb la informació de què disposa, l'actuació policial va ser correcta I ha dit que si hi va haver mala praxis, va ser un cas aïllat. El conseller ha mantingut la seva versió davant l'informe de la Policia Nacional i s'ha mostrat convençut que la jutgessa no podrà mantenir les imputacions a alguns dels agents. / Els grups de la oposició han retret al conseller el que consideren manca d'informació sobre l'actuació dels mossos en aquest cas. S'han demanat aclariments: per alguns grups calen reformes a la policia catalana, per altres el problema és la gestió d'Interior i per això reclamen el cessament del director Manel Prat. Iniciativa per Catalunya no en té prou i ha tornat a demanar la dimissió del propi conseller si algún dels agents és declarat culpable./ I encara sobre aquest mateix cas, dir-vos que la defensa dels 8 mossos imputats estudia recorrer la decisió de la jutge de fer-los comparéixer al jutjat cada 15 dies. En aquesta decisió s'han tingut en compte les peticions de la Fiscalia i les acusacions que demanaven aquesta mesura cautelar per la gravetat dels delictes que se'ls imputen i la possibilitat d'eludir la justícia.
  • Parlem ara de la derogació de la doctrina Parot. Un informe de la presó Brians 2 adverteix que l'assassí conegut com el "Boig del Xandall", que quedarà en llibertat la setmana vinent, podria tornar a matar. El document, al que ha tingut accés TVE diu que s'ha rehabilitat i que és un sàdic. Manuel González González va agredir amb objectes punxants 16 dones per buscar plaer sexual i a una d'elles la va matar. El van condemnar a 175 anys de presó, dels que n'ha complert 18 . Mai no s'ha penedit ni ha volgut fer cap tractament. Aquest informe és una valoració que ha demanat el tribunal abans d'ordenar la seva excarceració la setmana vinent. Però els experts no ho veuen clar
  • Un operari de FECSA ENDESA ha resultat ferit en estat crític per una deflagració de gas que s'ha produit quan es feien unes obres de manteniment al carrer Magallanes de Santa Coloma de Gramanet. S'ha produit una gran flamarada que ha arribat fins a la tercera planta d'un edficici
  • Tot està llest per la gran mobilització ciutadana que suposa el Gran Recapte, del Banc dels Aliments. Es farà el 29 i 30 de novembre per recollir queviures bàsics, que no es facin malbé, pel milió i mig de catalans que els necessiten. Comptarà amb més voluntaris que mai, uns 15mil. Hi haurà més d'un miler de punts de recollida a mercats i supermercats de 200 poblacions. Enguany l'objectiu és recollir més tones que mai.
  • Poca activitat avui a can Barça. .A la ciutat esportiva aquest matí hi havia gairebé els mateixos jugadors al camp d'entrenament que al gimnàs. Amb Messi, Jordi Alba i Affellay fent recuperacío i Cesc i Pique treball específic... I a la gespa Martino ja pot comptar amb Adriano, que s'ha entrenat al costat dels que no han marxat amb les seves seleccions com Xavi i Puyol.
  • I a l'Espanyol, Javier Aguirre està aprofitant l'aturada de la lliga per corregir les errades dels últims partits. El tècnic mexicà, sobretot, està insistint en el treball defensiu ja que els tres gols encaixats contra el Sevilla no li van agradar gens. El defensa Víctor Alvarez, que ja està a punt per reaparèixer després de l'operació al cor que li van fer al maig, ha explicat que els demana la concentració i la intensitat de principi de temporada.
  • La compositora i pianista Maria Coma no fa soroll ...però ja té tres discos al mercat. El seu tercer treball en solitari es diu Celesta. És un treball minimalista i romàntic. Coma és conscient que no fa música de masses però diu que el fet de tenir un públic fidel la compensa. Amb la delicadesa de Maria Coma acabem avui.
  • El conseller d'Interior manté en la compareixença al Parlament que, amb la informació que te fins ara, els Mossos d'Esquadra van actuar correctament en la reducció de Juan Andrés Benítez... Ramon Espadaler insisteix en els errors de l'informe de la Policia Nacional i es mostra convençut que la jutgessa aixecarà la imputació a part dels agents que van declarar ahir com a imputats. L'oposició li ha tornat a demanar que cessi el director de la Policia, Manel Prat. Doncs precisament els Mossos han detingut a 7 persones a diferents localitats gironines per la seva relació amb els atacs que va patir fa un any el prostíbul Paradise de La Jonquera.

    Un informe de la presó Brians 2 adverteix que l'assassí conegut com el "Boig del Xandall", que quedarà en llibertat la setmana vinent per l'anul·lació de la doctrina Parot, podria tornar a matar. El document que us avança Televisió Espanyola diu que NO s'ha rehabilitat i que és un sàdic. El van condemnar a 175 anys de presó per un assassinat i 16 intents més.

    Després de l'allau de crítiques a la seva proposta de paralitzar durant una setmana l'economia catalana, Oriol Junqueras matisa i diu que es tractava d'una plantejament que no cal portar a terme. La idea ha provocat una nova picabaralla amb el govern al que donen suport.

    La Generalitat pretén prohibir les cigarretes electròniques als hospitals, escoles i edificis públics. A més, estudia si caldria fer-ho també a bars i restaurants. La nova regulació també prohibirà la venta d'aquest producte a menors de 18 anys.

    La selecció espanyola viatja aquesta nit a Guinea, on dissabte jugarà el primer dels dos amistosos d'aquesta concentració. La principal novetat de la convocatòria, el defensa blaugrana Marc Bartra, espera aprofitar l'oportunitat de Del Bosque i somia en jugar el Mundial.

    Defensa l'actuació dels Mossos en el cas Raval i la feina feta a Ciutat Vella. ESPADALER AL PARLAMENT.

    No s'ha rehabilitat. LA SETMANA QUE VE QUEDARÀ EN LLIBERTAT.

    Junqueras matisa la seva idea. REBUIG A PARALITZAR L'ECONOMIA.

    Regular les e-cigarretes. NO ES PODRAN VENDRE A MENORS.

    Bartra espera repetir. LA SELECCIÓ VIATJA AQUESTA NIT A GUINEA.

  • Des de mig matí declaren davant el jutge els 8 mossos imputats pel cas Raval en què va morir l'empresari Juan Andrés Benítez. 3 ho han fet al matí i els altres 5 ho faran a la tarda
  • Els bombers donen per controlat del tot l'incendi que des de dilluns crema al Baix Empordà. Ara l'objectiu és extingir-lo en les properes 24 hores, abans no revifi la tramuntana. En total, s'han cremat 551 hectàrees de massa forestal i de terrenys agrícoles.
  • Parlem ara de les beques menjador perquè les associacions de pares i mares d'alumnes denuncien la gestió que se n'està fent. Es queixen de la lentitud i de que s'en deneguen moltes. Amb dades dels Consells Comarcals apunten que 17.000 families de les 40 mil que n'han demanat s'han quedat sense.
  • Millorar la xarxa de rodalies de Renfe. Amb aquest objectiu la Generalitat ha previst 59 intervencions per a les que Foment invertirà 306 milions d'euros en els propers dos anys. Les primeres obres prioritzaran la seguretat i la fiabilitat del servei.
  • Leo Messi ja ha començat el procés de recuperació. Durant dos mesos el tractarà el fisioterapeuta de la selecció argentina, Luís García que compta amb el consentiment del Barça, i treballarà amb els serveis mèdics del club.
  • Que Barcelona és un dels principals destins turístics del mon, ja ho sabiem. Però ara hi podem posar una xifra. 100 milions de turistes l'han visitada en els últims 20 anys. Des dels Jocs del 92 el nombre s'ha triplicat i Barcelona ha mostrat la seva millor cara al món.
  • Els 8 mossos d'Esquadra imputats pel Cas Raval declaren al llarg del dia davant la jutge que instrueix el cas. Un dels 4 que ha comparegut aquest matí és l'agent que va arribar primer al lloc dels fets. Segons fonts judicials, ha reconegut que va donar 3 cops de peu a la cama a Juan Andrés Benítez per reduir-lo, una actuació que entraria dins del protocol habitual, ha dit. A més ha explicat que Benítez ja tenia sang al cap quan van arribar. A l'Informatiu avui veurem noves imatges del moment previ a l'arribada dels Mossos i de l'actuació policial.
  • Al Baix Empordà, els bombers donen per controlat l'incendi que ha cremat més de 550 hectàrees, sobretot de bosc...
  • Aquesta matinada, la Policia Nacional ha detingut al barri del Carmel de Barcelona a 5 persones acusades de l'explosió, el passat 2 d'octubre, d'un artefacte a la basílica del Pilar de Saragossa.
  • Nova esquerda entre Convergència i Esquerra. Avui han votat en sentit contrari a la comissió del Parlament on es votava una proposta d'Iniciativa per donar un toc d'atenció a Duran i Lleida per la seva gestió al capdavant de la comissió bilateral Generalitat-Estat.... Una proposta que s'ha rebutjat amb els vots dels nacionalistes, PP i Ciutadans.
  • Les associacions de pares i mares d'alumnes denuncien la gestió que s'està fent de la concessió de beques menjador. Han recollit dades de molts consells comarcals i diuen que 17 mil famílies que n'havien demanat una s'han quedat sense./ I avui fa 60 anys, d'aquesta imatge, eren els primers cotxes que sortien de la fàbrica de la zona franca de la SEAT./ Doncs per denunciar la situació de l'escola dels seus fills, els pares d'un centre de Corbera de Llobregat han decit fer un calendari reivindicatiu... Hi surten com diuen que se senten: despullats./ En els propers 2 anys, Foment invertirà més de 306 milions d'euros a millorar la xarxa de rodalies. Més de la meitat d'aquests diners es destinaran a millorar els sistemes de senyalització o a modernitzar les catenàries, entre d'altres./ Els preus han caigut a Catalunya un 0,1 per cent en l'últim any, un fet que no es donava des del 2009. Segons les dades de l'INE, el descens respon a l'increment d'un 0,4 per cent de la inflació a l'octubre. La caiguda de preus es deu a la moderació del preu dels aliments, les begudes no alcohòliques i dels combustibles. Les xifres a Catalunya coincideixen amb la de la resta d'Espanya on els preus han caigut un 0,1 per cent en els últims 12 mesos./ Barcelona ha rebut 100 milions de turistes en 20 anys. Ho hem sabut avui, coïncidint amb el 20è aniversari del Consorci de turisme Barcelona. Les dades posen de manifest que hi ha un abans i un després dels Jocs Olímpics del 92.
  • L'atleta Maria Vasco ha anunciat aquest matí a Viladecans que es retira./ La badalonina Mireia Belmonte i la mallorquina Melani Costa segueixen col·leccionant medalles a la Copa del món de natació
  • És un personatge mític, que encara avui, 36 anys després de la seva mort, desperta passions: Maria Callas. Se la coneix com "La divina", i poques actrius s'atreveixen a interpretar-la.Una que sí que ho ha fet? L'actriu argentina Norma Aleandro.
  • Incendi controlat

    200.000 EUROS PER NETEJAR VEGETACIÓ

    Falten 17.000 beques menjador

    PARES DESPULLATS PER ACABAR L'ESCOLA

    20 anys, 100 milions de turistes

    VUELING APOSTA PEL MERCAT RÚS

    Messi ja té nou recuperador

    EL FISIO D'ARGENTINA JA ÉS A BARCELONA

    I DESPRÉS...

    El primer cotxe de Seat sortia

    de la Zona Franca fa 60 anys

    Ara mateix estàn estabilitzades 3 quartes parts de l'incendi que des d'ahir crema al Baix Empordà. Els bombers confien que les pròximes hores la tramuntana perdi intensitat i faciliti les feines d'extinció. L'epicentre del foc es troba ara antre Flaçà i Foixà.

    Fins ara s'han cremat unes 440 hectàrees d'un perímetre que abarca prop de 900, entre bosc i conreus. Tot plegat un incendi prou important, inusual en ple novembre, que s'explica, en part, per una sequera extrema.

    El president de la Generalitat ha tancat el viatge oficial a Israel amb una trobada al màxim nivell: s'ha reunit amb el president Shimon Peres, a qui ha explicat que el projecte que defensa per Catalunya passa per més autogovern i més soberania, en una Europa més forta. La jornada ha estat carregada d'actes simbòlics, com aquesta visita al Mur de les Lamentacions, on hi ha deixat un desig, que després ha explicat que estava relacionat amb Catalunya i la pau.

    Des de Jerusalem, Mas ha criticat que el PSC es desmarqui de l'acord per portar la consulta al Congrés.

    Doncs al debat sobre la consulta també s'han referit avui tant el govern espanyol com el català. El portaveu Francesc Homs ha lamentat que a Madrid no entenguin -diu- que Catalunya vol votar.... Mentre que la vicepresidenta Sáenz de Santamaria ha insistit que la sobirania és de tots els espanyols.

    La lesió de Leo Messi continua centrant l'actualitat futbolística, en una setmana sense competicions oficials. El jugador ja ha començat amb la recuperació, que continuarà a l'Argentina a principis del mes de desembre.

    A Roses encara tenen ressaca de l'homenatge BETA que van oferir anit al campió del món de Moto3 Maverick Viñales... Un miler d'aficionats va acompanyar el pilot en una rua pels carrers del poble. A la plaça de la vila, un grup de batukada va animar la festa i el mateix Viñales s'hi va afegir. El campió va signar al llibre de l'ajuntament i va tancar la celebració agraint el suport de tots des de la balconada.

    Després de 7 anys tancat, el Teatre Principal de Barcelona obre el teló demà mateix... Situat a la part baixa de la Rambla, aposta pel Cabaret i els sopars amb espectacle a la sala gran per atraure a la tant gent d'aquí com turistes. També oferirà actuacions de petit format, circ i espectacles visuals a dues sales més... Amb l'assaig de l'espectacle Lio que estrenen demà ens acomiadem

    Segueix fora de control l'incendi del Baix Empordà que afecta a una perímetre de 869 hectàrees de les que se n'han cremat més de 400 entre massa forestal i agrícola. Preocupa especialment el front que avança pel municipi de Flaçà. Des que va començar l'incendi treballen en les tasques d'extinció una seixantena d'unitats dels bombers i set mitjans aeris. Després d'una nit complicada amb els veïns confinats a casa i una vintena d'evacuats, a aquesta hora tothom ha pogut tornar a casa. / Per les properes hores s'ha d'estar alerta perquè el risc d'incendis és alt o molt alt justament al nord de Girona. I també a les comarques de Tarragona. D'altra banda, el cos d'agents rurals ha activat el Pla Alfa al nivell màxim a les mateixes zones. Això vol dir que s'ha tancat l'accés als massissos forestals i que els agents vigilen d'aprop les zones de més risc./ Que hi hagi hagut un incendi al novembre és certament insòlit. Els experts asseguren que és un fenòmen que ara ens pot sorprendre però avisen que passarà cada vegada més, perquè s'estan registrant temperatures altes fora de temps i plou menys./ I encara us hem de parlar d'un altre d'incendi, en aquest cas en una nau industrial d'un polígon de Santa Perpètua de la Mogoda, que ja està controlat

    Artur Mas lamenta que el PSC no vulgui estar en l'acord en què treballen els grups parlamentaris partidaris de la consulta per demanar al congrés que li cedeixi la competència per convocar referèndums. Ho ha dit des d'Israel. / El debat sobre la proposta que arribaria al Congrés dels diputats ja s'ha debatut als passadissos de la cambra i l'ha defensat Josep Antoni Duran i Lleida. La vicepresidenta del govern ha recordat que la sobirania recau a tot el poble espanyol./ El gest del diputat de la CUP David Fernández ahir a la comissió de caixes, ha aixecat crítiques en alguns sectors. Fernández va agafar una sandàlia amb la ma durant la compareixença de Rodrigo Rato i el va titllar de gàngster.

    És la campanya que Turisme de Barcelona ha engegat per promocionar de la ciutat de cara el Nadal. La intenció és situar la ciutat com a destinació de compres per turistes de Noruega, Suècia, Dinamarca, Holanda, Bèlgica, Suïssa i Rússia./ Justament amb l'objectiu d'animar les compres, els comerciants instal·len un any més una pista de gel a la plaça de Catalunya de Barcelona. Falten 10 dies per la inauguració però ja es veu l'estructura gairebé al complet./ La campanya de Nadal sol ser sinònim de contractacions laborals però, amb la crisi, també se n'han ressentit. Tot i això, les empreses de treball temporal preveuen que aquest any es contracti un 1% més que l'any passat.

    La lesió de Leo Messi continua centrant l'actualitat futbolística, en aquesta setmana sense competicions oficials. El jugador ja ha començat amb la recuperació, que continuarà a l'Argentina a principis del mes de desembre./ A l'Espanyol el que preocupa és la mala ratxa de resultats. Només han sumat una victòria en les últimes 8 jornades i han passat de lluitar per les places europees a situar-se a només tres punts de la zona de descens. / La derrota de Nadal a la Copa Masters davant Djokovic no treu cap mèrit a la temporada d'un jugador que, després de superar una lesió greu, començarà el 2014 com numero 1 del món./ I a l'NBA, els Timberwolves de Ricky Rubio no han pogut repetir l'actuació d'ahir contra els Lakers i han perdut contra l'altre equip de Los Angeles, els Clippers./ Roses s'ha llevat avui amb la ressaca de l'homenatge que va oferir anit al campió del món de Moto3 Maverick Viñales. Un miler d'aficionats va acompanyar el pilot en una rua pels carrers del poble

    Darrere de cada obra d'art, sota les pinzellades hi ha un dibuix previ. Ara els esbosos i els secrets que amaguen els cuadres del Museu del Modernisme Català surten a la llum gràcies a la reflectometria. / Diferents actes van recordar anit la figura de Miquel Martí i Pol en el desè aniversari de la seva mort. Aquest és un fragment de la gala que es va celebrar al Teatre Tívoli de Barcelona, i que va recollir 30 mil euros per a investigació de l'esclerosi múltiple. / Després de 7 anys tancat, Barcelona recupera demà un dels edificis més emblemàtics de la ciutat, el Teatre Principal, a la Rambla de Barcelona, aposta pel Cabaret i sopars amb espectacle

    INCENDI AL BAIX EMPORDÀ

    Es manté actiu, el perímetre és de 869

    hectàrees i el vent segueix bufant

    Artur Mas no entén el PSC

    NEGOCIEN PORTAR LA CONSULTA AL CONGRÉS

    Arriba la campanya de Nadal

    LA CONTRACTACIÓ CREIXERÀ UN 1 %

    El Principal torna a la vida

    LA RAMBLA RECUPERA UN TEATRE

    Messi comença la recuperació

    LA JUNTA CONFIA EN ELS SERVEIS MÈDICS

  • Ara a les 4 és previst que comenci al Parlament la compareixença de l'actual president de Bankia, José Ignacio Goi-ri-gol-zarri, a la comissió que investiga la gestió de les caixes d'estalvi. El seu antecessor al càrreg, Rodrigo Rato, també ho ha fet./El PSC se sent reforçat pel resultat de la Conferència Política del PSOE del cap de setmana.
  • Els dirigents socialistes van fer moltes apel·lacions a la unitat en el projecte polític del partit, però sense massa concesions al dret a decidir. Malgrat això, els socialistes catalans creuen que es va fer un pas endavant en la defensa del model federal de l'estat./
  • A Tortosa, s'ha esfondrat una casa antiga de 3 plantes, situada al carrer Progrés número 7. Una vianant ha resultat ferida i l'han traslladat a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Segons fonts de l'hospital, a hores d'ara no es tem per la seva vida. Al lloc dels fets hi han treballat 4 dotacions de bombers que hores d'ara estan comprovant si les cases del costat han quedat malmeses. Segons els bombers, la del darrera sí que s'haurà d'ensorrar. /
  • Setmana clau en el cas Raval. Dimecres declaren els vuit mossos imputats per la mort de l'empresari Juan Andrés Benitez i dijous compareix al Parlament el conseller d'Interior, Ramon Espadaler./
  • A l'Audiència de Girona, avui ha començat el judici d'una estudiant de música i els seus pares per qui una veïna i la fiscal demanen fins a 7 anys i mig de presó i una indemnització de fins a 50 mil euros./
  • Leo Messi haurà d'estar entre 6 i 8 setmanes de baixa pel trencament al bíceps femoral de la cama esquerra que es va fer al camp del Betis./
  • Avui fa deu anys que va morir Miquel Martí Pol, i diversos actes el recordaran.
  • Rodrigo Rato compareix davant la comissió del Parlament que investiga la gestió de les caixes d'estalvi. Rato haurà de donar explicacions sobre la seva gestió al capdavant de Bankia, l'absorció de Caixa Laietana i la situació dels milers d'afectats per les preferents d'aquesta entitat. Avui ja hi hagut diverses compareixences i aquesta tarda se n'espera una altra de destacada: la de l'actual responsable de l'entitat: José Ignacio Goirigolzarri.

    La noticia política del cap de setmana ha estat la Conferencia Política del PSOE on Alfredo Pérez Rubalcaba i Pere Navarro han volgut mostrat unitat al voltant de la seva aposta pel model federal. /Pel PSC, això és una demostració que comparteixen un projecte comú, malgrat hi pugui haver alguna discrepància. Avui s'ha reunit la direcció dels socialistes catalans. / La resta de partits catalans també han parlat de la conferència política del PSOE

    Setmana clau en el cas Raval. Dimecres declaren els vuit mossos imputats per la mort de l'empresari Juan Andrés Benitez i dijous compareix al Parlament el conseller d'Interior, Ramon Espadaler. Avui, però, el ministre d'interior, Jorge Fernández Díaz, ha insistit que no hi hagut manipulació en l'informe de la policia nacional sobre els fets, simplement una errada en la transcripció d'una trucada de Benitez a la guàrdia Urbana que ha estat rectificada i no és transcendent per la investigació. Fernández Diaz ha fet una crida als polítics perquè deixin actuar la justícia

    Són imatges de la devastació a les Filipines tres dies després del pas del tifó que deixa més de 10 mil morts i almenys 4 milions de damnificats. Ara ja és al nord del Vietnam amb vents de més de 100km/h. El Govern filipí demana calma a la població que busca desesperada aigua i aliments i lloc on dormir. És el tifó més mortífer de la història recent./ Els 25 mil ciutadans filipins que viuen a Catalunya estan seguint minut a minut, com és lògic, les notícies que van arribant des d'allà.

    En un moment en què el sistema del cooperativisme està en ple debat per la situació generada a Fagor, a Catalunya petites empreses opten per aquest model en què els treballadors són, alhora, propietaris. Aquí han generat més de mil nous llocs de treball en l'últim trimestre./ La multinacional catalana Grifols ha tancat la compra d'una filial de diagnòstic de la suïssa Novartis./ A la planta de la Seat de Martorell, avui s'ha inaugurat la planta solar més gran de la indústria de l'automòvil al món. 53.000 panells solars, equivalents a 40 camps de futbol. /

    A l'Audiència de Girona, avui ha començat el judici d'una estudiant de música i els seus pares per qui una veïna i la fiscal demanen fins a 7 anys i mig de presó i una indemnització de fins a 50 mil euros.

    Leo Messi ha passat aquest matí proves mèdiques, que han confirmat que haurà d'estar entre 6 i 8 setmanes de baixa, pel trencament al bíceps femoral de la seva cama esquerra. /Tambe Cesc va tenir molèsties al genoll, que el fan ser baixa pels propers amistosos de la selecció espanyola./ El Barça és líder amb tres punts d'avantatge sobre l'Atlètico de Madrid perquè els matalassers van empatar a un a Vila-real./ El bon inici a la Lliga no feia pensar que a la jornada tretze l'Espanyol cauria en el desànim. Ho ha provocat la derrota davant el Sevilla, però és que només ha aconseguit una victòria en els últims vuit partits. / Després d'un cap de setmana històric pel motociclisme català aquesta tarda a Roses fan un homenatge a Maverick Viñales. Ell, Pol Espargaró i Marc Màrquez són campions del món en les tres categories del mundial de motociclisme./Rafa Nadal i Novak Djokovic juguen avui la final del Masters de Londres. El duel entre els dos millors jugadors del món el podreu veure a les 9 del vespre en directe per Teledeporte./ I a l'NBA, els Timberwolves de Ricky Rubio han guanyat als Lakers de Pau Gasol per 113 a 90.

    Va deixar una extensa obra poètica marcada pel vincle amb la gent i el país i també per la seva malaltia, l'esclerosi múltiple. Avui fa 10 anys que va morir Miquel Martí i Pol./ Josep M. Flotats torna a trepitjar l'escenari del Teatre Nacional de Catalunya. 16 anys després de la seva destitució com a director d'aquest teatre, amb l'obra titulada "Un rèquiem per a Salvador Espriu"./ I aquest que veureu, és l'orgue mecànic més gran de Catalunya. És al Papiol, té 12 metres d'altura, pesa 30 tones, 4 teclats i més de 5 mil tubs...Anit, l'organista Juan de la Rubia el va estrenar musicant, de manera improvisada, la pel·lícula muda Faust, del 1926.

    RODRIGO RATO AL PARLAMENT

    Explica la seva gestió a Bankia a la

    comissió d'investigació de les caixes

    CONSEQÜÈNCIES DEL TIFÓ

    Commoció a la comunitat filipina,

    les ONG coordinen com enviar ajut

    La satisfacció del PSC

    LA RESTA DE PARTITS, INCRÈDULS

    El judici del piano

    LA VEÏNA CONTRA L'ESTUDIANT DE MÚSICA

    Messi, un altre cop de baixa

    EL BARÇA ÉS MÉS LÍDER DE LA LLIGA

    El president de la Generalitat respon des de Israel les declaracions de Josep Antoni Duran i Lleida. El líder d'Unió va dir anit que la consulta sobiranista pot trencar la convivència i que Unió Democràtica no canviarà el patiment de les persones pel progrés nacional. Artur Mas ha dit que ni el catalanisme ni ell ni el propi Duran han contraposat mai el progrés nacional al social i ho ha considerat un malentès. El president també ha dit que la Tercera Via l'ha de proposar l'Estat perquè Catalnya ja ho va intentar sense èxit.

    Protecció Civil ja ha desactivat l'alerta del Pla d'Emergència del Sector Químic de Catalunya per una explosió d'etilè a la indústria petroquímica de la Pobla de Mafumet, a Tarragona. L'explosió ha provocat un incendi però no hi ha hagut ferits ni cap risc per la població.

    El Mercat del Maresme acull una jornada per fomentar els productes de proximitat. Comprar els aliments a prop d'on es produeixen ajuda l'economia local, la butxaca del comprador i el medi ambient.

    L'alpinista Araceli Segarra ens acosta al seu primer llibre. "Ni tan alt ni tan difícil" és un recorregut per les expedicions que la catalana ha fet al llarg de la seva carrera i els pensaments i reflexions que li han suggerit.

    Mariano Rajoy diu que NO veu necessària una reforma de la Constitució com a solució a l'encaix de Catalunya amb Espanya. En qualsevol cas, el president del govern diu que els articles 1 i 2 de la Constitució, els referents a la sobirania espanyola, són intocables i que no pensa dialogar al respecte. Rajoy també ha dit que no vol posar aduanes als sentiments que uneixen Catalunya i Espanya des de fa segles. Ha fet aquestes declaracions a la clausura de la vintena Interparlamentària del Partit Popular que se celebra a Còrdova.

    Francesc Homs diu que el govern català continuarà lluitant pels valors democràtics i que no entén com un dirigent del Segle XXI, com és Mariano Rajoy, es nega a exercir un principi democràtic com és el dret al vot.

    Arriben importades dels Estats Units i el Japó noves professions... El dissenyador de productes intel·ligents com els smartphones o les tablets generarà segons els experts milions de llocs de treball. L'Escoltador fa una acompanyament intel·lectual que sovint es plasma en una biografia.

    El consum de bosses de plàstic s'ha reduït a la meitat en els últims 4 anys... Tot i això, els catalans encara fem servir 180 bosses de plàstic per habitant a l'any.... La Comissió Europea es compromet a prohibir aquest tipus de residus.

    El Barça tancarà demà la tretzena jornada de lliga a Sevilla al Camp del Betis. Gerardo Martino ha donat aquest matí la llista de convocats, amb la baixa de Gerard Piqué, que es perdrà el partit per precaució després de les molèsties al pubis que arrossega i la de Sergio Busquets per decisió tècnica

    CAS RAVAL

    La policia nacional amplia l'informe i declaren efectius del SEM

    El cas Raval continua marcant l'actualitat, avui per partida doble. D'una banda, la Policia Nacional ha aportat NOVES DADES al jutjat que amplien la investigació i ha CORREGIT l'error en la transcripció de la trucada que va fer la víctima a la guàrdia urbana.

    PRAT A L'ULL DE L'HURACÀ

    Interrompen el lliurament d'un premi i demanen la seva dimissió

    aquest és el moment en què un grup de manifestants interrompien la intervenció que el director dels mossos d'esquadra, Manel Prat, en un acte celebrat avui per premiar la feina dels mossos en el manteniment de la seguretat del comerç. ... Els protestants, membres dels col·lectius de "iaioflautes" i del 15-M, l'han escridassat i han demanat la seva dimissió pel cas del Raval.

    Mentrestant al Parlament aquest matí s'ha aprovat la supresió de les pilotes de goma a partir de l'abril de 2014. CiU i ERC han fet valer la seva majoria davant l'oposició, que n'exigia la retirada immediata

    DOCTRINA PAROT

    Un dels condemnats per l'atemptat d'Hipercor serà posat en llibertat

    Aquest migdia, l'Audiència Nacional ha ordenat la posada en llibertat de 9 etarres, entre ells Domingo Troitiño, condemnat per l'atemptat a l'Hipercor de Barcelona.

    Ho ha decidit el ple de la Sala del Penal, per nou vots a favor i vuit en contra, sense esperar el criteri del Suprem sobre l'aplicació de la doctrina Parot després que el Tribunal d'Estrasboug la tombés. Amb aquests ja són 11 els etarres que es beneficien de la sentència dels jutges europeus.

    EDUCACIÓ I POBRESA

    Carències econòmiques condicionen un de cada cinc estudiants d'ESO

    Gairebé un de cada cinc estudiants de Secundària té unes carències econòmiques que condicionaran el seu futur.

    Ho diu un estudi de la Fundació Adsis, que treballa sobretot amb joves. L'estudi revela que el rendiment acadèmic és quatre vegades més baix en adolescents amb famílies molt afectades per la crisi. I conclou que, perquè se'n puguin sortir, cal un acompanyament més personalitzat. Però les retallades ho dificulten, i els centres es queixen que no tenen el personal de reforç necessari.

    SORTEIG DE LA COPA DEL REI

    Alegria a Sant Andreu, Cartagena i Xàtiva, on tindran rivals de champions

    El sorteig dels setzens de final de la Copa del Rei, ha deixat aquests migdia les habituals imatges d'alegria dels equips modestos...

    És el cas del Cartagena, que rebrà al Barça el cap de setmana del 6 de desembre....I del Sant Andreu, perquè els ha tocat un els grans d'aquesta temporada, l'Atlètic de Madrid... Mentre, el Reial Madrid tindrà com a rival l'Olimpic de Xàtiva. L'Espanyol s'enfrontarà al Jaén, el Lleida al Betis. el Nàstic al Valencia, i el Girona al Getafe.

    KIKO VENENO A LA SALA APOLO

    El cantant repassa la seva carrera i interpreta un tema nou

    Va fer un repàs als 30 anys de carrera juntament amb l'orquestra "Cordes del món", que compta amb instruments de corda clàssics i ètnics...A més dels temes de sempre també va interpretar un tema inèdit, perquè, diu, li agrada sorprendre el públic.