Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Un altre dia de ple hivern, fins i tot fa més fred que ahir.

I així serà tota la setmana.

Sort en tenim que fa sol perquè sinó encara tindríem més sensació de fred.

I és que avui les temperatures són més baixes que ahir. La matinada ha estat gèlida a tot arreu: a excepció de la costa, a la resta els termòmetres han baixat per sota dels 0º i al Pirineu han arribat a 13º negatius. Per això, de bon mati els camps ha tornat a aparèixer coberts per una bona capa de gebre.

La causa és la entrada d'aquest vent de component N i NE. Que bufa a ratxes moderades a fortes al Pirineu, a les Terres de l'Ebre i a l'Empordà, accentuant notablement en aquestes zones la sensació de fredor.

Els propers dies continuarem sota el radi d'influència de l'anticicló, amb aire fred en alçada.. però amb un vent que a punts de la Costa i de la meitat est bufarà més allevant. Afavorint d'aquesta manera la possibilitat de precipitacions.

ACORD A PANRICO

Empresa i sindicats pacten 745

acomiadaments i 18% de rebaixa salarial

Els sindicats i la direcció de Panrico han arribat de matinada a un acord que suposa l'acomiadament de set-cents quaranta cinc treballadors i una baixada de sou del 18%. 200 dels treballadors que sortiran de la companyia son de la planta de Santa Perpètua, que ja havia rebutjat en assemblea els termes d'aquest acord. El comitè d'empresa de la planta catalana no l'accepta, i fins i tot comissions obreres estudia impugnar-lo. En cas de no haver-se assolit aquest acord, l'empresa podia haver demanat un concurs de creditors

S'ajorna el debat del dia 4

ESQUERRA DECIDEIX POSPOSAR LA VOTACIÓ

No hi ha hagut acord per debatre la setmana que ve al Parlament la proposta per demanar al congrés la celebració de la consulta. Esquerra ha decidit prioritzar l'acord sobre la data i la pregunta per decidir-ho tot en bloc, mentre que CiU no ho veu malament.

Nova tècnica càncer de mama

MÉS DOSI DE RADIOTERÀPIA REDUINT L'ÀREA

Fins a un 20% de les malaltes de càncer de mama podrien beneficiar-se d'una nova tècnica que permet reduir de 6 setmanes a NOMÉS 5 dies el tractament amb radioteràpia. L'han desenvolupada a l'hospital del Mar de Barcelona i és efectiva en dones de més de 60 anys amb tumors petits.

Ulleres de franc

CREIX LA DEMANDA PER LA CRISI

Cada vegada hi ha més demanda de les revisions gratuïtes a la vista que fan al centre de la visió de la Universitat Politècnica de Catalunya. En 5 anys han multiplicat per 4 el número de persones a les qui han fet unes ulleres de franc perquè no poden pagar-les. Per això ara estudien com ampliar el servei.

Un punt per ser primer de grup

AJAX-BARÇA, A LES 20:45 PER LA 1

El Barça vol assegurar-se a Amsterdam la primera plaça del grup de la Champions. En té prou amb un empat, però tot i les baixes vol allargar la ratxa de victòries. El primer partit oficial dels blau-grana al camp de l'Ajax el podreu veure per LA 1 a tres quarts de nou del vespre.

75 ANIVERSARI DE MARCA

Rafa Nadal ha estat escollit el millor esportista espanyol de la història

El manacorí ha rebut el guardó aquest migdia en una gala organitzada pel diari MARCA i en què també han reconegut la trajectòria de les principals figures de l'esport espanyol.

Nadal ha estat el més votat pels aficionats amb una amplia diferència per davant de Miguel Indurain i de Pau Gasol. El número u del tennis mundial ha insistit que aquest ha estat l'any més emocionant de la seva carrera.

RESTES ARQUEOLÒGIQUES

Us ensenyarem les noves troballes arqueològiques de Barcelona que us anunciavem fa una estona...Són a la basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor

Aquí s'han trobat les últimes restes arqueològiques de l'antiga ciutat de Barcelona. Es tracta de l'absis i una cripta funerària que van pertànyer a l'antiga església dels Sants Just i Pastor que data del segle sis.

De moment no es poden visitar. Les restes en bon estat de conservació no deixen de sorprendre els arqueòlegs que continuaran amb les excavacions per conèixer més sobre l'antiga ciutat.

ZOOM FESTIVAL IGUALADA

Fins l'1 de desembre mostra el cinema que es fa per la televisió

Demà comença a Igualada el Zoom Festival, el certamen especialitzat en pel·lícules per televisió que s'organitza des de fa onze anys a Igualada. I una de les novetats d'aquesta edició és que hi ha una nova secció dedicada a les sèries que s'emeten per Internet, com aquesta que veieu que es diu "Les coses grans", i dirigeix el català Roger Coma....Per cert que un dels premis d'honor d'aquest any és per aquesta casa, Televisió Espanyola.

IMPOST A LA BANCA

Montoro anuncia que tornarà la taxa a totes les autonomies

VIATGE OFICIAL A L'ÍNDIA

Mas demana no trencar la corda en la pregunta de la consulta

VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES

Els experts alerten que s'estenen entre els joves actituds masclistes

Torna la Champions... i el Barça només necessita un empat demà al camp de l'Ajax per assegurar-se la primera plaça del grup. L'expedició ja és a Amsterdam amb Xavi i quatre jugadors del filial com a principals novetats

EXPOSICIÓ TORRES GARCÍA

Fins al 17 de gener al Palau Antiguitats de Barcelona

  • Artur Mas commemora a l'Índia el primer aniversari de les últimes eleccions, en les què CiU va guanyar perdent 12 diputats i arribant després a un acord d'estabilitat amb ERC. Avui, amb el compromís de tancar data i pregunta de la consulta el mes vinent, ha demanat a tots el partits que no tensin la corda per evitar que es trenqui. Sobre l'economia, amb uns pressupostos prorrogats i uns altres pendents d'aprovació amb nous impostos, creu que s'ha fet la feina i diu que és l'economia més oberta del sud d'Europa./ Tots els partits catalans han valorat aquest primer aniversari. La majoria el qualifica d'any perdut. Esquerra està satisfeta amb la feina feta i Convergència admet que assumeix el desgast de la situació./ Aquest ha estat també un any amb problemes de liquiditat a la Generalitat... De fet, el govern català ha hagut d'acudir al Fons de liquiditat autonòmic Ara, una de les noves vies d'ingressos previstes per l'executiu de Mas i que hores d'ara està paralitzat, l'impost als dipòsits bancaris, podria desencallar-se.
  • El PP ha reunit a Madrid als màxims dirigents del partit. Davant del Comitè Executiu, Mariano Rajoy ha fet balanç dels dos anys de legislatura. Segons ha explicat María Dolores de Cospedal, el president espanyol ha dit que s'estan consolidant les bases de la recuperació econòmica, ha insistit en què no és el moment d'obrir una reforma constitucional i ha mostrat la seva voluntat de trobar solucions al conflicte amb Catalunya.
  • Segons el futur president del Cercle d'Economia, Anton Costas, es un error que el govern central no hagi donat encara una resposta al malestar expressat des de Cataluny. El catedràtic de Política Econòmica de la Universitat de Barcelona, Antón Costas, aposta per un contracte social a Espanya que permeti sortir de la crisi, una profunda reforma fiscal i una millora del sistema de finançament autonòmic. Ho ha dit en la presentació de la seva única candidatura al Cercle en substitució del fins ara president Josep Piqué.
  • És la concentració que s'ha fet a la Plaça Sant Jaume de Barcelona en motiu del Dia internacional per l'eradicació de la violència contra les dones. És un problema que a Catalunya ha deixat aquest any 3 dones mortes, enfront de les 12 de l'any passat.Un tema que ara preocupa molt és com prevenir actituds de control en els més joves./ De fet, des de principis d'any, els mossos han detingut 20 menors d'edat per violència de gènere. S'esta fent seguiment a prop de 17mil 500 dones pel risc que puguin ser víctimes de les seves parelles o exparelles i aquest any s'han presentat més de 9 mil denúncies. Són menys que en anys anteriors sobretot, segons els experts, per la falta de recursos econòmics.
  • L'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa la Targeta Barcelona Solidària, una targeta moneder per fer efectius els ajuts econòmics per alimentació a les persones que els necessiten. A més, els arriben més ràpid. Gremis de Comerç, associacions de mercats i establiments comercials s'han adherit a aquesta targeta i i ofereixen descomptes d'un mínim del 3 per cent dels seus productes. Des del mes d'agost un miler de persones l'han utilitzada a manera de prova pilot
  • A Barcelona hi ha 6 mil cotxes per quilòmetre quadrat... És la ciutat amb densitat de trànsit d'Espanya... I això té conseqüències sobre la salut, sobretot per les persones amb problemes respiratoris... Ara, una aplicació de mòbil permet conéixer a temps real, els índex de contaminació a la ciutat.
  • Al desembre es venen els 80% de les joguines de tot l'any.D esprés de caigudes de de vendes dels últims dos anys, aquest nadal els fabricants preveuen aturar la caiguda i mantenir les xifres del 2012. Molts aposten per incrementar les exportacions.
  • Un llum dels que hi ha a Diagonal amb Passeig de Gràcia de Barcelona ha caigut aquest matí a terra sense causar ferits. Ha passat cap a les 10. Un dels dos elements decoratius que penjaven d'una cinta s'ha desprès per motius que es desconeixen. S'ha hagut de tallar el trànsit a la calçada central de la diagonal fins que els operaris han retirat el llum.
  • El Barça només necessita un empat demà en la seva primera visita oficial al camp de l'Ajax per assegurar-se la primera plaça del grup. L'expedició ja és a Amsterdam amb Xavi i quatre jugadors del filial com a principals novetats de la convocatòria./ L'At.de Madrid també jugarà demà, però sense res en joc al camp del Zenit de Sant Petersburg. Amb el primer lloc de grup ja garantit, Simeone ha optat per donar descans a mig equip titular, entre ells Diego Costa i Villa. El Madrid rebrà dimecres al Galatasaray, sense Cristiano Ronaldo. El portuguès té una petita lesió a la part posterior de la cuixa esquerra. Ho han confirmat les proves que ha passat aquest matí. En sortir de la clinica, el jugador assegurava trobar-se bé, però descansarà davant dels turcs./Victòria de l'Espanyol a Vallecas: el triplet de Sergio Garcia va ser decisiu en el triomf que allunya els blanc-i-blaus de la zona de perill. L'altre bona notícia va ser el retorn de Víctor Alvarez, mig any després de ser operat al cor./I a segona divisió, el Sabadell segueix en zona de descens després de perdre per 3 a 0 al camp de l'Hércules./I en bàsquet, jornada dolenta pels tres equips catalans de l'ACB. La Bruixa d'Or Manresa va perdre a casa amb el Laboral Kutxa, el FIATC Joventut va caure a Saragossa i el Barça, a Santiago de Compostel.la amb l'Obradoiro
  • El català es troba en el seu millor moment i es referma com una llengua amb futur. Aquesta és una de les conclusions de l'informe de política lingüística del 2012, que confirma que l'ús i coneixement del català creix en gairebé tots els àmbits. En la seva presentació, el conseller de cultura ha assegurat que aquest increment s'està fent sense disminuir el coneixement del castellà. Segons l'informe, el 97% de la gent que viu a Catalunya l'entén i el 84% el sap parlar.
  • El Palau Antiguitats de Barcelona dedica una exposició al pintor Joaquin Torres- García, autor dels frescos del Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat. És una selecció de les obres que va fer l'artista durant els anys que va viure i va treballar a Catalunya, amb una clara influència noucentista./Un altre artista imprescindible per entendre l'evolució de l'art català, Jaume Plensa, és el nou Premi Velázquez, un guardó que atorga el Ministeri d'Educació, cultura i esports....El jurat destaca la coherència de l'artista català, que ha aconseguit renovar el llenguatge escultòric, integrant-hi poesia i propostes de gran intensitat estètica.
  • 1 ANY DESPRÉS...

    Artur Mas demana no tensar la corda i

    defensa l'obertura de l'economia catalana

    Violència contra les dones

    PREOCUPACIÓ PELS ADOLESCENTS

    La ciutat amb més trànsit

    UN APP PER CONÈIXER LA CONTAMINACIÓ

    Esperen un bon Nadal

    EXPECTATIVES DEL SECTOR DE LES JOGUINES

    Assegurar la primera plaça

    EL BARÇA JUGA DEMÀ AL CAMP DE L'AJAX

    PREMI VELÁZQUEZ 2013

    Reconeix la trajectòria de

    l'artista català Jaume Plensa

    Unitat sindical per rebutjar els pressupostos de l'estat i de la Generalita per l'any vinent que els convocants consideren antisocials. La marxa ha recorregut el centre de Barcelona, des d'Aragó amb Passeig de Gràcia fins a Pla de Palau. Aquesta manifestació s'emmarca dins la jornada de protesta convocada per la confederació de sindicats europeus contra les polítiques d'austeritat a Europa.

    La llibreria Canuda ja és història després de 83 anys venent cultura els barcelonins. El sector es reinventa obrint locals més petits i especialitzats. El canvi dels hàbits de consum i l'augment dels lloguers els impedeixen sobreviure.

    Demà se celebra el dia Mundial Contra aquesta xacra de la societat i les institucions continuen insistint en la importància de denunciar a l'agressor. Una víctima de la violència masclista que es va decidir a denunciar el seu agressor explica la seva experiència a l'Informatiu.

    La llibreria Canuda va posar punt i final ahir a 83 anys d'història El sector de les llibreries fa temps que viu una transformació, la crisi però també els canvis d'hàbits dels clients en són algunes causes A Barcelona ciutat, moltes han tancat i una vintena ha demanat ajuda financera a l'ajuntament. Però també se n'estan obrint de més petites, que conformen un prometedor nou mapa d'aquests establiments.

    Barcelona&Cake és la fira de pastisseria creativa que aquest cap de setmana se celebra a la ciutat. Hi participen alguns dels més presitgiosos disenyadors de cupcakes internacionals. Les entrades estan esgotades des de fa dies... i és que la passió per aquest tipus de magdalenes i pastissos es consolida.

    Feia 40 anys que la temporada de neu no començava tan aviat... El sector de l'esquí enceta encoratjat la temporada per les darreres nevades i les baixes temperatures que han consolidat l'estat idoni per fer les primeres baixades. Aquest cap de setmana hi ha obertes 8 estacions catalanes: quatre d'esquí alpí: La Molina, Baquèira, Vall de Núria i Masella, que ja va obrir dijous, i quatre d'esquí de fons: Sant Joan de l'Erm, Tuixent, Tavascan i Lles. La resta esperen al cap de setmana vinent pe obrir pistes.

    La policia Nacional incauta 22 kilos de cocaïna i més de 3 mil 500 litres de productes químics per fer-la a Vila-Seca, a Tarragona. Hi ha 12 persones detingudes. La tapadora del laboratori era una fàbrica de souvenirs

    Joan Clavera, catedràtic d'Economia alerta al Programa de TVE "Aquí Parlem" que la Conselleria d'Economia ha presentat uns pressupostos pel 2014 massa optimistes i que poden comportar més retallades si la Generalitat finalment no pot comptar amb els ingressos que preveu.

    Una nova aplicació de telèfon permet conèixer la talla correcta de sostenidor. Set de cada 10 dones no fan servir la que els correspon. Els metges alerten que això pot provocar dolors a l'esquena i fins i tot lesions.

    El Barça juga avui el partit mès difícil de la temporada per les nombroses lesions. No seran ni en Messi ni Valdés, però tampoc Xavi i Alba. A més els blaugrana arrosseguen altres cuatre baixes. Tot i axí Martino espera una victòria aquesta tarda davant del Granada.

    El primer edifici que va construir Antoni Gaudí va ser la Nau Gaudí de Mataró. Coincidint amb el 130 aniversari de la construcció d'aquesta nau de blanqueig de cotó, els propietaris d'obres de Gaudí han signat un manifest per preservar el llegat de l'arquitecte. En aquesta Nau és on Gaudí va posar en pràctica per primer cop l'arc parabòlic, que després va ser un referent de la seva arquitectura i el moll de moltes construccions, com la Sagrada Família..

    Un any després de les últimes eleccions al Parlament de Catalunya, Esquerra Republicana augmenta el seu avantatge sobre CiU, que continua baixant en intenció de vot. És la dada més desatcada del nou baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió. Ciutadans es consolida a la tercera posició superant el PSC.

    L'OPINIÓ DELS IMMIGRANTS

    Un 45,2%, prefereix l'autonomia i el 25,6% vol la independència

    MÉS PERSONES EMIGRARAN

    Catalunya, la comunitat que perdrà més població en 10 anys

    RESULTATS DE CATALUNYACAIXA

    L'entitat nacionalitzada ha guanyat 187 milions d'euros fins al setembre

    La neu caiguda aquesta dies ha portat alguna complicació. Al Pallars Sobirà ha deixat sense escola més de 200 nens i a la Vall d'Àneu uns 2.000 abonats han estat unes quantes hores sense llum. Tot i així, al Pirineu esperaven la neu amb candeletes.......

    CESC I PIQUÉ SÍ S'HAN RECUPERAT

    El Barça rep demà el Granada amb 7 jugadors lesionats

    CLASSIFICAT PER AL MUNDIAL

    Stuani torna de l'Uruguai i ja pensa en ajudar l'equip a Vallecas

    MANOLO GARCÍA EXPOSA

    A la Taché Gallery Barcelona fins al 20 de desembr

    1 any després de les eleccions al Parlament de Catalunya, el sondejos segueixen marcant un canvi de tendència en el comportament dels electors. Segons el baròmetre que ha fet públic aquest matí el Centre d'Estudis d'Opinió si avui es votés guanyaria Esquerra Republicana que obtindria entre 37 i 39 parlamentaris. Convergència seria la segona força perdent fins a 16 representants i es consolida la tercera posició de Ciutadans passant de 9 a 17 escons. PSC, PP i Iniciativa perdrien força i puja la CUP que doblaria passant de 3 representants a 6 o 7.

    Es complica la situació a Panrico. A la vaga dels treballadors ara s'hi suma la dels distribuïdors. L'empresa ja ha anunciat que atura algunes línies de producció. Això provocaria problemes d'abastiment de productes com els Donuts.

    Els Mossos ofereixen a les víctimes del Boig del Xandall protecció durant els primers dies de la seva llibertat. Estan preocupades perquè un informe apunta a que no està rehabilitat. De moment, un tràmit judicial pendent retarda la seva sortida de la presó de Brians 2

    Els ajuntament vallesans i la Generalitat acorden demanar al ministeri de Foment que desbloquegi la construcció del Quart Cinturó. Volen que es prioritzi el tram entre Sabadell i Terrassa i que s'acabin les obres entre Olesa i Viladecavalls.

    El Barça rebrà demà el Granada al Camp Nou amb 7 baixes.. Messi, Valdés, Xavi, Alves i Tello s'han afegit en els últims dies a les d'Alba i Dos Santos. Gerardo Martino diu que les lesions no seran una excusa i que no està preocupat perquè la majoria de les baixes són de curta durada

    ERC guanyaria les eleccions, CiU segueix caient i Ciutadans seria tercera força. SONDEIG DEL CEO.

    Creix el conflicte a Panrico. ATURADES ALGUNES LÍNIES DE PRODUCCIÓ.

    Pendents de la sortida. LES VÍCTIMES PODRIEN TENIR PROTECCIÓ.

    Desbloquejar el Quart Cinturó. ACORD ENTRE AJUNTAMENTS I GENERALITAT.

    Martino no vol excuses. EL BARÇA REP EL GRANADA AMB 7 BAIXES.

    Mariano Rajoy ha parlat avui de la política fiscal del seu govern i ha explicat que s'està enllestint una reforma per reordenar els impostos que recapten les autonomies i l'estat. Però l'anunci més destacat és que NO pensa en abaixar l'IVA... ni al 2014 ni segurament al 2015. En canvi, SÍ que ha confirmat que hi haurà rebaixa en l'impost de la renda.

    L'economia catalana creixerà l'any que ve un 0'6% després que aquest 2013 hagi tocat fons. Són les previsions que ha presentat avui el BBVA que preveu, a més, que es començaran a generar llocs de treball a la segona meitat de l'any o fins i tot abans. L'estudi, però, veu amb incertesa els pressupostos de la Generalitat per l'any 2014. L'entitat dubta que el pla de privatitzacions del govern -que preveu uns ingressos de 2.300 milions d'eurus, serveixi per complir amb el dèficit, perquè dependrà molt de l'evolució de l'economia.

    I al Parlament, el conseller d'Economia ha reclamat avui el control dels impostos recaptats a Catalunya per solucionar els problemes de tresoreria de la Generalitat. Tot i així, Andreu Mas-Colell, ha celebrat la fi dels malentesos amb l'Estat i ha donat les gràcies al ministre Montoro.

    L'excarceració de Manuel González, conegut com el boig del xandall, és imminent, per la derogacio de la doctrina Parot. Per això, l'Audiència de Barcelona, juntament amb els grups d'atenció a la víctima del departament de justícia i dels mossos, s'han posat a disposició dels afectats per donar-los suport jurídic i social. Com va avançar TVE, un informe de la presó adverteix que González pateix un trastorn de sadisme sexual i que el risc de reincidència és extrem.

    La neu que ha caigut en els últims dies al Pirineu ha permès que 5 de les 8 estacions d'esquí d'alpí que hi ha a Catalunya es posin en marxa aquest cap de setmana: una setmana abans del previst.

    Dani Alves amplia la llista de lesionats del Barça. El lateral s'estarà entre 7 i deu dies de baixa, per un trancament fibril·lar al soli de la cama dreta, i es perdrà els propers partits, contra el Granada i l'Ajax.

    A l'abril es van complir 40 anys de la mort de Nino Bravo. Ara el músic català Guille Milkyway presenta el disc "Nino Bravo, en libertad", on la veu del cantant brilla amb un so més actual perquè ha canviat i enregistrat l'orquestració per donar-li més profunditat.

    Mariano Rajoy diu que no tensarà les relacions amb Catalunya però que farà el que faci falta per mantenir la unitat d'Espanya i que no es trenqui la sobirania que recau en tots els espanyols. Són algunes de les reflexions sobre l'actualitat política que el president del govern ha fet a l'entrevista que aquest matí ha concedit a Radio Nacional.

    Crítiques a la intenció de la Generalitat de posar a la venda pisos de protecció oficial... Alguns ajuntaments que han cedit sòl públic per construir-ne reclamen que NO s'especuli... Les entitats socials recorden que aquests habitatges tenen una funció social.

    5 restaurants catalans obtenen noves estrelles Michelin. Destaquen els reconeixements al Tikets i el 41 graus dels Adrià. Finalment Barcelona es queda, un any més, sense un tres estrelles. D'aquesta manera, 53 restaurants catalans ja poden presumir de tenir aquest guardó.

    Dani Alves torna de la selecció brasilera amb un petit trencament muscular i en té per 10 dies. Alves s'afegeix a les baixes del Barça: Messi, Valdés i Jordi Alba pel partit de dissabte contra el Granada. A més, Xavi i Tello són dubte.

    La neu omple tots els racons del Pirineu.... Per avui hi ha avisos activats tant servei meteorològic de Catalunya com de l'AEMET sobretot a la cara nord, on poden acumular-se gruixos destacats de neu a partir dels 800 metres...