Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Diu que no generarà tensions, demana seny i recorda la sobirania de tots els espanyols. MARIANO RAJOY A RNE.

Rebuig a vendre pisos públics. LA GENERALITAT ESTUDIA COM FER-HO.

Catalunya té 5 estrelles més.PER TICKETS, 41º, L'Ó, MALENA I LES MOLES.

Comença la temporada d'esquí. MASELLA ÉS LA PRIMERA D'OBRIR.

Alves també torna lesionat. HAURÀ D'ESTAR UNS 10 DIES DE BAIXA.

Comencem amb una notícia positiva de fa poca estona. I és que el tren de Gran Velocitat directe entre Barcelona i París començarà a funcionar a partir del 15 de desembre. La ministra de Foment Ana Pastor ha dit avui que s'estan acabant les proves d'homologació i els senyals... El trajecte entre les dues ciutats serà de poc més de 6 hores. Tres hores fins a Tolosa, quatre a Marsella i cinc a Lió. Si tot va bé, els bitllets es podrien posar a la venda ja la setmana vinent. El govern espanyol i el francès ho anunciaran oficialment en una cimera intergovernamental el 29 de novembre.

Debat de pressupostos, aquest matí, al Parlament. En la intervenció per defensar els comptes del govern per al 2014, el conseller d'Economia ha admès que caldrà un esforç extraordinari -segons les seves paraules- per obtenir els ingressos previstos. Mas-Colell ha justificat la decisió de no retallar més despesa i d'augmentar el capítol d'impostos i taxes. El conseller assegura que aquests són els comptes necessaris.

Minuts abans, a la sessió de control, Artur Mas ha evitat desautoritzar Oriol Junqueras per haver amenaçat amb aturar l'economia catalana si no es permet la celebració d'una consulta. El president de la Generalitat responia així a les pressions que li venien del PSC, el PP i Ciutadans. Tot al contrari, Mas ha assegurat que l'economia no es paralitzarà perquè està plena de vitalitat. I ha aprofitat per agraïr a Junqueras el suport als pressupostos del govern.

I avui s'ha jutjat l'alcalde de Badalona pels tríptics que relacionaven la delinqüència amb els gitanos romanesos. Xavier Garcia Albiol, que a l'entrada dels jutjats ha rebut el suport d'un centenar de veïns i el rebuig de membres de SOS racisme, ha mantingut que a Badalona existia un problema de convivència. Respecte a les expressions despectives que va utilitzar sobre els romanesos, reconeix que poden ser seves i potser inadeqüades. La Fiscalia demana per Garcia Albiol un any de presó i una multa de 8.100 euros.

I novetats en el cas Raval per la mort de l'empresari Juan Andrés Benítez. La jutge que instrueix el cas ha imptutat un NOVÈ mosso, a qui ha citat a declarar per la presumpta comissió d'un delicte d'obstrucció a la Justícia per, suposadament, haver esborrat el bassal de sang que va deixar l'empresari després de ser reduït. La jutge rebutja que pogués actuar per raons de salubritat, higiene o protocol.

Leo Messi ha rebut de mans de Hristo Stoitxkov, la seva tercera bota d'or. És el primer jugador que n'aconsegueix tres com a màxim golejador de les lligues europeees. Amb els 46 que va marcar la temporada passada, ha superat Cristiano Ronaldo i Cavani.... Ha rebut el premi acompanyat per molts dels seus companys al Barça. Messi, però, no s'ha volgut posar data per tornar a jugar

Doncs pendents de la recuperació de Messi, el que preocupa ara és la lesió de Victor Valdés després de jugar uns minuts de l'amistós Sudàfrica - Espanya.

El Festival de Cinema Independent, que s'està celebrant aquests dies a Barcelona, ha arribat a la vintena edició. Per celebrar-ho s'hi projecta una selecció de les pel·lícules més destacades d'aquests anys, al costat de noves propostes. L'objectiu és donar a conèixer la qualitat del cinema independent actual.

El pacte entre Convergència i Esquerra n'ha rebut avui una de freda i una de calenta. Les paraules de Junqueras dient que es podria paralitzar una setmana l'economia catalana si no es permet la celebració d'una consulta han tornar a marcar el debat polític... Al Parlament, el president Mas s'ha negat a desautoritzar-les o a dir si hi està d'acord.... En canvi a Madrid, el portaveu adjunt de Convergència al Congrés, Josep Sánchez Llibre ha dit que Esquerra un dia pot dir això i al dia següent el contrari i ha afegit que si els republicans governessin Catalunya anirà "fatal".

L'alcalde de Badalona admet que les paraules utilitzades en la campanya que vinculava la comunitat rumanesa amb la delinqüència van ser poc adequades. Ho ha dit al judici en el què li demanen 1 any de presó i 8 mil 100 euros per un delicte de provocació a la discriminació i i'odi.

Els farmacèutics catalans, escèptics pel què fa als cobraments de les factures impagades, tot i que avui han de rebre 309 milions d'euros del pla de proveïdors del govern espanyol corresponents a 3 mesos... La Generalitat els ha anunciat que, abans no acabi l'any, només els podrà pagar una de les dues factures d'aquest any que encara els deu.

L'Ave directe entre Barcelona i París començarà a funcionar el 15 de desembre. Si es compleixen tots els terminis la setmana vinent començarà la venda de bitllets. El trajecte entre les dues ciutats serà de poc més de 6 hores

Leo Messi rep la bota d'or com a màxim golejador de les lligues europees la temporada passada. L'argentí va signar 46 gols i va estar un volta sencera marcant en tots els partits. El davanter blaugrana és el primer jugador que guanya aquest trofeu en tres ocasions.

Mas no el desautoritza i des d'Unió diuen que un govern d'ERC seria "fatal". LES PARAULES DE JUNQUERAS.

Judici a García Albiol. ADMET PARAULES POC ADEQUADES.

Incredulitat dels farmacèutics. MALGRAT QUE AVUI HAN DE COBRAR.

Serà el 15 de desembre. L'AVE DIRECTE BARCELONA-PARIS JA TÉ DATA.

Messi rep la Bota d'Or. ÉS EL PRIMER QUE LA GUANYA TRES COPS.

  • Una nova irrupció de l'expresident José Maria Aznar en el debat sobre Catalunya ha rebut avui el rebuig tant del govern català com del mateix Partit Popular. Aznar ha proposat recuperar la llei aprovada durant el seu mandat que condemnava a fins a 5 anys de presó a qui convoqués un referèndum il·legal. El PP considera que ja hi ha prou mecanismes per garantir que no se'n convoquin. L'executiu català, de la seva banda, ho considera propi d'un altre règim i reclama al govern central una reprovació./
  • En la mateixa entrevista, l'expresident popular també s'ha mostrat partidari de polítiques nacionals -ha dit- fortes i vigoroses per tenir un Estat sòlid i cohesionat. Aznar assegura que ell aplicaria la llei amb totes les seves conseqüències per evitar el que passa a Catalunya.
  • Al Parlament, nova sessió de la comissió que investiga l'actuació de les caixes. Avui han comparegut representants de la Plataforma d'Estafats per la Banca. Ha denunciat enganys de les entitats bancàries amb els estalvis dels clients.. I han defensat que només les mobilitzacions els permeten recuperar els diners. Durant el torn de preguntes hi ha hagut un enfrontament amb el diputat del PP, José Antonio Coto, quan el compareixent ha defensat l'actuació del diputat de la CUP David Fernández amb Rodrigo Rato.
  • El temps sembla que ens dóna certa treva avui, tot i que protecció civil manté activat el pla especial per inundacions fins que es normalitzi el cabal dels rius.BETA L'aigua que ha caigut aquests dies ha anat bé als pantans catalans. El de Riba-roja està a un 97 per cent de capacitat, i aquest matí s'han obert les comportes. Les pluges han omplert també l'embassament de Sau-Susqueda, que ara està al 65% de capacitat, i el de Boadella, que frega el 70%.
  • Només una quarta part dels turistes russos que visiten Catalunya són d'alt poder adquisitiu. És una de les dades que s'extreu d'un estudi que també diu la majoria recomana la visita i, de fet, molts repeteixen.
  • Torna la Lliga i als metges del Barça se'ls acumula la feina. Xavi té una sobrecàrrega als isquiotibials de la cama esquerra i és dubte pel partit contra el Granada. A més, Tello s'ha fet un esquinç al lligament lateral extern del turmell dret. Jordi Alba i Piqué continuen treballant al marge del grup, mentre que Cesc Fàbregas ja fa tota la sessió amb la resta...A les oficines del club, aquest migdia Andoni Zubizarreta ha firmat l'ampliació del seu contracte fins al juny del 2016.
  • L'Espanyol ha tornat a entrenar-se aquest matí després de dos dies de festa. Han començat a preparar el partit de diumenge contra el Rayo. A Vallecas, l'equip de Javier Aguirre té el repte de trencar la mala ratxa de resultats que els fa estar a només 3 punts del descens. Tot i això, tècnic i jugadors estan tranquils perquè tenen la confiança del president Joan Collet, que avui fa 1 any que va arribar al càrrec.
  • L'ultima proposta del festival Primavera Sound té a veure amb un autobús, amb músics i amb dues setmanes de gira. Durant aquests dies les bandes que participen del projecte Primavera Touring Party actuaran cada nit a una ciutat diferent. Avui s'estrenen a Saragossa. I un detall important, podeu seguir tot el que passa durant la gira, el que no es veu, a Internet.
  • Tornaria a aplicar la llei que portava a la presó a qui convoqués una consulta il·legal. LA PROPOSTA D'AZNAR.

    La ciutat intel·ligent. ARRANCA EL CONGRÉS D'SMART CITIES.

    La vista i el fracàs escolar. CAMPANYA DELS ÒPTICS A ELS ESCOLES.

    Com és el turista rus?. NOMÉS EL 25% ÉS D'ALT PODER ADQUISITIU.

    Els últims bitllets a Brasil. EL SUÈCIA-PORTUGAL, PER TELEDEPORTE.

    José María Aznar torna a marcar el debat polític català. Aquest matí ha proposat recuperar la llei aprovada quan era president del govern i que condemnava a fins a 5 anys de presó a qui convoqués un referèndum il·legal.... Una normativa que va ser derogada per l'executiu socialista de José Luís Rodríguez Zapatero. Per Aznar és el moment d'aplicar polítiques vigoroses i de posar límits als qui es volen saltar la legalitat.

    Comença a Barcelona la tercera edició del Congrés Mundial sobre Smart Cities. Avui us explicarem com són alguns dels projectes que ja s'apliquen a Catalunya com semàfors que detecten la presència de persones cegues o l'aplicació de mòbil de l'ajuntament de Barcelona que permet realitzar tràmits senzills com consultar el padró.

    1 de cada 3 casos de fracàs escolar amaga problemes de vista. Per això, el Col·legi oficial d'òptics inicia una campanya en la què es revisarà la visió de 20 mil estudiants de sisè de primària de 320 escoles catalanes.

    Només una quarta part dels turistes russos que visiten Catalunya són d'alt poder adquisitiu. És una de les dades que s'extreu d'un estudi que han elaborat la diputació de Barcelona i el grup turístic SERHS. També diu que 4 de cada 10 dels que vénen repeteix i que 7 de cada 10 recomanen visitar Catalunya

    Avui es decideixen les últimes 8 places per al Mundial del Brasil. Portugal ha de defensar un gol de Cristiano Ronaldo a Suècia i França necessita remuntar un dos a zero contra Ucraïna. La selecció espanyola, en canvi, torna a Sud-àfrica, l'escenari on es va proclamar campiona del món.

  • Les discrepàncies al PSC no s'han tancat del tot. Pere Navarro està segur que els crítics no votaran diferent al Parlament quan es tracti la petició al Congrés de la competència per convocar consultes. El Consell Nacional va votar majoritàriament a favor de la direcció, però no va evitar que s'obrís un altre front. I és que els militants de base de l'ala més catalanista pressionen i estudien convocar un acte de suport als crítics. Els demanen que trenquin la disciplina i votin a favor que la Generalitat pugui convocar referèndums. Una possibilitat que Pere Navarro ha tornat a descartar aquest matí. / De la situació al PSC també n'han parlat avui els partits catalans. CiU i Esquerra creuen que els socialistes s'allunyen cada cop més de la consulta. Mentre que el PP confia que aclareixin la seva posició.
  • El conseller d'economia, Andreu Mas-Colell, està convençut que tard o d'hora Catalunya tindrà un Estat propi si es manté, diu, la línia dura de l'Estat. Ho ha dit en un esmorzar informatiu a Madrid on també ha respost al president Rajoy, a qui ha acusat d'utilitzar la crisi com a excusa per recentralitzar l'Estat. Mas Colell li ha demanat que si no s'ha de jugar amb la sobirania, tampoc no ho faci ell.
  • A aquesta hora estem pendents de la pluja. La Generalitat manté els avisos per xàfecs intensos a les comarques del nord de Barcelona i a les de Girona. Preocupa el creixement d'alguns rius, com ara el Fluvià o el Ter. I al Besòs el parc fluvial està tancat perquè el riu està al màxim de la seva capacitat. A les comarques de Girona, el Ter i Fluvià també han crescut molt per bé que no s'han desbordat en cap punt, de moment.... Des que va començar a ploure, a Girona s'han superat els 100 litres per metre quadrat acumulats les darreres 24 hores. Protecció Civil recomana la població que eviti les zones pròximes a rius i rieres així com creuar -los si la carretera passa per sobre. La pluja també ha provocat una esllavissada a L'Estartit que no ha produit danys personals.
  • El Barça torna aquesta tarda als entrenaments, a l'espera que es vagin incorporant els internacionals. I d'aquí a un parell de setmanes podria tornar Jordi Alba, que encara l'última fase de la recuperació.
  • Per cert que acabem de saber que el pallasso català Tortell Poltrona ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Circ del ministeri de Cultura per haver sabut barrejar les formes més clàssiques amb les modernes, segons el jurat... Dir-vos també que la relació entre l'home i la dona
  • és la base del nou muntatge del coreògraf belga Sidi Larbi Cherkaui que va presentar anit amb molt d'èxit al festival Temporada Alta de Girona.
  • Jornada marcada per la pluja. A aquesta hora es mantenen els avisos per xàfecs intensos a les comarques del nord de Barcelona i a les de Girona, on a les últimes 24 hores s'han acumulat més de 60 litres per metre quadrat ... Preocupa el creixement d'alguns rius: Al Besòs el parc fluvial està tancat perquè el riu està al màxim de la seva capacitat i també s'està molt pendent de Fluvià o el Ter.... La pluja ha complicat molt la mobilitat a l'àrea metropolitana i ha provocat alguns problemes de subministrament elèctric al Baix Llobregat.

    Pere Navarro descarta que els crítics votin diferent al Parlament quan es tracti la petició al Congrés de la competència per convocar consultes... Una opció que segueixen contemplant els contraris a la línia oficial. Les bases del partit estudien convocar un acte en suport dels parlamentaris crítics.

    Arranca a Barcelona el Congrés més important del món sobre el vehicle elèctric. Hi participen professionals del sector provinents de tot el món que presenten més de 500 de projectes. Demanen a Europa que unifiqui els sistemes de càrrega..

    Primera jornada laborable amb les obres que han de permetre que desaparegui l'anella de Glòries i que, de moment, no han provocat grans incidències. Avui també s'ha posat en marxa la nova organització de les línies d'autobús de la capital catalana.

    El Barça pot recuperar Jordi Alba d'aquí un parell de setmanes. El defensa de l'Hospitalet diu que ho ha passat malament durant aquest dos mesos de lesió, però que ja veu el final del túnel. Alba assegura que Messi serà el millor del món mentre ell vulgui

    Alerta per l'acumulació d'aigua i pel cabal del Besòs i els rius gironins. PENDENTS DEL TEMPORAL.

    El PSC no tanca el debat. ES PREPARA UN ACTE EN FAVOR DELS CRÍTICS.

    Capital del cotxe elèctric. APOSTA PER UN MODEL ÚNIC DE CÀRREGA.

    Primer laborable d'obres a Glòries. S'ESTRENEN LES NOVES LÍNIES DE BUS.

    Jordi Alba es prepara per tornar. PODRIA REAPARÈIXER EN DUES SETMANES.

    La direcció del PSC s'ha imposat en la votació de la resolució del Consell Nacional Extraordinari que celebrava avui. Ha aconseguit 258 vots de suport, davant els 41 que ha sumat el sector crític, que també sometia a votació una proposta pròpia. La resolució aprovada és contrària a que el Parlament demani al Congrés el traspàs de les competències per celebrar referèndums

    El nombre d'acadèmies d'anglès s'ha dobat en els últims 3 anys. I és que cada cop són més els que es formen mentre no troben feina, però també els que treballen i volen reciclar-se. Els idiomes augmenten les possibilitats de contractació un 30%.

    El jugador del Barça Marc Bartra va ser l'encarregat d'organitzar la defensa de la selecció de futbol que ahir va guanyar a Malabo per un a dos a Guinea. Els homes de Vicente Del Bosque han arribat aquest matí a Sud-Àfrica, on dimarts jugaran amb la selecció d'aquell país.

    Gran festa anit a Cervera. Milers de persones van celebrar fins a altes hores de la matinada el títol de campió del Mon de Moto Gp de Marc Marquez. Celebració amb una gran rua amb correfoc, música, i el protagonista... que no va parar de participar de la festa en cap moment.

    Alerta per vent, neu, onatge i pluja a gran part de Catalunya. Protecció Civil ha activat el Pla per ventades que poden superar els 90 kilometres per hora arreu. En marxa l'Alerta per Risc d'inundacions i Onatge, i també activat el Pla Neucat a una desena de comarques. DE fet ja han caigut alguns centímetres de neu a Ponent i a les Terres de l'Ebre, per sobre dels 400 metres. El temporal de LLevant ha afectat la xarxa de Rodalies. Entre Calella de la Costa i Pineda de Mar ha caigut un arbre a la via i el servei de trens s'ha hagut d'interrompre a l'R1.

    Pere Navarro confia en firmar un text conjunt amb els crítics del seu partit, el PSC. Navarro ha fet una crida a la valentia per defensar el projecte federalista conjunt amb el PSOE mentre que pel Partit Popular català, els socialistes encara són a temps d'abandonar sense complexes el dret a decidir.

    Les aplicacions educatives per a tauletes són les segones més descarregades del món. És un sector en expansió, sobretot ara que les escoles ja fan servir aquesta eina per ensenyar els alumnes. Hi ha un 50% més d'oferta que fa 3 anys.

    La innovació social aposta per un món més humà i sostenible. Són iniciatives d'emprenedors que recompensen els ciutadans solidaris i altruïstes. Cada cop són més els que uneix capital risc amb valor social

    Marc Bartra és la novetat en el partit que la selecció espanyola juga aquesta nit amb Guinea. Vicente Del Bosque ha convocat ha 4 jugadors més del Barça. A Malabo l'arribada i els entrenamentes de la selecció han estat un esdeveniment per la població

    Les aplicacions educatives per a tauletes són les segones més descarregades del món. És un sector en expansió, sobretot ara que les escoles ja fan servir aquesta eina per ensenyar els alumnes. Hi ha un 50% més d'oferta que fa 3 anys

  • El sector crític del PSC descarta marxar del partit però demana coherència a Pere Navarro en la defensa del dret a decidir. Fins fa poca estona destacats dirigents d'aquest sector han estat reunits amb el líder del PSC a qui han lliurat un document altenatiu a l'espera del Consell Nacional de diumenge
  • Des del PP creuen que el consell nacional dels socialistes de diumenge és l'última oportunitat de Navarro per desmarcar-se del dret a decidir i d'una consulta que consideren il.legal.
  • En plena polèmica pel cas Raval, els Mossos d'Esquadra han fet aquest matí una gran operació antidroga....300 agents s'han desplegat de matinada al barri de La Mina, a Sant Adrià del Besos, i a la Zona Franca de Barcelona. Hi han efectuat una trentena d'escorcolls simultanis i han detingut 33 persones. El conseller Espadaler ha refermat la confiança en el cos i no ha descartat noves detencions.
  • El consell de minsitres ha donat avui finalment llum verda al nou pla de pagament a proveïdors. Els 1.489 milions d'euros estaran disponibles la setmana vinent. Uns diners, als que finalment s'afegiran els 1760 milions del Fons de Liquiditat Autonòmic, el FLA, reclamats pel govern català. Se'n benefiacran una vintena de proveïdors, entre ells els farmacèutics que aviat podran cobrar el deute de la Generalitat.
  • Ja tenim aquí el canvi de temps.... Les temperatures han baixat a nivells més típics del gener que no pas del novembre... I la nevada és la primera important de la temporada
  • El Barça va avançant en la recuperació dels lesionats aprofitant l'aturada per les seleccions. És el cas de Jordi Alba, qua ja s'entrena a la gespa..... A qui encara li queden dies és a Leo Messi... Xavi espera que li serveixi per aprendre que no sempre ho ha de jugar tot.
  • Macroperació dels Mossos d'Esquadra contra el tràfic de drogues al barri de La Mina, a Sant Adrià del Besos. 300 agents de la policia s'han desplegat per la zona de matinada y han efectuat una trentena de registres simultanis. Al final, hi hagut 33 detinguts. A L'Informatiu us explicarem quina és la realitat d'aquest barri que, juntament amb la Zona Franca, s'han convertit en un dels grans supermercat de la droga a Catalunya.

    El fred ha arribat de cop i el Pirineu s'ha vestit de blanc. La primera nevada de la temporada ha caigut en un moment clau, a dues setmanes de l'obertura d'algunes estacions d'esquí. Els hotelers es preparen ja per l'arribada d'esquiadors.

    Televisió Espanyola us avança que el sector crític del PSC que lideren Àngel Ros i Marina Geli presentaran un document alternatiu al Consell extraordinari de diumenge que ha de fixar la posició del partit sobre la celebració d'una consulta. El text demana coherència amb el programa electoral que apostava pel referèndum. Aquest migdia li han presentat a Pere Navarro.

    El Consell de Ministres dóna llum verda al Pla de Proveïdors. Els 1.489 milions d'euros estaran disponibles la setmana vinent. Entre els beneficiats per aquest pla hi haurà els farmacèutics catalans que podran cobrar el deute de la Generalitat la setmana que ve.

    La selecció espanyola ja és a Malabo on demà s'enfrontarà a Guinea Equatorial en un amistós que no deixa de rebre crítiques. Una de les baixes de la selecció, Xavi Hernández, creu que el Barça segueix jugant millor que ningú i que Messi aprendrà que no pot jugar tots els partits

    300 mossos participen a l'operatiu que ha acabat amb 33 detinguts. MACROOPERACIÓ A LA MINA.

    Activats els avisos per la neu que ja s'acumula al Pirineu. LA PRIMERA GRAN NEVADA.

    L'alternativa dels crítics del PSC. DEMANEN COHERÈNCIA A LA DIRECCIÓ.

    Aprovat el Pla de Proveïdors. SERVIRÀ PER PAGAR ALS FARMACÈUTICS.

    Xavi defensa el joc del Barça. LA SELECCIÓ JA ÉS A GUINEA EQUATORIAL.