Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

EL president del govern assegura que la recuperació econòmica d'Espanya és un fet i que en aquest context Europa ha de treballar unida per sortir de la crisi. En una clara referència a Catalunya, Mariano Rajoy ha reiterat que no és possible la fragmentació ni la divisió. Rajoy ha fet aquestes declaracions en la clausura de la vint-i-tresena cimera Iberoamericana que se celebra al Panamà.

El refredat és la malaltia més comú a la tardor. I també la que provoca més baixes laborals a Espanya. La millor manera de prevenir contagis és rentar-se les mans...

El Barça no va poder treure més que un empat a casa de l'Osasuna, però ja és líder en solitari gracies a la victória d'anit de l'Espanyol per 1 a 0 davant de l'Atlético de Madrid.

Marc Marquez haurà d'esperar al gran premi del Japó per proclamar-se campió del món de moto gp després de la greu errada comesa aquest matí a Australia pels tecnis de Honda que l'han fet canviar de moto una volta més tard del que estava permès

Continuen les reaccions a la plantada de dijous del president Mas a la vicepresidenta del govern Sáez de Santamaria. El PP català considera que Mas va fer el ridícul màxim al no acudir a l'acte de Foment. Dolors Montserrat assegura que Artur Mas va prioritzar el seu egocentrisme per sobre d'estar amb l'empresariat català. El portaveu del govern Francesc Homs demana al govern espanyol serenitat i respecte a la Democracia i que es compleixi la llei.

Cada any es diagnostiquen 4 mil nous casos de càncer de mama a Catalunya... avui se celebra el dia mundial d'aquesta malaltia. Tot i això, la mortalitat ha disminuït els 10 últims anys pel diagnòstic precoç. Cal fer-se mamografies a partir dels 50 anys.

Un parvulari de l'Hospitalet de Llobregat estrena una activitat extraescolar pionera a Espanya. Vol fomentar l'interès per la tecnologia entre els alumnes de 3 a 5 anys, sobretot entre les nenes. La intenció és posar les bases perquè més noies vulguin estudiar carreres científico-tèncniques.

Amb la novetat de Carles Puyol el Barça buscará aquest vespre a Pamplona igualar el récord del Madrid de l'any 68, nou de 9 triomfs consecutius. Dues hores mes tard, a Cornellà, l'Espanyol jugará amb el colider, l'Atlético de Madrid

Artur Mas ha justificat fa una estona per què va plantar anit la vicepresidenta del govern espanyol. Mas diu que no està enfadat i que NO vol afegir més llenya al foc, però ha deixat clar que, segons el protocol, l'acte l'havia de presidir el president de Catalunya.

ACTE DE FOMENT

Els governs espanyol i català discrepen sobre el protocol

Els partits catalans també han dit la seva sobre aquest incident protocolari..............Esquerra apludint el gest de Mas, socialistes i Iniciativa criticant-lo.....

VAGA A PANRICO

Al 6è dia de vaga, tensió entre Mossos i treballadors

Demà juga el Barça a Pamplona.... amb la bona notícia del retorn de Carles Puyol. El capità blaugrana torna a una convocatòria després de 7 mesos de baixa per una lesió al genoll dret. Gerardo Martino també recupera Messi i Mascherano.

Gerardo Martino

ENTRENADOR DEL BARCELONA

TERRA DE NINGÚ

L'obra de Harold Pinter, amb Homar i Pou al Teatre Nacional de Catalunya

Artur Mas justifica la plantada d'anit a la vicepresidenta del govern espanyol pels canvis protocol·laris que va patir l'acte i que feien que fos Soraya Sáenz de Santamaria qui el tanqués perquè assumia les funcions de cap del govern ja que Rajoy és a Panamà. El president de la Generalitat no comparteix aquests canvis i diu que ho va fer per no crear precedents i vetllar pel prestigi de la Generalitat. Mas també ha parlat de Duran i Lleida: ha reconegut que el que anomena llistat de deslleialtats va arribar més tard al líder d'Unió.

Nou matí de tensió entre els treballadors de Panrico i els Mossos d'Esquadra a les portes de la factoria de Santa Perpètua de la Mogoda. Després de 6 dies de vaga indefinida avui s'ha viscut moments intensos quan la policia ha facilitat l'entrada de diversos camions que anaven a carregar productes.

Les actuals donacions al banc de llet materna de Catalunya només permeten donar resposta a la meitat de la demanda de les unitats de neonatologia. L'entitat fa una crida a les dones que estan alletant perquè hi participin, ja que la llet materna és essencial pel creixement dels nadons de baix pes.

Lluís Homar i Josep Maria Pou protagonitzen al Teatre Nacional de Catalunya "Terra de ningú", una obra del Nobel Harold Pinter que fins ara no s'havia estrenat a Espanya. Un text que els mateixos actors reconeixen que és difícil de digerir.

Carles Puyol torna a una convocatòria del Barça 7 mesos després de la lesió al genoll dret. Messi i Mascherano són les altres dues novetats en la llista de Gerardo Martino de cara al partit de demà al camp de l'Osasuna. El tècnic, en canvi dona descans Piqué, Alves i Alexis.

Mas diu que ho va fer per no crear precedents i pel prestigi de la Generalitat. LES REACCIONS A LA PLANTADA.

6 dies de vaga a Panrico. TENSIÓ ENTRE TREBALLADORS I MOSSOS.

El millor aliment. EL BANC DE LLET BUSCA DONANTS.

"Terra de ningú" al TNC. HOMAR I POU FAN SEU EL TEXT DE PINTER.

Puyol torna després de 7 mesos. MESSI I MASCHERANO TAMBÉ VIATGEN.

  • Barcelona manté l'aposta per organitzar els Jocs Olímpics d'Hivern..... però amb la vista posada al 2026. Ho ha explicat Xavier Trias després de reunir-se amb els alcaldes dels Pirineus, que han rebut l'anunci amb una certa resignació . Trias ha lamentat la falta de suport polític que fa difícil tirar endavant la candidatura per al 2022./
  • Duran Lleida adverteix que la relació d'Unió amb Convergència no serà tan bona en el futur com ha estat en el passat. En declaracions a Televisió espanyola, el líder democristià no ha descartat una ruptura de la federació si Convergència Democràtica fa plantejaments insostenibles, ha dit. Des del PP, Sánchez Camacho, el repta a que doni el pas./
  • En el Dia Internacional per a l'eradicació de la Pobresa, més de 4.000 entitats socials i de cooperació han reclamat a Barcelona més actuacions per acabar amb una situació que les ONG's fa temps que alerten que es cronifica. Ho han fet amb aquesta acció, on escenifiquen el lliurament d'una carta a la seu central de Correus, amb les peticions per acabar amb aquesta situació, que fa que un de cada cinc catalans no tingui el mínim per viure dignament./
  • A Barcelona, la Guardia Urbana ha precintat una desena de pisos que funcionaven com a prostíbuls al barri del Raval./
  • El Barça recupera aquesta tarda tots els internacionals per preparar el partit de dissabte a Pamplona. És el primer d'una marató que continuarà dimarts a Milà, abans del clàssic al Camp Nou./
  • Una residència del segle 18, abandonada i sinistre. És el punt de partida de "Manicomio", el nou espectacle del Circ dels Horrors, que arriba demà a Barcelona. Són Dues hores de show durant les quals terribles acròbates, malabaristes, il·lusionistes i pallassos força tètrics arrossegaran al públic a un món esgarrifós..
  • Josep Antoni Duran i Lleida no descarta una ruptura entre Convergència i Unió. En una entrevista als Desayunos de Televisió Espanyola s'ha mostrat molest perquè encara no ha rebut el document del govern català sobre el que considera "greuges" de l'Estat cap a Catalunya. El portaveu de CiU al Congrés ha dit que actualment no pretén trencar la federació però admet que en algun moment un dels dos partits pot defensar arguments que facin insostenible seguir junts.

    Avui també destaquem el malestar dels alcaldes dels Pirineus per la decisió de l'alcalde Trias respecte la candidatura als jocs olímpics d'hivern del 2022.

    Un equip de L'Informatiu ha seguit durant tot el matí el macrodesplegament policial contra els pisos del Raval de Barcelona on s'exerceix la prostitució. En total s'han precintat una desena d'habitatges

    Són algunes de les peces que es poden veure al Saló Joia 2013 que comença avui a Barcelona.... Fa 5 anys que el sector perd vendes però malgrat tot, resisteix gràcies en bona part a l'exportació i als turistes estrangers. L'últim any ha facturat 317 milions d'euros.

    Duran no descarta una ruptura i critica no haver rebut encara el text dels greuges. LES RELACIONS DE CiU.

    Hi haurà candidatura. SEGUEIX EL DEBAT SOBRE QUIN SERÀ L'ANY.

    Macrodesplegament al Raval. OPERATIU CONTRA LA PROSTITUCIÓ.

    El valor de les joies. EL SECTOR RESISTEIX I ES REINVENTA.

    Catalunya té capacitat per atraure inversió estrangera, malgrat el soroll polític. Ho ha dit Artur Mas al Fòrum Econòmic Gresol, que es fa avui a Salou. Una jornada en què el projecte de BCN World ha ocupat bona part del temps. Davant mig miler d'empresaris i responsables econòmics, Mas ha assegurat que el macrocomplex d'hotels i casinos situarà Catalunya com a referent mundial del turisme de negocis.

    Des de Madrid, Cristóbal Montoro ha acusat la Generalitat de barrejar xifres intencionadament i de manera poc intel·ligent. El ministre d'Hisenda es referia a l'informe del govern català que calcula en més de 9 mil milions d'euros el deute de l'Estat amb Catalunya. El govern espanyol ja ha dit que el respondrà.

    A Salt finalment s'ha suspès de manera cautelar el desallotjament d'un bloc de pisos que estava ocupat des de fa 7 mesos per membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. Ha estat el Tribunal Europeu dels Drets Humans el qui l'ha paralitzat cautelarment

    A Barcelona continua la polémica pel cartell que havia d'anunciar la exposició del World Press Photo. Aquesta imatge del torero Juan José Padilla és la que han triat els organitzadors per promocionar la mostra i s'utilitzarà en cartells i invitacions, que ja estan impreses....Però no apareixerà a les banderoles que es penjaran pels carrers

    El qui durant 27 anys va presidir la federació d'entitats culturals andaluses de Catalunya, Francisco Garcia Prieto, assegura que durant la seva gestió no hi va haver irregularitats...

    La decisió de la Junta del Barça de no permetre l'entrada gratuita al Camp Nou als nens menors de 7 anys, ha aixecat molta polseguera. El president, Sandro Rosell assegura que no li agrada però que han de cumplir la normativa de seguretat i evitar riscos.

    Acabem amb el que podria ser l'últim espectcle del Tricicle. És diu BITS i a Barcelona s'estrena el 23 d'octubre al Teatre Poliorama. Fa 33 anys que el grup català omple teatres 8 mesos l'any.

    Montoro acusa la Generalitat de barrejar xifres deliberadament i respondrà amb dades. LA RESPOSTA D'HISENDA.

    Desallotjament suspès a Salt. ÉS UNA DECISIÓ DEL TRIBUNAL D'ESTRASBURG.

    L'ajuntament nega censura. POLÈMICA AMB LA FOTO DEL TORERO.

    El Planeta de Clara Sánchez. ÁNGELES GONZÁLEZ-SINDE, FINALISTA.

    Els campions seran al Brasil. ESPANYA JUGARÀ EL DESÈ MUNDIAL SEGUIT.

  • El ministeri d'Hisenda respondrà al document de la Generalitat que xifra en 9mil 375 milions d'euros el deute de l'Estat amb Catalunya. Avui Cristobal Montoro ha acusat l'executiu català de barrejar xifres deliberadament i diu que s'està ajudant poc a asserenar el debat polític. El ministre ha demanat al govern d'Artur Mas que es preocupi per la recuperació de l'economia catalana.
  • Suspès de manera cautelar pel tribunal europeu de drets humans el desallotjament de l'edifici de Salt ocupat per 13 famílies de la Plataforma d'afectats per la hipoteca i propietat de l'anomenat banc dolent. El tribunal dóna temps fins el 24 d'octubre al govern espanyol perquè informi sobre les mesures que adoptarà per garantir el dret a l'habitatge a aquestes persones.
  • L'ajuntament de Barcelona nega que la censura estigui darrera la decisió de no permetre l'exhibició en públic de la foto del torero Juan José Padilla per promocionar la mostra del World Press Foto que se celebra al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. El consistori diu que el canvi d'imatge forma part del procés habitual.
  • I així de contentes estaven aquest matí la guanyadora del Premi Planeta, Clara Sánchez, i la finalista, l'exministra Ángeles González-Sinde. Sánchez s'ha emportat el premi literari més ben dotat d'Espanya amb la novel·la "El cielo ha vuelto".
  • La selecció espanyola es classifica per al Mundial del Brasil en guanyar Geòrgia per dos a zero. Negredo i Mata van ser els golejadors d'un partit en què Iniesta va rebre l'afecte dels seus paisans d'Albacete. Anit també van segellar el pas 6 seleccions més, entre les quals la de Xile d'Alexis.
  • Artur Mas exigeix al govern espanyol que doni una RESPOSTA MADURA a les aspiracions sobiranistes del poble català.

    Mas ha aprofitat els actes del 73 aniversari de l'afusellament de LLuís Companys per replicar Mariano Rajoy que això NO és un canvi de cromos ni un joc de cartes. Però més contundent ha estat la resposta a José Maria Aznar. Per Mas les declaracions de l'expresident espanyol són intolerants i bel·ligerants.

    MAS RESPON A RAJOY

    "No és un canvi de cromos ni un joc de cartes"

    REUNIÓ DEL GOVERN CATALÀ

    L'executiu xifra en 9.375 milions la "deslleialtat" de l'Estat

    JUNTA DE PORTAVEUS

    De Gispert demana menys tensió i els grups passen pàgina

    PUYOL I MASCHERANO, TAMBÉ

    Leo Messi podria reaparèixer dissabte al camp de l'Osasuna

    AGUIRRE PREPARA ALTERNATIVES

    Sergio García s'entrena en solitari i té difícil jugar contra l'Atlètic

    Gràcies a una tècnica que es diu TIME LAPSE, els artistes aconsegueixen efectes tan espectaculars com les d'aquestes fotografies, que ha fet un jove bielorrús durant unes vacances a Barcelona.... Fa fotografies amb un mateix enquadrament cada 5 ó 10 segons i després les ajunta per aconseguir aquesta sensació de velocitat.... Una variant encara més sofisticada de la tècnica és la que fa un estudi català, amb efecte caleidoscopi amb monumets com el palau sant jordi o la torre Agbar...

    Artur Mas respon Rajoy. Diu que NO hi ha cap intercanvi de cromos en joc i que ara s'ha de donar una resposta madura als qui demanen la celebració d'una consulta. Mas diu que manté obertes les portes al diàleg i ha estat especialment contundent a l'hora de respondre José María Aznar... Ahir l'expresident va dir que el nacionalisme està fent un desfalc de sobirania nacional. Pel cap de l'executiu català són declaracions intolerants i bel·ligerants.... Tot això ho ha dit durant els actes del 73 aniversari de l'afusellament de Lluís Companys.

    Viure en zones massa contaminades podria tenir relació amb el baix pes dels nadons. És una de les conclusions d'un estudi del Centre de Recerca en E-pi-de-mio-logia Ambiental de Barcelona. La Unió Europea adverteix que un 90 per cent dels seus ciutadans viuen en zones massa contaminades.

    Els 300 mil musulmans que viuen a Catalunya celebren avui la festa del sacrifici, el dia més destacat després del Ramadà. Les famílies sacrifiquen un animal, generalment un xai, fan una gran oració i l'endemà es reuneixen en un gran àpat... Hem seguit aquesta celebració a Girona.

    Aquesta és la Bilma: una gossa que s'està preparant per formar part de unitat canina dels Mossos d'Esquadra. Una nova oportunitat per ella, que procedeix d'una refugi d'animals abandonats. La meitat dels gossos de la policia ja ve d'allà.

    La selecció espanyola busca aquest vespre a Albacete el punt que li falta per classificar-se per al Mundial. Del Bosque ja ha avançat que Iniesta serà titular davant Georgia, però que hi ha haurà força novetats a la resta de l'equip. La més destacada podria ser el retorn de Casillas a la porteria.

    Diu que no hi ha cap intercanvi de cromos en joc i parla de declaracions intolerants. MAS RESPON RAJOY I AZNAR.

    Conviure amb la contaminació. ES VINCULA AMB EL BAIX PES DELS NADONS.

    Festa del sacrifici. 300.000 MUSULMANS CATALANS LA CELEBREN.

    Unitat canina dels Mossos. LA MEITAT SÓN GOSSOS ABANDONATS.

    A un punt del Mundial. DEL BOSQUE APOSTA PER INIESTA I 10 MÉS.

    Abans que s'acabi l'any, el govern espanyol farà públiques les balances fiscals. Almenys així ho ha anunciat avui Mariano Rajoy als barons del PP, en una reunió del comitè executiu del partit en què hi ha hagut un intens debat. El president de l'executiu també ha anunciat que la reforma fiscal s'abordarà al primer trimestre de l'any vinent i no aquest any, com reclamen algunes comunitats. El canvi de model de finançament vindrà després i un cop valorat l'actual. I segons la direcció dels populars es farà amb consens i amb equitat. La secretaria general del PP creu que s'ha malinterpretat la proposta de la líder popular catalana, Alícia Sánchez Camacho./ Els partits catalans també han tractat avui sobre el model de finançament i han valorat l'anunci de Rajoy de publicar les balances fiscals./La mort de Max Cahner ha commogut avui el món cultural i polític català. /Segon dia de la vaga indefinida dels treballadors de la planta de Panrico a Santa Perpètua de Mogoda. / Com cada tardor, aquesta escena es repeteix als centres d'atenció primària de tot Catalunya perquè comença la campanya de vacunació de la grip. / Fins dimecres el Barça no podrà començar a preparar amb tota la plantilla el partit de dissabte davant Osasuna./ I l'Espanyol continua pendent de l'estat de Sergio García pel partit de dissabte contra l'Atlètic de Madrid.

    El govern espanyol farà públiques les balances fiscals al desembre: és la diferència entre el que es recapta a cada comunitat i el que l'estat retorna.... És el compromís que Mariano Rajoy ha adquirit davant dels dirigents del PP reunits a Madrid.... Rajoy també ha anunciat que al març es presentarà la reforma fiscal: són dos passos previs al debat sobre el nou sistema de finançament.... El president espanyol manté el calendari previst i respón així a les exigències d'alguns barons territorials, com el de Madrid, que volen premer l'accelerador i que el nou model estigui llest l'1de gener de l'any vinent.

    La vida cultural i política catalana estan avui marcades per la mort de Max Cahner. Conseller de Cultura en el primer govern de Jordi Pujol va ser un dels fundadors de Convergència Democràtica. En la seva tasca com a editor va destacar la creació d'Edicions 62 o la revista Serra d'Or.

    Tensió a les portes de la fàbrica de Panrico a Santa Perpètua de la Mogoda en la segona jornada de vaga indefinida. La planta catalanas és l'única de tot Espanya que ha decidit parar ja que els treballadors no han acceptat la proposta de la direcció de cobrar en tres terminis la nòmina de setembre.

    Arrenca la campanya de vacunació de la grip a Catalunya. Salut ha distribuït un milió dues-centes mil dosis destinades als malalts crònics, els majors de 60 anys, a embarassades i personal sanitari.

    "Hook up" és la primera pel·lícula de terror realitzada amb un telèfon mòbil i l'ha dirigit el català Pablo Larcuen, un exalumne de l'ESCAC...La presenten demà al Festival de cinema de Sitges i només ha costat 14.000 euros. Nosaltres també hem gravat l'entrevista...amb el telèfon!

    La selecció espanyola ja és a Albacete, on demà es juga el pas al Mundial contra Geòrgia. L'equip de Del Bosque necessita un empat per assegurar-se la classificació i no haver d'anar a la repesca. Serà un partit especial per Iniesta, que tornarà a jugar a la seva terra.