Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • El Partit Popular català ha explicat a Madrid el seu pla de revisió a fons de l'actual model de finançament per fer front al sobiranisme. Alícia Sánchez Camacho assegura que la reunió ha servit per avançar, però la direcció del PP no ha avalat la proposta de Camacho de donar un tractament singular a Catalunya i ha deixat clar que el nou model de finançament autonòmic tractarà igual tots els espanyols.
  • Al Ministeri d'Indústria la reunió sobr el projecte Castor ha acabat sense massa avenços... El govern català critica la falta d'informació i anuncia que posarà en mans de la Fiscalia l'opacitat al voltant del projecte. Els alcaldes de les Terres de l'Ebre no han estat convocats i això ha fet créixer el malestar
  • Barcelona acull des d'avui el Congrés mundial més important sobre la vacuna de la SIDA. Els investigadors catalans juguen un paper destacat perquè en tenen una de força avançada. Ara el que es tracta és d'aconseguir fons per accelerar la recerca.
  • L'aturada de la lliga aquesta setmana pels partits de seleccions, arriba amb el Barça com a líder de la taula, amb vuit victòries. Neymar i Alexis estan assumint la responsabilitat i a Gerardo Martino de moment l'avalen els resultas.
  • L'Espanyol afronta aquesta aturada en una posició còmoda, és vuitè amb 11 punts, però en una dinàmica de resultats negativa.
  • Aquest divendres comença l'edició número 46 del Festival de cinema fantàstic de Sitges. Aquesta pel·lícula, Grand Piano, d'Eugenio Mira, és la que obrirà el festival, que enguany compta amb menys pressupost i menys pel.lícules. Tot i això, vol mantenir el nivell que l'ha portat a ser un referent internacional
  • Alícia Sánchez-Camacho proposa una amplia reforma del sistema de finançament que serveixi per tots els espanyols però que doni resposta a les reclamacions que es fan des de Catalunya. Es la proposta dels populars catalans, que avui ha presentat als dirigents del PP a Madrid, i que inclou un límit a la solidaritat amb la resta de comunitats. Per Convergència i Esquerra el PP no té credibilitat i el PSC demana que se'n prengui nota, tot i que ho consideren un moviment molt tímid.

    El ministeri d'Indústria demana temps perquè els experts treguin les seves conclusions sobre els terratrèmols dels últims dies. La Generalitat manté la seva denuncia per la manca d'informació. Entre els alcaldes de les terres de l'ebre hi ha malestar perquè no se'ls ha convidat a la trobada.

    Els investigadors catalans que treballen en la vacuna terapèutica contra el virus de la sida demanen més inversió per poder, d'aquí 3 anys, fer un pas endavant destacat ... Alerten també del relaxament en els hàbits de prevenció. Barcelona acull des d'avui el Congrés mundial més important d'aquesta malaltia.

    L'ajuntament de Barcelona estudia flexibilitzar els horaris comercials en algunes zones de la ciutat però sempre protegint el petit comerç. Un informe encarregat a experts universitaris conclou que la llibertat total NO ajudaria a la creació de llocs de treball.

    El Barça afronta l'aturada de la lliga com a líder després de signar el millor inici de temporada de la seva història. Tot i les crítiques per l'estil de joc, l'equip de Gerardo Martino ha sumat 8 victòries en 8 partits amb 28 gols a favor i només 6 en contra. Només l'Atlètic de Madrid pot amb el ritme dels blau-grana

    Sánchez-Camacho demana un nou finançament que limiti la solidaritat. LA PROPOSTA DEL PPC.

    Reunió sobre la planta Castor. LA GENERALITAT DEMANA MÉS INFORMACIÓ.

    Buscant la vacuna del VIH. ALERTEN QUE S'HA RELAXAT LA PREVENCIÓ.

    Horaris comercials a Barcelona. L'OBJECTIU ÉS PROTEGIR EL PETIT COMERÇ.

    Un Barça que il·lusiona. SIGNA EL MILLOR INICI DE LA SEVA HISTÒRIA.

    Centenars de persones surten al carrer per demanar el desmantellament del magatzem submarí de gas del projecte Castor que esatria provocant el degoteig de terratrèmols a la zona. Els veïns del Montsià i el Baix Maestrat protesten convocats per la Plataforma en Defensa de les Terres del Sènia. Aquesta nit només hi ha hagut 4 tremolors de poca intensitat, segons Protecció Civil.

    L'índex de confiança del consumidor dona pistes a les empreses i comerços per saber si han de comprar més productes o reduïr els seus estocks... En els darrers 4 mesos, l'optimisme dels consumidors a l'hora de comprar ha anat augmentant progressivament.

    La fira del disc de Barcelona celebra la 16ena edició. Ofereix discos, cd's, llibres i merxandatge musical... Joies com una edició del primer LP dels Beatles que es va llançar a Espanya. S'ha venut per 1.600 euros. A més S'ESTÉN la passió pel col·leccionisme de vinils entre els joves.

    El Barça arriba a l'aturada de seleccions com a lider en totes les competicions, després de derrotar al Valladolid per 4 a 1. Alexis va fer un doblet, i es va entendre molt bé amb Neymar. El brasiler va exercir de lider, jugant a la posició de Messi, amb una exhibició de joc que va culminar amb el quart gol.

    Nit més tranquil·la a les Terres de l'Ebre. S'han registrat una vintena de terratrèmols, però de poca intensitat, gairebé imprerceptibles. Només un de 3'1 graus a l'escala de Richter s'ha fet notar a la costa del Montsià. L'epicentre ha tornat a ser dins del mar. EL pla SISMICAT continua activat per prevenció. El conseller Espadaler ha dit que dilluns es posarà a disposició de la fiscalia de Medi Ambient tota la informació de la que disposa la Generlaitat sobre el projecte castor. I ha exigit al Ministeri d'Indústria la màxima trasparència.

    El conseller Francès Homs vol convertir les eleccions europees en un assaig de la consulta sobiranista. Enric Millo, portaveu del PPC considera aquesta proposta absurda i diu que s'enten en el marc de les propostes esbojarrades que fa actualment el govern de la Generalitat.

    Centenars de voluntaris acompanyen unes hores al dia algunes de les més de 200mil persones grans que viuen soles a Catalunya. Experts i associacions reclamen més polítiques públiques i solidaritat per evitar que la sulitud afecti la salut d'aquestes persones.

    El Barça buscarà aquest vespre al Camp Nou, davant del Valladolid, ampliar el seu millor inici de lliga, amb una vuitena victoria. Això els deixaria a una sola d'igualar el recòrd històric de 9 triomfs consecutius del Madrid l'any 68. A la tarda, el club afronta l'assamblea de compromisaris.

    Continuem pendents de les Terres de l'Ebre on es manté actiu el pla SISMICAT. La nit ha estat més tranquil·la però al matí sobre les 11 I acabem de saber que fa tot just una hora hi ha hagut un altre moviment sísmic de 3,2 graus. És el tercer d'avui, al matí n'hi ha hagut dos més, que també han superat els tres graus. La Lourdes Ballarín ens n'informa des d'Alcanar.

    PRESSUPOSTOS DE L'ESTAT

    Mas-Collell reconeix poc marge però creu que són injustos per Catalunya

    TERCERA VIA

    Duran la defensa, el PP la rebutja i l'insta a anar al 12 d'Octubre

    NOMENAMENT

    Roger Guasch, és el nou director general del Liceu

    18 jugadors formen la convocatòria de Gerardo Martino pel partit de demà contra el Valladolid. Amb Messi lesionat l'entrenador del Barça espera que tots els jugadors facin pinya perquè la seva absència es noti el menys possible. Carles Puyol també haurà d'esperar per entrar a la llista.

    REVÓLVER A BARCELONA

    Carlos Goñi i el seu millor rock a la sala Barts

    Nous terratrèmol a les Terres de l'Ebre. Aquesta vegada han sigut de dia: a les 11 menys deu del matí i de 3,7 graus a l'escala Richter i després se'n registrava un altre de 3,6. Moviment que es detecten quan no fa ni 24 hores de l'activació de l'alerta del pla SISMICAT. Aquest matí els alcaldes de la zona s'han reunit amb el subdelegat del govern espanyol a Tarragona que els ha garantit que no hi ha cap activitat al magatzem de gas de l'empresa Castor.

    El Consell de Ministres aprova que es pugui circular a 130 quilòmetres per hora en alguns trams d'autovia i autopista. La reforma de la llei del Trànsit obliga a portar casc als menors que vagin en bicicleta per àrees urbanes, puja de 500 a mil euros les multes per alcoholèmia i obre la porta a fer proves d'alcohol o drogues a vianants.

    És part del dispositiu que despleguen els Mossos d'Esquadra coincidint amb el cobrament de les pensions. L'objectiu és evitar l'acció dels lladres que segueixen als pensionistes fins a casa quan surten de treure diners d'una oficina bancària.

    Roger Guasch, fins ara gestor de la Mútua l'Aliança, es converteix en el nou director general del Gran Teatre del Liceu. Ho ha decidit aquest matí el Patronat d'aquesta institució que es trobava en una situació d'interinitat des de la sortida al juliol de Joan Francesc Marco.

    Gerardo Martino convoca els 18 jugadors que té disponibles per al Barça-Valladolid de demà al Camp Nou. Puyol segueix sense l'alta mèdica i queda fora de la llista amb els també lesionats Messi, Mascherano i Alba. El tècnic ha dit que s'està acostumant a que hi hagi una petita crisi cada setmana.

    I aquesta és la imatge del dia: la pluja i els paraigües. L'aigua afecta a tot el territori des de primera hora i seguirà així fins demà al mati. Protecció Civil manté la prealerta del Pla Inuncat per risc de xàfecs intensos en qualsevol comarca. Després us en donem més detalls.

    Es registren nous moviments de fins a 3,7 graus al llarg del matí. MÉS TERRATRÈMOLS A L'EBRE.

    Circular a 130 km/h. CASC OBLIGATORI PELS MENORS EN BICI.

    Lluita contra els "cogoteros". ELS MOSSOS ALERTEN ALS PENSIONISTES.

    Nou director general al Liceu. EL PATRONAT NOMENA ROGER GUASCH.

    Puyol encara no entra a la llista. EL BARÇA JUGA DEMÀ AMB EL VALLADOLID.

    Es manté la prealerta del Pla INUNCAT per xàfecs intensos. ARRIBA LA PLUJA.

  • La nit ha tornat a ser moguda a les Terres de l'Ebre. S'han registrat una vintena de sismes de poca intensitat. De matinada n'hi ha hagut un que sí que s'ha notat, de 4'1 graus a l'escala de Richter. Aquesta tarda es reuneixen els alcaldes de les poblacions afectades amb protecció civil i els veïns es manifesten.
  • En política, continuen els contactes entre Josep Antoni Duran i Lleida i altres líders polítics per sumar suports a l'anomenada Tercera via que promou el líder d'Unió. Duran ja s'ha reunit amb Pere Navarro i té pendent de fer-ho amb Alícia Sànchez Camacho. Trobades que des d'unió consideren que són quotidianes, però que a CIU han provocat "arestes", en paraules de Josep Rull, que demana més discrecció, tot i que en cap cas es parla de ruptura a la federació. Al debat sobre la tercera via avui s'hi ha afegit, des de Japó, el president del govern.
  • Investigadors de la Vall d'Hebron han participat en un estudi internacional que ha demostrat l'eficacia d'un nou fàrmac per alentir l'evolució del càncer gàstric. Es tracta d'un anticos que bloqueja una de les propietats més importants dels tumors: la creació de vasos sanguinis que els alimenta i els fa créixer. El fàrmac permet perllongar la vida del malalt i podria comercialitzar-se al 2015.
  • Feia dies que corria el rumor i avui s'ha confirmat: Àlex Corretja no continuarà al capdavant de la selecció espanyola de Tennis. Avui la FEderació li ha comunicat que no compten amb ell per dirigir l'equip masculí a partir del gener. El nom del nou capità encara no s'ha fet oficial.
  • El Palau de la Música estrena temporada a ritme de piano. La georgiana Katia Buniatshvili ja va fascinar al públic del Palau l'any passat. Anit va oferir un recital basat en obres de Chopin, Ravel i Schubert.
  • Els terratrèmols a les Terres de l'Ebre no donen treva i aquest nit n'hi hagut una trentena, un dels quals de 4,1 graus a l'escala Richter. El ministre d'Indústria ha reconegut la relació entre els moviments i el magatzem de gas de la planta Castor i creix el debat sobre perquè no es va fer l'estudi sismològic quan es van donar els permisos per obrir el magatzem.

    Avui també jornada de reaccions al dinar entre Duran i Lleida i Pere Navarro. Unió i PSC ho emmarquen dins de les trobades que mantenen habitualment. Convergència diu que Duran no ajuda a unificar el discurs de la federació. Des del Japó Mariano Rajoy ha dit que desconeix la denominada tercera via i que ell manté la seva aposta per la unitat.

    Investigadors de la Vall d'Hebron participen en un estudi internacional on es conclou que un fàrmac per tractar el càncer gàstric permet perllongar la vida del malalt alentint el creixement del tumor. El medicament es comercialitzarà al 2015.

    És la campanya per promocionar la Grossa de Cap d'any. Avui hem sabut que la recaptació mínima serà de 15 milions d'euros. D'aquest prop de 10 i mig seran per premis i la resta es destinaran a obres socials del Departament de Benestar.

    Obre a Barcelona la primera botiga solidaria on s'hi pot deixar roba usada en bon estat que posteriorment es distribueix a qui més ho necessita. Aquests dies també es poden degustar a la capital catalana una setantena de tapes amb les que es recapten diners per a fins socials.

    Alex Corretja deixarà de ser el capità de l'equip espanyol de Copa Davis al mes de desembre. La Federació li ha comunicat aquest matí en un hotel de Barcelona que no li renovarà el contracte. El català accepta la decisió però creu que no han actuat del tot bé amb ell.

    El Ministeri d'Indústria relaciona els moviments amb el magatzem de gas. MÉS TERRATRÈMOLS A L'EBRE.

    Diuen que són trobades normals, CDC parla de discursos que no ajuden. EL DINAR DE DURAN I NAVARRO.

    Tractament pel càncer gàstric. ALENTEIX EL CREIXEMENT DEL TUMOR.

    Més de 10 milions en premis. LA GROSSA FINANÇARÀ PROJECTES SOCIALS.

    Barcelona solidària. UNA BOTIGA INNOVADORA I TAPES DE DISSENY.

    Corretja deixa de ser capità. LA FEDERACIÓ NO LI RENOVA EL CONTRACTE.

    S'acaba la temporada d'estiu i amb ella molts contractes laborals que bars, restaurants i hotels havien fet per reforçar aquests mesos de més feina. Nou mil dos cents catalans s'han quedat al setembre a l'atur i ja són prop de sis-centes vint-i-una mil les persones sense feina. Tot i això, pel que fa a dades, és un dels millors setembres des que va començar la crisi.

    Ramon Bonastre

    SECRETARI D'OCUPACIÓ I RELACIONS LABORALS

    A les Terres de l'Ebre continuen els moviments sísmics... Avui els tècnics del Ministeri d'Indústria visiten el magatzem de gas Castor que, tot indica que és el que està provocant aquests terratrèmols....

    NOU JUTJAT PER LES PREFERENTS

    Mataró posa en marxa el primer jutjat que s'hi dedica en exclusiva

    Aquest migdia s'ha fet saber que la plataforma Go Barça es desdiu de plantejar una moció de censura contra el president i alguns directius. De confiança és el vot als de Tata Martino després de guanyar ahir al Celtic per 0 a 1. L'expulsió de Brown va facilitar el triomf blaugrana. Cesc Fàbregas va ser l'autor del gol, però, els jugadors més destacats van ser Neymar i un impecable Marc Bartra.

    "SONRISAS Y LÁGRIMAS"

    Al teatre Tívoli fins el 2 de febrer de 2014

    L'atur registrat va pujar a Catalunya al setembre en 9.253 persones deixant el total en prop de 621 mil, 11 mil menys que fa un any. La tendència a l'alça en l'útlim mes també se segueix a tota Espanya on les llistes del serveis públics d'ocupació s'han incrementat en 25.572 persones. En total hi ha 4 milions 724 mil aturats. És la millor dada d'un setembre des de l'inici de la crisi en una època que conicideix amb la finalització de molts contractes d'estiu. Els governs espanyol i català coincideixen en que es manté el canvi de tendència.

    Els tècnics del Ministeri d'Industria visiten el magatzem de gas Castor després dels més de 350 terretrèmols que han que afectat a les Terres de l'Ebre en les últimes setmanes. Als municipis afectats creix la preocupació ja que aquesta nit s'han sentit més petits moviments.

    S'obre a Mataró el primer jutjat a Espanya que es dedica exclusivament els casos relacionats amb les preferents.Només a la capital del Maresme es calcula que hi ha 15 mil afectats per Bankia i l'antiga Caixa Laietana. Els que optin per l'arbitratge tindran justicia gratuïta.

    Aquest radar de Montgat és un dels que gestiona una empresa privada i que ha despertat la polèmica. L'ajuntament diu que el lloc on està instal·lat és un punt negre i els veïns denuncien que només busca recaptar.

    El Barça guanya a Celtic Park amb una rematada de cap de Cesc Fàbregas i encarrila la primera fase de la Champions. Neymar, que va començar la jugada del gol, va agafar el lideratge de l'equip en absència de Messi. Valdés va a tornar a ser decisiu amb una aturada espectacular.

    I al final de L'Informatiu estarem amb l'il.lustrador Josep Homs, un dels responsables de l'adaptació al còmic en català i castellà de la trilogia literària Millenium. Ara es presenta el primer del volums basat en "Els homes que no estimaven a les dones".

    L'atur puja però és l'augment més moderat d'un setembre des de l'inici de la crisi. 9.253 ATURATS MÉS A CATALUNYA.

    Els experts ja investiguen. ES TRASLLADEN A LA PLANTA CASTOR.

    Un jutjat per les preferents. A MATARÓ HI HA 15.000 AFECTATS.

    Radars privats a Montgat. UNA EMPRESA S'ENCARREGA DE LA GESTIÓ.

    El Barça conquereix Celtic Park. UN GOL DE CESC ELS SITUA LÍDERS DE GRUP.

    El català Josep Homs ha convertit en dibuixos el supervendes literari. EL CÒMIC DE "MILLENIUM".

    Preocupa la situació a les Terres de l'Ebre, on aquesta matinada hi ha hagut un nou terratrèmol de 4'2 graus a l'Escala Richter. La Generalitat demana l'aturada de l'activitat del dipòsit de gas Castor, que és el que estaria provocant els sismes. El d'avui és el més potent dels 350 que s'han registrat l'últim mes i en els darrers 80 anys. Als veïns també els preocupa la situació.

    ACORD PER REBAIXAR PEATGES

    Entre un 10 i un 30% a les autopistes C-32 i C-33 des de l'1 de gener

    El govern també ha anunciat un acord amb Abertis per rebaixar els peatges de les autopistes C-32 al Garraf i al Maresme, i la C-33 a Mollet del Vallés. Els descomptes oscil·larian entre el 10 i el 30%, i entrarien en vigor l'1 de gener de l'any vinent. L'executiu català també ha valorat els pressupostos generals de l'estat, que redueixen prop d'un 25 % la inversió a Catalunya

    CORREDOR MEDITERRANI

    Navarro i Rubalcaba defensen que és un element de convivència

    A Alacant s'han reunit els líders socialistes per defensar que el corredor mediterrani vagi des d'Algesires fins a Figueres. Rubalcaba ha presidit la reunió en la que ha coincidit amb Pere Navarro en què la xarxa ferroviaria de mercaderies per la costa també és un element de cohesió social. Rubalcaba ha defensat el diàleg per abordar el procés sobiranista de Catalunya, però alerta al govern espanyol que per dialogar cal tenir un projecte, i els socialistes, ha insistit, defensen la reforma federal de la constitució.

    Segon partit de la lliga de CAmpions pel Barça. Aquesta nit s'enfronta al Celtik de Glasgow amb la baixa de Messi. Neymar serà l'encarregat de liderar un equip que vol sumar una nova victòria per consolidar aquesta primera fase.

    EL LICEU AIXECA EL TELÓ

    La incertesa sobre el nou rumb en la gestió inquieta el públic

    El Liceu ha estrenat temporada després del tancament temporal a causa d'un ERO. I ho ha fet amb el primer dels concerts dedicats al bicentenari del naixement de Giuseppe Verdi.

    Aquest bicentenari se celebra amb una tanda de concerts i sense cap òpera. Tot i així, un luxós repartiment encapçalat per Leo Nucci va arrencar deu minuts d'aplaudiments ahir a la nit. El Teatre té ara pendent de designar un nou director general, un director artístic i un director del cor. Us deixem amb aquesta actuació

    Nou terratrèmol a les Terres de l'Ebre. El d'aquesta matinada ha sigut de 4,2 graus a l'Escala Richter, el més potent dels 350 que s'han registrat en l'últim mes i que estarien vinculats al magatzem de gas de la planta Castor. Protecció Civil demana precaució però no veu probable un sisme d'importància. La Generalitat vol explicacions clares i demana informació al Ministeri d'Indústria que va aturar les injeccions de gas el 26 d'agost.

    El govern català arriba a un acord amb Abertis per reduir les tarifes de la C-32 al Garraf i al Maresme i la C-33 a Mollet del Vallés entre un 10 i un 30%. L'executiu feia mesos que negociava un acord amb la concessionària.

    Foment diu que no hi ha marge per endeutar-se i que no es poden fer més inversions. El Pressupostos de l'any vinent no inclouen l'arribada del tren a la T1 del Prat, congelen el 4rt cinturó però sí contemplen les obres del corredor del Mediterrani. El govern català diu que no hi ha gestos de grandesa en els comptes.

    El primer any i mig d'aplicació de la reforma laboral deixa un increment del 62,4 per cent del Expedients de Regulació d'Ocupació a Catalunya, segons un informe del sindicat UGT. En total s'haurien vist afectats prop de 115 mil treballadors catalans.

    I aquesta és una altra de les imatges del dia. El rei abandonant la Clínica Quirón de Madrid. Li han donat l'alta aquest matí una setmana després de la seva intervenció al maluc dret. Ara seguirà la seva recuperació i d'aqui un parell de mesos el tornaran a operar per posar-li la pròtesi definitiva.