Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El govern català admet multiples contactes amb l'espanyol, el PPC demana claredat. A DOS DIES DE LA DIADA.

Garantides les urgències. VAGA A LES AMBULÀNCIES CONCERTADES.

Les protestes dels sindicats. CRITIQUEN L'OPTIMISME D'EDUCACIÓ.

Identificar el mobiliari urbà. PERMET RECUPERAR-LO SI HI HA ROBATORIS.

No pagaria 100 milions per Bale. ROSELL DIU QUE AL BARÇA SERIA INVIABLE.

L'inauguració del nou centre cultural del Born sera, demà, el tret de sortida dels actes commemoratius de la Diada i del tricentenari del 1714 a Barcelona que inclou un amplissim programa al llarg de mesos. El nou espai ciutadà i complex arqueològic, extraordinàriament conservat, ha costat 74 milions d'euros reconvertir en un edifici que es preveu que visitin més de 300.000 persones l'any. També en clau històrica, desde Tarragona, el Conseller de cultura Ferran Mascarell ha fet, en la glosa de l'11 de setembre, un recorregut desde 1714 a l'actualitat tot remarcant la vocació de catalunya com a estat europeu. CAM Hola bon día!!Ho veurem tot seguit amb més detall...despres dels altres titulars d'aquest diumenge 8 de setembre.

Més de 25.000 especialistes participen a Barcelona al Congrés Europeu de Malalties respiratòries, un dels més destacats al món aquesta especialitat. Les malalties respiratòries són la causa del 60 % de les morts al món desenvolupat. Els especialistes insisteixen en la importància de la prevenció en la lluita contra el tabaquisme.

La setmana del llibre en Català arriba a la seva edició numero 31 consolidada com un dels exemples de la vitalitat d'un sector que edita 10.000 títols cada any. Els lectors en català han augmentat i ara mateix són el 75 per cent de tots els qui llegeixen.... a Catalunya.

Tòquio serà la seu dels Jocs Olímpics de 2020. La capital japonesa els organitzarà per segona vegada després de superar a la votació final Istambul per 60 a 36. L'alegria nipona contrastava amb la decepció de la candidatura de Madrid, que mirava de païr el tercer fracàs seguit i a sobre amb eliminació a la primera ronda.

Artur Mas reafirma el calendari, el què i el com de la consulta sobiranista devant el consell Nacional de Covergència democràtica. Concretaran la data i la pregunta a finals d'any; mantenen la consulta al 2.014, sempre acordada o tolerada per l'estat . Si no hi ha acord amb l'estat , les properes eleccions, maxim al 2.016, serien en forma de consulta. Desde ERC, Oriol Junqueras afirma que no contempla cap altre escenari que la consulta el 2014 i afegeix que condiciona el suport als pressuposts del 2014 a que se celebri, efectivament, l'any que ve. CAM Hola bon dia..!! Veurem amb detall la ratificaciódel full de ruta sobiranista a quatre dies de la Diada....després dels altres titulars d'aquest dissabte 7 de setembre.

Des del Partit Popular de Catalunya, Dolors Montserrat ha anunciat avui a Sitges que abandonen el pacte de govern amb CiU a l'alcaldia de la vila perquè aseguren que Convergència i Unió només té com a objectiu el procés sobiranista. Els populars catalans encara no han decidit si assistiran o no als actes oficials de l'11 de setembre.

Els productors de cava a Catalunya confien en rellançar el mercat dels vins escumosos gràcies en part a la bona collita d'aquest any. Raïm en quantitat i qualitat que arriva a pagar-se un 20 per cent més que l'any passat.

La localitat de Begur, al Baix Empordà, reviu aquest cap de setmana la petjada dels emigrants catalans que van anar a Cuba i que, de tornada, van portar els costums, la musica i l'arquitectura de l'altre banda del mar. Unes 30.000 persones participen a la Fira d'Indians que arriva a la desena edició.

Madrid sabrà avui a dos quarts d'onze de la nit si és l'escollida per organitzar els Jocs Olímpics de 2020. La candidatura madrilenya competeix amb Tòquio i Istambul, que comença en uns minuts a exposar el seu projecte al COI. El torn de Madrid serà a les 5 de la tarda i ho podreu veure en directe per La 1.

Mariano Rajoy confirma que ha mantingut reunions amb Artur Mas. A les trobades haurien parlat de la consulta que reclama el President català. Rajoy, però, n'ha donat pocs detalls, ha deixat clar, això sí, que es tracta de treballar junts en un projecte comú i compartit. Des de Catalunya, mentrestant, i despres que ahir Esquerra insistís que volen la consulta l'any que ve, Artur Mas ha assegurat que, mantené l'hotitzó del 2014.

EL PSC acusa Mas de plegar-se a les directrius d' Oriol Jonqueres. El PP, de la seva banda, diu que Mas juga a acontentar tothom i l'insta a oblidar-se de la independencia.

El curs escolar començarà dijous vinent amb més de 1 milió 550 mil alumnes, 20 mil mes que el curs passat. En canvi, la plantilla de mestres es queda igual: gairebé 64 mil.

Fins diumemge Tàrrega es converteix en la capital del mon del teatre. Al llarg del cap de setrmana es faran més de 300 funcions de companyies procedens de 8 països i s'espera apropar-se als 150 mil visitants.

Falten poc més de 24 hores per saber si Madrid organitzarà o no els Jocs Olímpics de 2020. A la candidatura madrilenya són optimistes i confien en esgarrapar algun vot més en les pròximes hores per superar definitivament Tòquio i Istambul. Els atletes desplaçats a Buenos Aires destaquen que el futur de l'esport espanyol està en joc.

ACLARIMENTS AL FULL DE RUTA

Mas diu ara que no frenarà la consulta i que es farà al 2014

El curs escolar començarà dijous vinent amb més d'un milió 550 mil alumnes, 20 mil més que l'any passat. En canvi, la plantilla de mestres es queda igual: gairebé 64 mil. Malgrat això, la consellera d'ensenyament, Irene Rigau, creu que per aquest curs s'han fet millores en qualitat.

NOU CURS UNIVERSITARI

Comença marcat per l'encariment de les matrícules i menys beques

Sis jugadors del Barça podrien jugar d'inici aquest vespre amb la selecció espanyola davant Finlàndia. Si l'equip de Del Bosque guanya, deixaria gairebé enllestida la presència al Brasil. Pel que fa a l'Espanyol, aquest matí s'ha entrenat després de perdre ahir el Ciutat deBarcelona.

FIRA TÀRREGA 2013

77 espectacles en la trobada de teatre de carrer més reconeguda

Artur Mas nega que hagi frenat les seves aspiracions a la celebració d'una consulta i diu que a finals d'aquest any hi haurà data i pregunta per celebrar-la al 2014. Declaracions que arriben el dia després de dir que si no hi hagués acord amb el govern espanyol la consulta no es faria i convocaria eleccions plebiscitàries el 2016.... Ho ha dit durant la trobada que ha mantingut amb l'home que li garanteix l'estabilitat del govern, Oriol Junqueras, que manté com a única alternativa la celebració de la consulta l'any vinent.

El curs escolar començarà dijous vinent amb més d'un milió 550 mil alumnes, 20 mil més que l'any passat. En canvi, la plantilla de mestres es queda igual: gairebé 64 mil.

La crisi i la reducció de la mobilitat fa caure un 20 per cent l'ocupació a molts garatges públics i privats a Barcelona. En l'últim any i mig també ha baixat un 13 per cent la rotació a les zones verdes.

Aquest espectacle de la companyia Nats Nus va ser el tret de sortida de la Fira de Teatre de Tàrrega que va començar anit i s'allargarà fins diumenge. A Barcelona el Lliure comença demà temporada amb la lectura de "Una altra Fedra, si us plau", l'obra que fa 35 anys va protagonitzar Nuria Espert i que avui recuperem gràcies a l'arxiu de Televisió Espanyola.

La candidatura de Madrid ja té a Buenos Aires tots els suports per convèncer els membres del COI perquè votin per la capital espanyola. L'elecció de Madrid com a seu dels Jocs del 2020 suposaria una injecció econòmica vital per a molts esportistes i federacions.

Diu que no frena en les seves aspiracions a celebrar una consulta al 2014. ARTUR MAS MATISA.

Més alumnes, mateixos mestres. EL CURS ARRENCA AMB 20.000 ALUMNES MÉS.

La crisi afecta els garatges. CAU UN 20% L'OCUPACIÓ A BARCELONA.

Cap de setmana de teatre. FIRATÀRREGA I LA FEDRA DE NÚRIA ESPERT.

Tots amb Madrid 2020. MOLTS ESPORTISTES DEPENEN DE L'ELECCIÓ.

La consulta sobiranista podria no fer-se fins l'any 2016. El president de la Generalitat ha dit avui que, si no es pot pactar amb l'Estat la celebració legal d'aquesta consulta, la fórmula per fer-la, passa per unes eleccions plebiscitaries coincidint amb el final de la legislatura; això és... l'any 2016.

Esquerra Republicana avisa Artur Mas que no li garanteix el suport desprès del 2014. Diu que el pacte amb CiU es ferm, però exigeix que la consulta no s'allargui més enllà de l'any vinent.

La fiscalia denuncia 54 directius que manaven a Catalunya Caixa el 2010, entre els quals Narcís Serra. Els acusa de retribucions i indemnitzacions desproporcionades amb la situació d'insolvència que travessava l'entitat.

Pere Navarro diu que va pactar amb José Zaragoza la sortida de la direcció del PSOE però defensa que continuï com a diputat. El líder del PSC presumeix d'haver actuat ràpidament i recorda els mesos que va trigar a dimitir el convergent i ex director de presons Xavier Martorell.

El gruix d'esportistes que dissabte defensarà davant el COI la candidatura de Madrid als Jocs 2020 ha marxat aquest matí cap a Buenos Aires. A l'expedició regna l'optimisme. Creuen que la capital serà l'escollida i destaquen que el futur de l'esport espanyol està en joc.

MAS ACLAREIX EL FULL DE RUTA

Renuncia a una consulta no acordada i convertirà les eleccions en plebiscitàries

Artur Mas aclareix el seu full de ruta i renuncia a celebrar una consulta si NO hi ha un pacte amb el govern espanyol. En aquest cas diu que ajornarà qualsevol convocatòria fins al 2016, quan convertirà les eleccions previstes en unes eleccions ple-bis-ci-tàries.

El pacte de Navarro i Zaragoza

DEFENSA QUE SEGUEIXI COM A DIPUTAT

Pere Navarro diu que va pactar amb José Zaragoza la sortida de la direcció del PSOE i defensa que segueixi com a diputat al Congrés. El líder del PSC presumeix d'haver actuat ràpidament i recorda els mesos que va trigar a dimitir el convergent i ex director de presons Xavier Martorell

Més diners per beques menjador

UN PROTOCOL PER DETECTAR MALNUTRICIÓ

Ensenyament augmenta aquest curs la partida destinada a beques menjador que passarà de 32 a 34 milions d'euros. A més, unificarà els criteris per atorgar els ajuts i crea un protocol per detectar casos de malnutrició infantil.

Pagar pels viatges fets

TARRAGONA IMPULSA UNA TARGETA PIONERA

Tarragona es converteix en la primera ciutat espanyola que ofereix una targeta de transport que cobra a finals de mes pel número de viatges que s'han fet i escollint la tarifa més econòmica. La "T-Avança" també es podria servir en un futur per pagar la zona blava.

El somni de Madrid 2020

TÉ EL SUPORT DEL 91% DE LA POBLACIÓ

El gruix de la delegació de Madrid 2020 ha marxat aquest matí cap a Buenos Aires d'on espera tornar amb la organització dels Jocs Olímpics sota el braç. Ahir a la nit hi va haver la roda de premsa previa de la candidatura madrilenya, que compta a més d'un 90% de suport a tot l'Estat.

BORN CENTRE CULTURAL

Descobrim els secrets d'aquest nou espai de Barcelona

aquestes són imatges de l'interior del "Born Centre Cultural" ....Després d'anys d'abandonament i de projectes frustrats, diumenge s'inaugura aquest recinte del centre de Barcelona concebut com a espai cultural, lúdic i turístic. Després ens hi endinsarem.

Artur Mas aclareix el seu full de ruta i renuncia a celebrar una consulta si NO hi ha un pacte amb el govern espanyol. En aquest cas diu que ajornarà qualsevol convocatòria fins al 2016, quan convertirà les eleccions previstes en unes eleccions plebiscitàries.

Pere Navarro diu que va pactar amb José Zaragoza la sortida de la direcció del PSOE i defensa que segueixi com a diputat al Congrés. El líder del PSC presumeix d'haver actuat ràpidament i recorda els mesos que va trigar a dimitir el convergent i ex director de presons Xavier Martorell.

Ensenyament augmenta aquest curs la partida destinada a beques menjador que passarà de 32 a 34 milions d'euros. A més, unificarà els criteris per atorgar els ajuts i crea un protocol per detectar casos de malnutrició infantil.

Tarragona es converteix en la primera ciutat espanyola que ofereix una targeta de transport que cobra a finals de mes pel número de viatges que s'han fet i escollint la tarifa més econòmica. La "T-Avança" també es podria servir en un futur per pagar la zona blava.

El gruix de la delegació de Madrid 2020 ha marxat aquest matí cap a Buenos Aires d'on espera tornar amb la organització dels Jocs Olímpics sota el braç. Ahir a la nit hi va haver la roda de premsa previa de la candidatura madrilenya, que compta a més d'un 90% de suport a tot l'Estat.

Renuncia a una consulta no acordada i convertirà les eleccions en plebiscitàries. MAS ACLAREIX EL FULL DE RUTA.

El pacte de Navarro i Zaragoza. DEFENSA QUE SEGUEIXI COM A DIPUTAT.

Més diners per beques menjador. UN PROTOCOL PER DETECTAR MALNUTRICIÓ.

Pagar pels viatges fets. TARRAGONA IMPULSA UNA TARGETA PIONERA.

El somni de Madrid 2020. TÉ EL SUPORT DEL 91% DE LA POBLACIÓ.

El govern vol que la diada d'enguany serveixi per mostrar una imatge d'unitat. Ho ha explicat el Conseller de la Presidencia en la presentació dels actes de l' 11 de setembre. Homs ha fet una crida als partits a aparcar les diferencies, un missatge dirigit al PP que es planteja no assistir a les celebracions institucionals. L'acte principal, el de la ciutadella, costarà 269 mil euros. el mateix que els últims anys.

José Zaragoza dimiteix com a membre de l'executiva del PSOE pel cas Método 3. Aquest matí el líder del partit, Alfredo Pérez Rubalcaba, havia instat els socialistes catalans a pendre mesures.

Artur Mas demana que la bona sintonia amb el govern espanyol sobre els accessos al Port de Barcelona s'estengui també a altres àmbits. El president afirma que la signatura de l'acord corregeix l'error històric de deixar sense sortida cap a Europa a la major economia exportadora d'Espanya.

Els mossos d'esquadra detenen 4 dels presumptes lladres de material quirúrgic a hospitals catalans. L'operacio s'ha fet amb col·laboració amb l'Erzaintza i al cotxe duien aparells per valor de gairebé mig milió d'euros.

La candidatura de Madrid es prepara per convencer dissabte al Comitè Olímpic Internacional que és la millor opció per organitzar els Jocs de 2020. El seu gran ambaixador Pau Gasol ha arribat aquest migdia a Buenos Aires convençut que la capital d'Espanya serà la guanyadora.

ACCESSOS AL PORT

Foment i Generalitat signen l'acord i destaquen la "bona sintonia"

Finals del 2015, aquesta és la data en què haurien d'entrar en funcionament els accesos ferroviaris d'amplada internacional al Port de Barcelona. La ministra Pastor, el president Mas i el del Port han signat aquest matí el protocol d'aquesta infrastructura, reivindicada històricament per transportar mercaderies des de Catalunya a Europa. La inversió de 100 milions l'assumiran a parts iguals el port i ADIF aprofitant les vies existents de Ferrocarrils de la Generalitat. Avui, tant Artur Mas com els empresaris han assegurat que caldran mes inversions per a un port d'on surten el 30 per cent de les exportacions espanyoles. Pel president l'acord institucional és un exemple a seguir tambe en altres àmbits.

MÉTODO 3

Segons la investigació policial del presumpte cas d'espionatge a Catalunya, l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol també hauria estat espiat per l'agència de detectius Método 3...Mentrestant el líder del PSOE demana al PSC que prengui mesures si es confirmen els fets.

VAGA INDEFINIDA

Els funcionaris de justícia creen un fons comú per afrontar la protesta

Els funcionaris de justícia de Catalunya han començat avui una vaga indefinida. I ho han fet amb una manifestació entre la seu del departament i Governació, on NO els han rebut. Protesten per la retallada de l'equivalent a una paga extra i per la pèrdua, diuen, de drets laborals. Per mantenir viva la vaga han creat un fons comú on ja hi ha 80mil euros. Avui, segons els sindicats, el seguiment ha estat del 70 per cent, molt lluny del 7 per cent que estima el departament de Justícia.

ROBATORIS A HOSPITALS

El material sanitari robat podria anar destinat al mercat negre

I els mossos han detingut 4 persones que podrien estar darrera els robatoris de material sanitari que hi ha hagut des del maig als hospitals catalans, segons que ha pogut saber Televisió Espanyola.... La detenció s'ha fet al País Basc en col·laboració amb l'Ertzainza, després que la policia catalana seguís la pista d'un cotxe que havia sortit de Catalunya. Els detinguts portaven material quirúrgic valorat en més de 400.000 euros.

TROFEU CIUTAT DE BARCELONA

L'Espanyol rep demà el West Ham anglès. Aguirre farà jugar els suplents

L'Espanyol aprofitarà l'aturada de la Lliga per jugar el Trofeu Ciutat de Barcelona...Una competició que s'ha presentat a l'ajuntament en un acte presidit per l'alcalde Xavier Trias i el president blanc-i-blau, Joan Collet.... El rival serà el West Ham de la Premier anglesa. A més, aquest matí, la plantilla ha passat unes proves físiques al CAR de Sant Cugat. Abans, Javier Aguirre s'ha mostrat satisfet de l'inici de la Lliga i de com ha quedat la plantilla.

El Barça ha tornat avui a la feina sense l'entrenador Gerardo Martino, que és a l'Argentina per resoldre alguns assumptes personals....S'han entrenat els jugadors que NO estan amb les seves seleccions.

BARCELONA, ANIT

Sara Pi combina músiques del soul, el R&B i el Brasil

En la seva música s'hi barregen sonoritats del soul, del rhythim and blues i els aires brasilers.

Però sobretot una veu privilegiada

És SARA PI, la cantant barcelonina, que anit va actuar a Barcelona en petit format amb el seu trio. Va interpretar temes del nou disc, com aquest "Neginho"

Desencallada la construcció dels accessos ferroviaris al port de Barcelona que podrien ser una realitat al 2015. El protocol que aquest matí han signat els governs espanyol i català posa punt i final a una històrica reivindicació de la classe política i econòmica de Catalunya que permetrà potenciar el transport de mercaderies en tren. En un moment de tensió política, avui ha destacat la bona sintonia entre la ministra de Foment i el president català. Mas ha demanat que acords com aquest s'estenguin a altres àmbits.

L'alcalde de Badalona titlla de mafiós i antidemocràtic el seguiment al qual hauria estat sotmés per l'agència Método 3 i que hauria avalat el socialista José Zaragoza. Des del PSOE, Pérez Rubalcaba demana al PSC que prengui mesures.

Arranca la vaga indefinida dels funcionaris de justícia a Catalunya. Segons els sindicats el seguiment és del 70 per cent, molt lluny del 7 per cent que apunta la Generalitat. Protesten per la retallada de l'euivalent a una paga extra i d'altres drets laborals.

Ja està disponible a la sanitat pública un medicament que permet allargar fins a un 20 per cent l'esperança de vida de les malaltes de càncer de mama més avançat i amb metàstasi. El fàrmac, que sorgeix d'una investigació en què participa l'Hospital Vall d'Hebron, redueix els efectes secundaris del tractament.

Quan falta una setmana per l'inici del curs escolar els experts recomanen començar a recuperar que els nens vagin recuperant la rutina i els horaris habituals... Així, diuen, s'evita el cansament i l'estrés que provoquen aquests canvis en els infants.

Falten només 3 dies per saber quina ciutat organitzarà els Jocs Olímpics del 2020. Madrid arriba a Buenos Aires amb grans expectatives per aconseguir l'objectiu tot i que a les travesses hi ha molta igualtat amb la resta de candidates, Tòquio i Istanbul.

Bona sintonia entre els governs espanyol i català per fer-los realitat. ACCESSOS FERROVIARIS AL PORT.

Seguiment a García Albiol. L'HAURIA ENCARREGAT JOSÉ ZARAGOZA.

Vaga a la justícia catalana. PROTESTA PER LES RETALLADES DE SOU.

Més esperança de vida. UN MEDICAMENT AMB PARTICIPACIÓ CATALANA.

Comença el compte enrere. CAL RECUPERAR ELS HÀBITS DELS NENS.

Falten 3 dies per saber si Madrid organitzarà els Jocs Olímpics del 2020. LES RIVALS: TÒQUIO I ISTANBUL.

Desprès de 5 mesos de baixada, a l'agost l'atur a Catalunya ha pujat en 1.229 persones. Malgrat aquest increment, la noticia es considera positiva, perquè les dades, assenyalen un canvi de tendència. DE fet, fa un any, a l'agost, hi havia 11.000 aturats més que ara. En canvi, al conjunt de l'Estat, l'atur ha baixat, registrant el millor agost desde fa 13 anys..un fet que pel Govern ESpanyol és senyal de recuperació.

El portaveu del govern creu que la resposta de Mariano Rajoy a la carta d' Artur Mas tindrà matisos positius. Francesc Homs també parla de la polèmica sobre la seguretat de l'onze de setembre i diu que el govern no farà pagar per manifestar-se.

Més de 5.600 estudiants catalans comencen la segona convocatòria de les proves d'accés a la universitat. Més de la meitat dels estudiants es presenten per primera vegada i nomès 250 ho fan per millorar nota.

Els mossos d'Esquadra alerten sobre falsos inspectors d'obres i agents d'assegurances que roben a domicilis. A Barcelona han detingut a un home acusat d'haver comés aquest tiups de robatoris per valor de 67 mil euros.

A 4 dies de la elecció de la seu olímpica del 2020, Leo Messi ha donat el seu suport a la candidatura de Madrid desde Buenos Aires, acabant així amb la polèmica de la seva pressumpta negativa a fer-ho, tal i com va insinuar el president del comité olímpic espanyol, Alejandro Blanco.

L'atur baixa a tot Espanya, però.....TORNA A PUJAR a Catalunya després de 5 mesos de descensos. En concret, a l'agost, Mil 229 persones han perdut la feina... tot i que són moltes menys que fa un any. Tot plegat són les millors dades en 13 anys i les administracions hi veuen un canvi de tendència.

REUNIÓ DE GOVERN

La Diada marca l'agenda i les declaracions polítiques

DRET A DECIDIR

La Comissió fixa el pla de compareixences al Parlament

PROTESTA A JUSTÍCIA

Funcionaris i sindicats comencen demà una vaga indefinida

BALANÇ ESPORTIU

El Barça insisteix que no ha fitxat cap central perquè confia en Puyol

"CINCO HORAS CON MARIO"

Amb Natalia Millán al Teatre Goya Del 4 setembre a l'11 d'octubre