Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

L'agost posa fi a 5 mesos consecutius de caiguda de l'atur a Catalunya. La xifra d'inscrits a les oficines del Servei Català d'Ocupació va creixer en mil 229 persones i deixa el total per sobre dels 611 mil... Un increment que contrasta amb el descens a tot Espanya, on la xifra de registrats ha baixat de 31 persones, i encadena 6 mesos de baixades. Ara hi ha prop de 4 milions 700 mil espanyols sense feina. En tot cas, són les millors dades d'un agost en els últims 12 anys.

El govern català mantindrà el seu rumb en aquest curs polític amb els compromisos de convocar la consulta al 2014 i mantenir l'estat del benestar. El PSC diu que Mas NO es creu la convocatòria d'un referèndum i el partit popular a Catalunya acusa al president de centrar-se en la independència.

Les conclusions del sumari que investiga l'espionatge que Método 3 va fer del dinar de la Camarga apunten que el PSC estaria darrera la gravació. De tota manera, el responsable de l'agència diu que algun dels assistents hauria avisat de la cita.

5600 estudiants fan des d'avui les proves de selectivitat del mes de setembre. Han començat amb els exàmens de català, castellà i matemàtiques. Més de la meitat es presenten per primera vegada i són molt pocs els que busquen millorar nota.

Andoni Zubizarreta i Josep Maria Bartomeu han explicat que Puyol serà el central que completi la plantilla, ja que no van poder fitxar Thiago Silva. Insisteixen que Neymar va costar 57 milions i que Martino va ser proposat per Rosell, seleccionat per Zubizarreta i escollit per unanimitat.

A Catalunya creix de 1.229 persones i a Espanya cau de 31, les millors en 12 anys. DADES ATUR REGISTRAT A L'AGOST.

Consulta i estat del benestar. PSC i PPC CRITIQUEN LES PRIORITATS.

Sumari del cas Método 3. LES DECLARACIONS DAVANT DEL JUTGE.

Selectivitat al setembre. AVUI PROVES DE LLENGUA I MATEMÀTIQUES.

Contents amb la plantilla. PUYOL SERÀ EL CENTRAL QUE FALTA.

Encoratjar el govern i l'administració catalana per a una etapa que es perfila molt difícil. Aquest sembla que és l'objectiu d'Artur Mas que aquest vespre reuneix els seus consellers i uns 250 alts càrrecs de la Generalitat. Volen centrar tots els esforços en una legislatura que, es presenta complicada... amb l'horitzó de la controvertida consulta de l'any que ve i amb una retallada immediata de dos mil milions d'euros.

Pere Navarro diu que respecta el sector critic i que no hi haurà un PSC dividit. El líder socialista afirma també que ningú ha de marxar del partit i que hi ha llibertat per participar en la cadena de l'onze de setembre.

L'informatiu ha tingut accés a les imatges inèdites del primer escorcoll de la Policia Nacional a la seu de Mètodo3, on la policia va trobar un CD amb la gravació de la conversa d'Alicia Sanchez Camacho amb l'ex-novia de Jordi Pujol Ferrusola.

Associacions relacionades amb el mon de la bicicleta preparen assegurances pels ciclistes urbans. Oferiran una cobertura bàsica pel mig milió de bicicletes que cada dia circulen per Catalunya.

Fi del colebrot de l'estiu. El Reial Madrid ha presentat aquest migdia al seu últim reforç, el gal·lès Gareth Bale. Hi ha un ball de xifres sobre el traspàs. A Madrid parlen que ha pagat 91 milions d'eurus al TOTTENAM. A Anglaterra parlen de 101.

L'activitat política es reprén amb força aquesta setmana. El president Mas reuneix aquesta tarda a 250 alts càrrecs de la Generalitat per explicar quin seran els objectius dels propers mesos... Al PSC matí intens amb la primera reunió després d'un mes d'agost marcat per la divisió interna i les dures crítiques entre els dos sectors del partit... El PP català ha ajornat fins demà la primera reunió del curs perquè avui s'ha celebrat Comité Executiu Nacional a Madrid.

Va ser el 19 de febrer just després de la denúncia sobre l'enregistrament de la conversa entre Alicia Sánchez-Camacho i l'ex parella de Jordi Pujol Ferrussola al restaurant La Camarga. D'aqui haurien sortit les possibles vinculacions entre el PSC i l'agència d'espionatge.

Mig milió de bicicletes circulen cada dia dins les ciutats i pobles de Catalunya. Algunes organitzacions comencen a oferir assegurances pels cicliestes urbans per garantir una cobertura mínima. Des del Servei Català del Trànsit no es plantegen una assegurança obligatoria.

Les dades de l'atur situen les ganes de trobar feina al costat d'altres propòsits habituals al setembre com aprendre anglés, treure's el carnet de conduir o anar al gimnàs. I qui és el secret per aconseguir cumplir-los?

Leo Messi marca 3 gols a Mestalla i dóna la victòria al Barça, que es manté líder de la Lliga amb 9 punts. L'actuació de l'argentí va ser el millor d'un equip blaugrana que es va relaxar i va acabar patint després dels dos gols de Postiga. Valdés va tornar a ser decisiu.

Reunió dels alts càrrecs del govern, la divisió del PSC i cimera del PP a Madrid. COMENÇA EL CURS POLÍTIC.

El primer escorcoll a Método 3. AIXÍ VA ENTRAR LA POLICIA A L'AGÈNCIA.

Assegurança pel ciclista urbà. TRÀNSIT NO VOL FER-LA OBLIGATÒRIA.

Després de les vacances...SETEMBRE, EL MES DELS PROPÒSITS.

Messi conquereix Mestalla. EL BARÇA GUANYA 3-2 AMB HAT-TRICK DEL 10.

Canvi de tendència radical al mercat immobiliari: A Catalunya ja es venen molts més pisos al comptat que no pas formalitzant una hipoteca amb el banc que era, fins fa poc, el que es feia en gairebé totes les operacions. Fons d'inversió i inversors particulars configuren el perfil d'aquests compradors, el 70 per cent de les operacions.

Alícia Sánchez-Camacho considera que el procés sobiranista acabarà en un "xoc de trens" i convida Duran Lleida a que aturi el que Anomena "deriva independentista " de Convergència i Unió. Desde el PSC, Pere Navarro ha reclamat que el cost de seguretat de la via catalana no es pagui amb diners públics.

Arrenca la temporada de bolets amb les millors perspectives possibles gràcies a una primavera i estiu amb bona pluja i temperatures moderades: Els experts consideren que es podrien superar els 124 kilos de bolets per hectàrea, un record de fa 10 anys que pot caure si les condicions atmosfèriques continuen acompanyant.

Cuinar en el rentavaixelles aprofitant la calor que genera i estalviant, a més, aigua i energia!!!! Tot i el rebuig que pot provocar al primer moment la tècnica es del tot higiènica ja que s'utilitzen recipients hermètics. Ja hi ha receptes que expliquen com preparar plats potenciant el gust i les propietats dels aliments.

El Barça visita aquesta nit el València a Mestalla amb l'obligació de millorar el futbol ofert en els darrers partits contra Atlètic de Madrid i Màlaga per sumar els 9 punts possibles a la Lliga. Messi i Neymar tornaran a jugar d'inici en un camp que posa les coses difícils als blaugrana en els últims anys.

La vicepresidenta del govern català anuncia que els pressupostos de l'any que ve inclouran una partida per costejar la consulta. La Generalitat creu que el govern central no li permetrà utilitzar la infraestructura habitual dels procesos electorals i per això vol tenir una logística preparada. Des del Partit Popular, Alicia Sanchez Camacho demana diàleg entre els govern de la Generalitat i el govern central, i respecte a la legalitat.

Segons un informe policial, el PSC hauria pagat a Método3 per la gravació de la conversa entre Alícia Sánchez Camacho i l'exparella de Jordi Pujol Ferrussola. Els socialistes ho neguen i el PP diu que, si es confirma, el fet seria molt greu i s'haurien d'assumir responsabilitats polítiques.

Els hospitals concertats de Catalunya es plantegen reforçar la seguretat per l'onada de robatoris que estant patint. Les gravacions de les càmares de seguretat ja estan a mans de la policia.

Sense Messi que ha fet recuperació al marge, el Barça ha començat a preparar el duel de diumenge contra el València. Mentre a Praga, duel de vells coneguts. Guardiola i Mourinho lluiten per endur-se la Supercopa d'Europa en un Bayern-Chelsea que podreu seguir per La 1 de Televisió Espanyola.

La vicepresidenta del govern català anuncia que els pressupostos de l'any que ve inclouran una partida per costejar una consulta. Des del PP, Alicia Sanchez Camacho demana diàleg i respecte a la legalitat.

Els hospitals concertats de Catalunya es plantegen reforçar la seguretat per l'onada de robatoris que estant patint. Els mossos ja estant investigant aquesta sèrie de robatoris

Aquest cap de setmana es preveu que tornin a l'àrea metropolitana 250 mil vehicles . Fins aquest migdia hi ha hagut tres accidents. Dos xocs frontals, un a la Riba, a Tarragona, i un altre a Sentmenat, al vallès occidental, que han deixat 3 ferits greus. Aquest mes d'agost 22 persones han mort a les carreteres catalanes.... Ens amplia la informació la Mireia Recasens...

La patronal dels hospitals concertats està sorpresa pels últims robatoris que s'han produit a centres catalans: l'últim, abans d'ahir... En els 5 casos que s'han produït des del maig els lladres s'han endut aparells d'endoscòpia...El departament de Salut està colaborant amb els mossos, que ja estan estudiant aquests robatoris...

Amb el primer títol a la butxaca, el Barça prepara una de les sortides de lliga més complicades de la temporada, la de València. I justament un dels que havien defensat la samarreta dels valencians, Jordi Alba, diu que NO s'hi val refiar-se...

La diada castellera de Sant Fèlix, a Vilafranca BETA ... on la colla local ha celebrat així haver aconseguit descarregar, per primera vegada a la seva història, el tres de deu amb folre i manilles. És la tercera vegada a la història que s'aconsegueix completar aquesta construcció, la més gran del món casteller... Abans, ho havien fet en dues ocasions els Minyons de Terrassa... En aquesta ocasió, els de Terrassa han carregat, pero no descarregat, la torre de nou i la Colla Vella de Valls ha aconseguit la torre de nou amb folre carregada.

El govern català incorporarà en els pressupostos de l'any vinent una partida destinada a pagar les despeses de la celebració d'una consulta. Ho ha dit la vicepresidenta, Joana Ortega, que també ha avançat que el seu departament estudiarà el cost de convocar un referèndum. Tot aixó mentre s'espera la resposta de Rajoy a la carta d'Artur Mas on demana la consulta. Avui la presidenta del PP català ha avançat que el cap de l'executiu espanyol centrarà la seva resposta en la negociació del nou model de finançament.

Els hospitals concertats de Catalunya es plantegen reforçar la seguretat dels centres per l'onada de robatoris de material quirúrgic que han patit en els últims 4 mesos... Una situació que qualifiquen d'inèdita i que els mossos ja estan investigant.

El Servei Català del Trànsit demana màxima atenció de cara a l'operació tornada d'aquest cap de setmana en què s'espera que tornin a l'àrea de Barcelona 250 mil vehicles. Aquest mes d'agost han mort 22 persones en accidents de trànsit, 7 més que l'any passat.

El Barça prepara la visita de diumenge al camp del València. Leo Messi ha fet exercicis fisioteràpia mentre que Adriano ha fet part del treball amb el grup. Tot i el mal moment dels valencianistes, al Barça no se'n refien.

Hi haurà una partida destinada a la celebració d'una consulta. PRESSUPOSTOS DEL 2014.

Replantejar-se la seguretat. ONADA DE ROBATORIS ALS HOSPITALS.

Màxima prudència a la carretera. 22 MORTS AQUEST MES D'AGOST.

Diumenge visita a València. MESSI HA FET TREBALL DE FISIOTERÀPIA.

El sector crític del PSC celebra avui Cimera. Membres de la corrent anomenada Agrupament Socialista es troben per discutir, entre d'altres, un document que considera legitima la cadena humana convocada per 11 de setembre, malgrat el rebuig de la direcció del partit a participar-hi. Dirigents de renom com l'alcalde de Lleida, Angel Ros, o l'ex-consellera Marina Geli, s'han reunit per impulsar el corrent crític que representen.

Carme Chacón diu que la seva marxa als estats Units te bitllet de tornada. L'ex-ministra catalana assegura que no abandona la política i recalca el seu desacord amb l'actual direcció del PSOE.

El conseller d'economia defensa la pròrroga dels pressupostos per poder sobreviure fins a finals d'any amb el límit de dèficit del 1,58 fixat pel Govern. Enfront les critiques de l'oposició, Mas-Colell l'ha tornat a titllar d'injust.

I El Barça repetirà dos rivals a la fase de grups de la Champions. Mílan i Celtic, amb qui ja es va enfrontar la temporada passada,. Els de Martino també viuran un duel carregat d'història comuna amb l'Ajax d'Amsterdam.

Carme Chacón deixa l'escó al Congrés i se'n va a donar classes a Miami durant un any. L'exministra socialista diu que seguirà activa en política i que tornarà després del parèntesi.

I el Barça s'endú la Supercopa en un partit molt intens marcat per les faltes de l'Atlètic. Valdés es va lluïr mantenint la porteria a zero i Messi va fallar un penalti.

PARLAMENT DE CATALUNYA, AVUI

El Síndic de Greuges insisteix que hi ha un "problema real" de malnutrició

ONZENA SUPERCOPA D'ESPANYA

El Barça de Martino guanya el seu primer títol però ha de millorar

JUGAVA AL FILIAL DEL R.MADRID

L'Espanyol presenta el el jove migcampista Álex Fernández

COMENÇA L'ACÚSTICA 2013

Activitats musicals de dia i de nit fins l'1 de setembre a Figueres

Carme Chacón deixa l'escó al Congrés pero no deixa la política. Ho ha volgut deixar més que clar en la compareixença que ha fet aquest matí en la què ha confirmat que farà de professora a la Universitat de Miami. Diu que el seu projecte de renovació del PSOE i federalista es manté i que quan torni el defensarà activament. Un episodi més que afecta al PSC, que aquesta tarda veurà com els crítics amb la direcció constitueixen l'Agrupament Socialista de Catalunya, un moviment que no pretén abandonar el partit i que aposta per una relació bilateral entre Catalunya i Espanya.

L'equip blaugrana va guanyar la Supercopa d'Espanya després d'empatar a zero amb l'Atlètic de Madrid al Camp Nou. Els blaugrana no van estar massa fins en un partit marcat per la intensitat i les faltes dels de Simeone. Messi va fallar un penal als minuts finals i Víctor Valdés va tornar a lluïr-se amb dues aturades providencials.

El Síndic de Greuges defensa al Parlament l'informe en el qual afirmava que l'any 2011 hi havia 50 mil menors amb problemes de malnutrició a Catalunya i reclama als partits que treballin per solucionar a aquesta realitat.

Aquest matí seguien les tasques de neteja a Segur de Calafell després de les intenses plujes d'ahir al vespre que van inundar baixos i passos subterranis. Van arribar a caure 30 litres per metres quadrat en mitja hora.

A partir de dilluns vinent les zones blaves i verdes de Barcelona es podran pagar a través del telèfon. Per fer-ho caldrà descarregar-se una aplicació al mòbil. Una nova opció que conviurà amb el parquímetre de tota la vida.