Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Diu que té bitllet d'anada i tornada i que manté el seu projecte de renovació al PSOE. CHACÓN RENUNCIA AL SEU ESCÓ.

El Barça guanya la Supercopa en un partit intens però sense gols. MESSI VA FALLAR UN PENAL.

Ribó defensa el seu informe. DEMANA MESURES CONTRA LA MALNUTRICIÓ.

Netejant a Segur de Calafell. VAN CAURE 30 LITRES EN MITJA HORA.

Pagar des del mòbil. DILLUNS ES PODRÀ FER A TOT BARCELONA.

Quan acabi l'estiu, Mariano Rajoy respondrà a la carta en què Artur Mas li demanava una consulta. El President català va enviar la sol.licitud formal a finals de juliol, però ha estat avui quan el portaveu del govern de la Generalitat, Francesc Homs, ha revelat que aquell mateix dia Rajoy i Mas van parlar un parell de minuts per telèfon, i el president espanyol es va comprometre a donar una resposta per desprès de les vacances.

Dissabte arribarà a Barcelona la Marxa groga en defensa de l'educaciò pública. Estudiants, professors i associacions de pares participen en una protesta que aglutina des de escoles bressol fins a universitats.

Un equip de científics treballa en un mocador-collaret per evitar les lesions dels castellers. També estudien una mena d' airbag cervical integrat en la camisa i un dispositiu per protegir les vèrtebres.

El Barça vol aconseguir avui el primer títol de la temporada. Per això Messi i Neymar podrien jugar junts d'inici, a la tornada de la SuperCopa contra l'Atlètic de Madrid. El partit serà a les onze de la nit al Camp Nou i el podreu veure a La 1 de TVE.

Aquestes que veieu són algunes de les conseqüències dels forts aiguats caiguts al Maresme i al Vallès. En mitja hora van descarregar fins a 28 litres per metre quadrat. Per aquesta tarda es manté l'alerta de xàfecs intensos al sud de Catalunya

I el Barça vol aconseguir avui el primer títol de la temporada. Per això Messi i Neymar podrien jugar junts d'inici a la tornada de la SuperCopa contra l'Atlètic de Madrid. El partit serà a les onze de la nit al Camp Nou i el podreu veure a La 1 de TVE,

MADRID, 20 SETEMBRE 2012

El Govern revela que Rajoy respondrà a Mas passat l'estiu

Mestres, pares i alumnes segueixen amb les protestes contra les retallades en educació i la reforma educativa Ministre Wert.... Aquests dies, l'assembla groga està recorrent a peu els 140 quilòmetres que separen Ribes de Freser de Barcelona... Hi ha 300 inscrits.

Deu mil productes falsificats: Roba de vestir ,d'esports ,pilotes,bosses de mà, tot de marques molt conegudes.... És el que ha incautat la policia....Hi ha 11 persones detingudes acusades de delictes contra la propietat que es dedicaven a vendre tots aquests articles principalment a les zones turístiques de la costa Brava... A LLoret, per exemple, han trobat mercaderia a 8 basars.També la distribuien a mercats ambulants.

ARA CAL FITXAR UN DAVANTER

Wakaso marxa finalment traspassat al Rubin Kazan rus per 6 milions

JAZZ A LA SALA APOLO

La Barcelona Jazz Orquestra i Pink turttle versionen els clàssics

El primer títol de la temporada es juga avui... Barça i Atletic de Madrid juguen a les onze de la nit al Camp Nou el partit de tornada de la Supercopa d'Espanya. Fa una setmana el partit d'anada a Madrid va acabar amb empat a un gol.

Ho ha explicat el portaveu del govern Francesc Homs. Rajoy i Mas haurien parlat sobre la petició que l'estat fes possible la celebració de la consulta. Segons Homs el president del Govern es va comprometre a donar-li una resposta passat l'estiu.

La marxa gropa per la defensa de l'educació pública a Catalunya arriba a l'equador. Els 300 inscrits fan relleus per recorrer a peu els 140 quilòmetres que separen Ribes de Freser de Barcelona. Protesten contra les retallades, l'increment de les matrícules universitàries, la precarietat laboral o l'augment del nombre d'alumnes a les classes.

Als municipis del Barcelonès, el Maresme i el Vallès Oriental encara noten les conseqüències dels forts aïguats d'ahir al vespre. Els bombers van fer una cinquantena de sortides per inundacions de baixos, rieres i passos subterranis. En alguns punts van caure fins a 28 litres per metre quadrat en mitja hora. Per avui es manté la prealerta per rics de pluges intenses i calamarsa.

Segons ha pogut saber televisió espanyola, un equip de cientifics treballa en un prototip de collaret per evitar les lesions dels castellers aprofitant el mocador. La idea seria introduir-hi un líquid que es tornés rígid amb els cops. També treballen en una mena d' airbag cervical integrat en la camisa i en un dispositiu per protegir les vèrtebres.

Barça i Atlètic de Madrid es juguen la Supercopa al Camp Nou. JUGARAN MESSI I NEYMAR?.

Rajoy va trucar Mas. LI RESPONDRÀ LA CARTA PASSAT L'ESTIU.

Marxa Groga per l'educació. 140 KM PER DEFENSAR-NE LA QUALITAT.

Les conseqüències de la pluja. CONTINUA LA PREALERTA AL SUD.

La seguretat dels castellers. INVESTIGUEN UN PROTOTIP DE COLLARET.

El president de la Generalitat no participarà en la Cadena Humana de l'onze de setembre. Artur Mas, però, rebrà els organitzadors de la iniciativa el mateix dia 11. La resta del govern, segons han acordat, decidirà a títol personal si hi participa o no. També avui, en la primera reunió de l'executiu català després de les vancances, s'ha formalitzat ja la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat. Això comportarà una retallada de dos mil milions de euros.

El PSC demana que s'expliqui clarament quins consellers estaran en la cadena humana i quins no, el Partit Popular insta a Artur Mas a ser el president de tots i no estar captiu d'Esquerra Republicana, i Ciutadans acusa el govern d'optar per l'estelada i ignorar els catalans no independentistes.

Els agents rurals alerten que una nova espècie invasora, el koipú, s'ha establert a l'Alt Empordà. Es tracta d'un rosegador d'origen sud-americà que pot arribar a pesar 10 quilos i que representa un perill pels conreus.

El Barça presenta l'acord amb Qatar Airways que pagarà vora 100 milions d'eurus els propers 3 anys per patrocinar l'entitat. També escoltarem a Cesc Fàbregas ,que en una entrevista a l'Informatiu, ens ha explicat que mai s'ha plantejat marxar i que hi ha gent que li ha volgut fer mal.

Incògnita resolta: el president Mas NO ANIRÀ a la cadena humana de la Diada, però rebrà els organitzadors. Els consellers tindran llibertat per participar-hi. Ho ha decidit avui el Govern, que també ha aprovat la pròrroga dels pressupostos .

I els bombers ja han estabilitzat l'incendi que ha cremat 20 hectàrees a la Ribera d'Ebre. De tota manera no el donaran per controlat del tot fins que no passin les hores de calor més intensa.

Tal com s'havia insinuat, Artur Mas ha donat llibertat als seus consellers perquÈ assisteixin, si volen, a la cadena humana de l'11 de setembre. El president no hi anirà... però rebrà els organitzadors per evidenciar-los el seu suport... El portaveu del govern ho ha explicat així....

Al PSC membres de l'executiva comparteixen els retrets contra les veus crítiques dins del partit. Un d'ells, l'alcalde de Tarragona, Josep Félix Ballesteros, ha dit a l'Informatiu que considera que les divisions desorienten els electors. Mentrestant els crítics continuen demanen pluralitat.

Fins a nou comarques catalanes continuen en risc elevat d'incendis forestals... L'últim ha cremat una vintena d'hectàrees a Riba-roja d'Ebre. Els bombers ja el tenen estabilitzat , però, JUDIT HUERTA, ENCARA NO EL DONEN PER CONTROLAT.

OPERACIÓ CONTRA EL TOP MANTA

Desmantellat a Salou un punt de distribució de productes falsificats

PAGARÀ 96 MILIONS EN 3 ANYS

Qatar Airways presenta el seu nou anunci amb el Barça de protagonista

CICLE PALAU 30

"Acords del sud" fusiona sons andalusos amb llatinoamericans

Primera reunió del govern català després de les vacances amb l'ampliació de la pròrroga dels pressupostos adaptada al dèficit de l'1,58 per cent permès per Hisenda i la participació de l'executiu a la cadena humana per la indendència de la Diada. Una trobada en la que també s'ha aprovat el pla estratègic de l'acció exterior del govern català.

L'alcalde de Tarragona i dirigent del PSC dóna suport al toc d'atenció d'Antonio Balmon als crítics, on els convidava a marxar del partit. Des de l'altra banda, Montserrat Tura demana que la direcció sumi totes les veus.

Estabilitzat l'incendi que cremava des d'ahir a Riba-roja d'Ebre i que ha calcinat una vintena d'hectàrees. Aquest matí s'ha reestablert el trànsit a la linia de rodalies R-15, que ha estat tallada tota la nit.

Fruits secs, llegums, infusions però també sabons o detergents. Cada vegada són més les botigues que venen a l'engròs. Els clients busquen estalviar, contaminar menys i recuperar l'esperit del comerç de tota la vida.

El Barça presenta l'acord de patrocini global amb la companyia aèria qatar Airways, que pagarà 96 milions d'euros els 3 pròxims anys. A l'Informatiu escoltarem també Cesc Fàbregas que en una entrevista ens ha explicat que mai s'ha plantejat marxar i que hi ha gent que li ha volgut fer mal.

I ens colarem a una de les classes que 160 ballarins de tot el món segueixen a l'Auditori de Barcelona... Les donen professors i primer ballarins de companyies tan reconegudes com l'American Ballet o el Marinski de Sant Petersburg.

La participació a la cadena humana i els pressupostos han marcat la trobada. PRIMERA REUNIÓ DEL GOVERN.

Creix la tensió al PSC. MÉS RETRETS ENTRE DIRIGIENTS I CRÍTICS.

Estabilitzat el foc de Riba-roja. HA CREMAT UNA VINTENA D'HECTÀREES.

Més barat i més ecològic. CREIX LA VENDA DE PRODUCTES A L'ENGRÒS.

Qatar Airways pagarà 96M¿. CESC ENS DIU QUE LI HAN VOLGUT FER MAL.

Un curs per alumnes de tot el món amb mestres dels grans ballets. UN MATÍ A LA CLASSE DE DANSA.

La prórroga dels pressupostos i la participació o no dels membres del govern català en la cadena humana de l'onze de setembre son els eixos que, a hores d'ara, marquen l'agenda de la Generalitat en l'inici dels curs polític. S'està a l'espera, també, que Mariano Rajoy contesti la Carta enviada per Artur Mas el passat 26 de juliol. Des del PP català asseguren que ho farà.

Els treballadors de les ambulàncies concertades amb la Generalitat tornen a manifestarse contra les retallades que els hi apliquen. Al setembre han convocat 4 dies de vaga.

Per actuar en cas d'accidents com el de la Diada de Sant Magí, les jornades castelleres a Tarragona tindran un Hospital de Campanya. Així ho han acordat avui l'Ajuntament tarragoní i les 4 colles castelleres de la ciutat.

I un cop aterrats de Màlaga, el Barça ja ha començat a preparar la tornada de la Supercopa. I amb Leo Messi que ja ha fet part del treball amb el grup. Per contra, Adriano és dubte per una sobrecàrrega al bíceps femoral.

Institucions i partits tornen de vacances amb la vista posada a la Diada. El Govern comença el nou curs amb dos assumptes sobre la taula: la pròrroga dels pressupostos i la decisió sobre la cadena humana de l'11 de setembre.

I el sector de les ambulàncies concertades ha tret avui al carrer el seu malestar. Protesten per la rebaixa salarial que els aplica la patronal i denuncien que han augmentat el temps d'espera i el de resposta.

S'acaba el parentesi de les vacances d'estiu i partits i institucions polítiques ja engeguen motors... A Catalunya hi ha dos temes destacats: d'una banda, la celebració de la Diada, aquest any amb l'afegit de la cadena humana... I de l'altra, l'ampliació de la pròrroga dels pressupostos...

CONTRA LA REBAIXA SALARIAL

Protesta dels treballadors de les ambulàncies concertades

ACABEN LES OBRES

La línia 5 del metro reobre el tram reformat a l'agost

EL VAIXELL DE LA PAU

Arriba a Barcelona l'embarcació amb supervivents de les bomes atòmiques

APUNTA A LA SUPERCOPA

Leo Messi s'entrena amb el grup i tot fa pensar que jugarà dimecres

"LA GUERRA DELS MONS"

Es va estrenar fa 60 anys i ara a Sitges en preparen una exposició

L'activitat política torna amb força. El govern català reprèn l'activitat i demà celebrarà la primera reunió després de les vacances amb dos gran temes sobre la taula: l'ampliació de la pròrroga dels pressupostos i la decisió sobre si participarà a la cadena humana independentista de la Diada. Tot apunta que es donarà suport a l'acte pero que cada conseller escollirà si hi va o no... Mentrestant, creixen les discrepàncies al PSC... i el PP català decidirà dilluns vinent si participa a l'acte per la unitat d'Espanya del dia 11.

Els treballadors de les ambulàncies subcontractades per la Generalitat protesten contra la baixada de sou que se'ls aplica des de principis d'estiu com a conseqüència de la reducció del que Salut paga a les empreses. Al setembre els sindicats han convocat 4 dies de vaga.

El sector del cava confia en què aquest campanya segueixi creixent la xifra d'exportacions que permeten compensar la caiguda del mercat espanyol. L'any passat un 66 per cent de la producció es va vendre a l'estranger.

Donar la roba amb finalitats solidàries, intercanviar-la o la moda vintage són tres tendències que permeten donar una segona oportunitat a alló que ja no volem en el nostre armari. Cada català llença16 kilos de roba l'any.

El Barça es manté líder de la Lliga gràcies al gol d'Adriano a La Rosaleda, que va servir per guanyar el Màlaga. Sense Messi, els blaugrana van dominar, però no van sentenciar. Als minuts finals, el Barça va salvar els 3 punts gràcies a Víctor Valdés.

El govern català torna a la feina pendent dels pressupostos i de la cadena humana. ES REPRÈN EL CURS POLÍTIC.

Contra la baixada de sous. PROTESTA DE LES AMBULÀNCIES CONCERTADES.

Confien en l'exportació. EL SECTOR DEL CAVA EN PLENA VEREMA.

Una segona oportunitat. BUSCAR UNA SORTIDA A LA ROBA USADA.

Victòria amb patiment. ADRIANO DÓNA EL TRIOMF AL BARÇA A MÀLAGA.

Han passat 50 de l'històrica marxa pels Drets Civils a Washington, l'agost del 63, i del discurs de Martin Luther King , que recullia tot l'anhel de llibertats i la lluita pacífica per d'igualtat d'oportunitats...Ahir, al mateix escenari, un altre multitud recordava al món que no tot el cami està fet. "I have a dream". "jo tinc un somni", la frase més famosa del discurs , dona titol a un ebook fet a Catalunya per diversos periodistes i historiadors que han volgut conmemorar aquest aniversari.

Poques hores abans de l'inici del curs polític, que s'obre demà, Josep Rull ha rebaixat la participació necesaria per donar legitimitat a la consulta pel dret a decidir. Diu que hauria de ser del 50 per cent. Fa poc la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, parlava d'un 68 %, una participació similar a la que hi va haver a les eleccions catalanes del 2011.

Beure alcohol al carrer, més que una moda, s'ha consolidat com un hàbit que segueixen gairebé el 70 per cent dels joves. A Catalunya les multes per consumir alcohol a la via pública han augmentat d'un 20 per cent en un any. El fenomen de l'anomenat "botellón" creix sota l'impuls de la crisi que fa que molts menors s'apuntin a l'opció més barata.

Sis mesos després, l'Espanyol torna a guanyar a casa 3 a 1 pels d'Aguirre que van remuntar a tot un València. Mentre el Barça ja és a Màlaga. Sense Messi i amb l'incògnita si Neymár serà titular per primer cop en partit oficial.

Els lladres que es dediquen als robatoris de domicilis s'especialitzen cada cop més en assalts ràpids, buscant l'oportunitat del moment i escollint objectes que siguin fàcils de transformar en diners. Es un tipus de delicte que creix: Més d'un cinc per cent en el que va d'any !

L'Assemblea Nacional Catalana demana per carta Artur Mas que se sumi a la cadena humana per la independència. La petició també l'ha fet a la resta del govern i als càrrecs electes. L'ANC vol que s'acceleri el procés de la consulta per evitar -diu- indefinicions.

Mor en un accident als Alps l'aventurer barceloní Álvaro Bultó mentre feia "wingfly", una modalitat extrema i molt perillosa de paracaigudisme. Bultó, que tenia 51 anys, practicava tota mena d'esports de risc desde feia anys.

I al Barça, Leo Messi continua fent recuperació de l'hematoma al bíceps femoral de la cuixa esquerra. Avui n'ha parlat Dani Alves que ha fet una crida a la tranquil·litat sobre l'estat del 10 blaugrana. I ho ha fet a la seva manera: dient que Messi és al taller.