Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Mas-Colell avisa d'un final d'any dur

El conseller d'economia adverteix que aquest any es tancarà amb retallades de prop de dos mil cinc-cents milions d'euros. L'endemà de saber-se la pròrroga dels pressupostos, PP i PSOE critiquen la decisió de l'executiu català.

Menys prostitució a les carreteres

La prostitució a les carreteres catalanes ha baixat a la meitat en un any des que els Mossos posen multes a les dones que l'exerceixen i als clients. De tota manera, de les més de mil sancions que s'han imposat només n'han cobrat una trentena.

PAGAMENT A LES FARMÀCIES

Cobraran els tres mesos que els deu el Govern si renuncien als interessos

Les farmàcies catalanes cobraran els tres mesos que els deu la Generalitat, és a dir, 309 milions d'euros si renuncien als interessos que s'han generat com a conseqüència dels endarreriments. Una mesura voluntària que de moment ja ha acceptat el 91% dels establiments.. Els farmacèutics asseguren que no tenen cap altra alternativa per aconseguir liquiditat. Es preveu que el pagament es faci a l'octubre a través d'un crèdit Insitut de Crèdit Oficial

La prostitució a les carreteres catalanes ha disminuït a la meitat. Els alcaldes ho atribueixen a les multes que posen els mossos d'esquadra tant a les prostitutes com als clients des de fa un any al·legant que posen en perill la seguretat a les carreteres.

EMPRESÀRIA SEGRESTADA

La van retenir 4 dies al Baix Llobregat per reclamar-li 40.000 euros

Els mossos d'esquadra han alliberat a Gavà una dona segrestada durant quatre dies, i ha detingut quatre persones per aquest cas.

BETA .La dona, una empresària del sector immobiliari, havia participat en un negoci fallit amb els segrestadors, que li reclamaven quaranta mil euros. La víctima va poder contactar per mòbil amb el seu advocat, que va alertar els mossos d'esquadra. Els segrestadors, de nacionalitat espanyola i membres d'un clan, la van traslladar diverses vegades, i va ser en un d'aquests trasllats quan els mossos la van alliberar. Dos dels quatre detinguts són a la presó, i els altres dos en llibertat amb càrrecs.

Protecció Civil ha activa la Pre-alerta del Pla INUNCAT pel risc de tempestes fortes entre avui a la tarda i demà.

Les d'ara a la tarda seran intenses a les comarques del Pirineu, a la Catalunya Central, al Nord-est i a l'Ebre... Però a partir del vespre, nit i la matinada l'avís s'estén també a totes les comarques del Litoral i Prelitoral. Aquests aiguats poden afectar zones on hi ha molta gent gaudint de les vacances. Per això és important seguir els consells dels responsables d'emergencies

El Barça ha resolt amb solvència l'amistós contra Tailàndia que s'ha disputat aquest migdia a Bangkok. Per 1 a 7 han vençut els Tata Martino. Pedro n'ha fet 3, Messi 2. També han marcat Alexis i un Neymár que s'ha estrenat com a golejador. A Can Barça, però, segueixen rumiant sobretot quin pensament fer amb l'eix de la defensa.

20.30h A MONTILIVI

Wakaso i Moreno, convocats per l'amistós d'aquest vespre a Girona

l'Espanyol juga a dos quarts de nou d'aquest vespre a Girona, el cinquè partit de pretemporada. Entre els convocats hi a Wakaso, que entre avui i demà ha de decidir si es queda a l'Espanyol, i Hector Moreno, que també té una important oferta del Rubin Kazan.... No hi seràn Thievy, que encara arrossega molèsties, ni Christian Alfonso, Tejera i Luna, per decisió tècnica. En canvi Albín, que també podria marxar cedit, SÍ que ha entrat a la llista. A Montilivi podria debutar el central brasiler SIDNEY.

FESTIVAL DE PERELADA

"Norma", de Vincenzo Bellini amb la soprano Sondra Radvanovsky

la d'ahir al festival de Peralada va ser una nit d'òpera, amb "Norma, de Bellini amb la soprano Sondra Radvanovsky

amb la soprano nordamericana Sondra Radvanovsky en el paper de Norma, acompanyada del tenor català Josep Bros i l'orquestra Simfònica de Barcelona i el cor de Cambra del palau de la Música. Els assistents van gaudir especialment amb la interpretació d'aquesta Ària "Casta Diva",

  • Després de la pròrroga dels pressupostos, el conseller d'Economia adverteix que el que queda d'any serà dur i el 2013 es tancarà amb retallades d'entre 2.000 i 2.500 milions d'euros. / Els farmacèutics catalans renuncien als interessos del deute de la Generalitat a canvi de cobrar els prop de 310 milions que els deu el govern català. De moment, un 91 per cent dels col.legiats ha acceptat aquesta fòrmula. / La prostitució a les carreteres catalanes es redueix a la meitat ./ Són alguns dels aspirants a participar a "Masterchef junior", la versió pels més menuts de l'èxit de TVE. Avui s'ha fet el càsting a Barcelona i cada nen hi ha presentat el seu millor plat./ El Barça s'estaria plantejant no fitxar cap defensa central si Carles Puyol es recupera al 100 per 100 de la lesió. / Entre avui i demà les tempestes poden ser fortes, deixar 20 litres en 30 minuts, llamps, trons, pedra i calamarsa.
  • L'hospital Santa Caterina de Salt ha tornat a funcionar avui amb normalitat després que abans-d'ahir hi entressin a robar./Els mossos han alliberat en aquest carrer de Gavà una dona segrestada durant quatre dies: va fer un negoci fallit amb els segrestadors./ A l'Hospitalet del Llobregat aquest estiu han començat a utilitzar un sistema nou per no tenir el mal olor de les escombraries./ A Valls celebren Firagost./ A Sant Fruitós de Bages fan els càstings de la versió junior de Marterchef./
  • Desde fa uns minuts el Barça juga el primer amistós de la Gira contra la selecció de Tailàndia./ L'Espanyol juga a dos quarts de nou d'aquest vespre a Girona, el cinquè partit de pretemporada/ A les tres de la matinada -hora catalana- Reial Madrid i el Chelsea s'enfronten a la final de la 'International Champions Cup' a Miami. / Rafa Nadal debuta aquesta tarda al quadre individual del Master Mil de Montreal./ Protecció Civil ha activat la Pre-Alerta del Pla INUNCAT tant per avui com per demà, pel risc de tempestes fortes a moltes comarques. Aiguats que poden afectar zones on hi ha molta gent de vacances. Acabem amb el recorregut que fem aquests dies pels festivals d'estiu que ens deixa avui 3 estils bens diferents: pop, jazz i òpera... El plat fort de la programació de Peralada d'aquest any porta nom de dona: Norma
  • Entre avui i demà les tempestes poden ser fortes, deixar 20 litres en 30 minuts, llamps, trons, pedra i calamarsa. Per aquesta tarda l'avís per intensitat de pluja se centra a les comarques pirinenques, a la Catalunya Central, al NE i a l'Ebre. Però a partir del vespre, nit i la matinada... l'avís per precipitacions intenses s'estén també a totes les comarques del Litoral i Prelitoral. On aquesta propera nit serà molt moguda i els aiguats poden ser importants. Destacable també, el descens de les temperatures, les fortes ratxes de vent i la mala mar.

    REACCIONS A LA PRÒRROGA

    Mas-Colell preveu un final d'any molt dur,

    el PP defensa l'objectiu de dèficit

    Renuncien als interessos

    ELS FARMACÈUTICS COBRARAN EL DEUTE

    Un any amb menys prostitució

    PROBLEMES PER COBRAR LES MULTES

    Volen ser un "Masterchef"

    CÀSTING PER L'EDICIÓ JUNIOR DEL CONCURS

    El central podria ser... Puyol

    EL BARÇA ES PLANTEJA NO FITXAR NINGÚ

  • El govern català portarà als tribunals el sostre de dèficit establert per Madrid... Presentaran un recurs contenciós administratiu perquè consideren que l'1,58% és injust i il·legal. Així ho ha explicat, avui, el mateix president de la Generalitat. Mas també ha ratificat que es prorroguen els pressupostos de 2012./ L'oposició critica la prórroga dels pressupostos Pel PP, el govern ho fa per amagar que prioritzen les polítiques identitàries. C's acusa ERC de ser darrera la decisió. I ICV parla de frau democràtic.
  • Continuen les protestes dels conductors d'ambulàncies per la rebaixa al sou. El sindicats han convocat una vaga pel setembre i neguen cap vinculació amb les ambulàncies que han aparegut cremades
  • Al cas Nóos, el jutge ha demanat a Hisenda, informació de les operacions de la infanta Cristina amb tercers. A més, el jutge acorda no unir i deixar pendents d'estudi els dos últims escrits presentats per l'exsoci de Iñaki Urdangarin, Diego Torres. Aquests documents fan refència a uns correus electrònics en els que la Reina Sofia felicitava el seu gendre, Iñaki Urdangarin, per la posada en marxa de l'Institut Nóos.
  • Des que la Generalitat va decidir no pagar els ajuts per residències de gent gran a nous usuaris durant 2 mesos, la patronal i els treballadors socials han posat el crit al cel. Ara demanen que la mesura no tingui caràcter retroactiu. / A Vacarisses, els veïns que marxen de vacances poden deixar les claus de casa a la Policia Local... Així, els agents saben quines cases estan buides i poden entrar-hi, ràpidament, en cas de problemes./ Els pagesos de l'Alt Camp reclamen mesures contra la plaga de conills al territori. Calculen que n'hi ha 6 per cada 10 metres. Se'ls mengen els conreus i rosseguen els troncs dels ceps./ L'ajuntament de Barcelona ha intensificat la neteja dels carrers: un dels elements que més molesten i embruten són els xiclets. En 5 mesos, n'han desenganxat prop de 56mil./ La PAH de Barcelona ha rebut, aquest migdia, a la Plaça Espanya, un grup d'afectats que han vingut caminant des de Còrdova
  • L'estadi de Rajamangala es vestirà de gala per l'amistós de demà entre la selecció de Tailàndia i el Barça. Neymar ha volgut tranquilitzar tothom. Assegura que es troba millor de l'anèmia que pateix./ Mentre, l'Espanyol està pendent de Wakaso que demà es reunirà amb el club per decidir si accepta l'oferta del Rubin Kaza. D'altra banda, sembla que Hector Moreno, que també interessa a l'equip rus, ha decididt quedar-se./ El Madrid continua de gira pels Estats Units./ El Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona ens mostra la faceta de col·leccionista de Pau Casals.
  • Pressupostos prorrogats

    El Govern català prorrogarà els pressupostos del dos mil dotze fins a finals d'any, perquè veu inviable fer comptes nous amb el dèficit de l'1 coma 58 per cent. El president Mas també anuncia un recurs contenciós contra el govern central pel repartiment del dèficit, que considera injust.

    Conductors d'ambulàncies mobilitzats

    Els conductors d'ambulàncies continuen amb les protestes per la baixada de sou. Coincidint amb la mobilització, en una setmana han aparegut mitja dotzena d'ambulàncies cremades. Els sindicats se'n desmarquen i convoquen una vaga pel setembre.

    LA PAH RECORRE BARCELONA

    Fan costat als 7 afectats cordovesos que van caminant cap a Brussel·les

    Membres de la Plataforma d'afectats per la hipoteca de Barcelona han rebut aquest migdia BETA a la Plaça d'Espanya un grup d'afectats que vénen caminant des de Córdoba i s'han proposat arribar fins a Brussel·les. Tots junts han fet un recorregut per la ciutat fins a la Plaça de Sant Jaume...I allà, alguns membres de la Plataforma els han lliurat una carta perquè l'entreguin a les institucions europees. Demanen que pressionin al govern espanyol perquè atengui les seves reivindicacions.

    Els veïns de Vacarisses que marxen de vacances, aquest any, tenen l'opció de deixar les claus a la policia local... Així els agents poden entrar-hi en cas que sospitin, per exemple, que hi han entrat a robar..

    ESPORTS

    El Barça segueix a Ban-kok i els jugadors participen a diferents actes solidaris i comercials. En un d'ells, el brasiler Neymar ha dit que es troba molt millor de l'anèmia que pateix.

    L'Espanyol juga demà un amistós a Girona mentre encara NO se sap ben bé com quedarà la plantilla definitiva. Wakaso ha participat als últims entrenaments però no està clar que es quedi a l'espanyol.

    PAU CASALS, COL·LECCIONISTA

    Fins el 6 d'octubre al Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona

    Pau Casals és conegut universalment per la seva música, però avui us volem descobrir una altra faceta del mestre. BETA Aquestes que veieu són algunes de les obres que va col·leccionar durant anys.

    Ara, el Museu D'art Modern de la diputació de Tarragona n'exposa algunes...Hi ha, per exemple, obres d'artistes tan reconeguts com Ramon Casas., Ricard Canals o Joaquim Mir

  • Artur Mas acaba de confirmar que el govern amplia la pròrroga dels pressupostos i que aquest any NO en farà de nous...també que denunciarà davant dels tribunals el govern espanyol per incumplir la llei d'estabilitat pressupostaria. És la reacció de l'executiu català al límit de dèficit de l'1,58 per cent fixat pel ministeri d'Hisenda i que sempre ha considerat inassumible. Artur Mas acaba d'explicar que estaven disposats a fer els comptes amb un 1,8 per cent.
  • Les retallades que ja s'han aplicat al sector sanitari han posat en alerta els treballadors de les empreses de la concessió del transport en ambulàncies. a dies que protesten perquè els han baixat el sou més d'un 9% i ara a més, han aparegut vehicles cremats./ Ja sabeu que la Generalitat va decidir no pagar els ajuts per residències de gent gran durant dos mesos a nous usuaris.. La patronal i també els treballadors socials van posar el crit al cel i ara reclamen que la mesura no tingui caracter retroactiu i sobretot que no es torni a aplicar.
  • Membres de la PAH de Barcelona han rebut aquest migdia a la Plaça d'Espanya un grup d'afectats que vénen caminant des de Córdoba i s'han proposat arribar fins a Brussel·les./ Enxampats per les càmeres de seguretat de l'ajuntament: la Policia Local de Caldes d'Estrac, al Maresme, i els Mossos han detingut els tres autors de la crema de contenidors.
  • De vegades són els senglars, de vegades els estornells, i ara: els conills. Aquests animals estan portant molts mals de cap als pagesos de l'Alt Camp, que ja no saben què fer perquè no se'ls mengin els conreus... Reclamen a la Generalitat mesures definitives per acabar amb les plagues a tot Catalunya./ 55 mil 714: ni un més ni un menys... És el número de xiclets que les brigades l'ajuntament de Barcelona ha desenganxat de les voreres de la ciutat en 5 mesos..
  • El Barça segueix a Bangkok i els jugadors participen a diferents actes solidaris i comercials. En un d'ells, el brasiler Neymar ha dit que es troba molt millor de l'anèmia que pateix./ El Reial Madrid continua la seva pretemporada pels Estats Units i, per primer cop a la seva història, jugarà a Miami. Serà demà dimecres i contra el Chelsea de José Mourinho!/ L'Espanyol juga demà un amistós a Girona, a l'espera de resoldre la confecció definitiva de la plantilla. Wakaso ha participat als últims entrenaments i ara s'ha d'esperar per saber si es queda o no a l'Espanyol./ Rafa Nadal torna avui a les pistes al Master Mil de Canadà, un mes i mig després que l'eliminessin a la primera ronda de Wimbledon. Nadal debutarà amb un partit de dobles, amb Pablo Andújar./ Durant aquest mes, la Filmoteca de Catalunya no tanca
  • PRESSUPOSTOS 2013

    El govern català amplia la pròrroga i

    denunciarà l'executiu espanyol

    Ambulàncies en peu de guerra

    PROTESTES PER LA REDUCCIÓ DE SOUS

    Marxar tranquil de vacances

    DEIXEN LES CLAUS DE CASA A LA POLICIA

    Plaga de conills

    DEMANEN MESURES AL GOVERN

    Neymar es recupera bé

    EL BARÇA S'ENTRENA A TAILÀNDIA

    La Generalitat anunciarà demà si manté els pressupostos prorrogats o fa uns comptes nous per aquest any... Això, després que el ministeri d'Hisenda establís en l'1,58% el sostre de dèficit per a Catalunya... Tant govern com ERC - que li dóna suport - aposten, d'entrada, per la pròrroga./ 50mil infants catalans pateixen carències alimentàries. Una xifra que ha donat, avui, el Síndic de Greuges. Rafael Ribó demana a les administracions que actuin de forma coordinada i urgent per garantir un alimentació completa als nens./ Davant aquesta situació, que ja fa temps que es fa notar, molts ajuntaments i entitats han engegat campanyes i protocols perquè els nens més vulnerables mengin bé, també a l'estiu./ 3 joves han resultat ferits en caure en un edifici del barri de Pardinyes, a Lleida./Doncs, encara a Lleida, la Paeria ha ordenat l'enderroc de 2 edificis del centre històric, aquesta setmana. Estan en ruïna i ja fa mesos que va demanar als propietaris que els enderroquessin, però no ho han fet. En 2 anys i mig, la Paeria ha enderrocat 27 edifics del casc antic./ Els afectats de psoriasi milloren amb l'estiu perquè el sol i l'aigua del mar milloren les lesions a la pell... Però són aquestes mateixes lesions les que, tot sovint, els fa vergonya mostrar en públic... I,per què perdin aquesta vergonya, una associació els convida a compartir fotografies de com gaudeixen de l'estiu./ Mobilització dels treballadors d'Ambulàncies Domingo. Han passat la nit davant la seu de la companyia, a Barcelona, en protesta per la retallada salarial del 9,2%./ Les obres a la línia 5 del metro obliguen a tallar el servei entre Can Boixeres i Cornellà Centre, fins el 25 d'agost./ Us parlem ara dels spoters, aficionats a fer fotos d'avions... N'hi ha a tot el món i, aquest mes, participen al primer concurs internacional d'aquesta disciplina a Barcelona./ El Barça ja és a Tailàndia on ha començat una gira pel sud-Est asiàtic... L'actualitat ve marcada per dos noms: Neymar, que pateix anèmia i Cesc de qui es confia que no marxarà del club./ Més d'un el pot veure emmurriat. Pero Wakaso Mubarak ha estat present a l'entrenament de l'Espanyol d'aquesta tarda a Sant Adrià de Besòs. I és que s'havia especulat que el ghanès forçaria la situació perquè l'Espanyol el traspassi. Un dels clubs que va al darrera de Wakaso es el Rubin Kazan que pretèn un altre espanyolista, el defensa Héctor Moreno. L'equip rus hauria ofert 9 milions d'euros pel seu traspàs./ El GIRONA ha denunciat, públicament, 2 intents d'adulteració de la competició./ I aquesta tarda, a l'ajuntament de Badalona han homenatjat una veïna il·lustre, Mireia Belmonte que ha acabat el Mundial del Barcelona amb tres medalles, dues de plata i una de bronze./ I avui, acabarem amb una exposició dura però, malaudarament, real. Els passadissos de la línia 5 del metro de Barcelona ens ensenyen el costat amarg de la vida, una de les cares més dures de la crisi... Retrats de 18 famílies de Madrid i Barcelona que han perdut la casa... Amb les joguines, les fotos de família, una bossa a la mà, el llit... ens mostren els propietaris al carrer

  • La decisió del govern sobre el pressupost d'aquest any arribarà demà. Ha d'escollir entre elaborar uns comptes nous amb un dèficit de l'u amb cinquanta vuit o prorrogar el de l'any passat. Sembla que l'executiu i Esquerra s'inclinen per la pròrroga, mentre que l'oposició exigeix pressupostos nous.
  • Prop de 50.000 nens catalans no estan ben alimentats, i almenys set-cents cinquanta un han estat atesos per problemes de desnutrició. Són dades que ha valorat el síndic de Greuges, que alerta de l'augment d'aquestes situacions a causa de la crisi econòmica.
  • Un grup de treballadors d'Ambulàncies Domingo han passat la nit acampats davant la seu de la companyia a Barcelona
  • Un tram de la línia 5 del metro de Barcelona entre les parades de Can Boixeres, a L'Hospitalet, i Cornellà Centre ha quedat tallat per obres fins el 25 d'agost.
  • El Barça ja és a Bankok, on comença la gira per àsia. Jugarà dos partits, a Tailàndia i Malàisia, i s'han organitzat diversos actes per promocionar la imatge del club.... En l'aspecte esportiu sembla que es descarta definitivament que Cesc marxi al Manchester.
  • El Mundial de Natació de Barcelona va acabar ahir a la nit, i amb regust d'éxit.
  • Al festival de Cap Roig la soprano Ainoha Arteta va oferir anit un recital amb peces d'Albéniz, Mozart i Puccini, entre d'altres.
  • Al departament d'Economia segueixen els treballs i els contactes per prendre la decisió que demà ha d'aprovar el govern català sobre els pressupostos. Amb el dèficit de l'1,58 per cent establert pel ministeri d'Hisenda, que obliga a unes retallades de més de 2.000 milions d'euros./En els últims mesos, nombroses institucions catalanes s'han posat en alerta davant l'increment de nens que NO mengen de manera prou equilibrada.....Ara el síndic de greuges proposa, entre d'altres coses, establir un protocol entre les diferents administracions que permeti detectar ràpidament aquests casos, que al 2011 ja eren 50 mil./Són un grup de treballadors d'Ambulàncies Domingo que han passat la nit acampats davant la seu de la companyia a Barcelona. El motiu és la retallada salarial del 9'2%./ Un jove en estat crític i dos més estan greus després de caure des d'una barana en un edifici del barri de Pardinyes, a Lleida./L'estiu és una bona època pels malalts de psoriasi perquè tant el sol com l'aigua de mar milloren les lesions a la pell. El problema és que ensenyar-les, sovint, els fa vergonya. Per això ara ha començat una campanya que convida els malalts a compartir una fotografia d'ells gaudint de l'estiu./L'estiu és època d'agafar avions, però hi ha gent que prefereix veure'ls passar... i fer fotos. Són els espoters, uns aficionats a retratar aeronaus i que durant tot aquest mes estan participant en el primer concurs internacional que es fa a Barcelona d'aquesta disciplina./Un tram de la Linia 5 del metro de Barcelona entre les parades de Can Boixeres, a L'Hospitalet, Cornellà Centre ha quedat tallat per obres fins el 25 d'agost./El Barça ja és a Bangkok, on comença la gira per àsia. Jugarà dos partits, a Tailàndia i Malàisia, i s'han organitzat diversos actes per promocionar la imatge del club.... En l'aspecte esportiu sembla que es descarta definitivament que Cesc marxi al Manchester./L'Espanyol torna als entrenaments aquesta tarda, per preparar l'amistós de dimecres a Girona./El Reial Madrid segueix amb la pretemporada als Estats Units i des d'allà Cristiano Ronaldo ha contestat les paraules del seu ex tècnic, Jose Mourinho./Són algunes de les millors imatges que ens ha deixat el Mundial de Natació de Barcelona, que va acabar ahir a la nit i que ha estat tot un èxit./I als X Games de Los Angeles, Laia Sanz ha guanyat la seva tercera medalla d'or./Els festivals d'estiu que se celebren a la Costa Brava viuen ara els dies de màxim esplendor...Avui acabem repassant el que van donar de sí les actuacions d'anit al de Torroella de Montgrí i al de Cap Roig, d'estils bens diferents.

  • PENDENTS DELS PRESSUPOSTOS
  • El govern decidirà demà si els aprova o
  • amplia la pròrroga dels de l'any passat
  • Malnutrició infantil a Catalunya
  • 751 NENS AMB PROBLEMES SERIOSOS
  • Bojos pels avions
  • ELS SPOTTERS DE L'AEROPORT DEL PRAT
  • El Barça aterra a Bangkok
  • INICIA LA GIRA PER TAILÀNDIA I MALÀISIA
  • Bona nota a BCN'13
  • ÈXIT DELS MUNDIALS DE NATACIÓ
  • Treball contrarellotge i a porta tancada a la conselleria d'Economia de la Generalitat per tancar els pressupostos del 2013. El president Mas els va encarregar un informe per estudiar tots els escenaris possibles" abans de que el Consell Executiu de la Generalitat es pronuncii sobre els comptes ....dimarts que ve.

    Botigues obertes als carrers més turístics de Barcelona en dies festius. S'acullen a la llei de liberalització d'horaris comercials del govern central i abandonen la normativa catalana que NO ho permet. Els comerciants demanen que es clarifiqui el marc legal.

    Mobilització ecologista a les Terres de l'Ebre per protestar contra el pla que prepara el Ministeri d'Agricultura i que consideren que preveu desviar cap al regadiu un caudal excessiu d'aigua del riu. Un vaixell dels ecologistes ha servit per donar visibilitat a la movilització en suport de la Plataforma de defensa de l'Ebre.

    Milers de persones participen a Argentona a la 63 edició de la Fira del Càntir, celebrant les virtuts, les tradicions i l'atractiu estètic d'aquest objecte domèstic de la cultura mediterrània que van introduitr a Catalunya grecs i fenicis. L'elecció del càntir de l'any i la benedicció són dos dels moments destacats de la fira.

    BAIXA L'ATUR

    A Catalunya 6.859 inscrits menys Prevaleixen els contractes temporals

    Per cinquè més consecutiu, l'atur ha baixat. A Catalunya ho ha fet de 6 mil 859 persones. Al conjunt de l'estat, el nombre de desocupats també baixa, en prop de 65 mil persones. El govern hi veu una tendència positiva, encara que reconeix, com assenyalen els sindicats, la existència d'una elevada temporalitat dels contractes.

    Enquesta del CIS

    EL PP BAIXA PERÒ GUANYARIA

    El PP baixa en intenció de vot però encara guanyaria les eleccions generals davant d'un PSOE que també segueix perdent votants. Pel què fa als líders polítics, Rosa Díez es manté com la més ben valorada i el republicà Alfred Bosch se situa en segona posició

    Pel·lícula polèmica

    NO DEIXEN RODAR AMB TOROS

    L'alcalde de Barcelona defensa la decisió de NO deixar rodar amb TOROS escenes d'una pel·lícula de Sean Penn. El conseller de cultura de la Generalitat havia criticat aquesta mesura que creu equivocada.

    Volen la medalla d'or

    ESPANYA-AUSTRÀLIA, A LES 22:15 PER LA 1

    La selecció espanyola femenina de Waterpolo juga a un quart d'onze de la nit contra Austràlia la final del Mundial de Barcelona. Després de guanyar la medalla de plata als Jocs de Londres, les jugadores busquen l'or. El partit el podreu veure a La 1.

    L'atur baixa un 1,1% al juliol

    L'atur ha baixat a Catalunya en sis-mil vuit-centes cinquanta nou persones. Al conjunt de l'estat, el nombre de desocupats també baixa, en prop de seixanta cinc mil persones. El govern hi veu una tendència positiva, mentre que els sindicats destaquen l'elevada temporalitat.

    Enquesta del CIS

    PP i PSOE baixen en intenció de vot respecte a les últimes eleccions, segons el centre d'investigacions sociològiques. El Partit Popular cauria dotze punts, i un i mig els socialistes. Des de l'abril, Convergència i unió perd tres dècimes, les mateixes que puja Esquerra Republicana.

    MÉS NOTA PER TENIR BECA

    Com a mínim un 6'5 per la majoria de beques universitàries

    El Consell de Ministres ha aprovat la nova regulació per optar a una beca, que és més exigent amb la nota. Per la majoria de beques universitàries caldrà una nota mínima d'un 6 i mig, un punt més que ara.

    Només n'hi haurà prou amb un 5 i mig en el cas de les matrícules del primer curs de carrera.... Aquests canvis han rebut força crítiques estudiants i de rectors universitaris: diuen que molts joves no podran estudiar una carrera per la situació econòmica de la seva família, i també perquè les matrícules s'han encarit... A Catalunya, per exemple, l'any passat algunes carreres es van encarir fins a un 65%.

    RISC INCENDI

    Una calor intensa que ha fet que Protecció Civil activés en fase de Pre-alerta el Pla Infocat, perquè avui el risc d'incendi és Moderat en general, i Alt o Molt Alt, al Litoral i Prelitoral. La causa: les altes temperatures, la baixa humitat i la sequedat dels boscos, ja que en aquestes comarques el mes de juliol ha estat sec i càlid

    WATERPOLO

    A un quart d'onze de la nit, i en directe per La 1, la selecció espanyola femenina de waterpolo juga amb Austràlia la final del Mundial de Barcelona. Les noies de Miki Oca ja van guanyar la plata als Jocs Olímpics de Londres, però ara volen l'or.

    FUTBOL

    El nou Barça es presenta aquest vespre al Camp Nou en un Gamper amb molts al·licients: És el debut de Gerardo Martino a la banqueta i també el de Neymár, que a més s'enfronta al seu exequip, el Santos... i jugant amb Messi!.

    CAMBRILS, ANIT

    Miguel Poveda va actuar anit al Festival Internacional de Música de Cambrils

    Unes mil 200 persones van gaudir durant gairebé dues hores del flamenc del de Badalona.... Però no va actuar sol, perquè el compositor i concertista de piano i clarinet, Joan Albert Amargós el va acompanyar a la segona part del concert... Un concert que va acabar amb un homenatge al mestre de mestres del flamenc, Camarón.