Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Comença aquesta tarda centrat en el debat sobiranista. DEBAT DE POLÍTICA GENERAL.

Conflicte laboral a Panrico. REBUIG DE LA PLANTILLA AL PLA DE L'EMPRESA.

Èxit d'estrena als encants. EL PÚBLIC HA DESBORDAT EL NOU RECINTE.

Síndrome dels "ulls secs". UN RISC QUAN DEIXEM DE PARPELLEJAR.

El Barça venç i convenç. SENSE DEBAT D'ESTIL, TOCA EL REBRE A MESSI.

Barcelona celebra la diada de la Mercè, patrona de la ciutat. Aquest matí els carrers eren plens de gent gaudint de la festa i d'altres actes tradicionals, com ara la Missa celebrada pel cardenal arquebisbe Lluís Martínez Sistach en presència de les autoritats. Una missa que ha generat polèmica, perquè els grups municipals d'iniciativa i psc consideren que no hauria de formar part dels actes oficials de la festa major. L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el mateix Martínez Sistach, ja han respost.

El ministre de l'Interior confirma que s'estan fent gestions per l'alliberament del periodista Marc Marginedas, retingut a Síria per un grup islamista proper a Al-Qaeda. A la redacció d'El periòdico no han pogut parlar amb ell des del quatre de setembre. Sembla que el van interceptar aquell mateix dia.

Comença una nova edició del saló nàutic de Barcelona. El sector s'enfronta a una baixada de matriculacions de prop del 70% en l'últim any, amb la vista posada al mercat de l'est d'europa, on tenen sortida les embarcacions més grans, mentre que al mercat espanyol predominen les vendes d'embarcacions de petita eslora.

L'Espanyol confirma el seu gran inici de temporada amb una nova victòria per 3 a 2 davant l'Athletic de Bilbao. Dos gols de Víctor Sánchez i un altre de Sergio García col·loquen els d'Aguirre cinquens a la classificació. Avui el Barça enceta la sisena jornada rebent la Reial Societat al Camp Nou.

  • La crisi forma part de passat. Així de contundent s'ha mostrat avui el conseller Felip Puig en la inauguració de la tercera acceleradora d'empreses, a Sant Cugat del Vallès. Pel conseller, el nou escenari econòmic més estable ja permet avançar el final de la crisi i plantejar una nova estratègia industrial.
  • Dimecres comença el Debat de Política General al Parlament i avui el líder d'Udc ha plantejat una nova proposta.. En un article, Duran Lleida ha refermat el seu compromís amb la consulta pel dret a decidir, però ha assegurat que el seu partit defensarà una tercera via, la confederal, entre la successió i la submissió. Els altres partits catalans també han fixat les seves posicions.
  • Catalunya continua sent capdavantera en nombre de turistes. Del gener a l'agost ens van visitar una mica més d'11 milions d'estrangers, un 6,5 % més que l'any anterior
  • Un milió de persones pateixen diabetis a Catalunya. Els darrers estudis indiquen que el sedentarisme pot ser un factor desencadentant entre els menors de 30 anys. Aquests dies 20mil metges de 120 països debaten sobre la malaltia en el Congrés Europeu de Barcelona.
  • Encara no s'ha acabat la cinquena jornada de lliga que el Barça ja ha d'afrontar la sisena. Demà reben la Reial Societat al Camp Nou com a líders però amb el debat obert sobre si Martino està canviant o no l'estil. I l'Espanyol tanca aquesta nit la cinquena jornada , rebent a Cornellà
  • Els encants vells tanquen defintivament avui quan els comerciants acabin el trasllat cap a l'edifici nou. Deixen l'emplaçament que han ocupat durant 85 anys i afronten un nou futur comercial a l'edifici singular de la Plaça de les Glòries, que amplia horari i serveis. Amb el trasllat desapareix un dels espais més populars de Barcelona, que recordem en aquests imatges.
  • Més informació a les 7, al Vespre a La2, el nou espai informatiu de TVE a Catalunya.
  • Aquesta setmana se celebra al Parlament el Debat de política general. Els partits fixen posicions i plantegen les seves propostes al voltant de la possibilitat de celebrar una consulta. El PP presentarà una proposta en contra de l'independentisme, mentre que els partits favorables a la consulta aposten per que d'aquest debat en surtin propostes concretes. El líder d'UDC DuranLleida defensa l'opció de la tercera via.

    El conseller d'Empresa assegura que el pitjor de la crisi ha passat. Felip Puig ha presentat la tercera acceleradora d'empreses de Catalunya, que vol donar suport a una vintena de projectes empresarials

    El líder d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i LLeida, ha defensat avui la seva aposta de la tercera via, la confederal./ Els dos expresidents socialistes han opinat avui sobre una hipotètica consulta sobre la independència de Catalunya. En un article al diari El Mundo, José Luis Rodríguez Zapatero, creu que no és viable ni políticament ni jurídicament. Felipe González alerta que el debat sobre la independència pot provocar una greu fractura social.

    L'amplia victòria d'Angela Merkel a les eleccions alemanyes augura que continuaran les polítiques d'austeritat a Europa./Continuen les polítiques d'austeritat, però hi ha qui creu que ja s'ha tocat fons pel que fa a la crisi. Això és el que ha dit el conseller d'Empresa Felip Puig a la inaguració de la tercera ACCE-LEradora d'empreses de Catalunya./Cada cop són més els turistes que visiten Catalunya. Més d'11 milions d'estrangers van venir entre el gener i l'agost. Això és un 6'5% més que l'any anterior

    Més de 20.000 metges experts en diabetis de 120 països debaten i presenten aquests dies a Barcelona els darrers avenços d'aquesta malaltia, que a Catalunya afecta gairebé un milió de persones. Els últims anys s'han disparat els casos entre els menors de 30 anys que duen un estil de vida poc saludable./ Els malalts que estan ingressats a l'Hospital de Girona Josep Trueta poden disfrutar de tota la varietat de lectura, música o cinema que ofereixen les biblioteques, però des de la seva habitació. / Quarta jornada del judici per l'anomenat cas Riviera-Saratoga. Aquesta tarda ha de declarar un dels principals acusats./ Els encants Vells de Barcelona tanquen avui definitivament. L'últim dia de mercat va ser dissabte, i avui els comerciants es traslladen cap a l'edifici nou a la Plaça de les Glòries..Dimecres començaran a vendre al nou espai. La innaguració s'ha hagut de retardar dos mesos per l'aparició d'unes goteres a la coberta de l'edifici.

    Encara no s'ha acabat la cinquen ajornada de lliga que el Barça ja ha d'afrontar la sisena. Demà reben la Reial Societat al Camp Nou com a líders de la lliga però amb el debat obert sobre si el tata Martino està canviant o no l'estil./ Espanyol tanca aquesta nit la cinquena jornada./França va guanyar anit per primer cop a la història l'Eurobasket./La selecció espanyola d'hoquei patins va debutar al Mundial d'Angola amb una contundent victòria per 9 a 1 davant Suïssa./

    Avui us convidem a l'estrena del nou programa de TVE Catalunya que podreu veure cada dia, a les 7 de la tarda, a La2. Conduit per Xavi Díaz, el magazín oferirà un ampli ventall de continguts./ Avui acabem amb buleries, fandangos i alegrias. El Palau de la Música Catalana acull aquesta temporada la Gran Gala Flamenc

    DEBAT DE POLÍTICA GENERAL

    La possibilitat de celebrar una consulta

    centrarà el debat des de dimecres

    Missatge optimista

    EL CONSELLER PUIG VEU EL FINAL DE LA CRISI

    Lluitant contra la diabetis

    20.000 EXPERTS EN UN CONGRÉS A BARCELONA

    Adéu als encants vells

    COMENÇA EL TRASLLAT DE LES PARADES

    Descans per a Cesc

    EL BARÇA REP DEMÀ LA REIAL SOCIETAT

    En temps en que es mira molt el que es gasta revifen les botigues de venda a granel. Tornen carregades d'avantatges: D'una banda recuperen el tracte personalitzat de les velles botigues de barri. Però, sobretot , permeten estalviarja que possibiliten que es compri just en la mesura que es vol consumir.

    Fa un segle eren els reis de la mar. I encara avui impressionen tot i que estiguin a port, ben anmarrats. 30 dels velers més grans del món han atracat avui al port de Barcelona, aniamt la festa major de Barcelona. Vaixells escola, o científics de més de cent metres d'eslora.. Tot convidava a embarcar ... i és el que hem fet! a bord del Mir de l'armada russa.

    Poques vegades unes bèsties sorgides, aparentment , de les profunditats infernals havien produit tants somriures festius.

    Però els dracs que anit, seguint el tò de la percussió, van desfilar per Barcelona van produir moltes més alegries que ensurts. Una espectacular passejada nocturna , banyada en confetti que va animar l'ambient dels carrers del barri gòtic per on va passar.

    Tota Europa pendent, avui, de les eleccions a Alemanya. No tant pel resultat, que segons les enquestes apunta a una tercera victòria de l'actual cancellera Merkel, com per saber si continuarà amb la mateixa política econòmica. Els analistes consultats per l'Informatiu coincideixen en que el dia després caldrà posar en ordre moltes coses i repensar la UE.

    Un incendi ha destruït completament aquesta nit un magatzem industrial de 1.800 metres quadrats a Barberà del Vallès ple de material de decoració nadalenca, majoritàriament de plàstic. Els bombers hi han treballat tota la nit i l'han controlat aquesta matinada.

    Tornen les botigues de venda a granel!! Renovades, amb esperit ecològic i molt especialitzades. En temps de mirar l'economia, les botigues que venen al pes permeten comprar la mesura exacte que es vol consumir i , a més, potencien el tracte molt personalitzat de les antigues botigues del barri.

    Emoció, multitudinari ambient de festa i castells de gamma extra en la jornada castellera d'aquest matí a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona, al programa de les festes de la Mercè. Exhibicions dels Minyons de Terrassa i els castellers de Barcelona i lluiment per ara dels castellers de Vilafranca que amb aquest 3 de nou amb folre i agulla han coronat el castell més valorat en aquesta plaça.

    El Barça es manté líder a la Lliga després de golejar per 0 a 4 el Rayo, amb 3 dianes de Pedro i una de Cesc. L'equip blaugrana va perdre la possessió per primera vegada en 5 anys i a Vallecas va fer un joc molt més directe. Víctor Valdés va tornar a ser clau aturant un penal i protagonitzant diverses accions de mèrit.

    TORNARÀ AL QUIRÒFAN

    El Rei serà operat a Madrid però es manté la normalitat institucional

    El Rei tornarà a passar pel quiròfan PERÒ no s'ha plantejat l'abdicació. Ho ha dit el cap de Casa del Rei, Rafael SPO-TTORNO, en una inusual roda de premsa, acompanyat del metge que operarà al monarca. La intervenció es farà a Madrid per substituïr la pròtesi del maluc esquerre que se li ha infectat. Els metges NO han precisat ni la data ni el temps de recuperació, que podria ser d'entre 2 i 6 mesos. Però, davant de desenes de periodistes espanyols i estrangers, el cap de la Casa del Rei ha deixat clar que Joan Carles I ni abdica ni està inhabilitat.

    23 contusionats a Sants

    PER L'ENCALÇ DE DOS TRENS DE RODALIES

    La topada de dos trens a l'estació de Sants de Barcelona reobre el debat sobre les inversions a Rodalies. La Generalitat reclama un nou sistema de seguretat mentre que Renfe-Rodalies diu que és un fet puntual.

    Compensar el copagament

    EN EL CAS DELS MALALTS CRÒNICS I GREUS

    Salut estudia la manera de compensar el copagament dels medicaments per als malalts crònics. A partir del mes vinent, pacients de càncer o d'hepatitis, entre altres, hauran de pagar pels fàrmacs que recullin als hospitals.

    Pregó de la Mercè

    FERRAN ADRIÀ DONA INICI A LES FESTES

    El pregó de Ferran Adrià dóna inici a les festes de la Mercè que s'allargaran fins dimarts a la capital catalana. En les seves paraules, Adrià ha destacat la importància de la passió, el respecte al passat i la innovació, tant a la cuina com a Barcelona.

    Segueix el debat sobre el joc culé

    BUSQUETS ÉS BAIXA PER DECISIÓ TÈCNICA

    El Barça fa l'últim entrenament abans de viatjar, demà, a Madrid per jugar contra el Rayo Vallecano, sense Busquets que es baixa per decisió tècnica. Ara bé, més que del rival, el barcelonisme continua debatent sobre el joc blaugrana.

    La circulació a rodalies encara no s'ha normalitzat del tot, després de la topada entre dos trens aquest matí a l'estació de Sants de Barcelona. 23 persones han resultat ferides. Ara miren d'esbrinar què ha provocat l'encalç, i el debat sobre la seguretat i la falta d'inversions torna a enfrontar Generalitat i Rodalies./ Ja està estabilitzat l'incendi que des d'ahir al vespre afecta al terme municipal de Tivissa a la Ribera d'Ebre

    Avui hem sentit diverses veus responent les declaracions d'ahir d'Esperanza Aguirre apel·lant a la catalanització d'Espanya i a favor d'una reforma constitucional. Mentre el El PSC ho celebra, el Govern i ERC han recordat que en altres ocasions ha dit el contrari

    La Generalitat buscarà la forma de compensar als pacients que no puguin fer front el copagament dels medicaments que es dispensen als hospitals. A partir de l'1 d'octubre es farà efectiu el copagament de fàrmacs que s'utilitzen per tractar malalties com el càncer, l'artritis reumatoide o l'hepatitis C. Els pacients hauran de pagar un 10% del preu del fàrmac, amb un màxim de 4,20 euros. El conseller de salut Boi Ruiz ha criticat aquesta mesura perquè creu que és recaptatòria

    El Barça s'enfronta demà al Rayo Vallecano i aquesta tarda farà l'últim entrenament. El tècnic de l'equip madrileny, Paco Jémez, es declara admirador del joc blaugrana i aspira a guanyar-los algún cop. De moment ho té complicat perquè aquesta temporada l'equip ha començat força malament.

    La calidesa de l'artista italià Eros Ramazzotti va escalfar anit el Palau Sant Jordi. Ramazzotti va presentar algunes cançons del seu nou disc "Noi", però sobretot va repassar els grans èxits de la seva carrera amb un Sant Jordi amb només mitja entrada. Dissabte actua a Madrid i després iniciarà una gira pel nord i el sud d'Amèrica.

    23 ferits lleus per contusions en la topada de dos trens de rodalies a l'Estació de Sants. Els fets han passat pocs minuts després de les 10 del matí quan un comboi provinent de Calella no ha frenat i ha xocat amb un altre que estava aturat a la via 7. Des de Renfe encara es desconeixen les causes de l'incident pero insisteixen en recordar que la xarxa de rodalies a Barcelona és segura. Durant tot el matí algunes línies han funcionat amb retard.

    La Generalitat estudia la manera de poder compensar als afectats pel copagament que entrarà en vigor l'1 d'octubre i que afecta a medicaments que es dispensen a hospitals a malalts de càncer o hepatitis. La norma fixa el pagament d'un 10 per cent del fàrmac amb un màxim de 4 euros amb 20 cèntims.

    Estabilitzat l'incendi que des d'ahir al vespre afecta al terme municipal de Tivissa. En total les flames han cremat 150 hectàrees. Els bombers segueixen treballant en zones de difícil accés per evitar que el foc es revifi.

    Estem ja en plena temporada de caça de bolets. Els experts afirmen que aquest serà un dels millors anys que es recorden i, si el temps acompanya, es podria arribar a la xifra de 150 mil tones. A la Vall d'Aran debaten sobre si l'any que ve s'instaurarà un carnet de boletaire.

    La selecció espanyola busca aquest vespre davant França la seva quarta final de l'Eurobàsquet seguida. L'equip d'Orenga arriba al partit amb bones sensacions després de l'exhibició contra Sèrbia, però els francesos tenen ganes de revenja ja que han perdut els últims 8 duels.

    23 contusionats al topar dos Rodalies, Renfe ja investiga les causes. XOC DE TRENS A SANTS.

    Polèmica amb el copagament. SALUT ESTUDIA UNA COMPENSACIÓ.

    Estabilitzat el foc de Tivissa. EN TOTAL S'HAN CREMAT 150 HECTÀREES.

    Gran temporada de bolets. ES PODRIEN RECOLLIR 150.000 TONES.

    A per la quarta final seguida. ESPANYA ES JUGA EL PAS AMB FRANÇA.

    L'euro és la clau de tot... Ho diuen els governs i, també, els inversors... I, avui, ho ha dit Artur Mas, que ha assegurat que, passi el que passi, Catalunya no sortirà de l'euro... Mas creu que el govern espanyol està en plena campanya "del no" i que això demostra que estan preocupats... Per contra, el ministre Jorge Fernández Díaz l'acusa d'enganyar i confondre els ciutadans... I, mentrestant, Esperanza Aguirre afirma que cal catalanitzar Espanya.

    La Generalitat demana prudència al ministre de l'Interior que ha acusat la Generalitat d'atiar la hispanofòbia. Al matí, Fernández Díaz havia insinuat que, a Catalunya, es toleren accions violentes com la crema de banderes.

    Barcelona farà una consulta als ciutadans sobre els Jocs d'Hivern de 2022... L'alcalde de la ciutat fa cas a l'oposició i diu que vol saber què n'opinen els barcelonins. En tot cas, no tanca la porta a endarrerir la candidatura fins el 2026 o al 2030.

    Comença, a la Universitat Pompeu Fabra, el primer grau que fan a mitges dues universitats catalanes i dues de Madrid. Els alumnes estudiaran cada any a una ciutat i faran l'últim curs a l'estranger. Els joves tindran ajudes a la mobilitat.

    El Barça es va estrenar a la Champions golejant a l'Ajax amb un Messi i un Valdés estel·lars. Però tot i el quatre a zero, el joc de l'equip del Tata Martino segueix despertant dubtes a la sempre exigent afició blaugrana.

    Artur Mas està convençut que Catalunya no sortirà de l'euro passi el que passi. Ho ha dit durant unes jornades de CiU a Tortosa, on ha defensat la consulta i ha demanat a Europa que ajudi els catalans a votar. Mas també ha volgut respondre el ministre de l'Interior./ En la seva compareixença al Congrés, Jorge Fernández Díaz ha insistit en defensar l'actuació policial per l'atac feixista a la delegació de la Generalitat a Madrid, el passat 11 de setembre. Per contra el ministre ha recriminat a la Generalitat que no hagi tingut la mateixa resposta en la crema de banderes espanyols. Fernández Díaz ha anat més enllà i ha insinuat que a Catalunya es permet incubar -ha dit- "l'ou de la serp"; és a dir, segons el ministre, que es toleren algunes actuacions radicals i violentes. Els grups de l'oposició han censurat aquestes afirmacions./ L'expresidenta de la comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, està pronunciant en aquests moments una conferència a Barcelona per explicar la seva visió del procés sobiranista. Aguirre ha desgranat un seguit d'arguments contraris a la via independentista i ha advertit els catalans de les conseqüències econòmiques, socials i culturals que comportaria.

    Barcelona farà una consulta per decidir si tira endavant amb la candidatura pels Jocs Olímpics d'Hivern de 2022. L'alcalde Xavier Trias ha dit que la decisió serà vinculant i només podran votar els barcelonins./ La golejada del Barça en el debut de la Lliga de Campions (4 a 0 contra l'Ajax) no amaga els problemes de l'equip amb el sistema de joc. Les dificultats a la primera part les va resoldre el de sempre: Messi va fer un hat-trick i Valdès es va exhibir a la porteria./ Aquesta nit s'estrena a Barcelona "The Hole", un espectacle que combina teatre, música, acrobàcies i humor.

    El ministre de l'Interior ha defensat avui l'actuació de la policia després de l'atac ultra al centre Blanquerna de Madrid, una reacció que ha qualificat d'exemplaritzant. A més, ha retret, sense citar-ho, que a Barcelona no es fes igual amb els joves que van cremar banderes espanyoles i una foto del rei. Per Jorge Fernández Díaz s'ha d'actuar amb contundència per evitar el que ha definit com l'ou de la serp. El president Mas li ha demanat que no compari els incidents i que recordi que la cadena independentista va ser un acte pacífic. Mas també ha tret importància al fet que Barcelona World advertís que el projecte no tiraria endavant si Catalunya queda fora de la Unió Europea .

    Xavier Trias anuncia una consulta ciutadana abans de presentar-se als Jocs d'Hivern de 2022. L'alcalde barceloní accedeix així a la petició de la majoria de partits de l'oposició. Trias també admet la possibilitat d'endarrerir la candidatura al 2026 o de retirar-la si no hi veu possibilitats de guanyar.

    Arranca a la Universitat Pompeu Fabra el primer grau que es fa a mitjes entre dues universitat catalanes i dues de Madrid. Els alumnes estudiaran cada any a una ciutat. L'objectiu és promoure la mobilitat dels joves.

    La Fundació Josep Carreras compleix 25 anys després d'haver aconseguit que 6 mil malalts hagin pogut trobar una donant de medul·la compatible. Ho celebra amb l'estrena d'un documental amb testimonis que han salvat la vida gràcies a la feina de l'entitat. Demà el podrem veure a La 2.

    El Barça s'estrena a la Champions amb una golejada per 4 a 0 davant l'Ajax al Camp Nou. Leo Messi amb un triplet va liderar una vegada més a un equip blaugrana que va millorar al segon temps. Víctor Valdés també va ser protagonista amb 5 aturades de mèrit, entre les quals un penal.

    El Teatre Coliseum de Barcelona deixa de ser un teatre tradicional per convertir-se per uns dies en un cabaret. Aquesta nit s'hi estrena "The hole" un espectacle que barreja teatre, música, dansa i circ i que protagonitza la Terremoto de Alcorcón.