Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El ministre defensa l'actuació policial i retreu la poca contundència a Barcelona. DEBAT SOBRE L'ATAC DE LA DIADA.

Hi haurà consulta pels JJ.OO. PSC, PP I ERC HO HAVIEN RECLAMAT.

Entre Barcelona i Madrid. PRIMER GRAU QUE ES FA A LES DUES CIUTATS.

25 anys buscant donants. ANIVERSARI DE LA FUNDACIÓ CARRERAS.

Messi respon Cristiano. EL BARÇA GUANYA L'AJAX PER 4 A 0.

Diàleg és la paraula en boca de tots però no tothom l'enten igual... Aquest matí Mariano Rajoy ha reiterat l'oferta de diàleg, sempre, dins del marc de la Constitució. Com ja va respondre a la carta d'Artur Mas, el president espanyol demana responsabilitat i lleialtat al govern català. Tampoc no s'ha mogut gaire la posició dels dirigents de Convergència i Unió. Aquesta tarda la seva resposta era: diàleg sí, però sobre la consulta...

Aquesta tarda ha quedat oberta la capella ardent de Martí de Riquer, l'erudit filòleg català que va morir, ahir, als 99 anys. Des d'aleshores hi ha hagut un allau de mostres de condol del món cultural, intel.lectual i polític.

Els inversors de BCN World adverteixen que podrien deixar el projecte si Catalunya sortís de la Unió Europea i de l'euro. El que més valoren, diuen, és la moneda i la seguretat jurídica. Amb tot, les obres començaran al gener.

L'ajuntament de Barcelona limitarà el nombre i l'espai dels pintors i dibuixants de la Rambla. Hi haurà menys llicències i només es podran posar a un costat del passeig. Els afectats discrepen dels criteris de selecció i temen que la regulació els acabi fent desaparèixer.

L'entrada de Cesc en el lloc de Xavi és la principal novetat de l'onze titular del Barça per al debut a la Champions contra el Ajax. Adriano substitueix el lesionat Jordi Alba i Alexis acompanya a la davantera Messi i Neymar.

  • Mariano Rajoy demana al govern català que actui amb responsabilitat i lleialtat. A la sessió de control al Congrés, les posicions d'uns i altres no s'han mogut i així el president espanyol ha reiretat l'oferta de diàleg sempre dins de la Constitució. Tant CiU com el PSOE li han advertit que si no fa res la situació empitjorarà.
  • També al ple, el ministre de l'interior ha hagut de respondre una pregunta sobre l'atac feixista a la seu de la Generalitat a Madrid el passat 11 de setembre. En resposta a la diputada socialista Teresa Cunillera, Jorge Fernández Díaz ha negat que hi hagués falta de previsió en la seguretat i ha recordat que aquell dia a Catalunya també es van cremar banderes. En tot cas el ministre ha posat l'accent en l'eficàcia de la resposta policial.
  • Hi ha hagut dos nous assalts amb violència a les comarques de Girona. Feia tres mesos que no s'en produïa cap però la setmana passada van assaltar una casa a Les Gavarres i aquest dilluns han atracat un matrimoni de Vilobí d'Onyar
  • Fa una hora que s'ha obert la capella ardent de Martí de Riquer al tanatori de les Corts de Barcelona. La cerimònia de comiat de l'humanista, escriptor i filòleg català serà demà a les 12 del migdia. Des que ahir es va saber la notícia de la seva mort, als 99 anys, nombroses personalitats del món cultural i polític han expressat el seu condòl. De Riquer és considerat una autoritat mundial en l'estudi de la literatura medieval en català, castellà i occità, i un dels grans experts en Cervantes i el Quixot
  • El Barça debuta aquest vespre a la Lliga de Campions davant l'Ajax al Camp Nou. Tot i que són dos dels equips amb més títols, blaugranes i holandesos s'enfronten per primera vegada en competició europea. Un referent comú Johan Cruyff també n'és protagonista.
  • L'artista Fortunato Depero, va ser un dels màxims exponents del futurisme italià.Un moviment artístic nascut als primers anys del segle vint, que promovia, entre d'altres postulats, una fusió de totes les disciplines artístiques per recrear l'univers. Ara podem saber més d'aquest moviment, amb l'exposició que aplega La Pedrera
  • Mariano Rajoy manté la seva oferta de diàleg amb l'executiu català dins el marc institucional i legal com la millor manera per solucionar els problemes. Ha sigut la resposta del president espanyol a la pregunta de Convergencia i Unió que li ha demanat que el diàleg no serveixi per dilatar el debat. Catalunya també ha marcat el diàleg entre Rajoy i Rubalcaba. El líder del PSOE li ha reclamat mesures concretes després de la cadena independentista i el cap de l'executiu li ha demanat que aclareixi el projecte federal i si està a favor del dret a l'autodeterminació. Avui també us expliquem l'advertència que han llançat els inversors del macro-projecte Barcelona World si Catalunya quedés fora de la Unió Europea.

    Si no hi ha canvis, Barcelona World es començarà a constuir d'aquí sis mesos i les obres donaràn feina a 17 mil persones.

    Investigadors del Clínic conclouen que prop de la meitat dels nascuts per reproducció assistida poden tenir problemes cardiovasculars en un futur. Barcelona, líder mundial en medicina fetal, avança en la detecció dels fetus amb més risc i en la prevenció en els primers anys de vida.

    D'aquí una hora s'obre la capella ardent de Martí de Riquer. Avui s'han multiplicat les veus que han lloat aquesta figura cabdal de la cultura catalana i espanyola del segle 20. Ha mort als 99 anys i deixa com a llegat la seva impressionat obra sobre la literatura medieval.

    Aquesta és part la familia del "Vespre a la 2". El nou programa de Televesió Espanyola a Catalunya que a partir de dilluns vinent podrem veure de 7 a 8 de la tarda per La 2. Un magazine informatiu que prestenarà el Xavi Diaz. Després us en donem tots els detalls.

    Vespre a la 2 s'estrena dilluns vinent a les 7 de la tarda. Serà un programa diari, informatiu, presentat per Xavi Diaz. Avui s'ha fet la presentació a Barcelona. La Montse Elias ens explica més detalls!

    Rajoy manté l'oferta de diàleg dins del marc legal i institucional. SESSIÓ DE CONTROL AL CONGRÉS.

    Barcelona World es començarà a construir d'aquí sis mesos. LES OBRES DONARAN FEINA A 17000 PERSONES.

    Millora la prevenció. PROBLEMES CARDIOVASCULARS INFANTILS.

    El comiat a Martí de Riquer. AQUESTA TARDA S'OBRE LA CAPELLA ARDENT.

    Duel inèdit. MARTINO I NEYMAR DEBUTEN A LA CHAMPIONS.

    A partir de dilluns vinent a les 7 del vespre per La 2 de TVE. VESPRE A LA 2.

    Francisco Pérez de los Cobos continuarà presidint el Tribunal Constitucional. Els magistrats consideren que és imparcial malgrat pagar quotes de militant al Partit Popular.. Per majoria de 9 a 2, els membres del Tribunal han rebutjat les recusacions de la Generalitat i el Parlament, que el consideraven in-hàbil per dirimir sobre qüestions com ara el recurs a la declaració sobiranista catalana... Al govern no li ha agradat la decisió i anuncien que persistiran en els seus arguments.

    El Govern estudia portar la petició de la consulta al Congrés dels Diputats. Diu que és un tràmit previst entre les 5 vies legals contemplades. Pel conseller Francesc Homs, la pregunta clau no és la pertinença a la UE. És si els catalans poden votar.

    33000 joves catalans a l'atur podran beneficiar-se del pla aprovat per la Generalitat contra l'atur juvenil. S'hi destinaran 50 milions d'euros, una xifra -admeten- limitada per l'escassedat de recursos del govern.

    Les obres de la Sagrada Família podrien estar enllestides el 2026... És la data que posa l'arquitecte del temple, que ha explicat que el 65% del projecte ja està fet i es podrà visitar durant les festes de la Mercè.

    Torna la Champions. El Barça s'enfronta demà a l'AJAX, en un duel inèdit en partit oficial. Caldrà veure el plantejament dels de Tata Martino que avui ha perdut el pare. Però el tècnic ha ajornat el seu viatge a l'Argentina fins després del partit.

    TRIBUNAL CONSTITUCIONAL

    Rebutjades les recusacions contra el seu president Pérez de los Cobos

    El Tribunal Constitucional considera que el seu president Francisco Pérez de los Cobos és imparcial i que haver militat al PP NO l'inhabilita per decidir sobre els recursos relacionats amb Catalunya. Fa una estona, l'alt tribunal ha rebutjat per 9 vots a 2 les recusacions presentades per la Generalitat i pel Parlament, en què es considerava la falta d'imparcialitat de Pérez de los Cobos pel fet de pagar quotes de militant del PP quan ja era magistrat del Constitucional. El govern ja ha dit que persistirà en els seus arguments.

    Mentesrtant, continua la polèmica sobre si una hipotètica Catalunya independent podria continuar o no a la Unió Europea. Avui el portaveu de l'Eurocambra ha reiterat que en quedaria fora. El PSC i PP exigeixen al Govern que no amagui la veritat.

    PLA D'OCUPACIÓ

    El Govern destinarà 50 milions a combatre l'atur juvenil

    A la reunió d'avui, el govern català ha aprovat un pla de xoc contra l'atur juvenil. L'objectiu és reduir l'atur entre els joves catalans, que actualment és del 53% en els menors de 25 anys, el doble que la mitjana europea. Es destinaran 50 milions d'euros a la formació i contractació. No s'hi podran acollir aquelles empreses que hagin fet un ERO amb acomiadaments en els darrers tres mesos. Els sindicats, però, duien que el pla NO servirà per fer contractes indefinits.

    AUDIÈNCIA DE BARCELONA

    Responsables del Saratoga neguen haver subornat els policies acusats

    Segona sessió del judici pel cas Saratoga i Riviera. Aquests són alguns dels acusats per la suposada trama de corrupció policial vinculada a aquests clubs. Avui els responsables del Saratoga han assegurat que només un policia els va intentar extorquir, en referència al principal acusat. També han negat que el Saratoga fos un prostíbul. El fiscal, però, no s'ho creu. Per això ha preguntat una i altra vegada PERQUÈ si era un hotel només hi havia dones. I ha posat en evidència moltes trobades amb els altres policies processats.

    NORMALITAT AL BUS

    El comitè de vaga desconvoca les aturades dels autobusos de TMB

    Els autobusos de Barcelona circulen ja amb normalitat després que es desconvoquessin les aturades parcials indefinides que hi havia previstes. Els treballadors volien pressionar la direcció de TMB a readmetre un conductor acomiadat, acusat d'agredir un passatger. L' empresa es basa en un informe policial mentre que els sindicats consideren que el conductor es va defensar d'una agressió prèvia del passatger. El cas està pendent de judici.

    El Barça prepara el seu debut a la champions de demà al Camp Nou, davant de l'Ajax d'Amsterdam. Pedro, al lloc del lesssionat Jordi Alba, és l'única novetat a la convocatòria blaugrana.

    STEVE VAI A BARCELONA

    Presenta el seu últim disc "The story of light" a la Sala Barts

    avui acabem a ritme d'un dels millors solistes de guitarra elèctrica.

    Steve Vai va actuar anit a la Sala Barts de Barcelona per presentar el seu últim disc: "The story of light". A Vai se'l considera un dels grans de la guitarra, sobretot per les seves composicions. Porta 30 anys als escenaris que ha compartit amb Frank Zappa o Van Halen.

    Les insitucions europees insistiexen en afirmar que una Catalunya independent quedaria fora de la Unió. Avui ha sigut el portaveu de l'Eurocambra qui ha reiterat aquesta idea. Mentrestant, el propi president Mas ha mainfestat la voluntat de seguir a Europa. Des de Madrid, Pere Navarro ha exigit al govern que no vengui la independencia com un món feliç i la líder del PP també ha demanat a l'executiu que digui la veritat.

    Els sindicats mostren els seus recels amb el pla d'ocupació que ha aprovat avui el govern català i que pretén lluitar conta l'atur juvenil, que a Catalunya supera el 50% entre els menors de 25 anys. El projecte està dotat amb 50 milions d'euros i pretén millorar la formació i la contractació.

    Són els agents rurals de la Generalitat que lluiten contra la pesca furtiva al pantà de Susqueda. Un il·legalitat que cada vegada és més habitual. En el que portem d'any han crescut un 25% les sancions imposades tot i que la majoria no es cobren.

    Vull parlar amb la persona responsable". És el nom de la iniciativa dels directius del Tram que avui i demà es posen a disposició del usuaris a una parada del tramvia per escoltar queixes i rebre suggeriments.

    Pedro és l'única novetat en la convocatòria del Barça de cara a l'estrena a la Champions contra l'Ajax. El canari substitueix el lesionat Jordi Alba que deixa la defensa en quadre. Avui, a tres quarts de nou, podreu veure per La 1, el debut del Reial Madrid al camp del Galatasaray.

    Brussel·les manté la seva posició i Artur Mas defensa l'europeisme català. CATALUNYA I EUROPA.

    Pla contra l'atur juvenil. EL SINDICATS MOSTREN ELS SEUS RECELS.

    Lluita contra la pesca furtiva. AUGMENTEN UN 25% LES SANCIONS.

    Qui és el responsable?. EL TRAM RESPON EN PERSONA ALS USUARIS.

    Pedro entra per Jordi Alba. LLISTA PER AL DEBUT A LA CHAMPIONS.

    Joaquin Almunia ho ha volgut deixar clar: Si Catalunya s'independitza, quedarà fora de la Unió Europea... Hores més tard, el portaveu del govern - Francesc Homs - contestava que un procés escrupolosament democràtic cap a la creació d'un nou Estat, trobarà els camins de negociació política per salvar aquest inconvenient. Mentre, després de rebre les queixes del ministre d'Exteriors espanyol, Lituania fa marxa enrera. Assegura que les reivindicacions catalanes són una qüestió interna d'Espanya que cal resoldre d'acord amb la constitució.

    L'expresident del Parlament, Joan Rigol, presenta el manifest sobre el dret a decidir com una proposta oberta a tothom i que vol transitar per un camí de diàleg, civisme i respecte. El text vincula el dret a decidir al benestar dels ciutadans.

    L'ajuntament de Barcelona destina 900.000 euros per fer front a la malnutrició infantil. 19 institucions repartiran berenars per atendre 1.800 nens amb carències alimentaries.

    Una vintena d'acusats, entre els quals un comissari i dos inspectors de la policia nacional, jutjats a partir d'avui pel cas dels prostíbuls Saratoga i Riviera. Se'ls acusa de cobrar a canvi de protecció i d'avisar-los de les batudes policials.

    El Barça comença a preparar el debut a la Lliga de Campions, dimecres, contra l'Ajax, al Camp Nou. Gerardo Martino xerra durant 40 minuts amb la plantilla per evitar un excès de confiança i corregir les errades defensives que van cometre contra el Sevilla.

    Ara, a les quatre, és previst que es presenti el Manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, redactat per l'expresident del Parlament Joan Rigol i subscrit per unes 800 entitats. El text pretén sumar el màxim consens./ El PSC acaba de rebutjar novament entrar al Pacte pel Dret a Decidir./ També n'ha parlat avui a Barcelona Joaquin Almunia. El vicepresident de la Comissió Europea veu amb preocupació el procés sobiranista i demana Mas i Rajoy que dialoguin cara a cara i no per carta. Almunia adverteix que Catalunya sortirà de la UE si s'independitza.

    Avui han declarat dos dels 20 acusats pel cas Riviera-Saratoga de presumpta màfia policial. L'informatiu ha tingut accès a una de les converses enregistrades entre un inspector de policia i el responsable del Saratoga. Pacten els diners que rebrà el policia cada mes a canvi que els avisi de les batudes. / A partir d'avui una vintena de centres de Barcelona donaran berenar cada dia a nens i adolescents amb problemes de malnutirició. L'ajuntament invertirà 900 MIL euros aquest curs per poder subminsitrar aquest àpat diariament a més de 1.800 menors.

    El Barça afronta el seu proper repte: el partit de dimecres contra l'Ajax d'Àmsterdam. Amb l'afegit que mai fins ara s'han enfrontat en aquesta competició els dos equips. Sense Jordi Alba, el Tata Martino haurà de pensar en fer rotacions a la defensa. Aquest matí l'equip ha fet reflexió./ L'Espanyol ha entrenat aquest matí després de guanyar ahir a Granada i situar-se cinquè a la lliga. Anit va engegar el festival de Jazz de Girona amb un plat fort: Kenny Garret. El saxofonista nord-americà va tocar temes del seu nou disc, el 17è, que aquests dies surt a la venda

    Una Catalunya independent quedaria fora de la Unió Europea. Així de clar ha sigut el vice president de la Comissió, Joaquin Almunia, en un acte a Barcelona. Des de la Generalitat diuen que és un lectura restrictiva, que hi ha marge per la negociacio i que manté el full de ruta. De fet, aquesta tarda es presenta el Manifest pel Dret a Decidir de l'expresident del Parlament, Joan Rigol amb la incògnita de si s'hi sumaran el socialistes. Mentrestant, segueix el debat sobre com s'ha d'encarar el diàleg entre els governs espanyol i català després de la carta de Rajoy. Convergencia veu marge de negociació, el PSC demana aprofundir en el debat i el PP insisteix en que una consulta és il.legal.

    2 mil nens barcelonins podran berenar cada dia gràcies als ajuts que rebran 19 associacions de la capital. De dilluns a divendres tindran garantida una peça de fruita, un producte lacti i un panet.

    El prinicpal acusat en el cas Saratoga, un exresponsable policial, diu que mai va extorquir als propietaris del prostíbul i que va arribar a acords per aprofundir en la investigació. A L'Informatiu podreu escoltar en exclusiva la principal prova del cas: l'enregistrament de la conversa on es tanca el pacte.

    El Barça comença a preparar el debut a la Lliga de Campions dimecres contra a l'Ajax al Camp Nou. Gerardo Martino ha fet una xerrada de 40 minuts amb els seus homes per corregir les errades en defensa que van cometre contra el Sevilla.

    El teatre català va perdre l'any passat un 20 per cent dels espectadors. Són gairebé mig milió menys. Un descens que coincideix amb l'augment de l'IVA cultural. De tota manera, hi hagut espectacles amb força èxit. Després us expliquem quin va ser el més vist de la temporada.

    Joaquín Almunia diu que una Catalunya independent quedaria fora de la UE. LA POSICIÓ DE BRUSSEL·LES.

    Berenar per 2.000 nens. BARCELONA GARANTEIX UN ÀPAT MÉS.

    Judici pel cas Saratoga. ESCOLTAREM LA PRINCIPAL PROVA.

    Torna la Champions. XERRADA DE MARTINO AMB LA PLANTILLA.

    La xifra d'espectadors cau un 20% coincidint amb la pujada de l'IVA. MALA TEMPORADA PEL TEATRE.

    "ART NOU, PRIMERA VISIÓ 2013"

    UN IMPULS A LA NOVA CREACIÓ

    MACBA i MNAC es sumen a les sales que mostren obra d'artistes joves i assenyalen de manera especial les obres dels artistes que tene exposades i que van fer abans dels 35 anys. Fins al 23 de setembre 14 galeries d'art de Barceloan exposen obres d'artistes que són menors de 35 anys. Són dies en que el recorregut per sales i museus convidarà a una reflexió sobre cap a on va la creació artistica al segle 21, però, a més, els debats en paral.lel buscaran aprofondir en aquesta mirada més global...

    No és la resposta que esperàvem", ha afirmat el portaveu del Govern català sobre la carta de Rajoy. Desde la Generalitat exploraran les possiblitats de diàleg que oferir el president del govern espanyol però avisen que no permetran dilacions en el calendari de la consulta. El govern català ha anunciat formalment que en el debat de política general volen sentar les bases per fer la consulta al 2014

    Oriol Junqueras considera que la postura del govern espanyol evidencia una manca de voluntat política ja que pensa que hi ha formules que permeten que els ciutadans siguin consultats. Desde Iniciativa Verds conviden al PP català a que se sumin a la Comissió sobre el dret a decidir.

    Es l'opinió dels especialistes consultats per l'Informatiiu, com el catedràtic d'Economia Alfred Pastor, que ara sentiem: Just cinc anys després de la caiguda de Lehman Brothers, que es considera detonant de la recessió a Estats Units i després al món...el ritme de reformes a Europa per regular els mercats financers és massa lent.

    Videojocs que ajuden a aliviar el dolor amb pacients amb càncer o que contribueixen a millorar l'autocontrol en transtorns d'alimentació i d'ansietat. Una Ong recull i distribueix als hospitals els jocs que ajuden als malalts. Metges de l'hospital de Bellvitge també han col.laborat directament, amb hospitals europeus en la creació d' un dels videojocs.

    A l'última jugada del partit, el Barça es va endur la victòria davant d'un Sevilla que havia estat capaç d'empatar un 2 a 0 en contra. El Madrid no va anar tant fi. L'endemà d'empatar a dos a Vila-real, el club blanc ha renovat Cristiano.