Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El pagament d'un euro per recepta ja s'aplica a les farmacies de tot Catalunya. Amb aquesta mesura el Govern preten recaptar 100 milions d'euros l'any, que contribuiran, asseguren, a reduir el deficit i a que el ciutada faci un us mes responsable dels medicaments. Hola El govern recorda que les rendes mes baixes, gairebe unes 130.000 persones, no hauran de pagar la nova taxa.

Els liders de les 4 economies mes grans de la Unio Europea, Alemania, França, Italia i Espanya, aposten per la continuitat de l'euro i l'estabilitat financera i consideren que s'ha acabat el temps de les paraules i han d'anar a buscar resultats. Consideren clau la propera cimera de caps d'estat i de govern a a Brusel.les a final de mes.

Ultims preparatius per la nit de revetlla. Milers de ciutadans han fet cues a les botigues de petards i coets i també a les pastisseries per comprar la tradicional coca de Sant Joan. El Gremi de Pastissers preveu vendre'n prop de 1.600.000, les mateixes que l'any passat.

Donar visibilitat a la malaltia. En la setmana europea de la lluita contra la leucemia ,150 pacients han sortit al carrer per llençar un missatge positiu a l'hora de plantar cara a la malaltia. I amb l'objectiu, tambe, de recaptar fons i donants de medul.la.

Rajoy, Hollande, Merkel i Monti, a Roma, darrera d'uns faristols amb l'euro per divisa, han defensat avui un plà per reactivar l'economia d'Europa. Volen injectar 130 mil milions d'euros, un 1% del producte interior brut d'Europa, per sortir de l'atzucac econòmic actual. I en referència, sense cap eufemisme a Espanya, la cancellera Merkel ha estat més que clara: NO pensa injectar diner directament a la banca espanyola, perquè no el podria controlar.

Preocupació entre els farmaceutics per la lentitud del sistema informàtic en l'aplicació de l'euro per recepta. La venda de medicaments s'ha incrementat d'un 15% en las jornades prèvias a l'entrada en vigor de la nova mesura.

La candidatura de Barcelona per acollir Eurovegas, que Artur Mas defensa com de gran interès turístic, sembla que s'aferma. Una delegació de l'empresa que promou el complex tornarà a visitar la capital catalana dilluns.

Un miler de bombers i voluntaris i prop de 3.000 mossos estan en alerta de cara a la revetlla de Sant Joan. El conseller d'interior avisa que cal anar amb molt de compte amb fogueres i petards per l'alt risc d'incendis.

La selecció espanyola ja és a Donetsk on demà jugaran els quarts de final de l'Eurocopa amb França. En aquests moments els homes de Del Bosque s'entrenen a l'escenari del partit... D'aquí a uns minuts començarà l'enfrontament entre Alemanya i Grècia, un duel amb morbo polític afegit.

El govern espanyol enviarà en les pròximes hores la sol·licitud formal del rescat per als bancs. El Minsitre d'Ecomomia Luis de Guindos assegura que està oberta la possibilitat que els ajuts vagin directament als bancs que ho necessitin per tal de no perjudicar el dèficit de l'estat. És una opció que té el suport del Fons Monetari Internacional.

Les farmàcies registren un augment d'entre el 15 i el 20% en les vendes de medicaments aquesta setmana. La vigilia que es comenci a pagar 1 euro per cada recepta molts usuaris, sobretot malalts crònics i pensionistes avancen les compres. Entre els farmacèutics hi ha preocupació perquè el sistema informatic va molt lent.

El jurat popular declara culpable de dos assassinats la dona britànica acusada de matar els dos fills en un hotel de Lloret. Tot i que el tribunal considera que l'acusada té un transtorn mental creu que era conscient del que feia. Els fiscal manté la petició de 34 anys de presó i la defensa en demana un màxim de set.

3000 mossos i un miler de bombers i voluntaris vetlaran perquè la nit més curta de l'anys sigui també la més segura. Per això controlen els punts de fogueres autoritzats i el miler de punts de venda de petards. Els pastissers esperen vendre les mateixes coques que l'anys passat, això sí, més petites.

Portugal és la primera semifinalista de l'Eurocopa després de guanyar la República Txeca per 1 a zero. Cristiano Ronaldo va donar la classificació a l'equip de Paulo Bento amb una rematada de cap a deu minuts per a la fi del partit. Els portuguesos s'enfrontaran al guanyador de l'Espanya-França de dissabte.

Oberta la possibilitat que els crèdits vagin directament a les entitats. FONS DE RESCAT ALS BANCS.

Un euro per cada recepta. DEMÀ ENTRA EN VIGOR LA NOVA TAXA.

Parricida de Lloret. DECLARADA CULPABLE DE DOS ASSASSINATS.

Revetlla de Sant Joan segura. 3000 MOSSOS I 1000 BOMBERS I VOLUNTARIS.

Cristiano ja és a semifinals. PORTUGAL GUANYA TXÈQUIA AMB UN GOL SEU.

En un escenari molt desfavorable, la banca espanyola necessitaria, per al seu rescat, entre 51 mil i 62 mil milions d'euros. És el que diuen els dos estudis independents encarregats pel govern espanyol sobre la situacio de les entitats financeres d'Espanya. L'estudi de les auditores Oliver Wyman i Roland Berger s'ha presentat aquesta tarda al ministeri d'economia, que EL valora molt positivament perquè el que necessitarà la banca no arriba, ni de lluny, als 100 mil milions sol.licitats per Espanya; és a dir, que queda un marge de maniobra important.

Carlos Divar, el president del Consell General del Poder Judicial, ha presentat avui la dimissió. La cuarta autoritat de l'Estat, renuncia al càrrec després dels seus polèmics viatges de cap de setmana pagats a càrrec de la institucio que presidia.

Conmoció a Reus per la mort a ganivetades d'una veïna de 29 anys. El company de la dona, que tenia denuncies per maltractaments, però no interposades per la dona, ha estat detingut després de trucar a emergències i confessar el crim.

L'entrada de l'estiu ve acompanyada ja de previsions de temperatures força altes. Els dermatolegs tornen a insistir en la necessitat de protegir-se del sol per evitar càncers de pell.

Els quarts de final de l'Eurocopa de futbol comencen a tres quarts de nou a Varsòvia amb el partit entre Portugal i la República Txeca. Espanya es jugarà el pas a semifinals aquest dissabte...El seu rival, França, ha recuperat Nasri i Ribery, que arrossegaven molèsties.

La policia ha detingut l'exmarit de la dona de 29 anys morta ahir a la nit a Reus quan portava la filla de tots dos a casa del pare. L'ajuntament ha convocat un acte de condema per la que ja és la dotzena víctima de la violència de gènere a Catalunya en el que portem d'any. Cap de les dones mortes a mans de les seves parelles havia presentat denúncia.

Protecció civil alerta de l'elevat risc d'incendi forestal a 17 comarques del sud, la catalunya central i algunes de Barcelona. Davant l'augment de les temperatures, la baixa humitat i l'entrada de vent, insisteix en el perill de llençar burilles o llumins des del cotxe.

Cada any es diagnostiquen a Catalunya 800 nous casos de càncer de pell. Els dermatòlegs insisteixen què per prevenir-lo el més efectiu és utilitzar crema solar. Els adolescents és un dels col.lectius que més preocupen. Aquesta aplicació gratuïta per a telèfons intel.ligents pretèn conscienciar-los sobre la importància de protegir-se del sol.

Fer compatible vida professional i personal pot augmentar prop d'un 20% la productivitat a les empreses. Segons un estudi, els xecs guarderia, oferir permissos retribuïts a les dones embarassades o facilitar el teletreball, entre d'altres, fa que els empleats siguin més eficients i eficaços. A més suposa un estalvi per a l'empresa.

Els francesos Ribery i Nasri s'han recuperat de les mòlesties que arrossegaven i podran jugar dissabte contra Espanya. Els quarts de final de l'Eurocopa comencen avui a Varsòvia amb Portugal i la República Txeca, que té el dubte de ROSIKI per una lesió al tendó d'Aquil.les

Detingut l'exmarit de la dona morta a Reus. VIOLÈNCIA DE GÈNERE.

Risc d'incendi a 17 comarques. ACTIVAT AL PLA INFOCAT EN PREALERTA.

Crema solar contra el càncer de pell. 800 NOUS CASOS DIAGNOSTICATS CADA ANY.

Fins a un 19% més productives. A MÉS CONCILIACIÓ, MÉS PRODUCTIVITAT.

Ribery i Nasri podran jugar. PORTUGAL I TXÈQUIA OBREN AVUI ELS QUARTS.

La tempesta econòmica sembla que afluixa. Avui els mercats han tancat a l'alça i la prima de risc s'ha moderat. I és que la cimera del G-20 ha fet pinya amb Espanya. Tothom està d'acord en l'ajut per fer front als problemes de la banca espanyola. I encara més, el mateix president dels Estats Units urgeix a que el govern Rajoy clarifiqui quan abans la forma, estructura i quantitat del rescat que necessita la banca.

Sindicats de mestres i associacions de pares lliuren una carabassa i un butlletí ple de suspensos a la consellera d'ensenyament per simbolitzar la nota que, per ells, mereix aquest curs. Denuncien que les retallades fan que el pressupost d'enguany sigui el mateix que fa sis anys però amb 6 mil alumnes més.

Els sindicats denuncien que son molt pocs els casos de regularització de treballadores de la llar. El termini de la nova normativa acaba a final de mes i Catalunya és un dels llocs amb menys regularitzacions.

Cues d'hores a les portes del Palau Sant Jordi per assistir al concert d'aquesta nit de Madonna. La reina del pop, aquesta nit i demà, presenta a Barcelona el seu nou treball M-D-N-A

Rafa Nadal serà el banderer espanyol a la cerimònia d'inauguració dels Jocs Olímpics de Londres. La junta de federacions olímpiques l'ha escollit per unanimitat en una reunió celebrada avui a Madrid. Nadal agafarà el relleu del piragüista gallec David Cal.

A l'escola de Barcelona que va fundar Emili Teixidor tot és a punt per acollir d'aquí a dues hores la capella ardent de l'escritor i pedagog. També a l'escola de Roda de Ter, on va néixer i que porta el seu nom, el recorden per la seva tasca pedagògica. El món de la cultura i de la política destaquen la seva feina en favor de la llengua, l'ensenyament i la gent jove.

Mariano Rajoy, satisfet del suport aconseguit a la reunió dels 20 països més rics del món. Nega haver rebut cap pressió per formalitzar la petició dels ajuts europeus pel rescat a la banca. La sol·licitud es podria fer aquesta mateixa setmana. Al Congrès, el Minisitre d'Hisenda assegura que a Espanya no li cal ser rescatada.

Enginyers de la Universitat Autònoma de Barcelona dissenyen un sistema de navegació per a telèfons intel.ligents que facilita la mobilitat a les persones amb discapacitat auditiva, visual, cognitiva o amb mobilitat reduïda. L'aplicació ja es pot descarregar de forma gratuïta, de moment només, per a ÀNDROIDS.

El nou i provocatiu espectacle de Madonna arriba a Barcelona. I ho fa per partida doble. "L'ambició rossa" serà avui i demà al Palau Sant Jordi per presentar el seu darrer disc "M-D-N-A". Centenars d'incondicional de la vida fan cua a les portes dels recinte per agafar la millor posició.

La selecció espanyola s'enfrontarà amb França als quarts de final de l'EurUcopa. El conjunt de Laurent BLANC ha quedat segon de grup, en perdre amb la ja eliminada Suècia per dos a zero. Li ha près la primera plaça Anglaterra, que s'enfrontarà amb Itàlia després de guanyar Ucraïna.

L'escola que va fundar l'escriptor i pedagog Emili Teixidor acull la capella ardent. ADÉU AL MESTRE.

Rajoy nega pressions del G-20. MONTORO: ESPANYA NO NECESSITA RESCAT.

Aplicació per a androids. FACILITA LA MOBILITAT DELS DISCAPACITATS.

Madonna encén Barcelona. DOBLE CONCERT AL PALAU SANT JORDI.

Espanya es creuarà amb França. L'EQUIP DE BLANC VA PERDRE AMB SUÈCIA.

Un rescat directe a la banca espanyola, com proposava el govern del PP, no és posible. Ho diu Brussel·les, que explica que els tractats actuals no ho permeten. Aquest fet preocupa molt al president del govern, Mariano Rajoy, que diu que aleshores el rescat perjudica Espanya, perquè l'endeuta més, és a dir incrementa el déficit públic.

Multes de fins a 100mil euros per les entitats bancàries que venguin productes financers amb publicitat enganyosa o amagant informació. Ho ha aprovat el govern català que vol reforçar les garanties dels ciutadans respecte als productes bancaris.

Acte d'homenatge a Barcelona a totes les víctimes del terrorisme en complir-se 25 anys del brutal atemptat d'Hipercor. El ministre de l'interior ha assegurat aquest matí que el govern mai no negociarà amb ETA.

El govern espanyol prepara un nou reglament per establir la velocitat variable a autopistes i autovies. Es pretén que entri en vigor l'any que ve i adaptarà la velocitat en funció de variables com la meteorologia.

La selecció espanyola ja és als quarts de final de l'Eurocopa, però al conjunt de Del Bosque estan dolguts per les crítiques rebudes pel partit d'ahir. El mateix seleccionador i Iniesta demanen confiança en el seu estil de joc i diuen que no es pot guanyar sempre de golejada.

El tresor espanyol col.loca sense problemes tota l'emissió d'avui de letres amb un venciment a 12 i 18 mesos . De fet, la demanda ha superat l'oferta i s'han venut més de 3 mil milions d'euros de deute públic, però s'haurà de pagar un interès superior al 5%. Aquesta subhasta ha fet baixar la prima de risc i la borsa es recupera.

Avui fa 25 anys de l'atemptat d'Hipercor, el més sagnant d'ETA, que va fer 21 morts i 45 ferits. Diversos actes recorden aquestes i altres víctimes d'accions terroristes. Aquest migdia el Ministre de l'Interior els ha lliurat una seixentana de condecoracions. A la tarda, les víctimes organitzen un homenatge davant el monument d'Hipercor.

Les autopistes i autovies de tot l'Estat tindran velocitat variable el 2013. Els límits variaran en funció de la meteorologia i de l'estat de la carretera. També es rebaixarà de 100 a 90 la velocitat permesa a les carreteres secundàries. A Catalunya la velocitat variable s'aplica als accessos a Barcelona des de fa més de dos anys.

Que els més petits integrin la mort com a part de la vida... És el que ha portat aquest equip d'infermeres de l'Hospital de Catalunya a abordar el dol a les escoles per primer cop a l'Estat. Molts pares eviten parlar-ne amb els nens per evitar-los patiment. Segons els experts NO explicar-los la veritat els pot provocar problemes de conducta.

La selecció espanyola es classifica pels quarts de final de l'Eurocopa com a primera de grup després de guanyar Croàcia amb un gol de Navas als últims minuts. El conjunt de Del Bosque però, no va jugar al seu nivell i Casillas va salvar els mobles en un parell d'ocasions.

El tresor col·loca 3.000 milions en lletres però paga més del 5% d'interès. VENDA DE DEUTE PÚBLIC.

Homenatge a les víctimes. 25è ANIVERSARI DE L'ATEMPTAT D'HIPERCOR.

El dol en els nens. ENSENYEN A LES ESCOLES COM ABORDAR-LO.

Primera de grup. NAVAS I CASILLAS DONEN EL PAS A QUARTS.

Nou rècord avui de la prima de risc espanyola: ha tancat als 574 punts, i nou rècord, també, del bo espanyol, un 7'15%. La borsa, mentrestant, s'ha desplomat, ha perdut un 2'96%. L'ofensiva dels mercats no s'atura malgrat el resultat de les eleccions a Grècia, i el ministre d'Economia Cristòbal Montoro dit que la situació és crítica.

A partir de dissabte els catalans pagaran una mitjana de 13 euros l'any per les receptes. A aquesta despesa, que no afectarà els que tinguin ingressos mínims, s'hi ha de sumar, a partir de juliol, el copagament dels medicaments.

Comença el judici contra una ciutadana anglesa acusada de matar els seus dos fills a Lloret de Mar. El fiscal li demana 38 anys de presó pel pressumpte delicte de parricidi. Presumptament va matar els seus fills, de 5 anys i 11 mesos.

El ministre de l'interior diu que hi ha moltes possibilitats que decideixein baixar la velocitat de les carreteres de 100 a 90 kilómetres per hora. En canvi no descarten passar de 120 a 130 a les autopistes i autovies.

La selecció espanyola es juga aquest vespre davant Croàcia la classificació per als quarts de final de l'Eurocopa. Els homes de Del Bosque en tenen prou amb un empat, però no poden badar perquè una ensopegada combinada amb una victòria d'Itàlia contra Irlanda els deixaria fora del torneig.

Cada català pagarà de mitjana 13 eurUs l'any en concepte de l'eurU per recepta, que entra en vigor aquest dissabte. Uns 127 mil ciutadans NO l'hauran d'abonar perquè cobren rendes mínimes i uns 800 mil pagaran el topall màxim anual: 61 euros, tot i que aquest any serà de 36. Salut espera recaptar amb aquesta mesura 50 milions d'eurUs aquest any i 100 milions a partir del vinent.

L'aposta de Grècia per continuar a la zona euro no ha tornat la calma als mercats financers . La prima de risc espanyola s'enfila a màxims històric: ja supera els 570 punts de penalització respecte al deute alemany i situa l'interès del bo a 10 anys en el 7,1%. El president del Govern assegura que els resultats reforçaran l'euro.

Salt guarda un minut de silenci en record a la dona morta aquest cap de setmana a mans presumptament de la seva parella. La víctima, de 22 anys i mare de dues nenes, havia presentat denúncia per maltractament però l'havia retirada. El presumpte agressor continua ingressat a l'hospital després d'intentar suïcidar-se.

Alguns metges de família alerten que la crisi deteriora la salut dels ciutadans. Creix el número de persones amb la dentadura amb mal estat perquè no poden pagar-se un dentista, o els casos d'ansietat. I també els qui van a treballar amb gas-tro-ente-ritis, refredats o lumbàlgies per por a pedre la feina si agafen la baixa.

La selecció espanyola es juga aquest vespre el pas als quarts de final de l'Eurocopa davant Croàcia. El conjunt de Del Bosque en té prou amb un empat... i si és a 2 o més gols deixaria fora Itàlia. Ahir Portugal, liderada per Cristiano Ronaldo, i Alemanya, van aconseguir la classificació.