Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El govern català recorrerà els ajustos en educació i l'espanyol l'euro per recepta. CREUAMENT DE RECURSOS.

Proves d'accés a la Universitat. S'EXAMINEN 30.000 ALUMNES CATALANS.

Com envelleix l'ADN. ELS "INTERRUPTORS" DELS GENS.

Habitacions gratüites en hotels. PER ALS FAMILIARS DE MALALTS DE CÀNCER.

El Barça, grogui. EL MADRID GUANYA 85-59 I ACARONA EL TÍTOL.

El portaveu del Govern català, Francesc Homs, ha dit aquest migdia sobre l'ajut que ha demanat Espanya a la UE, que és ridícul, no dir les coses com son. Diu Homs que s'ha de parlar de rescat. Els líders dels dos grans sindicats, que avui s'han entrevistat amb Artur Mas,temen, de la seva banda, que el diner que ens deixa Europa serveixi per tapar els forats de la banca i que per la gent comporti noves retallades. I els mercats, un veredicte molt esperat,... de moment... NEGATIU: la borsa ha tancat amb pérdues i la prima de risc no afluixa.

Luis María Linde ha pres possessió avui com a nou governador del Banc D'Espanya. El rei ha fet broma de la situació amb el nou responsable del banc emissor quan li ha dit.... "quin moment"... referint-se a la delicada situació econòmica.

Més de 30.000 estudiants s'examinen de la Selectivitat a partir de demà. HOres d'ara aprofiten les últimes hores per estudiar i repassar.... Hi haurà 149 tribunals i les proves duraran fins dijous. Els resultats es coneixeran el 28 de juny.

Científics catalans identifiquen els 4 gens que predisposen a patir la majoria dels casos de migranya. El treball confirma l'origen genètic d'aquesta malaltia, una de les més freqüents en les consultes de neurologia.

Rafa Nadal guanya el seu setè Roland Garros i ja és el jugador amb més títols a París per davant de BION BORG. El manacorí ha reprès la final suspesa ahir per la pluja amb concentració màxima, ha demostrat perquè és el millor en terra batuda i ha superat Novak Djokovic en el quart set per 7 a 5.

Els bancs que demanin els prèctecs de la Unió Europea seran inspeccionats pels tècnics de la Comissió, del Banc Central Europeu i el Fons Monetari Internacional.Ho ha explicat a TVE, Amadeu Altafaj, portaveu econòmic de la Comissió Europea. Altafaj també ha donat més detalls sobre les condicions per tornar els crèdits de fins a 100mil milions: l' interès que es pagarà serà d'entre el 3 i el 4%. Mentre, la borsa ha obert a l'alça i l'Ibex-35 puja prop d'un 3%.

Artur Mas rep els líders de CCOO i UGT. Govern i sindicats coincidexen en que cal recuperar el diàleg social i es mostren preocupats pel cost del que tots concideixen a anomenar "rescat" dels bancs. Els sindicats creuen que encara arribaran menys crèdits a empreses i particulars i asseguren que es perdran 35mil llocs del treball al sector.

Científics catalans identifiquen els 4 gens que predisposen a patir la majoria dels casos de migranya. Per primera vegada el treball confirma l'origen genètic d'aquesta dolència que afecta el 12% de la població, sobretot dones.

La matrícula per Educació Infantil, Primària i el primer curs de Secundària es pot formalitzar des d'avui i fins divendres... La principal novetat del curs vinent és que hi haurà menys línies, per la baixada de natalitat, el retorn de molts immigrants als seus països i l'augment del nombre d'alumnes per aula.

La selecció espanyola dóna per bo l'empat a 1 davant Itàlia al debeut a l'Eurocopa... DI NATALE va avançar els italians però els de DEL BOSQUE es van refer amb un gol de CESC que, ahir, jugava de davanter... El líder del grup és CROÀCIA, que va superar IRLANDA per 3 a 1.

Inspectors europeus vigilaran les entitats que els demanin. PRÈSTECS ALS BANCS.

Mas rep els líders sindicals. APOSTEN PER RECUPERAR EL DIÀLEG.

La migranya és genètica. IDENTIFICATS ELS 4 GENS QUE LA PROVOQUEN.

S'obre el període de matriculació. EL PROPER CURS HI HAURÀ MENYS LÍNIES.

Cesc salva l'empat. ESPANYA NO POT SUPERAR ITÀLIA.

El president del Govern ha comparegut aquest migdia per explicar el credit europeu als bancs espanyols que ho necessitin.Sense parlar en cap moment de "rescat", Mariano Rajoy ha defensat la peticio de fons europeus afirmant que no comporta condicions macro-economiques, es a dir que el govern no es veura obligat a apujar impostos o a aplicar mes ajustos. Es un deute que s'assumira, ha afegit, sense que afecti al deficit public. Pel president del govern hi guanya el projecte europeu i l'euro i s'obren noves perspectives per crear riquesa i ocupacio.

Els experts valoren l'entrada de fons europeus com la oportunitat definitiva per a reestructurar el sistema financer espanyol. I, al mateix temps, plantegen dos interrogants principals: qui acabara pagant al final el credit i, per extensio, si a mig termini el govern no haura d'aplicar algun tipus d'impost indirecte.

Els carrers de Sitges s'omplen dels colors , les fragancies i els dissenys artistics de les catifes de flors. Centenars de veins participen en el guarniment de 26 trams de carrer, dos kilometres d'ornamentacio floral que fascinen milers de visitants. I tambe, en la tradicio de Corpus, a Sallent les enramades marquen el recorregut de les processons.

Totes les passes per anar cap el rescat de la banca s'estant fent de forma accelerada. D'aquí a un parell d'hores començara una reunio extraordinaria dels ministres d'economia i finances de l'Eurogrup. En aquesta trobada a traves de videoconferencia el ministre De Guindos analitzara junt als seus homolegs europeus l'informe del Fons monetari internacional sobre la situacio economica d' Espanya que ha detectat unes necessitats pel sector bancari espanyol d'entre 40.000 i 60.000 milions d'euros. Pel govern un informa positiu perque reflecteix la solidesa del 70 per cent del sistema financer espanyol. De moment, el govern diu que vol escoltar l'opinio dels seus socis de la zona euro abans de prendre cap decisio sobre el rescat. Una injeccio de diners que podria augmentar a mesura que passin els dies.

Els analistes coincideixen que l'abast del rescat a una part de la banca espanyola podria arribar a ser el doble de les quantits inicials de que parlen avui. Pel catedratic d'economia de la universitat de Barcelona, Joan Tugores, comportara mws ajustos fiscals pero si es fa bw evitara a Espanya una intervencio del tipus que han tingut Grecia, Portugal o Italia.

Uns 1500 veïns del barri del Raval viuen en edificis en molt mal estat que, en els casos mes extrems, podrien posar en perill les seves vides. L'ajuntament de Barcelona ha anunciat que podra sancionar als propietaris amb multes que suposin fins al 90 per cent del cost de la rehabilitacio per tal de que acabin amb aquesta situacio.

La recerca sobre la SIDA segueix a Catalunya un cami, iniciat ja fa un parell d'anys, que podria significar la batalla final contra la malaltia. Es tracta de farmacs especifics que permetrien bloquejar el virus i acabar eliminant-lo combinant-los amb una vacuna terapeutica, en la que tambe treballen. Investigadors - i malalts - viuen, pero, amb preocupacio les retallades d'un 25 per cent dels fons publics.

Anit el Madrid va guanyar el Barça Regal al Palau, per 69 a 75, i va posar l'empat a 1 a la final de la Lliga ACB de basquet. Tal i com van fer els blaugrana al primer partit, els blancs van remuntar un enfrontament que se'ls hi havia complicat, gracies a un encert increible en els triples als ultims minuts.

Andreu Mas Colell, el Conseller d'Economia, dona suport sense dubtar-ho a una intervenció d'Europa per fer front als problemes de la banca espanyola. Des del govern central, mentrestant, neguen les informacions que asseguraven una sol·licitud immediata a Brussel·les per ser rescatats. Abans de decidir, reiteren a Madrid, cal saber quan diner fa falta per sortir de la situació actual.

El Parlament de Catalunya investigarà la gestió a les caixes d'estalvi catalanes. La petició l'han presentada avui Iniciativa, Esquerra, Ciutadans i Solidaritat, i s'hi ha afegit el PSC.

La fiscalia demana 10 anys de presó per Felix Millet i Jordi Montull i més de 4 anys per dos membres de l'antiga cupula d'urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona. El fiscal acusa els imputats de prevaricació, tràfic d'influències, apropiació indeguda i falsetat documental.

La propietat de la finca de Palamòs on s'ubica un suposat claustre romànic han obert avui les portes als mitjans de comunicació. Alguns experts en art que també han pogut accedir-hi tenen pocs dubtes sobre l'autenticitat del monument.

L'Eurocopa de futbol ja està en marxa i la selecció espanyola prepara el seu debut diumenge contra Itàlia. El blaugrana Gerard Piqué ha assegurat avui que no té cap problema amb Sergio Ramos. I a un altre defensa del Barça Eric Abidal l'hem vist per primer cop després del trasplantament de fetge.

CRISI BANCÀRIA - Mas-Colell creu que l'ajuda de la Unió Europea és part de la solució

El Conseller d'Ecomomia assegura que el rescat dels bancs espanyols per part de la Unió Europea seria un bon punt de partida per sortir de la crisi. Diu que cal una solució ràpida perquè la situació està afectant l'estabilitat d'Espanya i d'Europa. Precisament el Ministeri d'Economia acaba d'anunciar una tercera onada de provisions i injecció de capital per a la banca..

Violència de gènere- DETENEN UN HOME A L'HOSPITALET

Els mossos d'esquadra detenen a l'Hospitalet de Llobregat un home de 73 anys acusat de matar la seva dona, de 70, llençant-la pel balcó. Si es confirma, aquest seria el vuitè crim per violència de gènere d'aquest any. L'ajuntament de la ciutat ha convocat aquest migdia una concentració de condemna.

Xarxa solidària - VEÏNS QUE AJUDEN ALTRES VEÏNS

A Barcelona la solidaritat entre veïns de barris com la Gineueta, el Poblenou o Ciutat Meridiana ajuda els ajuda a cobrir necessitats bàsiques... Han creat xarxes que recullen diners per menjar i roba; i també fan cursos de formació per ajudar a la inserció dels joves a l'atur.

El claustre de Mas del Vent- INVESTIGUEN SI ÉS ROMÀNIC AUTÈNTIC

És el claustre d'estil romàmic de Mas del Vent localitzat a una finca de Palamòs, al baix Empordà. Avui l'hem pogut veure d'aprop. Els advocats dels propietaris confirmen que el van comprar l'any 58 a Madrid per un milió de pessetes. Els tècnics de patrimoni de la Generalitat encara no s'han pronunciat, però sobre el terreny,els experts cada cop estan convençuts que és autèntic.

Arrenca l'Eurocopa - POLÒNIA I GRÈCIA AIXEQUEN EL TELÓ

La gran festa del futbol europeu arrenca avui amb el partit entre una de les amfitriones, Polònia, i Grècia. Els polonesos volen començar la "seva" Eurocopa amb una victòria i per fer-ho compten amb tres campions de la Bundeslliga... Robert Lewandowski, amb 22 gols aquesta temporada, serà un fix a la davantera. L'equip és optimista.

CRISI BANCÀRIA - Mas-Colell creu que l'ajuda de la Unió Europea és part de la solució

Violència de gènere- DETENEN UN HOME A L'HOSPITALET

Xarxa solidària - VEÏNS QUE AJUDEN ALTRES VEÏNS

El claustre de Mas del Vent- INVESTIGUEN SI ÉS ROMÀNIC AUTÈNTIC

Arrenca l'Eurocopa - POLÒNIA I GRÈCIA AIXEQUEN EL TELÓ

Condemnat a 24 anys i mig de presó el sicari que va matar Fèlix Martínez Touriño, director del Centre de Convencions Internacionals de Barcelona. L'Audiència també condemna a 18 anys de presó l'inductor del crim. Pels altres 2 còmplices la pena és de 13 i 16 anys de presó. La sentència, en canvi, absol la germana de l'inductor que estava acusada d'encobriment.

Els Ministres de Transports de la Unió Eurpea estudien els ajuts economics per a les xarxes de transport transeuropees pels anys 2014 i 2020. Destinaran més de 31mil milions d'euros als 10 projectes ferroviaris que consideren prioritaris, entre ells, el corredor mediterrani. La Unió Eurpea en finançarà el 40% del pressupost

Creix fins a un 35% la demanda de beques pels casals d'estiu. Molts nens, però, es quedaran a casa perquè els pares estàn a l'atur i no poden assumir-ne el preu, de mitjana, d'uns 300 euros. Això es nota en la demanda de places, que ha caigut. Algunes escoles fins i tot s'han hagut d'agrupar per oferir aquest servei.

3mil alumnes catalans participen en tallers que els ensenyen a evitar accidents amb els petards i aprendre a fer-ne un bon ús... La de Sant Joan és la nit amb més trucades als serveis d'emergència. La revetlla de l'any passat, els centres sanitaris van atendre 300 persones. 30, amb lesions greus o amputacions.

Manolo Preciado ha mort a causa d'un atac de cor aquesta matinada a València, on es trobava de vacances. Als seus 54 anys, estava apunt de començar un nou projecte com a entrenador del Vila-Real. El món del futbol i de l'esport en general s'ha mostrat consternat per aquesta sobtada pèrdua.

Condemna de 24 anys pel sicari i de 18 per a l'inductor de l'assassinat. CRIM DEL CARRER SANTALÒ.

Corredor Mediterrani. NOU IMPULS DE LA UNIÓ EUROPEA.

Casals d'estiu. CREIX UN 35% LA DEMANDA DE BEQUES.

Sant Joan segur. TALLERS PEL BON ÚS DELS PETARDS.

Mor Manolo Preciado. AMB 54 ANYS A CAUSA D'UN ATAC DE COR.

Catalunya, Balears, València i Murcia, una altra vegada, han volgut visualitzar avui la seva ferma defensa de la prioritat del Corredor Mediterrani. Els presidents de les 4 comunitats, reunits a Barcelona, exigeixen que d'una vegada per totes el govern espanyol aposti per aquesta infraestructura i que es compleixi la promesa d' incloure-la en els pressuposts de l'any vinent.

Artur Mas acusa al PSC i a Ciutadans de prejutjar sobre el finançament irregular de Convergència sense que la justicia s'hagi pronunciat. Mas també topa amb Sánchez Camacho i diu que no pensa donar les gràcies pels diners dels catalans que Madrid retorna en forma de bestretes.

Endesa utilitza un helicopter per fer termografies de les línies elèctriques i detectar punts susceptibles de causar incendis forestals. Brigades de la companyia netegen els boscos que hi ha sota la seva xarxa per prevenir qualsevol risc de foc.

La Generalitat demana al jutjat poder inspeccionar un claustre romànic ubicat en una mansió particular de la Costa Brava. El claustre, que no està catalogat, el va detectar un professor d'art al veure'l en una revista.

Jordi Alba és molt a prop de convertir-se en el primer fitxatge del Barça per la pròxima temporada. De fet, el president del València Manuel Llorente té previst viatjar demà a Barcelona per mirar de tancar el traspàs per uns 12 milions d'euros.

Els presidents de Catalunya, la Comunitat Valenciana, Balears i Múrcia participen plegats en una jornada a Barcelona per donar suport al Corredor Mediterrani. El secretari d'estat d'infraestructures assegura que el Govern central fa una aposta decidia per aquesta xarxa; l'endemà que la Ministra de Foment assegurés, també a Barcelona, que els pressupostos de l'any vinent inclouran una partida per finançar-lo.

El 80% de les persones que demanen ajuda a Càrites per primera vegada no treballen ni tan sols EN l'economia sumergida. És una de les conclusions de la memòria anual de l'associació benèfica que alerta de les cares de la nova pobresa. L'any passat 40.000 persones van rebre algun tipus d'ajuda d'aquesta entitat.

La policia desarticula una de les més importants xarxes dedicades a introduir articles falsificats a Espanya. Hi ha 27 detinguts i s'han intervingut més de 200mil articles. La majoria iphones, tablets, ordinadors i rellotges. El líder del grup dirigia les importacions desde casa seva a Castelldefels a traves d'empreses pantalla i testaferros.

La Generalitat exigeix per via judicial accedir a la finca privada de Palamós on hi ha un claustre romànic. Vol determinar si forma part del patrimoni cultural. Els actuals propietaris però ho impedeixen. El conjunt artístic es va col.locar peça a peça a finals dels anys 50. Un professor el va descobrir després de veure una foto en una revista de decoració.

BARÇA REGAL i REIAL MADRID comencen, aquesta nit al Palau Blaugrana, el duel per fer-se amb la Lliga ACB. Es preveu que sigui una final molt igualada tot i que els de Xavi Pasqual compten amb el lleuger avantatge de tenir el factor pista a favor. Teledeporte i La 1 oferiran tota la final.

Les Comunitats del Mediterrani donen suport al corredor. SUMANT FORCES.

Creix la pobresa. 40 MIL CATALANS REBEN AJUT DE CÀRITAS.

Cau una xarxa de falsificació. 27 DETINGUTS I 200.000 ARTICLES INTERVINGUTS.

Claustre romànic. ESTÀ EN UNA FINCA PRIVADA DE PALAMÓS.

Arrenca la final. BARÇA I MADRID ES JUGUEN LA LLIGA ACB.

El govern català planta cara. D'una banda ha acordat presentar recurs d'inconstitucionalitat contra el decret de retallades sanitàries del govern central. I, per altra banda, segons que ha explicat el conseller de territori, Lluis Recoder, s'adreçarà per carta a Europa per queixar-se del retards del govern central a l'execució del corredor mediterrani.

Anna Pastor assegura que els presupostos del 2013 inclouran les obres del corredor mediterrani. La ministra afirma que no s'han previst en el pressupost d'aquest any perque encara no s'havia fet el projecte d'obres.

El conseller d'interior diu que preveuen un estiu molt difícil pel que fa als incendis forestals. Felip Puig explica que s'està vivint una situació de sequera extrema i les previsions és que continui al juny, juliol i l'agost.

La incertesa financera dispara la venda de caixes fortes per guardar els diners a casa. En els darrers mesos, segons dades del banc d'Espanya, els impositors han retirat 31 mil milions d'euros d'entitats financeres.

La selecció espanyola acaba d'aterrar a Polònia on a partir de diumenge defensarà el títol de campiona d'Europa. En l'últim entrenament a Madrid, Navas ha rebut una trepitjada a la mà i ha hagut d'anar a l'hospital per descartar qualsevol lesió.