Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Ministre d'Economia i el Banc Central Europeu asseguren que Espanya no ha demanat ajut a l'autoritat europea per recapitalitzar Bankia. De Guindos diu al Congrés que el principal accionista de l'entitat serà l'Estat i que es recuperaran tots els diners invertits.

La Comissió Europea donarà a Espanya un any més de coll - fins el 2014 - per reduir el dèficit públic per sota del 3% si el govern fa nous ajustos. I fa recomanacions; que apuji l'IVA i acceleri l'entrada en vigor de la jubilació als 67 anys. L'Informe afegeix que el pla d'estabilitat pressupostària és insuficient i que les Comunitats Autònomes gasten massa.

L'Autoritat Catalana de Protecció de dades dóna suport a la Generalitat perquè crei un fitxer que reculli dades personals de prostitutes i clients; per poder sancionar-los quan negociïn serveis sexuals a la carretera. La informació servirà també per elaborar estadístiques.

46mil persones pateixen esclerosi múltiple a Espanya.... Una malaltia crònica que encara no té cura i que es tracta amb fàrmacs injectables que provoquen moltes molèsties. De fet, un 40% dels afectats abandona el tractament. Les investigacions se centren ara en substituir-los per pastilles.

Leo Messi reconeix a l'Argentina que està trist per l'adéu de Guardiola però assegura que Tito Vilanova està capacitat per dirigir el Barça. El blaugrana també diu que li va fer molta ràbia l'eliminació de la Champions davant el Chelsea perquè va ser injusta i va fallar un penal.

De Guindos: l'Estat en serà el principal accionista i es recuperarà la inversió. BANKIA, AL CONGRÉS.

Les recomanacions d'Europa. APUJAR L'IVA I JUBILAR-SE ALS 67 ANYS.

Control de la prostitució. LA GENERALITAT CREA UN FITXER.

Esclerosi múltiple. SUBSTITUIR ELS INJECTABLES PER PASTILLES.

Messi confia en Tito. TRIST PER L'ADÉU DE GUARDIOLA

El govern català està centrat en aconseguir el major consens possible sobre el pacte fiscal. Ho diu el portaveu de l'executiu que, de moment, es nega a parlar d'un pla B si al final el pacte no arriba enlloc. Voluntat d'acord, però, sembla que n'hi ha. La líder del PP, per exemple, no descarta una abstenció del seu grup a l'hora que el pacte es voti al Parlament.

Bankia pateix perdues de més d'un 16% i arrossega la borsa espanyola a resultats negatius mentre que la prima de risc segueix desbocada. El governador del banc d'Espanya anuncia que plega abans del que estava previst.

La federació de pares i mares d'alumnes demana que els autobusos d'us escolar portin cadiretes pels infants de menys de 3 anys. L'actual legislació només preveu que els autobusos que transporten menors de 7 anys portin cinturó de seguretat.

La Generalitat prepara un mapa per determinar quins estudis tenen sortides laborals i quins estan saturats. Un 40% dels joves d'entre 16 i 29 anys estan a l'atur.

Comença el relleu a la banqueta del Barça. Pep Guardiola ha recollit bona part dels seus objectes personals al despatx de la Ciutat Esportiva mentre el seu successor, Tito Vilanova, es reunia amb Andoni Zubizarreta per començar a prendre decisions de cara el nou projecte.

Nou rècord de la prima de risc espanyola que, aquest matí, ha arribat als 515 punts de penalització respecte al bo alemany. Pèrdues, també, a la borsa arrossegada pel descens de les accions de Bankia que han baixat més d'un 12% un cop s'ha sabut que caldran 24mil milions d'euros per sanejar-la.

Prop del 40% dels joves catalans de 16 a 29 anys estan a l'atur. Per reduir aquestes xifres, la Generalitat estudia ara adaptar l'oferta formativa a la demanda del mercat de treball.

Els menors de 3 anys que viatgen en autobús són els més vulnerables en cas d'accident. L'actual legislació obliga els autobusos de menys de 7 anys a portar cinturons de seguretat però no cadiretes. La Federació de pares i mares en demana l'ús i el RACC, a més, que els monitors tinguin formació en seguretat viària.

El creuers reforcen la seguretat després de l'accident del Costa Concòrdia, al gener. Han doblat el nombre d'armilles salvavides extres, les instruccions d'evacuació es donen tant bon punt els passatgers entren a la cabina i es limita el nombre de persones al pont de comandament.

Joaquim Rodríguez rebrà aquesta tarda l'homenatge de Parets del Vallès per la segona posició al Giro d'Itàlia. El Purito va arribar anit a l'aeroport del Prat, on el seu club de fans li va donar una benvinguda de campió. El paretà descansarà uns dies i, després, començarà a preparar la Vuelta a Espanya.

La prima de risc es dispara i Bankia arrossega la Borsa. NOU RÈCORD.

Prop del 40% dels joves a l'atur. EL GOVERN VOL ADAPTAR OFERTA AL MERCAT.

Transport escolar. DEMANEN L'ÚS DE CADIRETES PELS MÉS PETITS.

Més seguretat als creuers. BARCELONA ESPERA 2.600.000 CREUERISTES.

Rebuda de campió. El 'PURITO' RODRÍGUEZ JA ÉS A CASA.

La prima de risc marca un nou rècord i supera els 500 punts. El govern nega que aquesta pujada tingui relació amb la situació que es viu a Bankia. Avui, les seves accions han tornat a cotitzar en Borsa i s'han enfonsat. Han arribat a caure prop d'un 30% i haN arrossegat l'Ibex als números vermells.

A 2 dies per a la cimera del pacte fiscal, els socialistes catalans i esquerra constaten les seves diferències sobre quin ha de ser el model. En la reunió que han mantingut aquest matí, Pere Navarro ha defensat un model obert i ampli per evitar confrontacions amb l'Estat mentre que Oriol Junqueras insisteix en què Catalunya ha de tenir la clau de la caixa.

Dispositiu especial dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local a diferents municipis del Baix LLobregat per evitar el robatori de cireres i altres fruites d'estiu... Molts pagesos denuncien robatoris a gran escala que posen en risc el treball de tota la temporada i, també, petits furts.

Tito Vilanova agafa el relleu de Guardiola com a entrenador del Barça i, demà, ja començarà a planificar la pròxima temporada. La plantilla blaugrana ja és de vacances després del partit benèfic de futbol sala que van jugar ahir al Palau Sant Jordi.

El govern de Mariano Rajoy estudia les formules per aconseguir els 19.000 milions que necessita pel sanejament de Bankia, on de manera indirecta entraria el Banc Central Europeu. Es tractaria d'utilitzar títols de deute públic per finançar l'operació, posteriorment es vendrien al BCE a través d'una matriu de Bankia. Aquesta podria ser la fòrmula que s'extreu de les paraules del president de Bankia José Ignacio Goiri-golzarri. El PSOE ja ha demanat la compareixença dels gestors de Bankia al Congrés.

Un incendi destrueix totalment tres barraques a un solar del barri del Poblenouc de Barcelona. Hi vivien onze persones de nacionalitat romanesa. No hi ha hagut ferits però tots els immigrants han estat evauats i allotjats en un centre social.

Emoció i records encara molt vius entre els vuit nonagenaris supervivents de la "Quinta del Biberó" que han participat avui a la seva trobada anual al Turó del Merengue, a Camarasa. Va ser un dels escenaris més sagnants de la Batalla del Segre, durant la Guerra Civil, on hi van morir unes 3.000 persones en cinc dies.

El barri del Fondo de Santa Coloma de Gramenet reuneix les cuines i les receptes més dievrses dels seus veïns en la primera edició de la festa dels "Sabors del món". Gairebé la meitat dels seus habitants són d'orígen estranger i la festa vol apropar cultures i persones compartint taula i menjar.

El Barça es va acomiadar ahir del Camp Nou oferint els quatre títols aconseguits aquesta temporada.a la seva afició. Una festa on van parlar els capitans de l'equip però que no va arrossegar la gentada de celebracions anteriors.

Bankia necessitarà 23.465 mil.lions d'euros per sanejar-se, una xifra que ja inclou els gairebé 4500 milons que ja va aportar el FROB. El president de l'entitat ha afirmat avui que aconsseguiran ser un banc no tan sols solvent sino també rendible. Però des de molts sectors es remarca qie hi ha hagut una mala gestió. Avui diversos partits politics a Catalunya han apuntat que s'haurien de demanar responsabilitats.

Els matriculats a Formació Professional superen els estudiants de batxillerat i arriben als 110.000 alumnes a Catalunya. La FP no para de crèixer, però empresaris i acadèmics coincideixen que són uns estudis necessitats d'una reforma urgent.

L'exposició de cireres que fan aquest cap de setmana a Sant Climent de Llobregat reivindica la varietat i els usos diversos d'aquesta fruita. I serveix als agricultors del Baix Llobregat per reivindicar la cirera més dolça i més fresca. Un sector que no aixeca el cap i ha perdut, en 10 anys, a la meitat dels productors que s'hi dedicaven.

El Barça guanya el 26è títol de Copa de la seva història en superar l'Athletic de Bilbao per tres a zero. Els blaugrana van tancar l'etapa triomfal de Guardiola a la banqueta amb una nova demsostració de bon futbol i van sentenciar la final en 25 minuts gràcies a dos gols de Pedro i un altre de Messi.

La greu situació que travessa Espanya és l'eix de les trobades, aquesta tarda, de Mariano Rajoy amb Josep Antoni Duran Lleida i Alfredo Pérez Rubalcaba. Rajoy demana el suport del PSOE i de CiU de cara a l'exigència d'una política de creixement que portarà a la cimera europea del juny. De la seva banda, el líder de CiU insisteix a Rajoy que la situació és d'emergència i que cal un pacte d'estat en materia econòmica.

Suspenen la cotitzacio de Bankia a la borsa fins que se sapiguen els balanços reals de l'entitat i quant diner necessitarà per sanejar-se. Aquesta tarda s'ha reunit el consell d'Administració del banc.

Els mossos d'esquadra detenen una dona de Mataró en relació a la mort violenta de dues àvies a la localtiat. La detinguda era la propietària d'una fleca i tenia les claus de la casa d'una de les ancianes mortes.

Clausuren un club de fumadors del barri de Gràcia de Barcelona per tràfic de drogues. La policia, que ha fet dues detencions, hi ha trobat marihuana per vendre i diverses quantitats d'haixix

Barça i Athletic Club es juguen d'aquí a dues hores l'últim títol de la temporada: La Copa del Rei. Els blaugrana volen acomiadar a Guardiola aixecant una altra Copa, mentre que els bascos volen acabar amb una sequera de 28 anys.

Suspesa la cotització a Borsa de BANKIA per evitar especulacions a l'espera de saber, aquesta tarda, quines quin finançament públic exacte necessiten per sanejar l'entitat. La última previsió del govern era d'uns 9mil milions d'euros però fonts financeres, que citen el Banc d'Espanya i l'empresa auditora, eleven la xifra a 15mil milions. El Govern no descarta crear un gran banc públic amb totes les entitats amb problemes. Seria el cas de Catalunya Caixa, si no troba comprador.

Avui, és dia de final! El Barça i l'Athletic de Bilbao es juguen, aquest vespre al Vicente Calderón, l'últim títol de la temporada: la Copa del Rei. Els blaugrana volen tancar l'era Guardiola amb un somriure mentre que els bascos volen trencar una sequera de 28 anys.

Milers d'aficionats del Barça són de camí a Madrid per donar suport al seu equip... 3.400 han sortit en autocar desde diferents punts de Catalunya. 1.300 hi van en tren i la resta, uns 11mil, es desplacen en avió i en cotxes particulars.

Els serveis socials dels hospitals atenen cada cop més famílies que tenen fills malalts i que s'han quedat a l'atur. Molts no havien necessitat ajuda abans... Una situació que agreuja encara més l'angoixa dels pares. Només a l'Hospital Sant Joan de Déu els serveis socials atenen cada anys 1.200 noves famílies.

Una estudiant catalana de 17 anys guanya el tercer premi a la competició de "genis de secundària" més important del món. És la Intel-UIsef, la fira de treballs d'investigació pre-universitària que se celebra a Pittsbburg, als Estats Units. Ella i un altre company, també català, són els primers de l'estat que hi han participat.

És la primera torre de l'Estat que mesurarà els efectes del canvi climàtic... Està al Delta de l'Ebre. Altres 8 s'instal.laran a la resta d'Españña. Permetran disposar de les primeres dades d'un espai geogràfic relativament reduït.

Suspesa la cotització a Borsa a l'espera dels comptes definitius. PENDENTS DE BANKIA.

Milers d'aficionats blaugrana seran a Madrid per donar suport a l'equip. A PUNT PER LA FINAL.

Serveis socials als hospitals. CADA COP ATENEN MÉS PARES A L'ATUR.

Concurs de genis. DOS CATALANS, ELS PRIMERS EN PARTICIPAR-HI.

Mesuradors del canvi climàtic. S'INSTAL.LEN DOS AL DELTA DE L'EBRE.

La cita s'apropa; dimecres que ve cimera pel pacte fiscal. Mentrestant Artur Mas parla amb cada una de les forces del Parlament, intentant aconseguir unir-les sota una reivindicació unitaria. La tasca, però, no és fàcil. Per sorpresa, aquest migdia, el PSC i el PP de Catalunya s'han trobat i han llençat un missage: pot haver-hi un acord sobre el nou finançament, però ha de ser un acord de tots i no necesàriament el que proposa el President Mas.

Un de cada 4 nens catalans viu sota el llindar de la pobresa. Ho alerta un informe de la Unicef que explica que aquesta situació es dona en un 45% de les llars d'estrangers i en un 18% de famílies autòctones.

La policia s'especialitza cada vegada més per lluitar contra els grans grups de delinqüents internacionals. A Catalunya operen els agents del grup de delinqüència organitzada, experts en tècniques informàtiques i d'escolta.

Récord de visitants a l'exposició sobre indianes que es fa al museu d'Història de Barcelona. Aquestes teles estampades originàries de l'Asia van revolucionar la industria manufacturera de Barcelona i van transformar la ciutat.

Només falta un dia per la final de la Copa del Rei i al Vicente Calderón ja ho tenen tot a punt. L'Athlètic Club s'entrena d'aquí a uns minuts a l'escenari de la final mentre el Barça s'exercita a hores d'ara al Camp Nou.

Reunió sorpresa dels líders del PSC i el PP per acostar posicions sobre el nou model finançament de Catalunya. Navarro i Camacho reconeixen que hi ha diferències entre tots dos però estan disposat a parlar-ne. El president Mas tanca les converes prèvies a la cimera de dimecres vinent sobre el pacte fiscal amb els tres representants del grup mixt.

A Catalunya, 325mil nens viuen per sota el llindar de la pobresa, segons Unicef... Això vol dir que 1 de cada 4 menors no tenen les necessitats mínimes d'alimentació i salut cobertes. El nombre de families d'origen català per sota d'aquest llindar s'eleva al 18% i entre les d'origen estranger no comunitari arriba al 45% .

Els instituts catalans tenen fins l'1 de juny per demanar fer jornada intensiva el curs vinent. Molts ja ho han fet perquè creuen que augmentarà el rendiment dels alumnes. La federacio d'associacions de pares assaguren però que la mesura fomentarà les desigualtats socials. Des d'ensenyament diuen que serà reversible si els resultats són negatius.

La policia va detectar 662 grups de crim organitzat l'any passat a Espanya i en van desarticular més de la meitat. Es dediquen, sobretot, al tràfic de drogues, el blanqueig de capitals i els robatoris amb força. Entrem a la sala que emmagatzema - per ordre judicial - les converses dels sospitosos.

El Barça i l'Athletic de Bilbao es juguen demà a Madrid l'últim títol de la temporada: la Copa del Rei. Tots dos equips faran, aquesta tarda, els últims entrenaments... Els de Guardiola els faran al Camp Nou i els de Bielsa, al Calderón.

PSC i PPC parlen del nou model de finançament per a Catalunya. REUNIÓ SORPRESA.

Pobresa a Catalunya. AFECTA 1 DE CADA 4 NENS.

Jornada intensiva als instituts. TENEN FINS L'1 DE JUNY PER DEMANAR-LA.

Lluita contra el crim organitzat. DETECTATS 662 GRUPS A ESPANYA EL 2010.

Tot a punt per a la final. BARÇA I ATHLETIC ES JUGUEN DEMÀ LA COPA.

A Brussel.les, aquesta tarda-nit, cimera europea important per intentar definir estratègies contra la crisi. És una reunió que, per influència del nou president francés, François Holande, s'ha batejat com "del creixement". I a migdia, a París, previa a la cimera, trobada d'Hollande amb Mariano Rajoy. Ambdos mandataris han coincidit en la necessitat d'aturar els atacs sobre els deutes sobirans i Rajoy ha assegurat que el sistema bancari espanyol no necessita un rescat europeu.

El ministre d'economia afirma que l'Estat aportarà el diner necessari per sanejar Bankia i poder vendre l'entitat. El PSOE demana a de Luis de Guindos que es depurin responsabilitats contra els gestors del banc.

La fàbrica de Nissan a Barcelona fabricarà la primera furgoneta eléctrica de la companyia. Aquest nou model suposarà una inverssió de 100 milios d'euros i la creacio de 700 llocs de treball.

Neguit a Mataró per l'aparició, en només cinc dies, de dues ancianes mortes amb signes de violència als seus domicilis. Els mossos d'Esquadra investiguen el cas i no confirmen ni desmenteixen si hi ha relació entre les dues morts.

Iniesta diu que volen guanyar la Copa del Rei per tancar l'era Guardiola amb una alegria però que una derrota no deslluiria aquests 4 anys plens d'èxits. El manxec també lamenta la baixa de Villa per l'Eurocopa i elogia l'actitud del Guaje d'autodescartar-se.