Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Continua descontrolat el front més actiu de l'incendi que, fa 2 dies, crema a Rasquera i el Perelló a la Ribera d'Ebre. El foc ja ha calcinat 2.800 hectèrees. Interior espera poder tenir-lo controlat aquesta tarda perquè, ara, el vent bufa amb menys força. A les tasques d'extinció hi participen 13 mitjans aeris i 60 terrestres. La seixantena de veïns que havien hagut de deixar casa seva van tornant de mica en mica a les zones on el foc ja està extinguit.

Sánchez Camacho aposta per un nou model de finançament per Catalunya que eviti les fractures socials i demana que no s'enganyi els catalans fent-los creure que la única sortida a la crisi és el pacte fiscal. També avisa que aquest fracassarà si no té el suport del PP. Ho ha dit desprès de reunir-se amb Artur Mas. El Govern insisteix que Catalunya ha de tenir la clau de la caixa.

El Congrés debat la convalidació dels decrets llei per a la racionalització de la despesa en sanitat i educació que es votaran a la tarda. Unes mesures que suposaran un estalvi d'uns 10mil milions d'euros. El govern defensa que són mesures excepcionals que s'han de fer per complir amb l'objectiu de dèficit; mentre, l'oposició en critica el contingut i la forma.

"Stage Whisper" és el nou treball de la cantant i actriu Charlotte Gaisnbourg. Arriba dos anys després del seu celebrat IRM. Anit el va presentar a la sala Razzmatazz. És el primer cop que l'artista, filla de l'actriu britànica Jane Birkin i el controvertit actor i músic Sergei Gaisbourg, actua a Barcelona.

"Stage Whisper" és el nou treball de la cantant i actriu Charlotte Gaisnbourg. Arriba dos anys després del seu celebrat IRM. Anit el va presentar a la sala Razzmatazz. És el primer cop que l'artista, filla de l'actriu britànica Jane Birkin i el controvertit actor i músic Sergei Gaisbourg, actua a Barcelona.

Interior esperar controlar avui el focus de la Serra de Cardó-Boix. FOC A LA RIBERA D'EBRE.

Trobada Camacho-Mas. EL PP ALERTA DEL PERILL DE FRACTURA.

Ajust a sanitat i educació. EL CONGRÈS VOTA ELS DECRETS.

Primera actuació a Barcelona. CHARLOTTE GAINSBOURG PRESENTA NOU DISC.

L'últim sopar. EL BARÇA ES CONJURA PER LA FINAL DE COPA.

Unes 1800 hectàrees ha calcinat ja l'incendi de Rasquera. Foc declarat entre aquesta localitat i la del Perelló que està convertint en cendres una bona part de l'espai natural de la serra de Cardó. El vent, que ha bufat amb força durant les últimes hores, és la gran dificultat en la lluita contra les flames.

Mariano Rajoy admet que la situació financera a Espanya és molt complicada. El president del Govern reclama a Europa que defensi sense dubtes el deute dels estats i l'euro.

Veïns de Bellvitge porten 202 dies tancats en el CAP d'aquest barri de l'Hospitalet reivindicant els serveis que els hi han retallat. I a Barcelona, davant la seu de la Caixa uns dos cents indignats han protagonitzat avui una sonora cassolada.

Les matriculacions a escoles d'idiomes per apendre xinès es disparen amb un augment de més del 200%. Els negocis i les possibilitats de feina són les principals motivacions per estudiar aquest idioma.

Dani Alves s'ha trencat la clavícula dreta a l'entrenament d'aquest matí i es perdrà la final de la Copa del Rei contra l'Athletic de Bilbao. Aquesta tarda ja ha passat pel quiòrfan i se suma a les baixes de Puyol, Villa i Abidal

Continua cremant l'incendi forestal que es va declarar, ahir al migdia, als termes municipals de Rasquera i el Perelló. El foc ha arrasat 900 hectárees de pi blanc i matoll. Una vintena de persones han hagut de dormir al pavelló municipal i ara hi ha 52 desallotjats... 70 dotacions terrestres, 9 mitjans aeris de la Generalitat, i altres 3 enviats pel Ministri d'Agricultura treballen en l'extinció... El fort vent i dificultat del terreny l'estan complicant.

2000 docents catalans perdran la feina el curs vinent . És, segons els sindicats, la principal conseqüència del pla d'ajust aprovat pel govern espanyol i que la Generalitat ja ha dit que aplicarà. Professors, estudiants i associacions de mares i pares dels sector públic i privat s'han sumat a la vaga convocada pel 22 de maig contra les retallades.

Un 30% dels nens menors de 12 anys té obesitat o sobrepès. Així és despren de l'estudi més exhaustiu fet a Espanya sobre aquesta malaltia que, segons els metges, cada cop es detecta abans. 1 de cada 4 nens menor de 5 anys pesa més del recomanable.

Un jutjat de Barcelona reconeix la invalidesa professional a una informadora turística afectada d'ALVEO-LITIS. Segons la sentència la causa de la malaltia ha estat la inhalació constant dels microbis que desprenen els excrements dels coloms i altres aus que hi ha a plaça Catalunya de Barcelona, on l'afectada tenia l'oficina.

El Barça continua preparant la final de la Copa del Rei enmig d'un ambient enrarit pel relleu a la banqueta. Avui Javier Mascherano ha dit que el nomenament de Tito Vilanova és el millor que podia passar perquè garanteix la contunuïtat del projecte.

Continua actiu l'incendi forestalque ja ha arrasat 900 hectàrees. FOC A LA RIBERA D'EBRE.

Retallades a l'ensenyament. 2000 DOCENTS MENYS SEGONS ELS SINDICATS.

Obesitat infantil, cada cop abans. 1 DE CADA 4 MENORS DE 5 ANYS TÉ SOBREPÈS.

Els coloms, causa de malaltia. RECONEIXEN LA INVALIDESA A UNA DONA.

Mascherano creu en Tito Vilanova. CREU QUE ÉS LA CONTINUÏTAT DEL PROJECTE.

Artur Mas ha presentat avui la tercera tongada de retallades. Entre d'altres, es contempla una reducció d'un 5% dels complements dels funcionaris, la supressió de subvencions o la venda de patrimoni. L'objectiu, ha explicat el president de la Generalitat, és estalviar 1500 milions d'euros. Si Madrid hagues pagat, assegura Mas, aquesta retallada seria de la meitat. I un anunci important del president: convocatoria de cimera de partits catalans a final de mes per parlar del Pacte Fiscal.

Accions de protesta davant entitats bancaries i signatures contra les retallades marquen l'aniversari del 15 M. A aquesta hora està prevista una assamblea per definir el full de ruta a seguir els propers mesos.

La crisi dispara el nombre de persones que necessiten acudir als menjadors socials. L'Ajuntament de Barcelona planeja obrir tres nous centres amb l'objecitu d'arribar a servir 1500 àpats diaris.

Els mossos d'Esquadra investiguen el robatori de 4 tortugues africanes del centre de reproducció de l'Albera. Són exemplars en perill d'extinció i molt valuosos que poden arribar a valer 5 mil euros.

Joan Laporta ha tornat a l'atac contra la Directiva de Sandro Rosell. Qualifica de decisió de pànic el nomenament de Tito Vilanova com a tècnic i diu que no van fer prou perquè Guardiola continués. La directiva blaugrana no ha volgut valorar les paraules de l'expresident.

El govern català aprova un tercer paquet de mesures per estalviar 1.500 milions d'euros. Inclouen reduir les subvencions i, en alguns casos, les plantilles a les empreses públiques; fer pagar matrícula als cicles superiors de la Formació Professional, reprogramar o aturar inversions i vendre patrimoni. A més, consolida la retallada del 5% dels complements del sou dels funcionaris i l'amplia als de l'estat que també cobren complements de la Generalitat. També aplicarà les mesures en Sanitat i Educació previstes pel govern central al qui acusa de "centrifugar" el dèficit.

Els indignats celebren el primer aniversari del 15 M amb accions de protesta a diversos punts. Des de primera hora s'han concentrat davant algunes entitats bancaries per protestar pels desnonaments i han lliurat signatures a la Fiscalia perquè investigui les retallades a la Sanitat. Plaça Catalunya acull aquesta tarda una assemblea sobre el futur del moviment.

Creixen els usuaris dels menjadors socials de Barcelona. Només els de l'ajuntament van servir a l'abril 800 àpats més que l'any passat. Entitats socials i parròquies tampoc no donen a l'abast.Entre els qui recorren a aquest servei cada cop hi ha més aturats que no poden pagar-se el menjar.

10mil euros. És el preu que podrien tenir al mercat negre els quatre exemplars de tortugues adultes robades del Centre de Reproducció de l'Albera. Són animals protegits, d'origen africà i grans dimensions. Segons les primeres hipòtesis, el robatori el podria haver encàrregat un col·leccionista o els lladres les podrien haver robat per fer-les criar.

Joan Laporta ha tornat a l'atac aquest matí contra la Directiva de Sandro Rosell. Qualifica de decisió de pànic el nomenament de Tito Vilanova com a tècnic i diu que no van fer prou perquè Guardiola continués. La Directiva blaugrana, en veu de Toni Freixa, no ha volgut valorar les paraules de l'expresident.

El Govern aprova un nou paquet de mesures per estalviar 1.500 milions. TERCER PLA D'AJUST.

Aniversari del 15M. ELS INDIGNATS RECORREN BARCELONA.

Molts dels usuaris estàn a l'atur. CREIX LA DEMANDA ALS MENJADORS SOCIALS.

Roben 4 tortugues d'un centre. PODRIEN VENDRE-LES PER 10.000 EUROS.

Al loro amb Laporta! L'EXPRESIDENT ATACA; LA DIRECTIVA IGNORA.

La situacio econòmica l'explicava avui, a Barcelona, el ministre d'Hisenda, Cristobal Montoro. I Montoro en deixava anar una de freda i una de calenta. Diu el ministre que Espanya no sortirà de la crisi sense el potencial de Catalunya i, a continuació, ha afirmat que, precisament per la greu situació econòmica, ara no és temps de fantasies; és a dir, traduït; no és temps de pacte fiscal.

El ministre d'economia explica a Brussel·les les mesures del govern espanyol per sanejar el sector bancari. La xifra que ha de garantir la solvència dels bancs espanyols puja a 22 mil milions d'euros.

El conseller d'Interior, Felip Puig, lloa el comportament dels 'indignats' que des de divendres es concentren a la plaça Catalunya de Barcelona. El conseller d'interior s'ha mostrat convençut que, tal i com ha previst l'Ajuntament, els indignats desallotjaràn la plaça demà.

L'Ajuntament d'Alcarràs comença a instal·lar càmeres als carrers davant l'onada de robatoris que està patint la localitat. En només 2 setmanes s'han denunciat en aquesta població del Segrià 12 robatoris.

22mil milions d'euros. És la nova quantitat que, en total, han de dedicar els bancs espanyols a garantir la seva solvència. La segona reforma finacera del govern obliga les entitats a fer públics avui els seus números. Bankia és la que més diners ha de posar, seguida de CaixaBank.

El moviment del 15M continua treballant a la plaça Catalunya de Barcelona... Després de la gran concentració de dissabte, ara preparen els actes del primer aniversari.

És una de la dotzena de càmeres de seguretat que l'Ajuntament d'Alcarràs instal.larà als carrers del municipi per evitar més robatoris. En els darrers quinze dies n'hi ha hagut una dotzena. Alcarràs va ser capdavantera en tenir al camp patrulles nocturnes de sometents per dissuadir els lladres que ara també actuen a les cases.

Són algunes de les reaccions que poden causar els tatuatges fets amb henna adulterada. D'origen natural, la henna per sí sola no fa al·lèrgia. És el PPD, un component que se li afegeix per enfosquir el tint i perquè s'assequi més ràpid, el que pot provocar-la. Els dermatòlegs recomanen,sobretot, no posar-la als més petits.

El Vila-Real baixa a segona divisió; amb l'Sporting i el Racing. Els de la Plana perden la categoria per aquest gol de Falcao i aquest altre de Tamudo, que va salvar el Rayo a l'últim minut de Lliga... El Saragossa també es queda a primera després de guanyar a Getafe per 2 a 0.

Els Bancs han de destinar en total 22.000 milions a tenir un coixí. REFORMA FINANCERA.

Primer aniversari del 15M. VOLEN ANAR MÉS ENLLÀ DE LA INDIGNACIÓ.

Mesures contra els robatoris. ALCARRÀS INSTAL.LA CÀMERES DE SEGURETAT.

Tatuatges temporals. LA HENNA ADULTERADA POT CAUSAR AL.LÈRGIA.

Drama a Vila-real. FESTA A VALLECAS, GRANADA I SARAGOSSA.

El 25 congres d'Unio Democratica de Catalunya ha reelegit Josep Antoni Durán i Lleida per dirigir el partit els propers quatre anys. La candidatura de Duran i Lleida ha obtingut mes del 80 per cent dels vots, i la candidatura opositora, encapçalada per Josep Maria Vila d'Abadal N'ha obtingut poc mes del 19 per cent . S'imposa doncs a Unio, entre eltres aspectes la opcio confederal defensada pel renovat president del comite de govern, i les propostes per sortir de la que ha anomenat la "triple crisi" que estem patint.

Continuen a la Plaça de Catalunya de Barcelona les activitats del moviment 15-M, entre les quals l'Assemblea dels pobles, un espai de debat al carrer sobre les principals reivindicacions dels indignats obert a la participació de tothom. Es la prolongacio de la multitudinaria manifestacio d'ahir a la tarda, al centre de Barcelona, un any desprès del 15-M.

Allau de visitants al Liceu en la jornada de portes obertes amb motiu del Dia Europeu de l'opera. Un miler de persones hi han passat nomes a la primera hora i continuen les visites fins a les sis de la tarda. Un dels atractius son els concerts que hi ofereixen els estudiants del Conservatori del Liceu.

Girona omple patis i racons de la ciutat dels colors i les olors de les flors convertides en autentic art decoratiu i en una festa pels sentits. Es el temps de Flors i torna a aconsseguir , despres de 57 edicions, sorprendre als gironins i a visitants de tot el món.

El 25 congres d'Unio Democratica de Catalunya ha reelegit Josep Antoni Durán i Lleida per dirigir el partit els propers quatre anys. La candidatura de Duran i Lleida ha obtingut mes del 80 per cent dels vots, i la candidatura opositora, encapçalada per Josep Maria Vila d'Abadal N'ha obtingut poc mes del 19 per cent . S'imposa doncs a Unio, entre eltres aspectes la opcio confederal defensada pel renovat president del comite de govern, i les propostes per sortir de la que ha anomenat la "triple crisi" que estem patint.

Continuen a la Plaça de Catalunya de Barcelona les activitats del moviment 15-M, entre les quals l'Assemblea dels pobles, un espai de debat al carrer sobre les principals reivindicacions dels indignats obert a la participació de tothom. Es la prolongacio de la multitudinaria manifestacio d'ahir a la tarda, al centre de Barcelona, un any desprès del 15-M.

Allau de visitants al Liceu en la jornada de portes obertes amb motiu del Dia Europeu de l'opera. Un miler de persones hi han passat nomes a la primera hora i continuen les visites fins a les sis de la tarda. Un dels atractius son els concerts que hi ofereixen els estudiants del Conservatori del Liceu.

Girona omple patis i racons de la ciutat dels colors i les olors de les flors convertides en autentic art decoratiu i en una festa pels sentits. Es el temps de Flors i torna a aconsseguir , despres de 57 edicions, sorprendre als gironins i a visitants de tot el món.

Unió Democràtica de Catalunya obre a Sitges el 25 congrés del partit amb questions pendents com ara la relació amb el Partit Popular, amb el que es poden plantejar la ruptura, i amb el debat obert sobre l'autogovern català. Duran i l Lleida torna a presentarse encapçalant una candidatura que rebutja l'independentisme i aposta per l'estat confederal. I té per primer cop una candidatura alternativa, la de Josep maria Vila d'Abadal que defensa l'estat propi.

El president de la Generalitat demana comprensió als ciutadans davant les retallades i assegura que per preservar l'Estat del Benestar cal avançar sense pressa i prescindint del que no és necessari. Artur Mas ha estrenat a Port Aventura la Muntanya Russa més alta d'Europa, Shambala que ha costat 25 milions d'euros.

Unes 25.000 persones a Catalunya pateixen fàtiga crónica, una malaltia que no té cura, incapacitant i difícil de diagnosticar. En el dia mundial de la fatiga crònica els experts remarquen la necesitat que es destinen més recursos a la recerca i alerten de la incomprensió que suvint envolta aquests malalts tan a l'àmbit familiar com a la feina.

El moviment dels Indignats es reactiva... i a tres dies del primer aniversari del 15M preparen noves movilitzacions entre les quals la manifestació que recorrerà aquesta tarda el centre de Barcelona. Centren la protesta a que es destinin diners públics per rescatar bancs i contra la reforma laboral i defensen,entre altres punts, una educació i una sanitat pública de qualitat

El Barça de bàsquet va perdre amb l'Olympiacós per 68 a 64 a les semifinals de l'Eurolliga. L'equip de Xavi Pascual no va estar a l'alçada d'una "Final Four" i va anar sempre a remolc dels grecs, dirigits per un gran ESPANULIS, autor de 21 punts. L'Olympiacós lluitarà pel títol amb el Cska de Moscou.

Arran la greu situació de Bankia i els dubtes generats sobre el sistema financer espanyol, el govern ha presentat avui una segona bateria de mesures de xoc. Entre d'altres punts, s'exigeix als bancs que facin una provisió de fons de 30 mil milions d'euros. Això representa triplicar els diners que, fins ara, estaven obligats a tenir per garantir la solvència. Les entitats que no puguin assolir aquestes xifres tindran ajudes monetaries, pero hauran de retornar-les a un interés del 10%. I, obligatoriament, els anomenats actius immobiliaris tòxics hauran de passar a societats fora del banc per ser venuts.

El sector immobiliari tem que la sortida al mercat dels habitatges de la banca faci caure encara més el preu de l'Habitatge. El passat més de març la venda de pisos va continuar a la baixa amb una caiguda del 22%.

Els preus es van apujar d'un 1'5% el passat més d'abril, l'increment més alt dels cinc últims anys. La greu situació econòmica està incidint ens els habits de compra i cada vegada es consumeix més pasta i arros.

En l'aniversari del 15 M, poc més de mig centenar de persones han acudit a la convocatoria per commemorar l'ocupació de la plaça de Catalunya. Durant el cap de setmana i fins dimarts, els indignats han fet una crida per convertir la plaça en una àgora del poble.

El CSKA de Moscou és el primer finalista de la Final Four de l'Eurolliga de bàsquet després d'imposar-se al Panathinaikós per un ajustat 66 a 64. El Barça Regal vol ser el rival dels russos... Però per aconseguir-ho haurà de guanyar l'Olimpiakós.

La Comissió Europea preveu que Espanya no aconseguirà rebaixar el dèficit d'aquest any fins 5,3% compromès i que el 2013 tampoc assolirà el 3% previst. De fet, preveu que en els dos casos, ses superi el 6%. El responsable dels afers econòmics de la Unió decidirà a finals de mes si demanen més mesures d'estalvi al govern de Mariano Rajoy.

Els preus es disparen un 1'4% a l'abril, el major increment registrat en 5 anys. Hi han contribuit l'encariment de la llum i de la roba i calçat pel final de les rebaixes. La pujada dels preus en un context de crisi té els seus efectes en el cistell de la compra. En 4 anys ha augmentat la venda de productes més econòmics com arròs, pasta , llegums i plats preparats.

Normalitat en la segona jornada de vaga dels treballadors dels Ferrocarrils de la Generalitat. Els serveis mínims s'han complert a diferència d'ahir quan els piquets van bloquejar alguns combois. Al matí, els treballadors han traslladat la protesta al carrer. Han tallat la Via Augusta de Barcelona durant 20 minuts.

Aquesta mena de casc és ple de neuroconnectors. Durant 15 dies serviran per escanejar el cervell de 160 estudiants i saber quines àrees s'activen en cada persona quan prenen decisions en equip. L'objectiu és saber les qualitats que configuren un líder.

Aquesta tarda arrenca a Istambul la final a quatre de l'Eurolliga de bàsquet. Obriran el foc el Cska de Moscou i el Panathinaikós i a les vuit el Barça s'enfrontarà a l'Olympiacós. Navarro i N'Dong jugaran, però ho faran minvats de facultats.