Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

És la NV200, la nova furgoneta 100% elèctrica que Nissan fabricarà integrament a la planta de Barcelona, a partir de l'any vinent. La companyia farà una inversió de 100 milions d'euros per aquest projecte amb el que preveu crear 700 llocs de treball.

Artur Mas assegura al Parlament que el Pacte Fiscal ha de representar un canvi de model que impliqui sortir del sistema de finançament comú a totes les comunitats i , també, una relació bilateral entre la Generalitat i el Govern espanyol. Esquerra l'avisa que no val aigualir el pacte per sumar consensos i el PP li demana que no el vengui com la única sortida a la crisi.

L'atur entre les persones discapacitades gairebé s'ha duplicat en els últims 3 anys segons un informe de CCOO. Unes xifres que, pel sindicat, podrien empitjorar si s'aplica la retallada del 56% prevista en la partida destinada a polítiques actives d'ocupació.

Andrés Iniesta diu que l'equip vol guanyar la Copa del Rei per tancar amb una victòria el cercle de 4 anys de l'era Guardiola. David Villa no jugarà la final ni tampoc l'Eurocopa. Ahir va trucar al seleccionador Vicente del Bosque per autodescartar-se, ja que no estarà al 100%.

Una manifestació multitudinària a Barcelona ha estat un dels actes més visibles de la jornada de vaga que avui ha viscut el sector educatiu. Des de les escoles bressol fins a les universitats, avui s'ha protestat contra les retallades a l'ensenyament. El ressó de la vaga, com és habitual, és discrepant segons que en parlin els sindicats, que el xifren en un 60%, o la Generalitat que parla d'un seguiment de la protesta del 25%.

Esperanza Aguirre proposa suspendre i que se celebri a porta tancada la final de la copa del Rei si es produeix una xiulada contra la corona. Tots els partits polítics han coincidit en desqualificar les declaracions d'Aguirre i fins i tot considerar-les perilloses.

El primer secretari del PSC i el líder de CiU al Congrés apropen postures de cara a un acord dels partits catalans sobre el pacte fiscal. Pere Navarro i JOsep Antoni Duran Lleida coincideixen en que s'ha d'evitar la confrontació amb Espanya.

El sindic de Greuges responsabilitza els partits polítics de manca de programes adequats per fer front als problemes que afecten la infància. Rafael Ribó ha presentat avui al Parlament l'informe que ha elaborat sobre la situació de la infància a Catalunya.

Els jugadors del Barça afinen la seva preparació per a la final de la Copa del Rei. Volen dedicar-li el triomf a Guardiola i demostrar que no s'ha acabat un cicle. Mentrestant, el club ha presentat les equipacions per a la propera temporada, força innovadores i que han generat tot tipus de comentaris.

Milers de persones es mobilitzen a Catalunya contra les retallades a l'Enseyament. Avui hi ha convocada jornada de vaga a totes les comunitats autònomes excepte Balears, Pais Basc i La Rioja. L'han convocat els sindicats de mestres i professors, associacions de pares i moviments de renovació pedagògica... I és la primera vegada que es fa a totes les etapes educatives: desde les escoles bressol a les Universitats. Els sindicats xifren el seguiment en el 60% mentre que el departament d'Ensenyament ho rebaixa al 26%.

Prop d'un miler d'universitaris han tallat al matí el trànsit a l'Avinguda Diagonal en els dos sentit de la marxa. La mobilització ha avançat pels principals carrers del centre fins arribar a Pla de Palau on estaven concentrats la resta de manifestants. A la Universitat Autònoma un grup d'estudiants han tornat a tallar l'AP7 i la B30 a primera hora del matí.

Els líders del PSC i d'Unió Democràtica acosten posicions sobre el pacte fiscal. Pere Navarro destaca la voluntat de diàleg de Duran i aquest, la necessitat de comptar amb el PSC. Tots dos coincideixen que defensar el pacte fiscal no implica enfrontar-se amb Espanya.

Esperanza Aguirre diu que si la Final de la copa del Rei comença amb una xiulada a l'himne d'Espanya, el partit s'hauria de suspendre o jugar-se a porta tancada. La presidenta de la comunitat de Madrid recorda que l'ultratge a la bandera o a l'hime són delicte. A Catalunya, representants polítics i el president del Barça demanen a l'afició que s'expressi lliurement.

Els jugadors del Barça volen guanyar divendres la Copa del Rei a Madrid per dedicar-li a Pep Guardiola en el seu últim partit com a tècnic del Barça. El club blaugrana ha presentat avui les equipacions per a la propera temporada, força innovadores i que han generat tot tipus de comentaris.

Els sindicats xifren el seguiment en un 60% i la Generalitat en un 26%. VAGA A L'ENSENYAMENT.

Negociació pel Pacte Fiscal. DURAN I NAVARRO PREPAREN LA CIMERA.

Final de la Copa del Rei. AGUIRRE ENCETA LA POLÈMICA.

Dedicar la Copa a Guardiola. EL BARÇA PRESENTA LES NOVES EQUIPACIONS.

Una empresa catalana confecciona corbates que es poden rentar a casa. CORBATES A LA RENTADORA.

Una consultora alemanya i una de nordamericana seran les encarregades d'auditar els balanços de la banca espanyola, segons s'ha confirmat avui. Europa està pendent, sobre tot després de l'ensurt de Bankia, de conèixer, de forma independent, l'estat real dels bancs espanyols. Els primers resultats els sabrem d'aquí un mes.

Artur Mas convoca tots els partits catalans el 30 de maig en una cimera sobre el pacte fiscal. El president de la Generalitat s'ha entrevistat avui amb Joan Herrera per coneixer els plantejaments d'Iniciativa sobre el nou sistema de finançament.

Avui ha començat la preinscripció d'alumnes pel batxillerat i els cicles formatius de grau mitjà. Aquet curs ensenyament ha previst 3 noves titulacions de grau mitjà i 6 de grau superior.

Troben a Caldes de Malavella l'esquelet íntegre d'un tapir gegant de fa tres milions d'anys. El Jaciment de Caldes s'ha revel·lat com el més important del món en quan a registre de fóssils d'aquesta espècie.

Eric Abidal ha rebut l'alta hospitalaria tot just 40 dies després que li trasplantessin el fetge. Els seus companys li volen dedicar divendres la Copa del Rei. Al Vicente Calderón s'afanyen a canviar la gespa malmesa pel concert d'anit.

La cimera sobre el pacte fiscal serà dijous, 31 de maig. El president Artur Mas l'ha convocada després de tancar amb Joan Herrera la ronda de trobades al Palau de la Generalitat amb els líders de les formacions amb grup parlamentari propi. El secretari general d'Iniciativa per Catalunya dona suport al pacte fiscal i demana que l'augment d'ingressos es destini a polítiques socials i no a abaixar impostos.

El Ministre d'Economia diu que Bankia necessitarà uns 7 mil milions d'euros MÉS pel seu sanejament, a banda del crèdit públic de 4.500 que ja li ha concedit l'estat. Luís De Guindos explicarà dimecres al Congrés els detalls d'aquesta intervenció.

Oberta la preisncipció per a les 217 mil places de cicles formatius i batxillerat que oferta Ensenyament per al curs vinent. Són 5 mil més que aquest curs i inclouen tres nous cicles de grau mitjà i 6 de grau superior. En batxillerat s'amplia l'oferta de modalitats en algunes poblacions.

Una empresa de Terrassa crea una aplicació gratuïta per a mòbils perquè els ciutadans notifiquin a l'ajuntament qualsevol incidència a la via pública. Des d'un GRAFIT a un fanal que no funciona. I sense fer cap instància. El 20% de les 3000 incidències notificades, ja s'han solucionat.

El trofeu de la Copa del Rei ja està llest perquè l'aixequi al cel de Madrid o bé el capità del Barça o bé el de l'Athletic de Bilbao. La final és divendres i avui ja han començat a correcuita les tasques per canviar la gespa del Vicente Calderón després del concert que va acollir ahir.

ICV demana que la millora d'ingressos sigui per a polítiques socials. REUNIÓ PEL PACTE FISCAL.

Crisi de Bankia. L'ENTITAT NECESSITARÀ 7.000 MILIONS MÉS.

Oberta la preinscripció. 217.000 PLACES DE FP I BATXILLERAT.

Incidències a la via pública. JA ES PODEN NOTIFICAR A TRAVÉS DEL MÒBIL.

La Copa busca amo. BARÇA I ATHLETIC SE LA JUGUEN DIVENDRES.

La trobada del G-8 acaba a Camp David amb l'objectiu de fer compatible el control dels pressupostos amb passes que facin possible el creixement economic. I desde Chicago, on es fa la cimera de l'Otan, el president Rajoy ha tret importancia a la desviacio del deficit a tres comunitats autonomes i ha defensat els sistema financer espanyol .

Organitzacions socials, personalitats de l'esport i la cultura i familiars i persones amb discapacitats diferents omplen els voltants de l'Arc del triomf de Barcelona. Reclamen que es mantinguin les ajudes a aquests col.lectius per evitar que no es talli l'acces al mon del treball.

Augmenten les empreses que s'especialitzen en eliminar dades personals a internet, i fer desapareixer el nostre passat virtual. I es que tambe creixen les queixes dels ciutadans pels abusos que hi ha a la xarxa. El col.legi d' advocats ens recomana fer un testament amb el nostre patrimoni virtual.

Milers de persones omplen els 50 museus de Barcelona i l'area metropolitana en una nit de ple protaganisme de la cultura. Ha estat la Nit dels Museus, amb entrada gratuita, i tot tipus d'activitats complementaries que han convertit la visita en una experiencia diferent.

El Chelsea es el nou campio de la Champions. Els de Roberto di Matteo van aconseguir ahir la seva primera lliga de campions en una final inedita amb el Bayern. Els alemanys, que van dominar el partit, van veure com el titol se'ls escapava de les mans amb un gol de Drogba a la tanda de penals.

Les tres comunitats autònomes que han admès una desviació en les dades dels dèficits respectius que ja havien presentat donen explicacions diverses dels motius dels nous números. Parlen de serveis que encara mantenen tot i la baixada d' ingressos o de noves factures aparegudes. En qualsevol cas, són unes desviacions que, en conjunt, faran que el dèficit final de l'estat al 2011 creixi fins al 8,9 per cent.

Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort d'un jove a Lloret de Mar que podria ser un turista. El cadàver del jove ha aparegut aquest matí a la via pública i els primers indicis apunten que hi va haver una abralla a la zona d'oci nocturn.

El memorial del Sida celebra a Barcelona la seva 19 edició amb un marcat to reivindicatiu. Organitzacions no governamentals, malats i familiars denuncien que les retallades en matèria sanitària poden afectar no tan sols les investigacion sinó també el tractament dels col·lectius més vulnerables, com ara els immigrants.

L'última tendència en els hàbits de consum. Botigues especialtzades en la venda de queviures a granel. Permet comprar quantitats de menjar més ajustades a les necessitats reals dels consumidors i això ajuda a l'estalvi. Venedors i comerciants remarquen que també és una proposta més ecològica, entre altres coses, perquè no necessita embolcalls.

Com un gran acord, un pacte d'Estat, una prova d'un país unit en la tasca de controlar el déficit i sortir de la crisi. Aixì veu el govern espanyol el fet que totes les autonomies, a excepció d'Asturies, hagin obtingut el vist-i-plau d'Hisenda als seus respectius pressupostos. Per l'executiu central és sens dubte un missatge important en un moment en que tots els ulls es fixen en les finances d'Espanya.

Els partits de l'oposició lamenten que el govern català no els fes arribar el pla d'ajust abans d'anar al consell de política fiscal i financera. Denuncien també que és un pla per contentar el govern central pero no per a sortir de la crisi.

La virulència del foc a Rasquera i l'abast de la zona cremada, que ha arribat a les 3.000 hectàrees, fa preveure una campanya d'estiu complicada als boscos de Catalunya. El sotabosc mot crescut per les pluges ha estat una de les causes de l'extensió de les flames però els bombers investiguen ara l'origen de l'incendi.

L'elefanta nouvinguda al zoo de Barcelona ja es passeja per les instal·lacions i té els primers contactes, encara en la distància, amb les altres dues femelles de la seva espècie i amb el públic. L'elefanta Bully s'integra al futur grup reproductor de paquiderms del zoo de Barcelona.

Xavi Hernández ha negat avui els rumors sobre un suposat allunyament de Pep Guardiola i Tito Vilanova, i ha afegit que la relació entre els dos tècnics és excel·lent... Mentre, Johan Cruyff ha dit que entén que el de Sant Pedor estigui cansat per haver hagut de gestionar molts "egos" al vestidor.

El Conseller d'Economia diu que no està decidit que la retallada d'un 5% del sou dels funcionaris catalans es mantingui fins l'any 2014. Això és el que preveu el pla d'ajust de la Generalitat que ahir va rebre el vist-i-plau del Govern central i de les altres Comunitats Autònomes. Mas Colell ha aclarit que els plans es poden revisar cada any segons com marxi l'economia.

A Rasquera una trentena de dotacions dels bombers continua remullant la zona, ara que el foc ja està controlat. Ho han de fer desde terra perquè la boira avui tampoc ha permés enlairar-se els hidroavions. Els pagesos fan balanç del que han perdut. A més de les 3 mil hectàrees calcinades, el foc ha afectat conreus i oliveres.

José i Antonio són els noms que més porten els homes a Catalunya. Ho diu una enquesta de l'Institut Nacional d'Estadística que assenyala que Maria i Montserrat són els més populars entre les dones. Entre els cognoms, els més freqüents són García i Martínez. Tot i això les tendències varien amb el temps i els noms que més es posen ara són...

Jornada de portes obertes avui als principals museus catalans per celebrar el seu dia internacional. S'hi han organitzat fins a 200 activitats entre les quals visites guiades, espectacles teatrals i actuacions musicals. Demà a la nit els centres obriran més enllà de la mitjanit i l'entrada serà gratuïta.

Xavi Hernández ha estat contundent avui dient que la relació entre Pep Guardiola i Tito Vilanova és excel.lent, contradient l'entorn que parla d'un suposat allunyament entre els tècnics. El migcampista del Barça ha dit que hi ha bon ambient al grup i molta il.lusió de cara a la final de Copa.

Bruce Springsteen va confirmar anit a l'Estadi Olímpic que el seu idil.li amb Barcelona es manté intacte. Més de tres hores de concert, en què el Boss va presentar temes del SEU nou àlbum, "Wrecking Ball" i va repassar grans èxits. Springsteen va dedicar també una cançó als indignats i va homenatjar Donna Summer.

Mas-Colell diu que es podran revisar segons la marxa de l'economia. PLANS D'AJUST CCAA.

Incendi a la Ribera d'Ebre. ÉS L'HORA DE FER BALANÇ.

Els noms més comuns. JOSÉ EN HOMES I MARÍA EN DONES.

Dia Internacional dels Museus. AVUI FAN JORNADA DE PORTES OBERTES.

Xavi contradiu l'entorn. DIU QUE LA RELACIÓ PEP-TITO ÉS EXCEL.LENT.

Entregats al Boss. BRUCE SPRINGSTEEN ENCÈN BARCELONA.