Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Es pagarà un màxim de 61 euros l'any, la mitjana per català serà de 13 euros.EURO PER RECEPTA.

L'endemà de les eleccions. EL SÍ DE GRÈCIA NO CALMA ELS MERCATS.

Salt guarda un minut de silenci. 016, TELÈFON CONTRA EL MALTRACTAMENT.

La crisi deteriora la salut. MÉS BOQUES EN MAL ESTAT, DIABETIS I ANSIETAT.

La selecció se la juga. PORTUGAL I ALEMANYA JA SÓN A QUARTS.

Grécia celebra avui eleccions sota la mirada escrutant de tot el món que veu aquests comicis com decissius pel futur de la moneda unica i de la continuitat, a més llarg termini, de la mateixa Unió Europea. Les darreres enquestes dibuixaven un virtual empat entre la dreta, Nova democracia,

i el partit de la nova esquerra, Síriza.

L'excés de velocitat és la causa més probable de l'accident de tràfic en el que quatre joves han mort aquesta nit pasada al terme de Viloví d'Onyar, segons les primeres impressions dels mossos. El vehicle va sortir de la carretera i va acabar incendiant-se.

Els mossos d'esquadra investiguen la mort d'una dona a Salt, al Gironés, en el que podria ser un nou cas de violència masclista. La dona l'han trobada morta al seu pis, i el pressumpte agresor seria la parella de la dona que ha intentat suicidar.se.

Expectació i cues llargues per visitar el palau de la Musiica Catalana en la tradicional jornada annual de portes obertes. La visita inclou les sales més representatives de l'edifici modernista de Domenech i Muntaner iincorpora aquest any novetats a través de les xarxes socials.

El Barça Regal va revalidar ahir el títol de campió de lliga després de remuntar un Playoff èpic al Madrid. Els blaugrana, es van imposar als blancs per 73 a 69 i continuen ampliant el seu palmarès...És la dissetena vegada que el Barça aixeca aquest trofeu.

El president del govern, Mariano Rajoy, ha reiterat avui en una acte de partit , l'aposta ferma del seu executiu per la moneda unica, i tambe la crida a que Europa no deixi caure Grecia. En una conversa informal amb periodistes ha dit que el govern no preveu rebaixar el sous dels funcionaris ni apujar l' IVA, tal com recomanava ahir a Espanya un informe del Fons Monetari internacional.

El Ple extraordinari del Consell General del Poder Judicial debat desde primera hora del mati el possible cessament de Carlos Divar, el president de la Institucio. En el punt de mira, l'escandol pels viatges de Divar a Marbella sense justificacio oficial i a carrec de diners publics.

Els bombers mantenen equips terrestres i mitjans aeris per tal de controlar que no revifi l'incendi al Pinell de Brai, a la terra Alta. El foc esta en fase de control pero preocupen les altes temperatures que tindrem aquest cap de setmana.

El Festival Sonar clou avui una edicio marcada per les proposstes que busquen el contrast gairebe extrem: Desde artistes que exploren la tecnologia futurista, els que intenten renovar els ritmes que ompliran les pistes de ball, passant per noms classics dels 80 com New order a dives emergents com Lana del Rey. Tots han trobat el seu public, massiu, i el certamen podria aconsseguir xifres de record.

Avui sabrem qui es el campio de la lliga de basquet. El Barça Regal rep el Madrid en el cinque i decisiu partit d'una final plena de sorpreses. Els blaugrana volen revalidar el titol en un Palau que estara ple de gom a gom.

Espanya se'n sortirà i el país tornarà creixer. Ho ha afirmat avui la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaria. La número dos del govern diu que per superar la situacuió actual cal avançar cap a la unió bancaria i fiscal europea. Aquest és l'objectiu pel que aposta el govern espanyol, més enlla, ha dit Saenz de Santamaria, de si la prima de risc puja o baixa.

Mentrestant, des del Fons Monetari Internacional, avui demanaven al govern de Rajoy que abaxi els sous dels funcionaris i apugi l'IVA. Ho explicarem en el decurs d'quest informatiu en el que també estem molt pendents d'un incendi a la Terra Alta.

46 dotacions terrestres de bombers i 8 mitjans aeris treballant en l' l'extinció d'un incendi declarat entre Gandesa i el Pinell de Brai. El foc afecta la Serra de Cavalls, una zona amb d'una orografia molt difícil.

Dues hores intenses de diàleg entre víctima i botxí: Roberto Manrique, un dels ferits a l'atemptat d'Hipercor, s'ha entrevistat a la presó d'Alaba amb un dels autors de la masacre, l'etarra Rafael Caride Simon . Manrique afirma haver sortit satisfet de la trobada, tot i que no s'ha sentit la paraula perdó, i creu que aquests tipus de diàleg contribueix a aprofondir la divisió de la banda.

El parc natural del CAP DE CREUS recupera tot l'encís natural del paratge de Tudela, l'enclau que, durant 40 anys, va ocupar el club MEDITERRANÉE. L' iniciativa conjunta de l'estat i la Generalitat ha permès restaurar un paratge de valor geològic i un dels paisatges que va inspirar l'obra de Dalí.

Tito Vilanova és des d'avui el nou entrenador del Futbol Club Barcelona. Diu, que arriba al càrrec amb forces, totalment recuperat del càncer que ha superat aquesta temporada, i sense por a les comparacions amb el seu amic Guardiola.

Una de les víctimes de l'atemptat d'Hipercor, Roberto Manrique, s'entrevista a la presó amb Rafael Caride Simon, l'etarra condemnat per haver activat el comandament que va fer explotar el cotxe-bomba. A la sortida, Manrique ha dit que li ha fet preguntes en nom de moltes de les altres víctimes. Dimarts es compleixen 25 anys de l'atemptat més sagnant d'ETA a Catalunya. Va fer 21 morts i 45 ferits.

El vicepresident de la Comissío Europea, Joaquin Almunia, insisteix que pot ser convenient liquidar algun dels bancs que han estat nacionalitzats desprès d'entrevistar-se amb Mariano Rajoy, i assegura que no s'ha parlat de dimissió. El portaveu parlamentari del PP li demana lleialtat.

Els mossos d'Esquadra busquen un camioner per l'atropellament mortal d'un ciclista aquesta matinada a la N-340 al seu pas pel Vendrell. La policia investiga les causes de l'accident i no descarta cap hipòtesi fins i tot que el conductor no s'hagi adonat de l'atropellament. La víctima ,de mitjana edat, anava indocumentada.

Durant 40 anys aquest espai va estar ocupat pels 400 edificis que formaven el club de vacances Mediterranée. És el paratge de Tudela, al Cap de Creus, una de les zones més valuoses de la costa mediterrània. L'Estat el va comprar l'estiu passat i juntament amb la Generalitat l'han restaurat. Es pot visitar des d'avui.

Tito Vilanova ha estat presentat aquest migdia com a nou entrenador del Barça. Ha signat contracte per a les dues pròximes temporades i en la seva posada de llarg ha dit que es veu capacitat per assumir el repte de succeïr Pep Guardiola.

Víctima i etarra s'entrevisten a a 4 dies de l'aniversari d'Hipercor. CARA A CARA A LA PRESÓ.

Trobada a Moncloa. ALMUNIA INSISTEIX QUE CAL LIQUIDAR BANCS.

La policia busca un camioner. ATROPELLAMENT MORTAL AL VENDRELL.

Obert el Paratge de Tudela. EL CLUB MEDITERRANÉE L'OCUPÀ 40 ANYS.

Tito agafa les regnes. JA ÉS EL NOU ENTRENADOR DEL BARÇA.

La prima de risc i l'interés del bo espanyol s'han enfilat avui fins uns nivells que han fet saltar totes les alarmes. Després d'una reunió al més alt nivell: Rajoy, de Guindos, Saenz de Santamaria i Montoro, el titular d'economia ha admés que ens movem ens uns nivells insostenibles, però demana Calma. Assegura que tenim el suport dels socis europeus. Des d'Alemania, mentrestant, Angela Merkel diu que Espanya paga 10 anys de polìtiques irresponsables.

Un de cada tres avis ha d'ajudar amb diners de les pensions a familiars, i un de cada quatre ha d'acollir novament a fills a casa. Son dades de la Creu Roja que reflecteixen la greu situació de la crisi econòmica.

Els alumnes de primària milloren en català, castellà i empitjoren en Anglès. Així ho indica l'examen de nivell de sisé que mostra també que la meitat dels alumnes repetidors continua sense haver assolit els coneixements mínims.

El festival Sonar converteix Barcelona en la capital mundial de la cultura electrònica. Durant 3 dies hi haurà més de 120 actuacions, algunes qualificades d'imprescindibles com NEW ORDER o THE ROOTS i altres novedoses com LANA DEL REY.

La selecció espanyola s'enfronta aquesta nit a Irlanda amb l'obligació de guanyar la ventafocs del grup per fer una passa endavant cap als quarts de final de l'Eurocopa. Del Bosque avui sí jugarà amb 9 ja que Fernando Torres és l'única novetat de l'equip titular enlloc de Cesc.

L'interès que haurà de pagar Espanya pel seu deute públic es dispara. La prima de risc frega els 550 punts de penalització respecte al bo alemany, cosa que implica pagar un interès del 7% pels bons a 10 anys que es venguin avui. La Comissió Europea reitera el seu suport a l'actuació del govern espanyol i atribueix a la crisi grega la incetesa dels mercats. La cancellera alemanya diu que Espanya està pagant els errors de la bombolla immobiliaria.

Un de cada 3 avis catalans ha hagut d'ajudar a algun familiar a l'atur, sobretot fills, en els últims 2 anys. Segons un informe de la Creu Roja la situació els obliga a canviar els hàbits per gastar menys i poder arribar a finals de mes.

Prop de 8 de cada 10 alumnes de sisè de primària de les escoles catalanes té les competències mínimes en català, castellà i atemàtiques. Per primer cop baixa el nombre de suspesos en les tres matèries. En canvi, baixa la nota en anglès. Així es despren dels resultats de les proves que van fer uns 72mil estudiants.

70 agents de la Guàrdia Ubana patrullen des de fa dues setmanes les platges del litoral barceloní. Es tracta d'una nova unitat destinada a evitar els furts, la venda ambulant i els massatgistes que ofereixen els seu servei sense permís. Des de finals d'abril han posat prop de 1500 denúncies. Un 150% més que fa un any.

El Barça iguala la final de la lliga de bàsquet en superar al quart partit el Reial Madrid per 81 a 75. L'equip de Xavi Pascual va millorar radicalment la seva imatge i liderat per Lorbek i Wallace va espatllar la festa blanca. El títol es decidirà dissabte al Palau a partir de les 7 de la tarda.

La prima de risc frega els 550 punts i l'interès dels bons arriba al 7%. EL DEUTE PELS NÚVOLS.

Avis, pilar econòmic de la família. 1 DE CADA TRES AJUDA FILLS A L'ATUR.

Proves de sisè. 8 DE CADA 10 ALUMNES LES SUPERA.

Nova policia de platja. SETGE A LA VENDA AMBULANT.

Força el cinquè partit. EL BARÇA GUANYA A MADRID PER 75-81.

El pacte fiscal és viable i és urgent defensa-lo pel progrès de Catalunya i perquè Espanya se'n surti. Això ha dit aquesta tarda el president Artur Mas al Parlament. Una sessió de control on també s'ha referit als 100 mil milions d'euros prestats per Europa. Mas ha dit que el rescat és la solució menys traumàtica, pero no s'ha estat d'assenyalar que haver demanat l'ajut posa en evidència un gran desastre i un gran fracàs.

Mariano Rajoy diu que l'ajuda financera d'Europa és un prestec a la banca que ha de pagar únicament la banca. El govern espanyol nega que aquest ajut generi nous sacrificis i retallades pels ciutadans.

Controlat l'incendi que ha afectat les comarques del Penedès i el Garraf. Els veïns desallotjats pel foc, que ha calzinat més de 600 hectàrees, ja han pogut tornar tots a les seves cases.

Practiquen amb èxit a Barcelona un trasplantament de cèl.lules mare d'unes bessones seleccionades genèticament per salvar el seu germà. És la primera vegada que s'aplica aquesta tècnica a Catalunya.

El Barça ha fet oficial aquesta tarda que ha arribat a un acord amb Tito Vilanova perquè sigui l'entrenador del primer equip les dues pròximes temporades. Divendres al migdia signarà el contracte fins al juny del 2014 i tot seguit serà presentat.

En fase de control l'incendi que crema des d'ahir a l'alt Penedès i al Garraf. El foc ja ha arrassat més de 630 hectarees de bosc i matolls d'una zona que forma part de 2 parcs naturals. Al llarg del matí han anat tornant a casa els més de 200 veins que van ser desallotjats per la proximitat de les flames. La carretera qeu va pantà de Foix continua tallada.

Mariano Rajoy es mostra satisfet i assegura que es tracta de prèstecs que pagarà la mateixa banca i que no estan vinculats a més ajustos. L'oposició insisteix en saber si hi haurà contrapartides i el govern diu que no tindrà cap cost pels ciutadans.

Són la Leire i la Noa, en braços dels pares. Les bessones han nascut després d'una selecció genètica per salvar el seu germà afectat d'una malaltia neurològica degenerativa que li hauria provocat la mort. És el primer cop que es fa a Catalunya i ha estat possible gràcies a la col.laboració de la Clínica IVI i l'Hospital Sant Pau de Barcelona.

Un centenar d'emprenedors de tota Espanya es reuneixen avui amb directius de grans companyies per aconseguir finançament per als seus projectes. En joc? Mil milions d'euros... I és que el nombre de persones que creen empreses a Catalunya ha crecut per primer cop en 4 anys.

El Barça de bàsquet està obligat a guanyar avui el quart partit de la final si vol evitar que el Reial Madrid es proclami campió de lliga. Navarro i N'Dong segueixen amb problemes físics de cara a un duel que podreu veure a les 10 de la nit, aquí, a La 1 de Televisió Espanyola.

Els desallotjats tornen a casa però el foc arrassa 636 hectàrees protegides. INCENDI SOTA CONTROL.

El rescat bancari al Congrès. RAJOY DIU QUE NOMÉS PAGARÀ LA BANCA.

Selecció genètica. NASCUDES PER SALVAR EL GERMÀ.

Barcelona, capital de l'emprenedoria. 1.000 MILIONS PER ALS MILLORS PROJECTES.

El Barça, obligat a guanyar. EL MADRID POT SER CAMPIÓ DE L'ACB.

La tempesta no es calma. La prima de risc ha tornat a tancar avui disparada, als 529 punts. I és que continuen arribant tot tipus d'informacions, algunes no son, precisament, tranquil·litzadores. L'última, la rebaixa de l'agencia Fitch de la nota de 18 bancs espanyols. L'agència es basa en la previsió que, al llarg del 2013, l'economia espanyola continuarà en recessió.

A aquesta hora estem pendents també de l'incendi que s'ha declarat a Castellet i la Gornal, i que ha cremat 250 hectàrees.

El govern català dubta que l'executiu de Rajoy impugni l'euro per recepta que la Generalitat vol aplicar a partir del 23 de juny. Francesc Homs sí que anuncia recurs contra el decret del govern espanyol d'ajustos en l'educació.

La prova de llengua castellana amb l'eleccio d'un text de Pio Baroja o un altre d'Eduard Punset ha obert avui els examents de selectivitat a Catalunya. 30 mil estudiants s'enfronten fins dijous a aquestes proves, claus pel seu futur universitari.

Hotels de Girona ofereixen habitacions de franc a families amb malalts de càncer ingressats als hospials Josep Trueta i Santa Caterina. El Gremi d'hotelers i l'Associació Contra el Càncer han signat l'acord que alleuja la càrrega econòmica de les families i els redueix l'estres.

Vicente del Bosque ha dit avui en una entrevista a Televisió Espanyola que tornaria a jugar amb Cesc de titular i sense davanter centre malgrat les crítiques que ha rebut en els últims dies. El seleccionador espanyol s'afegeix a les veus que demanen a la UEFA que examini l'estat de la gespa dels estadis.

La Generalitat recorrerà davant el Tribunal Constitucional el decret d'ajustos en l'àmbit de l'Educació aprovat pel govern espanyol... El consell de garanties estatutàries ha dictaminat que incompleix 2 articles de la Constitució i hi veu invasió de competències en 5 articles de l'Estatut... I el govern espanyol estudia recòrrer l'euro per recepta que la Generalitat vol cobrar a partir del 23 de juny. També ho considera una invasió de competències.

30mil alumnes catalans s'examinen de les proves de la Selectivitat des d'avui i fins dijous... Al matí han fet les de llengua i literatura catalana i castellana... La nota que treguin serà decisiva a l'hora de triar carrera. Enginyeria Industrial i Administració i Direcció d'Empreses són, segons un estudi, les que tenen més sortida.

Un estudi de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Barcelona explica perquè l'edat biològica d'algunes persones no es correspon amb l'edat real. L'estudi conclou que hi ha mol·lècules que engegen o apaguen els gens però que no tots els gens tenen aquest interruptor i per això continuen actius.

4 hotels de Girona cediran habitacions gratuïtes als familiars de malalts de càncer ingressats a l'Hospital Trueta de Girona i al Santa Caterina de Salt. El Gremi d'hotelers i l'Associació Contra el Càncer han sigant aquest acord que permetrà als familiars reduir la càrrega econòmica i tenir una millor qualitat de vida.

El Barça està contra les cordes a la final de la lliga de bàsquet després de perdre de 26 punts el tercer partit amb el Reial Madrid. Els blaugrana van oferir una imatge deplorable i van rebre un correctiu de l'equip blanc que, liderat per Carroll i Reyes, és a un pas del títol.