Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

L'iva s'apujarà al 21% a partir de la setmana vinent. Dilluns ja pagarem un 3% més cares les compres, excepte les dels productes de primera necessitat. És una de la trentena de mesures anunciades avui al Congrés. Mariano Rajoy està convençut que és l'única sortida mentre que l'oposició li ho critica.L'altra mesura contundent és pels qui perdin la feina. Cobraran un 10% menys a partir del 6è mes.

Els sindicats han plantat aquesta tarda el ministeri d'hisenda. S'han negat a escoltar els detalls de les retallades a la funció pública. De moment sabem que el nou pla d'ajust acaba amb la paga de Nadal de funcionaris i empleats públics. Una paga que es cobrava des de feia 67 anys.

Una de cada 4 comunitats de veïns a Catalunya té, com a mínim, un veí morós... L'impagament de les quotes comunitàries de l'ascensor, la porteria o el llum es disparen un 45% en tres anys, el que equival a 300 milions d'euros de deute.

L'Espanyol fitxa el migcampista ghanès Wakasó Mubarak per les pròximes 4 temporades. Té 21 anys i arriba procedent del Vila-real, on va destacar per la seva polivalència i fortalesa física. Només ha costat 300.000 euros i els tècnics el consideren una aposta de futur.

El president del govern espanyol anuncia al Congrès dels Diputats l'augment del tipus general de l'IVA en 3 punts i del reduït en 2; la reducció en un 10% de les prestacions d'atur a partir del sisè mes, elimina la paga de Nadal dels funcionaris i empleats públics i redueix d'un 30% el nombre de regidors dels ajuntaments. L'objectiu d'aquest nou paquet de mesures és estalvar 65mil milions d'euros.

Rubalcaba critica les noves mesures d'ajustament i proposa un gran acord nacional amb forces polítiques i sindicats que generi confiança en l'economia espanyola. Duran i Lleida demana respecte per a les comptències autònomiques i Esquerra Unida i Esquerra Republicana acusen Rajoy de fer trampes per no complir les promeses electorals.

La majoria dels conductors novells NO estan preparats per evitar situacions de risc a la carretera segons el RACC. En aquestes jornades, pioneres a Espanya, els ensenyen a practicar maniobres d'emergència per evitar accidents de trànsit. En el que portem d'any, el nombre de morts i ferits greus ha augmentat prop d'un 10% a Catalunya

La Junta Directiva del Barça es reuneix aquesta tarda per definir l'estratègia en el capítol de fitxatges i debatre si prenen alguna mesura pel que fa a l'indult a José Mourinho. El Barça ja va mostrar la seva indignació a l'Assemblea de la Federació i sap que hi ha poca cosa més a fer.

El govern apuja l'IVA, redueix la prestació d'atur i treu una extra als funcionaris. NOU PAQUET DE MESURES.

Crítiques de l'oposició. EL PSOE PROPOSA UN GRAN ACORD NACIONAL.

Jornades de conducció segura. COM EVITAR EL RISC A LA CARRETERA.

Indignació al Barça. POCA COSA A FER AMB L'INDULT A MOU.

Espanya rebrà de Brussel.les aquest mes un primer préstec de 30 MIL milions d'euros. Servirà per salvar la banca espanyola pero l'ajuda no serà gratuïta. Entre les condicions que imposa l'Ecofin hi ha més control del deute espanyol i el govern haurà de traspassar poder al Banc d'Espanya qui, alhora, podrà multar bancs. Tot plegat ha relaxat la prima de risc fins prop dels 550 punts bàsics i l'ibex ha tancat en verd.

L'executiu central recorrerà la sentència del Tribunal d'Estrasburg sobre la doctrina Parot, la norma que aplica beneficis penitenciaris sobre la condemna total i no sobre el temps màxim a la presó. Per això el ministre assegura que no s'excarcerarà l'etarra Inés del Río condemnada a 3.000 anys.

Catalunya lidera la recuperació de les vendes d' embarcacions. Puja un 2% mentre que a l'estat baixa un 14% a l'inici d'any. El mercat de segona mà i el de lloguer d'embarcacions guanya terreny.

El Barça començarà la lliga 2012- 2013 a casa contra la Reial Societat, mentre que l'Espanyol ho farà a Mallorca. El primer clàssic serà al Camp Nou el 7 d'octubre i el segon al Bernabéu el 3 de març. Els derbis catalans es jugaran el 6 de gener a terreny blaugrana i el 29 de maig a Cornellà.

Els bancs espanyols que ho necessitin podran disposar de 30 mil milions d'euros del fons de rescat europeu aquest mateix mes. Tindran 15 anys per tornar-los i,segons el Ministre d'Economia no hi haurà condicions addicionals per l'estat. Avui els Ministres d'Ecomonia de la zona euro aproven ampliar un any el termini per rebaixar el dèficit per sota del 3%./Les matriculacions de cotxes cauran un 5% aquest any. Són càlculs del sector de l'automoció que xifra en un 50% les pèrdues acumulades des de l'inici de la crisi./Una vintena de prostitutes s'han manifestat aquest matí a l'N-2 a Tordera en contra de la normativa que multa amb fins a 30.000 euros als que ofereixin o contractin serveis sexuals a la carretera. Demanen que no se les criminalitzi. En un mes els Mossos ja han interposat un centenar de sancions./El Barça començarà la Lliga 2012-2013 contra la Reial Societat al Camp Nou, mentre que l'Espanyol ho farà a Mallorca. El primer clàssic serà al Camp Nou el 7 d'octubre i el segon al Bernabéu el 3 de març. Els derbis catalans es jugaran el 6 de gener a terreny blaugrana i el 29 de maig a Cornellà./Els acords de l'eurogrup han fet que la prima de risc es relaxi lleugerament. A mitja sessió la prima de risc havia baixat fins els 548 punts./el govern ha convocat demà una reunió de la mesa de la funció pública. Segons el sindicat CSIF es podria plantejar l'ampliació de l'horari laboral dels funcionaris./10 pèrits han començat a avaluar els danys de la pedregada de dijous a 8 municipis del Segrià i les Garrigues./Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre membres d'un grup neonazi relacionats amb la baralla que hi va haver abans d'un concert antifeixista a la sala STROIKA de Manresa el passat 23 de març./El festival de curtmetratges "Your Film Festival" convocat a través del Youtube i apadrinat pel director nordamericà Ridley Scott ha rebut més de 15mil curts d'arreu del món. Dos dels 50 semifinalistes viuen a Catalunya./L'agressió de José Mourinho a Tito Vilanova finalment quedarà sense càstic. Avui Ángel María Villar ha confirmat avui a l'Assemblea de la Federació Espanyola que indulta al tècnic madridista./Per onzé any consecutiu, l'Espanyol es desplaça a Peralada on s'hi estarà fins el 27 de juliol./La selecció espanyola de bàsquet juga aquesta nit a les 10, en directe per La 1 de Televisió Espanyola, el segon amistós per preparar els Jocs Olímpics.

Les entitats podran disposar d'un anticip de 30.000 milions aquest mes. PRÉSTECS ALS BANCS.

La meitat tenen més de 10 anys. MENYS COTXES NOUS, MÉS DE SEGONA MÀ.

Contra la prohibició .LES PROSTITUTES PROTESTEN.

Barça-R. Societat per començar. L'ESPANYOL DEBUTARÀ A MALLORCA.

Pròrroga d'un any. Fins a finals del 2014, és el temps afegit que l'Eurogrup podria donar a Espanya per aconseguir rebaixar el dèficit per sota el 3%. Ho estan decidint aquesta tarda a Brussel.les els ministres d'economia de l'eurozona i es podria aprovar demà a la reunió de l'Ecofin.

El govern central avança un augment de l'IVA. Segons el ministre Cristóbal Montoro, paguem poc IVA en relació a altres països. L'executiu també estudia que els funcionaris treballin més hores a la setmana.

Tres anys després d'obrir la investigació del Cas Palau, el jutge ha demanat escorcollar els domicilis de Fèlix Millet i Jordi Montull a l'Ametlla del Vallès i Teià. Amb aquesta acció es pretén tenir indicis del destí dels 18 milions d'euros del Palau de la Música.

La selecció espanyola de bàsquet juga aquest vespre davant Gran Bretanya el primer amistós de preparació de cara als Jocs Olímpics. Scariolo no pot comptar encara amb els lesionats Juan Carlos Navarro i Rudy Fernandez. El partit el podreu veure a partir de les 10 per La 1.

El Ministre d'Hisenda confirma que el govern treballa en una pujada de l'IVA en una setmana decisiva pel futur de l'economia espanyola en la que se sabran les condicions que imposa la Unió Europea pel rescat bancari. A Catalunya, el Conseller d'Economia demana al govern central que posi en marxa els anomenats Hispabons que han de permetre injectar diners a les comunitats autònomes.

A Catalunya hi ha 950 infants en famílies d'acollida. Però la majoria dels nens tutel·lats, uns 7.200, estan en centres de menors. Per això, experts i administració demanen potenciar aquesta figura que s'ha demostrat la més beneficiosa pels infants.

Les obres de construcció del tercer fil entre Tarragona i Castellbisbal començaran el 2013. Aixó permetrà que el port de Tarragona i els seus polígons químics puguin portar cap al nord les seves mercaderies per ample europeu. Ho ha confirmat avui la ministra de Foment, Ana Pastor. Les obres podrien estar enllestides en 3 anys.

Andrés Iniesta i Anna Ortiz es van casar ahir al Castell de Tamarit, amb prop de 700 convidats entre els que hi havia futbolistes, tècnics i 3 presidents del Barça. L'enllaç va aixecar una gran expectació, i un cop al restaurant els nuvis van agraïr l'interès de tothom i van brindar amb la premsa.

El Govern treballa en una pujada de l'IVA i insisteix en el control del dèficit. SETMANA DECISIVA.

Falten famílies acollidores. 7.200 NENS TUTEL·LATS, 950 EN ACOLLIDA.

Projecte prioritari per les químiques. EL TERCER FIL, ES CONSTRUIRÀ EL 2013.

La boda d'Andrés i Anna. INIESTA ES CASA ENTRE BLAUGRANES.

El president de la Generalitat ha reclamat avui un repartiment mes just entre les administracions en les mesures per reduir el deficit i recorda que Catalunya ja s'ha fet els deures. Artur Mas ha dit que el govern central te mes marge d'actuacio i que podria retallar, el sou dels funcionaris. Mas considera que el govern de Mariano Rajoy hauria d'aplicar els ajustaments abans de traslladar la questio a les comunitats autonomes.

Milers de contribuents fan les paus amb els deutes pendents d'hisenda gracies a l'anomenada "regularitzacio extemporania, una figura administrativa que ho permet i que elimina les sancions. Hisenda a mes a mes ha augmentat la potencia del sistema informatic que pot creuar 18 mil milions de dades per segon. L'Informatiu ha tingut acces al centre neuralgic d'aquesta administracio.

Ciutadans de tot catalunya , polítics i famosos es mullen avui per solidaritzar-se en la campanya contra l'esclerosi multiple. Es l'edicio numero 19 del "Mulla't", que s'ha extas a mes piscines que mai, 630 . L'objectiu: Sensibilitzar la societat sobre aquesta malaltia degenerativa.

Seydou Keita deixa el Barça i fitxa pel Dalian Aerbin xines. Malgrat el desig de Tito Vilanova de comptar amb ell, el malia, de 32 anys, ha optat per la millor oferta economica xinesa i marxa lliure del Barça. Posa fi a 4 anys de blaugrana en els quals ha guanyat 14 titols.

Han passat mes 60 anys des que els nordamericans Alfred Bloomingdale i Frank McNamara inventessin les targetes de credit... Una forma consolidada de pagament a la qual li surtent competidors. Si fa 2 anys veiem les primeres botigues on es podia pagar amb el telefon mobil, ara uns emprenedors catalans impulsen el pagament amb les empremptes dactilars.

El president del govern remarca l'objectiu prioritari de reduir el deficit public i avisa que l'executiu no descansara fins a aconsseguir-ho encara que, afirma, hagin de prendre decisions incomodes. Mariano Rajoy ha reconegut la feina en aquesta linia de les comunitats autonomes, pero ha advertit que encara els haura de demanar mes mesures per tal que puguin complir amb els objectius. Son algunes de les afirmacions de Rajoy a la clausura de l'escola d'estiu de FAES.

Barcelona es converteix aquests dies en la capital mundial de la lluita contra el cancer amb la participacio dels principals investigadors mundials de la malaltia en el 22 Congres Bianual de l'Associacio Europea contra el Cancer. La cita arrenca avui analitzant els ultims avenços contra els tumors cerebrals. I a Badalona la Fundació Josep Carreras contra la leucemia posa la primera pedra de l'Institut d'Investigació.

Pagar a tot tipus de comerços i hotels amb les emprentes dactilars. Un grup d'emprenedors catalans impulsa el nou sistema que vincula l'emprenta a una o diverses targetes de credit. El consumidor guanya en rapidesa i seguretat i als comerços els permet coneixer millor els seus clients.

Xavi Hernández s'ha convertit en el futbolista amb mes titols de la historia del futbol espanyol. Entre el Barça i la selecció n'ha guanyat 23 fins ara, superant mites com Di Stefano i Gento. A mes, es l'unic dels internacionals que, a banda de dues Eurocopes i un Mundial, tambe té una medalla olímpica.

Una vintena de municipis del pla d'Urgell i del Segrià demanaran zona catàstrófica pels danys de la tremenda pedregada que ha malmés collites, edificis i cotxes.... Els habitants d'aquestes comarques trigaran a oblidar el tamany dels troços de gel que van caure durant la tempesta.

La borsa continúa desbocada: la prima de risc s'enfila fins els 563 punts i el bo espanyol supera el 7%. La vicepresidenta del govern demana calma i diu que l'executiu segueix el rumb que toca.

Tres anys de presó i 18 mil eurUs de multa pel propietari d'un habitatge acusat de fer assetjament immobiliari a una llogatera. El condemnen, entre d'altres càrrecs, per NO mantenir l'edifici, NO pagar l'aigua i permetre-hi l'entrada d'okupes.

El seleccionador olímpic espanyol Luis Milla diu que compta amb el blau-grana Jordi Alba per als Jocs Olímpics de Londres. Milla diu que el jugador està il.lusionat i que el cos tècnic compta amb ell.

La forta pedregada que ahir va caure al Pla de Lleida ha malmés totalment 25 mil hectàres de conreus de blat de moro i fruta dolça, tot i que la superfície total afectada arriba a les 68 mil hectàres. A més del camp... l'aigua i la pedra que van caure en un quart d'hora van trencar vidres de cotxes i pisos i cablejat urbà. Una vintena dels 59 municipis afectats demanaran la declaració de zona catatrófica.

Tres anys de presó i 18 mil euros d'indemnització és la pena que el jutge ha imposat al propietari d'una finca del barri del Clot, a Barcelona. El jutge considera provat que durant 27 anys va acosar la llogatera, que ara en té 73. L'havia deixat sense aigua corrent i l'edifici era ple de degoters, esquerdes i desprendiments.

Els menors que beguin alcohol o fumin pels carrers de la ciutat de Girona podran ser sancionats amb 300 euros de multa. En el cas dels majors d'edat, beure i llençar burilles pot costar fins a 150 euros. L'Ajuntament també vol prohibir el burca i el nicab als edificis públics.

La selecció espanyola comença la concentració de cara als Jocs Olímpics de Londres. El tècnic Luis Milla es manté ferm en la convocatòria de Jordi Alba tot i la pressió del Barça. En canvi, Dani Alves ha quedat definitivament fora de la llista de convocats del Brasil.

Malmeses 25 mil hectàrees de conreus, al Pla d'Urgell perden el 80% de la collita. BALANÇ DE LA PEDREGADA.

Mòbing immobiliari. CONDEMNA DE 3 ANYS DE PRESÓ.

Multes als menors d'edat. 300 EUROS PER FUMAR I BEURE AL CARRER.

Milla compta amb Jordi Alba. ALVES I THIAGO NO PODRAN ANAR ALS JOCS.