Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Un altre premi que valora als joves i la seva creativitat audiovisual és el que atorga el Consell Assessor de Radio Televisió Espanyola a Catalunya amb els premis Miramar. Guardons a la creativitat audiovisual i a la trajectòria de Sergi Schaff

En aquesta quarta edició s'ha guardonat el treball de ràdio anomenat "insomni" de Sílvia Derriba de la universitat Pompeu Fabra. A més s'ha lliurat el Premi d'Honor a Sergi Schaff, periodista, realitzador, i productor. Creador i director del programa de la 2 "Saber y Ganar". Aquests premis estan dotats amb 2 mil euros i, a més, ofereixen un període de pràctiques als mitjans de RTVE a Catalunya.

Espanya i Itàlia aconsegueixen que els diners vagin directament a les entitats. PRÉSTECS ALS BANCS.

Nou copagament de medecines. S'AJORNA UN MES A CATALUNYA.

En fase de control. 120 HECTÀREES CREMADES A CABACÉS.

Itàlia serà el rival d'Espanya. VA ELIMINAR ALEMANYA PER 2 A 1.

Troben a l'assentament de Draga l'arc neolític més antic d'Europa. TRESOR ARQUEOLÒGIC.

Els bombers continuen lluitant amb efectius terrestres i mitjans aeris per apagar l'incendi que es va declarar ahir al terme de Cabacés, al Priorat. El vent és era el principal obstacle, però preveuen que avui entri en fase de control. Les flames ,s'ha confirmat,van començar per culpa d'un llamp.

Mariano Rajoy demana que la cimera europea que ha començat a Brussle.les adopti alguna mesura per aturar la pressió dels mercats sobre Espanya. La prima de risc s'ha tornat a enfilar fins els 550 punts i els bons freguen el 7%.

Record d'aprovats en els examents de selectivitat, el 95% dels estudiants els han superat. La nota mitjana obtinguda pels més de 24 mil estudiants que s'han examinat es situa en el 6'35.

El conseller de Salut diu que cap ciutadà haurà d'avançar diners degut a l'entrada en vigor diumenge del copagament sanitari. El Col.legi de metges es queixa que s'els ha ignorat a l'hora de decidir les noves mesures.

Jordi Alba és ja el primer fitxatge de l'era Tito Vilanova. El Barça i el València han arribat a un acord pel traspàs del lateral català que signarà per les pròximes 5 temporades. El preu de l'operació és de 14 milions d'euros.

Continua actiu l'incendi que crema des d'ahir al parc natural del Montsant, al Priorat. El foc, que hauria començat per un llamp, ja ha arrassat un centenar d'hectàrees de vegetació. Hi treballen 50 dotacions terrestres i 14 d'aèries. Tres masies han estat desallotjades i s'ha tancat l'accés al parc. El risc d'incendi afecta 18 comarques catalanes.

Un dels principals entrebancs pels bombers són les altes temperatures.Setze comaques també estan en alerta vermella per onada de calor. A Ponent, la Catalunya central, l'Empordà i la Garrotxa entre avui i demà les temperatures poden fregat els 40 graus. Protecció Civil recomana evitar les activitats d'esforç a l'aire lliure i tenir especial cura amb els nadons i la gent gran.

La Generalitat estudia la possibilitat de canviar l'edat d'escolarització dels alumnes de P-3 i que només comencin el curs els que al setembre tinguin 3 anys. És una de les mesures per combatre el fracàs escolar que analitza Ensenyament que ha encarregat un estudi per saber si el fet que alguns nens comencin el curs amb 3 anys i d'altres no, pot influir en els resultats.

Des d'avui ja es poden consultar les notes de selectivitat a través d'internet. Més del 95% dels estudiants han superat les proves, un percentatge lleugerament superior al de l'any passat. També ha millorat una mica la nota mitjana, que ha estat d'un 6'35.

A Catalunya cap jubililat haurà d'avançar diners quan hagi arribat al topall que li pertoca pagar pel nou copagament farmacàutic. Ho ha dit el conseller de salut que creu que el ministeri de sanitat s'ha precipitat al fer la llista dels 426 medicaments que vol excloure del finançament públic.

La selecció espanyola jugarà la final de l'Eurocopa després d'eliminar Portugal a la tanda de penals. Cesc Fàbregas va certificar la classificació de La Roja i va deixar Cristiano Ronaldo sense opció de xutar. Espanya lluitarà diumenge pel seu tercer títol consecutiu, una fita que fins ara ningú ha pogut assolir.

El foc de la serra del Montsant continua actiu i 18 comarques tenen risc elevat. ALT RISC D'INCENDI.

En estudi l'edat d'escolarització. QUE COMENCIN P-3 ELS QUE TINGUIN 3 ANYS.

Notes de selectivitat. RÈCORD D'APROVATS I MILLOR NOTA.

Nou copagament de medecines. ELS JUBILATS NO AVANÇARAN DINERS.

Espanya, a la final. CESC DEIXA CRISTIANO AMB UN PAM DE NAS.

La Generalitat estudia recorrer la sentència del Tribunal Suprem que anul.la el català com a única llengua vehicular a l'educació infantil . Es faria mitjançant un recurs de súplica davant el Tribunal Constitucional. Al marge d'aquesta possibilitat, però, la Generalitat insiteix que la Llei d'Educaciò de Catalunya l'avala per mantenir, sense canvis, el model lingüistic. Les reaccions a la sentència no s'han fet esperar... aquest matí Alfred Bosch protestava en català al Congrés dels diputats.

Per primera vegada, més de la meitat dels catalans donarien suport a la independència ,segons una enquesta del Centre d'estudis d'opinió. L'estudi recull que el sentiment independentista no ha parat de creixer arrant de la crisi econòmica i el fracàs de l'Estatut.

Xarops, mucolítics, antidiarréics, laxants i antiinflamatoris son alguns dels més de 400 medicaments que el Ministeri de Sanitat deixarà de finançar . A partir de dilluns els pacients n' hauran d'assumir el cost. Amb aquesta mesura el govern espanyol espera estalviar uns 440 milions d'euros.

Desarticulada una banda que estafava empreses i clubs de futbol fent-se passar per intermediaris de milionaris àrabs que volien invertir. Entre les persones enganyades hi ha els presidents del Getafe i del Palafrugell.

D'aquí a uns minuts Espanya i portugal es juguen el pas a la final de l'Eurocopa. Vicente Del Bosque ha trencat tots els pronòstics i ha apostat per Negredo com a davanter centre. A l'onze titular també hi és Jordi Alba que és a punt de tancar el seu fitxatge pel Barça.

Ansiolitics, mucolitics, antiinflamatoris, llagrimes artificials, laxants, antidiarreics, protectors estomacals...són alguns dels 456 medicaments que el Ministeri de Sanitat proposarà treure de la llista dels que tenen finançament públic. La mesura, que permetria un estalvi de 440 milions d'euros, l'estudiaran aquesta tarda amb els consellers de sanitat de totes les comunitats autònomes. El Ministeri diu que es tracta de medicaments que es poden substituir facilment per altres més efectius, mentre que el conseller de Salut assegura que no en sabia res.

Mariano Rajoy assegura al Congrès que les mesures que ha impulsat permetran canviar el 75% de les participacions preferents en mans de particulars per productes amb més liquidesa i pel mateix valor nominal. A la mateixa sessió de control, el PSOE dona suport al govern davant la cimera Europea que comença demà.

El jutge que investiga el cas Urdangarin Jose Castro, ha tornat a Barcelona per pendre declaracions a una setantena de testimonis del cas Noos. Ho farà fins divendres. Aquest matí ja han declarat uns quants i també s'espera Joaquim Boixareu, que està citat com a imputat.

Els Mossos d'Esquadra desarticulen una banda que estafava empreses i clubs de futbol d'arreu de l'Estat. Es feien passar per intermediaris de xeics àrabs milionaris interessats a invertir en els seus negocis. Entre les víctimes hi ha els presidents del Getafe i del Palafrugell. Hi ha 7 detinguts.

Espanya i Portugal busquen aquest vespre a Donetsk una plaça a la final de l'Eurocopa. Vicente del Bosque mantindrà la filosofia de joc, però intentarà desactivar Cristiano Ronaldo amb moltes ajudes. La selecció espanyola ha superat les 4 semifinals que ha jugat fins ara.

Sanitat elabora una llista provisional per deixar de finançar 456 fàrmacs. MEDECINES SENSE COBERTURA.

Participacions preferents. EL 75% ES CANVIARAN AVIAT.

El jutge Castro torna a Barcelona. PREN DECLARACIÓ A 70 TESTIMONIS.

Es feien passat per xeis àrabs. ESTAFAVEN EMPRESES I CLUBS DE FUTBOL.

Semifinal ibèrica. ESPANYA I PORTUGAL BUSQUEN LA FINAL.

El català, torna a ser objecte d'una sentència polèmica. El tribunal Suprem ha anul.lat avui diferents articles d'un decret de la Generalitat que estableix que el català ha de ser la llengua d'expressió a les activitats de les escoles. La sentència considera que s'exclou el castellà. La conselleria d'ensenyament, fa encara no una hora, ja ha respós. Som on èrem, ha dit la consellera, i la Llei d'Educació de Catalunya ens ampara per seguir amb el mateix model.

El govern català es queixa d'improvització i poca preparació tècnica per aplicar, a partir de diumenge, del copagament sanitari. La Generalitat argumenta que el sistema no ofereix prou garantia als ciutadans d'un pagament just.

El ministre d'economia diu que el rescat dels bancs no comportarà noves exigències per l'Estat espanyol. De Guindos no descarta la creació d'un banc dolent que gestioni els actius immobiliàris de la banca.

Protecciò civil alerta d'una forta pujada de temperatures a partir de dijous. Els termòmetres s'enfilaran fins al 30 graus a la costa i podran arribar als 40 a les comarques de l'interior de Catalunya.

Sandro Rosell qualifica d'excel·lent la temporada que s'acaba amb el rècord de 17 títols entre totes les seccions i uns beneficis de 40 milions d'euros. El president del Barça també dona les gràcies a Guardiola pel llegat que deixa, aposta per Tito Vilanova i diu que no permetran que el dit a l'ull de Mourinho quedi sense sanció.

El Ministre d'Economia admet al congrès dels diputats que la Comissió Europea aposta per crear un banc dolent amb els actius problemàtics de les entitats que rebin ajuts públics. Luis de Guindos insisteix que els prèctecs europeus només imposen condicions per als bancs. L'oposició acusa el govern de manca d'informació.

Augmenten un 50% els casos d'alcoholisme entre les persones ateses per Projecte Home en l'últim any. El menor cost d'aquesta substància és un dels principals motius d'aquest increment. Creix també la taxa d'atur entre les persones rehabilitades el que segons l'ONG incrementa el risc de reincidència.

Un hotel de Barcelona rep més de 5 mil currículums per cobrir 150 llocs de feina, entre cambrers i cuiners. Les proves de selecció han començat avui. Experiència i sobretot originalitat són dos dels requisits indispensables que demanen als candidats.

La Generalitat avisa del risc per temperatures extremes des d'avui, que passarà a ser onada de calor a partir de dijous i fins el cap de setmana. A Lleida i Tarragona els termòmetres ja s'enfilaran avui fins els 40 graus. Protecció civil recomana hidratar-se sovint i, a la gent gran, els malalts i nadons que evitin sortir al carrer a les hores centrals del dia.

Sandro Rosell qualifica d'excel·lent la temporada que s'acaba amb el rècord de 17 títols entre totes les seccions i uns beneficis de 40 milions d'euros. El president del Barça també dona les gràcies a Guardiola pel llegat que deixa, aposta per Tito Vilanova i diu que no permetran que el dit a l'ull de Mourinho quedi sense sanció.

La Comissió Europea vol crear un "banc dolent" amb els actius malmesos. PRÈSTECS A LA BANCA.

Projecte Home Catalunya. AUGMENTEN UN 50% ELS CASOS D'ALCOHOLÈMIA.

Un hotel busca cambrers i cuiners. 5000 CURRÍCULUMS PER 150 LLOCS DE TREBALL.

Avís per calor extrema. LES TEMPERATURES ARRIBARAN ALS 40º.

Temporada excel.lent. ROSELL FA UN BALANÇ MOLT POSITIU DE L'ANY.

El resultat de l'examen, on s'ha instal.lar Eurovegas, queda... per al setembre. Aixì ho ha explicar aquesta tarda el director executiu de las Vegas Sands. Ho ha fet després que aquest matí la plana major del magnat Sheldon Adelson s'hagi desplaçat a Barcelona. Els homes d'Adelson han visitat els terrenys del parc agrari del Llobregat que ofereix la Generalitat. De moment, però, no hi ha desició sobre si Eurovegas va a Barcelona o Madrid. Es més, els magnats del joc han explicat que encara no tenen resolt el tema del finançament per construir el complex lúdic.

Espanya ha enviat ja a Brusel.les la carta demanant oficialment el rescat per la banca espanyola. A Madrid aquest matí, davant els empresaris de la CEOE, Mariano Rajoy anuncia que encara hi ha d'haver noves mesures difícils.

Moltes protestes, i algunes persones que s'han negat a pagar, en el primer dia laborable després de l'entrada en vigor de l'euro per recepte. A partir de l'ú de juliol, les farmàcies catalanes hauran d'aplicar també el copagament dels medicaments en funció de la renda dels usuaris.

La conselleria d'Interior anuncia que a partir de l'ú de juliol posen en marxa un plà d'increment de la vigilància i control a les carreteres. La mesura es deguda a l'increment de víctimes mortals des que va començar l'any.

El futbol espanyol està consternat per la mort de Miki Roqué. Amics, companys i directius han començat a visitar aquesta tarda la capella ardent a Tremp per donar el condol a la família del jugador del Betis. Roqué va morir ahir als 23 anys a la clínica Dexeus com a consequència d'un càncer d'ossos.

Aquesta és la delegació de "Las vegas Sands" que ha recorregut els terrenys del parc agrari del Baix Llobregat. La zona proposada per la Generalitat per instal·lar el complex d'oci i joc. Al llarg del dia mantindran contactes amb alts responsbles del govern català i també i, per primera vegada, amb els mitjans de comunicació. Demà viatjaràn a Madrid. La plataforma "Aturem Eurovegas" els ha rebut a l'aeroport.

El Govern ha formalitzat avui la petició d'ajuts a la banca. El Ministre d'Ecomomia, Luis de Guindos signa una carta adreçada al president de l'Eurogrup en la que sol·licita assistencia financera per a recapitalitzar les entitats que ho necessitin. El text parla d'un import "suficient" fins a un màxim de 100 MIL milions euros i especifica que els detalls i les condicions se sabran abans del 9 de juliol.

Els conductors que reincideixin en conductes de risc pagaran un 30% més cares les multes. És una de les mesures anunciades per Interior en un intent per reduir la xifra de morts i ferits greus a la carreteres catalanes. En el que portem d'any, han augmentat prop d'un 10%.

4 persones s'han negat a pagar l'euro per recepta des que va començar a aplicar-se dissabte. L'última aquest matí a Tarragona. Avui, primer dia laborable d'aplicació, algunes farmàcies han tornat a patir els problemes informàtics del cap de setmana en què s'han recaptat més de 131.000 euros amb la nova taxa.

La petició de beques per colònies, campaments, esplais i casals d'estiu es dispara un 50% aquest any. La majoria de sol·licituts provenen de famílies, en què algun o els dos pares estan a l'atur. Malgrat tot milers de nens han començat avui a disfrutar d'aquesta oferta d'esbarjo cada cop més variada.

Conmoció al món del futbol per la mort de Miki Roqué. El jugador català del Betis va morir ahir als 23 anys a conseqüència d'un tumor maligne a la pelvis contra el que lluitava des de fa poc més d'un any. Aquesta tarda instal.laran la capella ardent a Tremp, la seva localitat natal.

Una delegació de Las Vegas Sands visita el parc agrari del Baix Llobregat. ELS HOMES D'ADELSON.

Més controls a les carreteres. MULTES MÉS CARES PER ALS REINCIDENTS.

Euro per recepta. 4 PERSONES S'HAN NEGAT A PAGAR-LO.

Colònies i casals d'estiu. LA PETICIÓ DE BEQUES CREIX UN 50%.

Mor Miki Roqué. FA 1 ANY LI VAN TROBAR UN TUMOR A LA PELVIS.

Catalunya ha viscut una intensa nit de Sant Joan plena de les tradicions del foc que acompanyen el solstici d'estiu. Els bombers de la Generalitat han rebut mes de 850 avisos per focs de poca importancia, pero la revetlla s'ha acabat sense incidents ni ferits greus. Aquest mati els equips de neteja ja deixaven les platges, que ahir van ser l'escenari de festes, preparades pels banyistes.

A poques hores de l'arribada, dema , des de Las Vegas , de l'equip del magnat Sheldon Adelson per veure sobre el terreny la possible idoneitat de Catalunya per instalar-hi el complex d'oci, la polemica d' Eurovegas s'encen. Els pagesos del baix es divideixen entre els que hi veuen el benefici dels llocs de treball i els que temen perdre una forma de vida.

El govern espanyol fara dema la peticio formal a Europa del rescat per a la banca. Es l'inici d'una nova setmana clau per a l'economia de la Unio que dijous, en el Consell Europeu, debatra la proposta d'invertir l' 1% del PIB en mesures de creixement.

Persones amb transtorns i malalties molt diverses troben en la rehabilitacio a traves dels cavalls una millora en la seva qualitat de vida. Es la hipoterapia, una forma d'estimular musculs i articulacions que, a mes de facilitar el contacte amb la natura te altres avantatges emocionals.

La seleccio espanyola ja es a semifinals de l'Eurocopa. Ahir van guanyar a França per dos a 0 amb gols de Xabi Alonso i es converteixen en la tercera seleccio classificada despres d'Alemanya i Portugal. Precisament els portuguesos seran el proxim rival de "La Roja".