Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La mort d'un ferit greu eleva a 4 les víctimes dels incendis de l'Alt Empordà, que ja han cremat 9.000ha i n'han 13.000ha. El foc de la Jonquera continua cremant amb força tot i que la tramuntana ha anat afluixant i, des de primera hora, ja hi treballen els mitjans aeris. Hores d'ara només hi ha confinats els veïns de Darnius,Terrades i La Vajol. Ja es pot circular per la N-2 però l'AP-7 torna a estar tallada a Agullana pel foc en sentit sud i per un accident en sentit nord. Tampoc no funciona l'AVE a la Jonquera ni el tram de via internacional entre Figueres i Perpinyà. Segons Interior, els 2 incendis: aquest i el de Portbou- haurien estat provocats per un descuit o una negligència./El que preocupa ara més és aquest front occidental que avança cap al Pantà de Boadella i amenaça l'Alta Garrotxa./Com hem vist, la Tramuntana ha atiat aquest foc i n'ha complicat les tasques d'extinció.Sònia Papell, informa de la previsió pel que fa a la tramuntana./En fase de control l'incendi de Portbou que ha cremat poc més de 50 hectàrees però que ha deixat un tràgic balanç: un pare i la filla van morir en precipitar-se per un penya-segat quan fugien de les flames. La mare i un fill van resultar ferits greus. L'Ajuntament de Portbou ha decretat avui dia de dol./Jornada negra, també, per l'economia espanyola. La prima de risc ha batut un nou rècord negatiu: ha arribat als 642 punts i, a mitja sessió,l'Ibex 35 queia un 5,36%, situant-se per sota dels 6.000 punts./La Generalitat destinarà 111 milions d'euros en formació per aturats aquest any. És un 30% menys que l'any passat, fet que afectarà el nombre de beneficiaris, que seràn menys de la meitat... A partir d'ara els centres de formació hauran d'acreditar oficialment el 70% dels cursos, equiparant-los a un grau mig o superior de la Formació Professional./El Palau Sant Jordi viurà demà el que pot ser una avançament de la final de bàsquet dels Jocs Olímpics de Londres./Dani Alves no té pels a la llengua. El jugador ha dit que està molest amb el club perquè no l'han defensat davant dels rumors que el situaven fora del Barça. Tot i això, diu que té la confiança de Tito Vilanova i que treballarà perquè ningú dubti d'ell. Alves també ha tingut paraules pels afectats per l'incendi de l'Empordà./L'escriptora Esther Tusquets ha mort avui als 75 anys. Nascuda l'any 1936, Tusquets, seguint els passos del seu pare, va dirigir l'editorial LUMEN, des de principis dels 70./

La mort d'un ferit greu eleva a 4 les víctimes dels incendis de l'Alt Empordà, que ja han cremat 9.000ha i n'han 13.000ha. El foc de la Jonquera continua cremant amb força tot i que la tramuntana ha anat afluixant i, des de primera hora, ja hi treballen els mitjans aeris. Hores d'ara només hi ha confinats els veïns de Darnius,Terrades i La Vajol. Ja es pot circular per la N-2 però l'AP-7 torna a estar tallada a Agullana pel foc en sentit sud i per un accident en sentit nord. Tampoc no funciona l'AVE a la Jonquera ni el tram de via internacional entre Figueres i Perpinyà. Segons Interior, els 2 incendis: aquest i el de Portbou- haurien estat provocats per un descuit o una negligència./En fase de control l'incendi de Portbou que ha cremat poc més de 50 hectàrees però que ha deixat un tràgic balanç: un pare i la filla van morir en precipitar-se per un penya-segat quan fugien de les flames. La mare i un fill van resultar ferits greus. L'Ajuntament de Portbou ha decretat avui dia de dol./El que preocupa ara més és aquest front occidental que avança cap al Pantà de Boadella i amenaça l'Alta Garrotxa.

L'ALT EMPORDÀ, EN FLAMES: Ja són quatre les persones mortes

i 9.000 les hectàrees cremades

Incendi de Portbou, controlat: L'Ajuntament decreta dia de dol

La prima, pels núvols: De Guindos descarta el rescat

Els Estats Units no convencen: superen una dura Argentina per 86 a 80

El pp i el psoe han coincidit avui, si be amb diferenciens en alguns aspectes en reclamar una accio del Banc Central Europeu que freni les activitats especulatives que sobre l'economia espanyola. La no intervencio del Banc Central Europeu alimenta la por davant la nova setmana borsaria que comença dema.

Prevenir els incendis i al mateix temps treure profit de la riquesa del bosc. L'augment de la massa forestal a Catalunya durant decades a Catalunya fa sorgir noves formes de conviure amb la natura. En veurem un parell que evidencien que cuidar el bosc es compatible amb aprofitar-ne els seus recursos.

L'espectacle del Molino, l'historic music hall del Paral·lel, viatja per primer cop a Madrid i actua aquesta nit en un altre local legendari de l'espectacle a Espanya, el renovat Teatro Circo Price. Vedettes, ballarins i streepers del burlesque, esperen seduir, ni que sigui per una sola nit, a un public nou.

L'Espanyol guanya l'Olot per 3 a 1 en el segon amistos de la pretemporada. Alvaro Vazquez va jugar tot i la denuncia al club per impagament i a mes va marcar un dels gols. Tambe van destacar Sergio Garcia i Joan Verdu.

La peticio d'ajuda de la comunitat valenciana al govern espanyol per tal de fer front al seu gran deute contribueix a disparar la prima de risc en xifres de record i fa que altres comunitats tambe s'ho plantegin. A Catalunya el govern afirma que no te decidit si s'acollira al fons de liquidat autonomic. Si s'acabes per utilitzar aquest recurs, recorden des del govern catala que ja s'ha fet altres vegades i que no seria propiament un rescat.

Els pagesos del Llobregat es van mostrar anit majoritariament contraris a abandonar l'activitat agricola i a vendre terrenys per construir Eurovegas. A l'assemblea que van fet al Prat van criticar les condicions en que creuen que es farien les expropiacions.

Els bombers alerten dels perills de la muntanya pels excursionistes no experimentats. Cada any augmenten el rescats i si ens fixem en els ultims deu anys ara es fan mes del doble d'intervencions d'aquest tipus.

La seleccio espanyola de basquet segueix invicte en el seu cami de preparacio per als Jocs Olimpics. Anit a La Corunya va apallisar l'Argentina per 105 a 85 amb una gran actuacio del banderer Pau Gasol. Dimarts jugaran l'ultim amistos contra els Estats Units al Palau Sant Jordi.

La tensió sobre el deute espanyol és màxima. La prima de risc escala fins a nivells històrics. Des de la creació de l'euro mai abans havia arribat als 612 punts bàsics./ Els problemes de liquiditat de la comunitat valenciana l'obliguen a demanar socors. És la primera comunitat autònoma que podria ser intervinguda per l'estat, tot i que el govern ho desmenteix. Les previsions de creixement de l'executiu espanyol empitjoren: la recessió continuarà fins al 2014./Els 600 veïns de Sant Feliu Sasserra, al Bages, desallotjats pel foc podran dormir aquesta nit a casa seva. L'incendi ha cremat 360 hectàrees. Els bombers també treballen en l'extinció d'un foc a Sant Feliu de Boixalleu, a la Selva./Aquí a Catalunya, els pressupostos de la Generalitat per l'any vinent tornaran a ser restrictius i el govern deixa la porta oberta a recuperar impostos com el de successions. Ho ha dit el conseller d'economia al programa "Aquí Parlem", que podreu veure dissabte al vespre al Canal 24 hores. Mas-Colell assegura que les nòmines dels funcionaris no perillen però que la situació és complicada./La situació econòmica ha tingut un un impacte directe en el número de famílies que necessiten ajuda per menjar: a l'estat ja hi ha dos milions de persones que viuen en la pobresa. /L'audiència de Barcelona condemna el propietari de les acadèmies Brighton a 3 anys de presó per un delicte continuat d'estafa./Un jardiner de Bescanó està decidit a predicar amb l'exemple i per això ha ideat en un sistema que permet millorar la qualitat de l'aire de les ciutats...I se li acudit fer jardins a les cobertes dels autobusos.Ja se'n pot veure circular./Pau Gasol serà el banderer de la Delegació Olímpica Espanyola als Jocs de Londres. El comitè Olímpic Espanyol l'ha escollit per unanimitat, després de la renúncia de Rafa Nadal i de la negativa dels regatistes Iker Martínez i Xabi Fernández per incompatibilitat amb la preparació pels Jocs./Aquests jugadors són els grans favorits per guanyar l'or olímpic a Londres. És la selecció de bàsquet dels Estats Units, que a primera hora de la tarda ha arribat a Barcelona./Al Tour, superats els Pirineus, etapa llarga i plana... i pertant terreny abonat pels esprinters.

70 dotacions terrestres i 8 mitjans aèris treballen en l'extinció de l'incendi de Sant Feliu Sasserra, al Bages, que continua cremant.El vent del sud i la calor estan allargant les tasques d'extinció del foc que ja ha cremat 360 hectàrees de conreu i bosc i va obligar a desallotjar 13 masies i un convent. Tots han pogut tornar ja a casa./El rescat a la banca espanyola supera l'últim escull amb el vistiplau avui de l'Eurogrup./Ryanair cancel·la, a partir del novembre, 15 rutes; 4 a Barcelona i, també, el vol Girona-Madrid. També reduirà 46 connexions, prop de la meitat al Prat./ I un dia més hem de parlar de màxims històrics de la prima de risc espanyola./El govern central preveu que l'economia espanyola caurà mig punt l'any vinent, i que, per tant, continuarà en recessió i que l'atur continuarà al 24%./El conseller d'Economia reconeix que la situació és crítica i demana a l'Estat més complicitat amb les autonomies. Ho ha dit al programa "Aquí Parlem" que podreu veure íntegre dissabte al vespre al canal 24 hores./Milers de persones van sortir ahir al carrer a 80 ciutats espanyoles contra les retallades aprovades pel govern espanyol./CDC ja ha fet efectiva la fiança de més de 3 milions d'euros que li reclamava el jutge com a responsable cívil a títol lucratiu pel cas Palau. I ho ha fet posant com aval la seva seu del carrer Còrsega de Barcelona.I, aquest migdia, ERC ha demanat al Parlament que els màxims dirigents del partit, Oriol Pujol i Felip Puig, hi donin explicacions. Recordem que, ahir, Esquerra va evitar que fos Artur Mas qui hagués de comparèixer./Iniciativa d'un jardiner de Bescanó per millorar la qualitat de l'aire a les ciutats: jardins a les cobertes dels autobusos que ajudin a reciclar el CO2./Al Barça avui han presentat uns beneficis record, de gairebé 49 milions d'euros, però han recordat que només en queden 26 per gastar en fitxatges. Tot el dia que Dani Alves ha rebut l'alta i que els jugadors s'han emprovat els nous vestits./Pau Gasol o Saúl Craviotto. Un d'ells serà el banderer espanyol als Jocs de Londres, desprès de la renúncia de Rafa Nadal per lesió./Gairebé segur que Angel Mullera no estarà als jocs per un presumpte cas de dopatge... El mig-fondista de Blanes hauria intercanviat un seguit de correus amb un entrenador a qui hauria demanat informació sobre productes dopants./A l'Espanyol, Álvaro Vázquez s'ha incorporat a la concentració de Peralada desprès de ser descartat per anar als Jocs Olímpics./El Festival Castell de Peralada aixeca el teló aquesta nit amb "Il Trovatore" de Verdi.

Incendi a Sant Feliu Sasserra: el vent i la calor compliquen l'extinció del foc que ja ha cremat 360 hectàrees

Aprovat el rescat a la banca: l'Eurogrup li dona el vist-i-plau

Pujada de taxes aeroportuàries: Ryanair supén 15 rutes i en redueix 46

Pau Gasol o Saúl Craviotto: un dels dos serà banderer espanyol

Milers de persones omplen els carrers de les principals ciutats catalanes per mostrar el seu rebuig a les retallades del govern central. La manifestació més multitudinària s'està duent a terme a Barcelona./Les retallades més grans de la democràcia espanyola ja s'han convalidat al congrés dels Diputats. El govern central tira endavant el darrer paquet d'ajustos amb els vots només del PP./L'ajuda a la banca espanyola rep el vistiplau del parlament alemany.Així millora la posició de l'euro respecte el dòlar. En canvi, la prima de risc torna a tocar màxims històrics i el deute espanyol ja es paga per sobre del 7% d'interès./Els treballadors del CSIC de Catalunya es consideren també víctimes d'aquests ajustos perquè diuen que NO reben els ingressos de l'estat. El CISC reconeix el retard dels pagaments però assegura que arribaran./El mercat de deute segueix apretant l'economia espanyola.L'interès del bo a 10 anys supera el nivell crític del 7%. I la prima de risc ha tancat als 579 punts bàsics, un nou màxim històric./CDC ja ha rebut la interlocutòria on el jutge del cas palau els imposa una fiança de 3,3MEUR. Paral·lelament, avui la junta de portaveus del Parlament ha rebutjat que Artur Mas hi comparegui per donar-ne explicacions. Hi han votat a favor CiU i ERC./El PP i CiU han mantingut avui una picabaralla en diversos actes. A primera hora del matí el portaveu del govern català, Francesc Homs, qualificava de "macarra" el plantejament del ministre Montoro.Després el PP li demanava la dimissió.Des de Madrid el portaveu de CiU demanava disculpes. Hores després,Homs feia el mateix./Rafa Nadal NO participarà als Jocs Olímpics de Londres./La renovació de Mascherano és imminent./Victòria clara de l'Espanyol al Palamós per 3 a 0. /Al Tour, segona victòria d'etapa pel ciclisme espanyol, Alejandro Valverde./ Per acabar, avui us fem un tast de la gran obra fotogràfica de Joan Colom.

El Congrés dels Diputats convalida avui les noves mesures d'ajust econòmic, entre les quals la pujada de l'IVA, la retallada de la prestació d'atur i la paga dels funcionaris... i que permetrà retallar el dèficit de l'Estat en 65mil milions d'euros. Tots els partits polítics, excepte el PP, hi votaran en contra./La Mesa del Parlament decideix avui si demana la compareixença d'Artur Mas per donar explicacions sobre el suposat finançament irregular de CDC a través del Palau de la Música. Això l'endemà que el jutge imposés al partit una fiança de 3'2 milions d'euros en considerar-lo responsable civil, a títol lucratiu./ Creix fins a un 15% l'intercanvi de cases entre persones d'arreu el món com a opció per passar les vacances d'estiu./El conseller d'economia, Andreu Mas Colell ha criticat amb duresa les darreres mesures d'ajust. Sobretot la pujada de l'IVA, que segons ha dit, no beneficia en res les Comunitats Autònomes. Tot el contrari, diu, Tindrà un cost addicional per la Generalitat./Concentració, aquest matí, de treballadors de diverses empreses contra les mesures aprovades pel govern./I una nova picabaralla entre el Govern catala i el Partit Popular. Aquest cop per com ha qualificat el portaveu Francesc Homs l'actitud del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro. El PP català ha demanat la seva dimissió./Fa una hora que CDC ha rebut la notificació judicial que li demana més de 3 milions d'euros com a responsable civil a títol lucratiu del Cas Palau./El principal partit de l'oposició, el PSC, no donarà suport a la compareixença parlamentària d'Artur Mas, però si que li demanen explicacions públiques immediates./650 famílies catalanes intercanvien casa seva amb altres d'arreu del món per passar-hi les vacances. Un tipus d'intercanvi que, a Espanya, va arribar als anys 80... Amb el temps, ha crescut fins a un 15% perquè és una manera de fer vacances gastant menys... Catalunya és la Comunitat que té més socis./L'ajuntament de Calafell ha decidit aplicar fil pel randa la llei del comerç que sanciona la compra de productes il·legals. Per això, després d'una campanya informativa, sancionarà els compradors del top manta amb multes de fins els 20mil euros, en funció dels danys econòmics que generin./El barça li ha ofert la renovació a Mascherano i l'acord entre el club i el jugadro és inminent. El jefecito ha dit que està molt content d'haver-se fet un lloc com a central, i que no li espanta que li arribi competència. I el seu candidat a la pilota d'or, es Messi./ A l'Espanyol, mentre el cas d'Álvaro s'enverina i el club - que demana que retiri la demanda - veu difícil la seva renovació, l'equip va jugar el primer amistós a Palamós./Aquest gol de JAVI MARTÍNEZ va donar la victòria als olímpics espanyols davant Méxic a l'últim amistos abans dels Jocs. La presència a l'onze titular de Martinez, Jordi Alba i Juan Mata va donar un altre aire a un equip que aspira a medalla./En bàsquet, la selecció espanyola continua invicte en el seu camí cap als Jocs Olímpics. Anit els d'Scariolo es van a imposar per segona vegada a una gran Austràlia./

Mesures antidèficit: El Congrés dels Diputats les convalida. Tots els partits en contra, excepte PP

Reunió de la Mesa del Parlament:_decideix si compareix Artur Mas

Vacances "anticrisi": creix l'intercanvi de cases

Mascherano fins al 2016: donaria la pilota d'or a leo Messi

3 milions tres cent mil euros....És la fiança que haurà de pagar CDC després que el jutge l'hagi declarat responsable civil de l'espoli del Palau de la Música. El magistrat entén que Convergència es podria haver beneficiat dels presumptes desviaments de fons dels responsables del Palau de la Música. Si demà no fa efectiu l'import, se li embargaran els béns./ CDC ja ha advertit que interposarà un recurs. La resta de partits demana la compareixença del president Artur Mas. Més detalls, després dels titulars./El parlament aprova per unanimitat la dació en pagament. Després d'un any i mig, la norma anirà al congrés on si s'aprovés centenars de famílies deutores quedarien lliures de la hipoteca. Mentrestant, el preu dels pisos continua baixant i arriba a nivells de 2004./Es diu Mario i és el primer nen nascut a Espanya després que a la seva mare li extirpessin els ovaris a causa d'un càncer. Els metges van congelar-li òvuls i, una vegada recuperada de la malaltia, els li van implantar. Ho han fet a la Clínica Dexeus de Barcelona./Els grups de l'oposició coïncideixen a demanar a CDC, i més concretament al president Artur Mas, que comparegui públicament per donar explicacions i assenyali els responsables d'aquest presumpte desviament de fons./Encara al Parlament...al matí, el president de la Generalitat ha demanat a les autonomies que es plantin davant el que considera "tracte des-lleial" del govern espanyol cap a les comunitats. La sessió ha estat tensa, especialment per l'enfrontament entre CiU i el PP de Catalunya./Justament avui hem sabut que segons el Banc d'Espanya, els crèdits morosos ja representen mes de 150 mil milions d'euros: gairebé màxims històrics./Una altra dada econòmica que destaquem és el preu del metre quadrat de l'habitatge, que està al mateix nivell que a finals del 2004, segons el Ministeri de Foment. A Catalunya cau un 11% de mitjana...però els experts creuen que els preus podrien baixar encara més./Tot seguit us presentem el primer nen nascut a espanya després que a la seva mare li extirpessin els ovaris a causa d'un càncer. Els metges van congelar-li òvuls i, una vegada recuperada de la malaltia, els li van implantar...Es diu Mario i té un mes./L'Espanyol juga, aquest vespre, el primer partit amistós de pretemporada a Palamós: I ho fa sense davanter centre. Álvaro encara és a la selecció olímpica i KALU UCHE ha marxat aquest matí de Peralada./Ja sabem com serà l'exercici de duet i d'equips amb què l'equip espanyol de natació sincronitzada competirà als Jocs Olímpics./L'etapa reina del Tour, als Pirineus, ha decebut perquè res ha canviat als primers llocs de la general. Ni els mítics Aubisque i Tourmalet han estat decissius./ En bàsquet, el Barça Regal i el jugador Nathan Jaguai han arribat a un acord perquè el pivot australià s'incorpori a la disciplina blau-grana per una temporada./Aida, l'òpera més representada a la història del Liceu torna al temple català del bel canto.

El president de la Generalitat insta a totes les Comuntitats Autònomes a plantar-se davant el govern central per la seva deslleialtat total, ha dit. Mas acusa al govern espanyol de voler fer la meitat d'esforç que la resta d'administracions per reduir el dèficit./Les mesures d'austeritat que està prenent el govern de Mariano Rajoy han marcat la sessió de control al president aquest matí./En aquesta sessió de control també ha estat present la negociació pel pacte fiscal.. / Pel govern espanyol, les mesures d'ajust són la única sortida../Més del 67% dels comerços de Barcelona rebutgen la liberalització dels horaris comercials aprovada pel Govern Central, segons un estudi d'ESADE./Nova condemna per a Carme Badia, condemnada a 24 anys de presó per l'extorsió i l'assassinat de la psicòloga Anna Permanyer, el 2004 a Barcelona./Fa gairebé quatre mesos de l'última vaga general, el 29 de març, i continua el degoteig de detencions relacionades amb els incidents d'aquell dia./En fase de control l'incendi que es va declarar ahir a la tarda a Calders, al Bages./L'Espanyol juga aquest vespre el primer amistos de pretemporada a Palamós. I ho farà sense davanter centre. Álvaro encara és a la selecció olímpica i Kalu Uche ha marxat aquest matí de Peralada./I el Tour de França arriba avui als Pirineus en una etapa de 197 quilòmetres entre Pau i Banyeres de Luchon, amb 4 ports de muntanya, entre els que es troba el mític Turmalet./Joan Manuel Serrat i Joaquim Sabina van ser els encarregats d'obrir anit el Festival Castell de Peralada./ I un reconeixemt pels professionals d'aquesta casa."Personal autoritzat", de TVE Catalunya, va rebre anit el Premi Aena 2012 de periodisme

Tensa sessió de control: Mas insta les comunitats autònomes a plantar-se davant el govern central

Vitrificació d'ovòcits: primer nadó nascut a Espanya

Prohibida la prostitució a Barcelona: multes de fins a 1.200 euros als clients

Messi vol seguir millorant: i tornar a gunyanr títols amb el Barça