Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Catalunya demana el rescat a l'Estat espanyol. Sol·licita 5.023 milions d'euros per poder fer front als pagaments compromesos de la Generalitat, entre d'altres el remborsament dels anomenats "bons patriótics". El portaveu del govern, però, assegura que no acceptaran cap condició política ni noves exigències d'hisenda a canvi d'aquest rescat.

El PSC vol que Mas expliqui la situacio real de les finances catalanes.El PP diu que el rescat demostrarà que España no es centralista, Esquerra creu que la Generalitat perd sobirania i Iniciativa demana que el Parlament es pronuncii sobre el rescat.

Presenten a Reus un spray que permet marcar les eines i maquinària amb una mena d'ADN que n'identifica els propietaris. Sembla que és eficaç per evitar robatoris.

El dia abans de la tornada de la supercopa, José Mourinho reclama un canvi d'actitud als seus jugadors. Diu que no poden tornar a oferir la mateixa imatge que a Getafe. El Barça s'entrena a hores d'ara amb el dubte de Puyol.

La Generalitat acaba de demanar acollir-se al fons de liquiditat del govern central. Això, el mateix dia que hem sabut que Mariano Rajoy i Artur Mas parlaran de la proposta de pacte fiscal aprovada pel Parlament català el 20 de setembre. La reunió es farà a petició del president de la Generalitat, després que Rajoy s'hagi mostrat disposat a analitzar amb deteniment el text.

El descens del consum intern fa caure l'economia espanyola un 0,4% el segon trimestre d'enguany. En el que porten d'any el Producte interior brut ha baixat un 1,3%. Segons les últimes dades de L'institut nacional d'estadístca, aquest any s'han perdut 800 mil llocs de treball.

Augmenten un 70% les assistències de la Creu Roja a les platges de la ciutat de Barcelona. Aquest estiu s'han hagut de rescatar de l'aigua 27 més que l'any pasat. La major part de les assistències han estat per cops de calor, traumatismes i picades de medusa. Xifres que s'atribueixen a la gran afluència de barcelonins que no han marxat fora.

El Barça buscarà demà aixecar la seva onzena Supercopa al santiago Bernabéu, on fa més de 4 anys que no perd cap partit. Carles Puyol podria jugar amb una màscara ja que pateix una fractura al pòmul. Mourinho recupera Pepe i podria convocar el nou fitxatge Luka Modric.

La trobada entre Rajoy i Mas serà el 20 de setembre. PACTE FISCAL.

El consum no aixeca cap. EL PIB CAU UN 0,4% EL SEGON TRIMESTRE.

Més incidents a la platja. HAN RESCATAT 58 PERSONES A BARCELONA.

Objectiu Supercopa. PUYOL PODRIA JUGAR AMB MÀSCARA.

Mariano Rajoy analitzarà la petició de pacte fiscal d'Artur Mas i, en una data que encara es desconeix en parlaran en una trobada a Madrid. Així ho diu Rajoy en una carta que ha enviat al president català. Mentrestant, de cara l'11 de setembre, l'actualitat política se centra en saber saber si membres del govern aniran a la manifestació independentista.... Algún conseller, com Josep María Pelegrí, ja ha dit que no ho creu oportú. Altres callen i , potser de cara demà, durant la reunió de l'executiu català, se'n sapiga algun detall més.

El PP diu que l'avançament de les eleccions gallegues, que coïncidiran amb les d'Euskadi, és una mostra de responsabilitat política. El PSOE, en canvi, diu que les avancen per evitar els efectes negatius de les noves retallades que planeja Rajoy.

Els aturats de llarga durada sense prestació ja poden demanar l'ajut dels 400 euros. A les oficines de treball ja hi ha persones que en volen conèixer els nous requisits.

El Madrid presenta Luka Modrich l'endemà de la derrota a Getafe, que deixa els blancs a 5 punts del Barça. El croat vol estrenar-se dimecres a la tornada de la Supercopa... Un partit que podría jugar també Carles Puyol tot i la fractura al pòmul.

El president Artur Mas es reincopora al seu despatx en ple debat polític sobre el caire que cal donar enguany a la Diada. Mentre alguns consellers han demanat un 11 de setembre reivindicatiu i unitàri, avui el Conseller d'Agricultura, d'Unió Democràtica ha dit que el govern s'hauria de mantenir al marge de la manifestació independentista. La líder del PP català demana a Artur Mas que no alimenti la confrontació.

Cues a les oficines de Treball per demanar informació sobre les noves condicions del Pla Prepara que avui entren en vigor. Els aturats hauran d'acreditar, per exemple, que busquen feina de manera activa. La poden solicitar els desocupats que no cobrin cap prestació des del 16 d'agost.

El president gallec, Alberto Núñez Feijóo convoca eleccions anticipades i les fa coincidir amb les basques. Seran el 21 d'octubre, cinc mesos abans d'esgotar la legislatura. Feijoo ho justifica per garantir l'estabilitat política a l'hora de fer els pressupostors de l'any que ve.

El Barça es col·loca 5 punts del Reial Madrid amb la seva suada victòria a Pamplona i la derrota dels blancs al camp del Getafe. Mourinho va carregar contra els seus jugadors. AVui el club madridista ha fet oficial el fitxatge del migcampista croat Luka Modric.

La celebració de la Diada i el possible rescat de Catalunya damunt la taula. NOU CURS POLÍTIC.

Pla Prepara. PRIMER DIA PER DEMANAR L'AJUT.

Galícia també. ELECCIONS EL 21 D'OCTUBRE.

El Madrid, a 5 punts. PERD A GETAFE I FITXA MODRIC.

La indUstria de la cultura i, en especial, els exhibidors cinematogrAfics, alerten que l'imminent apujada de l'iva, que fara apujar el preu de les entrades d'un 13 per cent, suposara la perdua de milions d'espectadors i el tancament de centenars de sales dedicades a l'espectacle. L'iva del 21 per cent pels productes culturals es situara com el mes alt de tot Europa.

Els bombers continuen remullant els perímetre cremat a l'incendi de Madremanya, al Girones, per evitar qualsevol revifada de les flames. El foc l'han pogut controlar aquesta nit passada despres de cremar 220 hectarees de bosc i conreus.

L'associacio Espanyola contra el Cancer organitza jornades de colonies per a infants que tenen germans que pateixen algun tipus de cancer. Sovint queden en un segon terme en l'atencio dels pares i aquests dies de convivencia els ajuden a fer front a la malaltia que marca la vida familiar.

L'Espanyol va deixar escapar els 3 punts en la seva estrena a Cornella-El Prat, i encara no n'ha sumat cap en dues jornades. Una part de l'aficio va expressar el seu malestar, demanant la dimissio de la directiva.

Es mante el risc d'incendi molt alt a gairebe tot Catalunya. Els bombers donen per controlat l'incendi que crema des d'ahir a l'Alt camp, sobretot al terme d'Aiguamurcia. I la ultima hora es que el foc declarat a l'Emporda, al terme de Madremanya s'ha pogut estabilitzar. El foc va començar ahir al migdia i ha cremat mes de 200 hectàrees.

Un accident multiple a l'autopista , entre Sant Celoni i Maçanet de la Selva, causa 3 ferits lleus i provoca cues de 16 kilometres.En el sinistre s'hi han vist implicats 9 vehicles.

Un estudi de la Fundacio per l'investigacio Nutricional revela la pobra alimentacio de la majoria dels estudiants universItaris quan s'independitzen. Recorren massa sovint a la pasta i als pre-cuinats i ara els ofereixen cursos de cuina per que aprenguin a fer una dieta equilibrada.

La guerra de patents que enfronta els dos gegants tecnològics Apple i Samsung arriba al punt de maxima tensio. Un jurat de California ha condemnat a l'empresa sud-coreana a pagar a Apple mes de mil milions de dolars per haver copiat diferents models dissenyats per la companyia nord-americana.

I en esports, després de l'anada de la Supercopa... torna la lliga!! Tito Vilanova convoca Alex Song, que podria debutar dema al camp de l'Osasuna. L'espanyol reb avui el Saragossa en el que pot ser el primer partit de Simao com a blanc-i-blau i l'ultim d'Alvaro Vazquez

El consell de ministres aprova la prórroga de l'ajut de 400 euros als aturats que no tenen cap prestació. Els aturats que tenen dues persones o més al seu càrrec cobraran 50 euros més.... En canvi, els qui visquin amb pares o avis que ingressin el 75% del salari mínim no cobraran res.

El govern flexibilitza els desnonaments per impagament per revitalitzar el mercat del lloguer d'habitatges. Els llogaters que es retardin en les mensualitats podran ser desallotjats en 10 dies.

Es declaren cinc incendis a diferents punts de Catalunya. Els més importants són a a Aiguamúrcia, a l'Alt Camp,que ja està estabilitzat i a Madremanya, al Gironès on el foc encara està actiu.

L'endemà del primer Barça-Madrid de la temporada, els blaugrana estan satisfets amb el resultat. Tot i l'errada de Valdés i el 3 a 2 final, l'equip afronta amb confiança la tornada dimecres vinent al Bernabéu. Diumenge els espera l'Osasuna a la lliga.

Milers de desocupats estan pendents de la prórroga del subsidi de 400 euros que avui aprova el Consell de Minnistres. El pla Prepara dona aquest ajut als desocupats sense cap prestació a canvi d'assistir a cursos de formació. Pels qui tinguin parella o fills a seu càrrec s'amplia en 50 euros. La patronal veu bé que es vinculi l'ajut a la formació.

El govern també enllesteix una reforma de la llei que regula els lloguers. L'objectiu és agilitar els tràmits de denonament en cas d'impagament i anul·la la possiblitat d'evitar-lo encara que es pagui de cop el deute pendent. L'objectiu és fomentar el lloguer d'habitatges. A Espanya només un18% de les vivendes són de lloguer.

Anders Breivik és un criminal responsable de la mort de 77 persones i no un malalt mental. Així el considera la justícia Noruega que l'ha condemnat a 21 de presó prorrogables cada 5 anys . A la pràctica, l'autor de l'atemptat d'Oslo i la matança d'Utoya d'ara fa un any pot acabar cumplint cadena perpètua.

El Barça guanya 3 a 2 al Reial Madrid a l'anada de la Supercopa al Camp Nou. Els blaugrana van ser molt superiors però una errada de Valdés a les acaballes del partit va donar vida als blancs. Tito Vilanova es va estrenar amb victòria al clàssic i Mourinho, un cop més, es va queixar de l'arbitratge.

La formació, condició indispensable per rebre l'ajut de 400 o 450 euros. PENDENTS DEL PLA PREPARA.

Fomentar el lloger. S'ACCELEREN ELS TRÀMITS DE DESNONAMENT.

Matança de Noruega. CONDEMNEN L'AUTOR A 21 ANYS DE PRESÓ.

Tot segueix igual. EL BARÇA VENÇ 3-2 AL MADRID AL CAMP NOU.

És el súmmum de la rivalitat esportiva, l'enfrontament entre Barça i Reial Madrid, que, a hores d'ara centra l'atenciò dels aficionats al futbol. Serà el primer cara a cara entre Tito Vilanova i José Mourinho....Una trobada que podreu seguir a La 1 de Televisió espanyola d'aquí poc més de dues hores.

Veïns de Tarragona denuncien que l'Ajuntament ha fet més places de pàrquing de pagament al carrer només per recaptar. El consistori diu que es per afavorir la mobilitat.

La pujada de l'IVA el més que vé pot incrementar fins a 600 eurUs la despesa anual de les families. Els economistes preveuen que el consum caurà durant mig any.

La sequera afecta la qualitat de l'aigua de boca a municipis com Calaf. Hi han detectat una pujada del nivell de nitrats. La Generalitat aconsella que nadons, embarasades o persones malaltes NO beguin aquesta aigua.

L'ocupació hotelera a Catalunya gairebé no nota la crisi. El nombre de nits d'hotel ocupades durant el mes de juliol és de més de 7 milions 300 mil. I cada visitant hi passa una mitjana de 4 nits. Dos de cada tres turistes són estrangers. La ciutat de Barcelona, Salou i Lloret són les destinacions preferides.

L'onada de calor comença a anar de baixa, tot i que a l'interior les temperatures encara superaran els 35 graus. Els efectes de la sequera passen factura a municipis com Calaf on el descens de les reserves afecta la qualitat de l'aigua de boca. La Generalitat reconeix que si no plou la situació serà peocupant a la tardor.

Les famílies gastaran uns 50 euros més cada mes per l'augment de l'IVA a partir de l'1 de setembre. Es notarà sobretot en les productes de neteja perquè passen del 8 al 21%. La major part dels productes alimentaris augmenten del 8 al 10%. Els experts creuen que els efectes negatius de la mesura duraran mig any i després es recuperarà el consum.

Barça i Madrid s'enfronten aquesta nit, i en directe per La 1 de Televisió Espanyola, en el primer clàssic de la temporada. El Camp Nou s'omplirà per a l'anada de la Supercopa d'Espanya, en l'estrena de Tito Vilanova contra un equip blanc que arriba amb la baixa de Pepe.

Els hotels Barcelona, la Costa Brava i la Daurada quasi plens al juliol. EL TURISME SE SALVA.

La calor afluixa. LA SEQUERA PASSA FACTURA.

Augment de l'IVA. LES FAMÍLIES GASTARAN 50 EUROS MÉS.

Primer clàssic. SUPERCOPA, BARÇA-MADRID A LA1 DE TVE

15 ferits aquest migdia en un accident entre el tramvia blau del Tibidado i un camió. Dos dels ferits estan greus. Transports metropolitans de Barcelona investiga què ha passat. L'any 2009 el tramvia blau no va poder frenar a temps i va causar 9 ferits.

Augmenten els venedors il·legals que operen als voltans del mercat dels Encants de Barcelona. La majoria dels productes que ofereixen provenen de les escombraries.

La sequera obliga a alguns municipis d'Osona i la Segarra a abastir-se d'aigua mitjançat camions cisterna. Els ajuntaments demanen un consum resposable i els pagesos temen les conseqüències de la sequera als camps.

Barça i Madrid s'enfronten demà a l'anada de la Supercopa d'Espanya. A l'espera de saber què dirà Tito Vilanova, Mourinho creu que és el títol menys important de la temporada, i que tant li fa perdre'l si guanya la Lliga.

La sequera obliga a alguns municipis de la Segarra i Osona a recòrrer als camions cisterna per proveïr-se d'aigua. En alguns casos ho fan des de fa un mes. De moment no ha calgut fer restriccions però els ajuntaments demanen els veïns un consum responsable. És un dels efectes de la tercera onada de calor que s'allargarà fins divendres. Segons el balanç de la generalitat 134 persones han rebut fins avui atenció mèdica.

Catalunya bat rècord de turistes estrangers. El mes passat més de dos milions van triar aquest destí per passar les vacances, la major part són francesos i alemanys, però cada cop venen més turistes dels Estats Units i del Països Nòrdics. La quarta part dels que venen a Espanya opten per Catalunya.

Els exàmens de setembre beneficien les academies de repàs, que en alguns casos han multiplicat per 4 el nombre d'alumnes. Matemàtiques i llengües són les assignatures més demandades per fer repàs, unes classes que costen 200 euros al mes de mitjana.

José Mourinho comença a mostrar el to irònic que el caracteritza. Diu que firmaria perdre la Supercopa i guanyar la Lliga, i pel que fa al Barça assegura que l'equip de Guardiola no va ser hegemònic perquè no va ser capaç de guanyar dues Lligues de Campions seguides.