Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El govern català recorrerà davant el Tribunal Constitucional el decret de mesures sanitàries de l'executiu central per invasió de competències. Es basa en que la Generalitat té trasferides totes les competències en Sanitat i, per tant, diuen, ha de tenir plena capacitat per organitzar-ne els recursos.

El sector de l'alimentació s'ha convertit en el motor de la indústria espanyola. Representa el 9% del producte Interior Brut i ocupa el 20% dels treballadors de la indústria. L'any passat les vendes van augmentar prop d'un 2%, sobretot gràcies a les exportacions que van crèixer un 12%.

La venda de caixes fortes es dispara entre un 20 i un 50% en molts comerços. Sobretot l'últims mes. Al darrera? la inestabilitat financera que porta cada cop més persones a guardar els estalvis a casa.

Els autocars turístics ja no poden accedir a l'entorn de la Sagrada Família... L'Ajuntament de Barcelona els obliga a deixar i recollir els passatgers a les zones habilitades a 200 metres de la Basílica. La mesura ha estat ben acollida pels veïns i criticada pel sector turístic.

La selecció espanyola ha fet aquest matí l'últim entrenament a Las Rozas abans de viatjar cap a Polònia per jugar l'Eurocopa. Els de Vicente del Bosque s'allotjaran a NIEVINO, on instal·laran el quarter general. Altres seleccions, com Holanda o Alemanya, ja són a terres poloneses.

Diu que el decret de mesures sanitàries invaeix competències de la Generalitat. EL GOVERN PRESENTA RECURS.

Crèixer malgrat la crisi. L'ALIMENTACIÓ AUGMENTA LES VENDES.

Els estalvis, a casa. CREIX UN 20% LA VENDA DE CAIXES FORTES.

Vetats els autocars turístics. NO PODEN ACCEDIR A LA SAGRADA FAMÍLIA.

Marxen cap a Polònia. ÚLTIM ENTRENAMENT D'ESPANYA A MADRID.

El mes de maig va enregistrar 4.000 aturats menys a Catalunya i 30 mil a Espanya. Aquestes són unes dates en què la proximitat de la campanya d'estiu facilita les contractacions. Però si comparem les xifres d'aquest any amb les d'anys anteriors, tampoc són especialment bones. La ministra d'ocupació es mostra optimista, però prudent.

El Consell de Garanties estatutàries troba aspectes inconstitucionals en el decret sobre sanitat del govern Rajoy. Diu que el text viola tres articles de la Constitució i envaeix competències de la Generalitat.

La nova direcció de la cooperativa de l'aldea es nega a assumir la junta rectora si els membres sortints no aproven els comptes de l'any passat. 400 socis de la cooperativa continuen amb els seus dienrs bloquejats per un import total de 5 milions d'euros.

L'avaria de gas que ha afectat a 850 veins del Poble Sec de Barcelona torna a generar acusacions entre companyies de serveis i ajuntament sobre qui n'és el responsable. Una fuita d'aigua va provocar la inundació de les canonades del gas i la interrupció del servei.

La selecció espanyola ha demostrat en els 3 amistosos que ha jugat en els últims dies que arriba en un bon moment a l'Eurocopa. El combinat de Vicente del Bosque marxa demà cap a Polònia per començar a preparar el debut contra Itàlia del proper diumenge.

L'atur baixa a Catalunya per tercer mes consecutiu... Al maig, les llistes de desocupats es van reduir de 4.789 persones. Ara, a les oficines d'ocupació hi ha prop de 631mil persones registrades. Segons la Generalitat, Catalunya és la comunitat amb una evolució més positiva en termes interanuals. L'atur també ha baixat al conjunt de l'Estat. Amb tot, es tracta del descens més baix dels últims 3 anys en un mes de maig.

El sector dels gelats n'és un exemple. Empreses familiars, com aquesta de Castelló d'Empúries, que, a l'estiu, reincorpora fixos discontinus i fa una trentena de contractes temporals. I el sector dels menjars preparats n'és un altre. A Vallfona de Balaguer han començat la selecció per contractar un centenar de persones, la major part discapacitats.

El personal educatiu de les escoles catalanes comptarà, el curs vinent, amb un protocol per millorar la detecció del maltractament infantil. El text inclou el llistat de factors de risc i les actuacions a emprendre un cop detectats. El Departament d'Ensenyament i Benestar Social l'han signat avui.

Els impositors afectats per la fallida de la cooperativa de l'Aldea, ara fa mig any, i que han d'encapçalar la nova etapa de l'entitat es neguen a assumir-ne la direcció si la actual junta no aprova els comptes de l'any passat. Els actuals gestors diuen que presentaràn la dimissió, aquest vespre, hi hagi o no relleu.

Iniesta lidera el triomf de la selecció espanyola davant la Xina en l'últim amistós abans de l'Eurocopa. El manxec del Barça, que va sortir a la segona part, li va posar en safata a Silva l'únic gol del partit i va crear un munt d'ocasions, entre les quals un xut al travesser.

A Catalunya baixa de 4.789 desocupats i s'encadenen 3 mesos de descens. L'ATUR DÓNA UN RESPIR.

Feina de temporada. OPORTUNITATS A L'ALIMENTACIÓ.

Detectar maltractament infantil. PROTOCOL PER AL PERSONAL EDUCATIU.

Cooperativa de l'Aldea. LA JUNTA ACTUAL DIMITIRÀ HAGI O NO RELLEU.

Exhibició d'Iniesta. LIDERA EL TRIOMF D'ESPANYA CONTRA LA XINA.

El govern espanyol desmenteix que hagi rebut el suggeriment per part d'Alemanya d'utilitzar el fons de rescat europeu, com publica avui el setmanari alemany Der Spiegel, que afirma que aquest es el tema que van tractar a principis de setmana els ministres de finances alemany i espanyol, Wolfgang Schuble i Luis de Guindos. Des de Moncloa han estat molt explicits. No hi va haver pressions alemanes per provocar el rescat i els ministres van parlar d'altres temes.

Al macro complex d'oci i turisme d'Eurovegas, que promou l'empresari nordamerica Sheldon Adelson, li ha sortit un tercer pretendent espanyol. A la pugna entre Barcelona i Madrid s'hi acaben d'afegir els promotors de Marina d'Or a Castello de la Plana. El conseller de Sostenibilitat i Territori Lluis Recoder ha afirmat que la proposta l'han fet amb retard.

La denuncia per la repressio sagnant del regim siri contra l'oposicio surt als carrers del centre de Barcelona en una manifestacio convocada per l'Associacio Sirio-Catalana. Son les veus contra les detencions arbitraries i la tortura als detinguts, tal com denunciava tambe aquesta setmana el mediador internacional per Siria, Koffi Anan.

Els petits festivals de cinema passen per moments dificils pel descens de patrocinadors. A Catalunya n'hi ha una vintena que, al llarg dels anys, han anat atraient cap a les sales de projeccions a un public jove i tambe han donat a coneixer als nous cineastes.

El president del govern Mariano Rajoy defensa els eixos de la seva politica economica i afirma que Espanya sortira de la crisi pel seu propi esforç. Ho ha dit en la seva intervencio a les jornades del Cercle d'Economia , a Sitges, Rajoy ha afirmat que cal estimular el créixement pero que per aconsseguir-ho primer s'ha de reduir el deficit.

Sis persones ferides en un Accident de transit a Badalona. El sinistre s'ha prouduit en xocar dos autobusos urbans per causes que encara es desconeixen. Als ferits els an evacuat fins a l'hospital de Can Ruti.

El Sindic de Greuges de Catalunya recorda que la llei de transparencia que preparen els partits catalans ha d'anar tan a fons com demanen les institucions europees. En declaracions a TVE, Rafael Ribo apunta que el dret a l'informacio del ciutada no ha de tenir mes límits que els que afectin a la seguretat de l'estat o a la privacitat de dades.

Els controls de la guardia urbana de Barcelona de la prostitucióo al carrer es dirigeixen cada cop més, al client del sexe de pagament. 126 clients han estat sancionats el primer trimestre d'aquest any per 98 prostitutes multades. Dades que confirmen la inversio en la tendencia sancionadora. Un equip de l' Informatiu ha seguit d'aprop una d'aquestes patrulles policials.

El Barça Regal jugara la final de la Lliga de basquet. Ahir van eliminar el Valencia amb una victoria per 73 a 77 en un partit molt igualat, que es va resoldre gracies a un triple de Juan Carlos Navarro i a l'encert de l'equip als tirs lliures.

Enfront les veus que temen pel futur de l'euro, avui el conseller d'economia català es manifestava convençut que la moneda europea te un llarg camì per endavant. Andreu Mas-Colell, en les jornades que organitza el cercle d'economia a Sitges, demanava, també, que la pressiò de l'Estat sobre les autonomies no s'exageri. I un altre participant en aquestes jornades, Alfredo Pérez Rubalcaba, no ha escatimat crítiques al govern Rajoy per l'afer Bankia.

Catalunya ha registrat un superavit del 0'45% en el primer trimestre d'aquest any. Aixì ho ha revelat avui el ministre d'hisenda que també s'ha felicitat que totes les autonomies han aconseguit l'equilibri pressupostari.

4 noies que viatjaven en un tot terreny perden la vida en un accident de transit a l'alçada de Vilafranca del Penedés. En el sinistre, que també ha causat tres ferits, s'hi han vist implicats tres vehicles.

L'Institut de Trastorns Alimentaris de Barcelona alerta sobre el risc de les persones anorèxiques, o bulímiques de recaure durant l'època d'exàmens. Per evitar-ho es recomana vigilar d'aprop els malalts i animar-los a què facin vida social i evitin l'aillament.

Els 7 jugadors del Barça que disputaran l'Eurocopa ja són a Madrid concentrats amb la selecció espanyola. Amb l'arribada dels blaugrana, Del Bosque ja té l'equip al complet... Demà viatjaran a Sevilla on diumenge jugaran un amistós amb la Xina.

El Conseller d'Economia assegura que l'Euro és una relalitat consolidada que no està en questió. Mas Collell demana al Govern espanyol que no aprofiti la situació econòmica per aplicar polítiques re-centralitzadores. Mas-Colell també li demana al govern que afluixi la pressió sobre les comunitats autònomes. Tot plegat ho ha dit a les jornades del cercle d'economia que es fan a Sitges fins demà.

El primer secretari del PSC assegura que, a Madrid, defensarà el mateix model de finançament per a Catalunya que aquí. Pere Navarro diu que buscarà l'acord amb el PSOE però, si no l'aconsegueix, no descarta votar diferent al Congrès dels Diputats. Els partits catalans continuen les trobades bilaterals sobre el pacte fiscal.

L'Institut de Trastorns Alimentaris de Barcelona alerta sobre el risc que tenen les persones anorèxiques o bulímiques de recaure durant l'època d'exàmens, per l'estrès. Per això, recomana vigilar d'aprop els malalts i animar-los a què facin vida social i evitar l'aïllament.

Dues bandes consagrades, Franz Ferdinanz i Wilco encenen la primera nit del Primavera Sound amb concerts intensos que no van defraudar els seus seguidors. Aquest festival també és la plataforma ideal perquè molts grups que comencen es donin a conéixer... 150mil persones passaran per aquest festival fins dissabte.

Els 7 jugadors del Barça s'han concentrat avui amb la selecció espanyola. Així, Vicente del Bosque ja té a la seva disposició els 23 internacionals que disputaran l'Eurocopa. Aquesta tarda s'entrenaran plegats a Madrid i demà viatjaran a Sevilla per jugar un amistós contra la Xina.

Mas Colell: l'euro no està en qüestió. Demana al govern que no recentralitzi.CITA ECONÒMICA A SITGES.

Nou model de finançament. EL PSC PODRIA VOTAR DIFERENT DEL PSOE.

Trastorns alimentaris. RECAIGUDES DURANT L'ÈPOCA D'EXÀMENS.

Primavera Sound. TRIOMF DE FRANZ FERDINAND I WILCO.

Ja hi són tots. ELS JUGADORS DEL BARÇA AMB LA SELECCIÓ.

Artur Mas ha repassat aquesta tarda la situació econòmica i política que travesssem. El president de la Generalitat ha dit que Espanya pateix un problema de credibilitat, però que Europa no pot limitar-se a exigir ajustos, sino que també ha de garantir la liquiditat del sistema. Mas s'ha referit a Bankia, demanant que es recuperi tot el diner invertit en el rescat, i també ha parlat del pacte fiscal que reclama Catalunya.

Una nova sentència del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya reconeix el dret de 4 families a escolaritzar els seus fills en castellà. Aquest tribunal ha anul·lat també que el català sigui la llengua preferent a l'Ajuntametn de Barcelona.

La donació d'ovuls i esperma s'ha disparat fins a un 30% els últims anys. Els problemes econòmics porten moltes persones a donar per aconseguir uns ingressos extra.

Els proveïdors dels ajuntaments han començat a cobrar les factures pendents gracies al pla dissenyat pel Govern central. Es calcula que a tot Espanya els municipis tenen un deute de 10 mil milions d'euros.

Cara i creu per a dos jugadors del Barça. Pedro, que avui ha presentat autobiografia, es mostra molt content per formar part de la selecció espanyola que disputarà l'Eurocopa. Cuenca, en canvi, ha estat operat avui del menisc i no podrà jugar amb Espanya els Jocs Olímpics de Londres.

Els proveïdors dels ajuntaments comencen a cobrar les factures pendents després d'acollir-se al pla del Govern Espanyol per injectar liquiditat als municipis, que acumulen un deute de 10mil milions d'euros... La meitat de les empreses afectades són petites o mitjanes que, ara, podran tirar endavant, evitar acomiadaments i, fisn i tot, tornar a invertir... La patronal PIMEC reclama que la llei de morositat s'apliqui als ajuntaments, els obligui a pagar a 60 dies i liquidar l'IVA després d'haver cobrat.

L'endemà de la primera cimera sobre el pacte fiscal, CiU en fa una valoració molt positiva, sobretot per l'anunci de l'abstenció del PP quan es voti al Parlament... El PSC acusa els populars d'inhibir-se i aquests destaquen que el goven ha fet un gir cap el seny i la moderació... Esquerra diu que el concert és irrenunciable i Inicitiva també vol un pacte social.

La donació d'ovuls i esperma es dispara fins a un 30% els últims anys. Al darrera? Els problemes econòmics que fan que molts ho considerin una via per aconseguir ingressos extra. Alguns experts alerten del perill de mercadejar amb el propi cos i reclamen que se'n revisin les compensacions o que les donacions siguin gratuïtes.

L'Institut Català de la Salut ha d'indemnitzar amb més de 800mil euros una pacient per les greus seqüeles que li van provocar a l'Hospital de Bellvitge. La dona va ser operada de la columna vertebral i, segons la sentència, ni la intervenció ni el control posterior van ser els adequats. Ara pateix molts dolors i una depressió severa.

La selecció espanyola tanca la primera fase de preparació per l'Eurocopa amb una còmoda victòria davant Corea del Sud. L'equip de Vicente del Bosque es va imposar per 4 a 1 amb gols de Torres, Xabi Alonso, Cazorla i Negredo. Demà s'incorporen a Madrid els internacionals del Barça i l'Athletic.

Els municipis comencen a liquidar els deutes amb les empreses proveïdores. COMENCEN A COBRAR.

Els partits fan balanç. EL CAMÍ DEL PACTE FISCAL.

Donacions d'òvuls i esperma. AUGMENTEN FINS A UN 30% PER LA CRISI.

Condemna a l'ICS. INDEMNITZARÀ UNA DONA AMB 800 MIL EUROS.

La 'Roja' afina la punteria. GUANYA COREA DEL SUD PER 4 A 1.

Presidida per Artur Mas, aquesta tarda ha començat la cimera dels partits catalans sobre el pacte fiscal. El president de la Generalitat aspira a conseguir el máxim consens, però, a priori, la tasca és complicada. El PSC, amb certa complicitat del PP, no veu clar un finançament integrament controlat per la Generalitat; mentre que, per contra, Esquerra Republicana aspira a un sistema en el que Catalunya decideixi sobre l'entrada i sortida del diner.

La brutal escalada de la prima de risc espanyola obliga el ministre d'economia i a les autoritats europees a tranquilitzar els mercats. Luis De Guindos atribueix a la situació de Grècia els atacs al deute espanyol.

El governador del Banc d'Espanya afirma que voldria explicar-se sobre Bankia però que acata la decisió del govern que li demana que calli. Miguel Angel Fernández Ordóñez diu que la situació és molt greu i que cal acceptar el que diu el govern.

Xavier Trias i Mariano Rajoy acorden crear una comissió per impulsar les inversions de l'estat a l'area metropolitana de Barcelona. Per a Trias la prioritat és el corredor mediterrani i els accesos al port de Barcelona.

Leo Messi ha dit a l'Argentina que el va sorprendre l'adéu de Guardiola però assegura que Tito Vilanova està capacitat per dirigir el Barça. El blaugrana també diu que li va fer molta ràbia l'eliminació de la Champions davant del Chelsea perquè va ser injusta i va fallar un penal.