Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Real Madrid, Barcelona, Atlético de Madrid y otros nueve clubes ricos europeos, han presentado su propuesta para crear una Superliga europea alternativa a la actual Liga de Campeones que estaría presidida por Florentino Pérez. Entre los fundadores, además de los tres clubes españoles, figuran tres italianos, la Juventus, el Milan y el Inter, y seis ingleses, el Manchester United, el Manchester City, el Liverpool, el Chelsea, el Arsenal y el Totenham. De momento, no se suma al proyecto ningún club de Alemania ni de Francia. La UEFA, la FIFA y las Ligas nacionales de cada país se oponen al proyecto y amenazan con prohibir a esos 12 clubes participar en otras competiciones y advierten de que sus jugadores podrían verse privados de jugar con sus selecciones nacionales.

La Generalitat llença una campanya de conscienciació sobre la necessitat de vacunar-se contra el coronavirus mentre es manté una setmana més el confinament comarcal. Una mesura que no satisfà gairebé ningú, tot plegat quan augmenta el nombre de pacients ingressats per COVID19 als hospitals catalans, baixa el nombre de persones en estat crític, es frena la transmissió i baixa també el risc de rebrot.

La setmana política comença pendent d'un acord entre Esquerra i Junts per Catalunya per desencallar la investidura

En l'àmbit esportiu hi ha polèmica després que una dotzena de clubs, entre els quals hi ha el Barça hagin anunciat una nova competició que portarà per nom Superlliga. La UEFA diu que els qui participin poden ser expulsats fins i tot de les seves lligues nacionals.

En plana cultural Radio Nacional d'Espanya a Catalunya es vesteix de llarg per entregar els Premis Sant Jordi de Cinema en la seva seixanta-cinquena edició.

El FC Barcelona es la bestia negra del Athletic Club en la Copa del Rey, ya que le ha ganado las tres últimas finales que ha jugado. En la antesala de su cuarto enfrentamiento por el título, el último entrenador de los rojiblancos que ganó la Copa, Javier Clemente, analiza la situación para TVE. "Las finales las hemos perdido porque las hemos jugado mal", cree el técnico. "Nosotros para vencer al Barça tenemos que hacer muchas cosas muy bien", añade.

El FC Barcelona ha ganado 30 Copas del Rey y Chapi Ferrer logró dos esas en una época de inestabilidad en el club como la actual. Entonces la competición del KO fue la tabla de salvación. "Cuando la temporada no es buena, (la Copa) gana en importancia", explica Ferrer a TVE. Con el equipo eliminado en la Champions y tercero en Liga, esta vez "la Copa se tiene que ganar sí o sí", comenta en la antesala de la final ante el Athletic Club.

De cara a la final de la Copa del Rey de este sábado entre el Athletic Club y el Fútbol Club Barcelona, hemos hablado en Radiogaceta de los Deportes con el exfutbolista de ambos equipos, Jon Andoni Goicoetxea. El futbolista navarro estuvo alrededor de cuatro años en cada equipo además de pasar por el Osasuna y la Real Sociedad. Fue uno de los primeros laterales extremos en los años noventa con Johan Cruyff como entrenador del Barça. Goicoetxea ve como favorito para llevarse el título a los azulgranas para esta final, pero sabe que el conjunto vasco "querrá resarcirse un poco de la derrota ante la Real Sociedad".

Este sábado en el Estadio de la Cartuja los culés buscarán su trigésimo primer título y los 'leones' el vigésimo cuarto en el noveno capítulo de una rivalidad histórica que arroja anécdotas, polémicas y momentos estelares y que les ha enfrentado, más allá de la final en 42 encuentros con un balance de 23 victorias azulgranas, 13 rojiblancas y 6 empates.

[Final de la Copa del Rey: Athletic Club-FC Barcelona en directo, sábado a las 21:30 en RTVE.es]

El govern estudia si modifica el confinament comarcal i la possibilitat de crear un salconduit cultural, dependrà de com evolucionin els indicadors de la pandèmia. Les actuals mesures estan en vigor fins dilluns així que la decisió s'ha de prendre abans. El Ministeri de Sanitat respon a Catalunya davant el requeriment d'espaiar les segones dosis de Pfizer per poder inocular una primera dosi a més persones, la ministra, Carolina Darias recorda a la consellera Alba Verges que les segones dosis són importants.

A Manresa avui es guardarà un minut de silenci per condemnar el presumpte primer crim masclista a Catalunya aquest 2021. Els Mossos van detenir ahir un home de 40 anys per ha suposadament acabat amb la vida de la seva ex parella.

En clau política, Pere Aragonés, baixa a l'arena de les negociacions i ell mateix intenta desencallar la seva investidura en converses amb Jordi Sánchez, pres a Lledoners, i amb Carles Puigdemont.

Catalunya demanarà avui poder retardar la segona dosi de la vacuna de Pfizer per poder administrar la primera a més persones en un moment d'incertesa pel que fa altres vaccins com el d'AstraZeneca i ara Janssen. Aquesta última ajorna la seva distribució a Europa després que es detectessin 6 casos de trombosi als Estats Units, entre prop de 7 milions de persones vacunades.

La pressió hospitalària continua sent elevada a Catalunya amb més de 500 pacients a les UCI. L'evolució de la pandèmia aquesta setmana serà la que marqui si el confinament que ara es comarcal s'amplia a un altre ambit territorial, o si com demana el sector cultural es crea un salconduit per poder saltar-se'l per anar al teatre o a concerts.

De la política es compleixen avui dos mesos de les eleccions, sense que s'hagi format govern ni hi hagi acord encara per fer-ho.

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional contra una organització d'origen xinès presumptament dedicada al tràfic internacional de marihuana i al blanqueig de capitals. S'estan fent una vintena d'entrades i registres, a Barcelona, altres poblacions catalanes i també a Astúries.

Alguns hospitals comencen a reprogramar o desprogramar les intervencions que consideren no urgents per atendre la quarta onada de la pandèmia quan les UCI catalanes acumulen més de 500 pacients amb coronavirus. La desprogramació ha començat al Trueta de Girona o l'Arnau de Vilanova de Lleida. A les escoles el nombre d'alumnes confinats dobla el de la setmana passada. El govern confia en la vacunació, a la que a partir de demà s'incorporen les vacunes de Janssen, es mostra obert a modificar el confinament comarcal i alhora preocupat per l'augment de festes en domicilis particulars.

És dimarts i hi ha una nova reunió del govern en funcions, mentre Esquerra i Junts continuen negociant un acord de legislatura. Els republicans acusen als de Puigdemont de dilatar les converses.

Caixabank que avui comença a negociar amb els sindicats l'ajustament de plantilla després d'haver-se fusionat amb Bankia.

De tribunals, familiars de la menor presumptament violada i assassinada per un veí dels avis de la nena declaren avui com a testimonis en el judici que ha començat aquest dilluns a l'Audiència de Barcelona.