Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Esperanza Aguirre: "No descarto que algun diputat del PSOE no voti Sánchez"

  • L'expresidenta de la Comunitat de Madrid compara els processos català i basc perquè ambdós volen "saltar-se la llei"
  • Aguirre: "Sánchez s'ha posat al capdavant del 'Procés' i ara ve el canvi de règim. Anem pel camí d'Hugo Chávez"

Per
Cafè d'idees - Esperanza Aguirre: "No descarto que algun diputat del PSOE no voti Sánchez"

L'expresidenta de la Comunitat de Madrid i del Senat, Esperanza Aguirre, descarta "totalment" que algun diputat del PSOE voti a favor de la investidura del candidat del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, però no descarta que algun socialista no voti el candidat socialista, Pedro Sánchez. En aquest sentit, Aguirre recorda el cas dels diputats trànsfugues a l'Assemblea de Madrid, María Teresa Sáez i a Eduardo Tamayo i afirma que es podria repetir: "Ells no van votar a Simancas. I això no em semblaria malament".

Aguirre afegeix que l'actual president en funcions, Pedro Sánchez, s'ha posat "al capdavant" del 'Procés' i compara la situació a Espanya amb la de la Veneçuela d'Hugo Chávez: "Ara bé el canvi de règim, estem pel camí d'Hugo Chávez. No hi haurà noves eleccions. Ni Sánchez ni Puigdemont les volen convocar".

Aguirre: "Què farem amb ETA?"

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Esperanza Aguirre compara els processos català i basc perquè ambdós volen "saltar-se la llei": "Esperi's a veure quant de temps triga Otegui a demanar l'amnistia. Estem obligats a judicialitzar-ho", ha dit l'expresidenta popular de la Comunitat de Madrid.

No he tingut l'oportunitat de parlar amb Puigdemont. El que no faria és pactar-hi després de les seves exigències

Aguirre afirma que no es pot acceptar que el 'Procés' hagi estat un conflicte polític i que no es puguin judicialitzar les conductes que hi va haver. En aquest sentit, considera que si s'atorga l'amnistia s'aconsegueix impunitat i es pregunta què passaria amb els assassinats d'ETA: "Pedro Sánchez ho va dir a l'ONU. Un conflicte polític no es pot arreglar per via judicial. Què farem amb ETA? Era el mateix fi polític, la independència".

Amb relació al paper de Junts per Catalunya en la negociació del nou govern, Aguirre acusa els de Carles Puigdemont "o el partit anterior" de ser "completament racistes": "Ja no dic el Dr. Robert, Pujol va escriure coses contra els andalusos terrorífiques i Torra contra nosaltres".

Aguirre considera que el petó de Rubiales no va ser masclisme

L'expresidenta del Senat no considera masclistes les declaracions aquest dimecres de l'expresident del govern Alfonso Guerra contra la vicepresidenta Yolanda Díaz a qui descrivia "de perruqueria en perruqueria": "No el considero masclista. És un acudit. Masclisme és no creure en la igualtat".

Aguirre també creu que la repercussió que ha tingut el cas de Luis Rubiales, és una cortina de fum: "És com Rubiales, que ens el posen arreu perquè no es parli de Puigdemont i el canvi de règim d'Espanya".

Aguirre creu que Álvarez de Toledo hauria de substituir a Sémper

Esperanza Aguirre critica l'ús de l'Euskera per part de l'actual portaveu popular al Congrés de Diputats Borja Sémper per haver-se contradit: "Primer va dir que no farien el 'canelo' i després va fer un discurs en Euskera. És ell qui no em vol a mi, em qualifica de Rottenmeier". Aguirre demana que Cayetana Álvarez de Toledo substitueixi a Sémper com a portaveu dels populars: "Cayetana ho faria molt millor, ja ho ha fet, ha sigut la millor portaveu que hem tingut".

Aguirre: "M'agradaria que Isabel Díaz Ayuso fos la primera dona presidenta"

Aguirre ha confirmat que aquest diumenge assistirà a Madrid a la manifestació convocada dels populars contra l'amnistia. Creu que "està molt de moda" enfrontar-la amb Feijóo. "Tots estem per aconseguir que Pedro Sánchez no aconsegueixi els seus fins", defensa Aguirre tot i que reconeix que el PP ho té "molt difícil".

Aixó sí, Aguirre deixat molt clar que voldria que Ayuso fos la primera dona presidenta d'Espanya: "M'agradaria que la primera dona presidenta fos Isabel Díaz Ayuso. No em porti a enfrontar-la amb Feijóo".

Desconeix si Alberto Núñez Feijóo participarà en la convocatòria, però afirma que anirà juntament amb Díaz Ayuso a la manifestació del 8 d'octubre a Barcelona.