Enlaces accesibilidad
Televisió

Pilar Eyre a Marc Giró: "Crec que si tornés a viure la vida, la viuria d'una altra manera"

 
  • Pilar Eyre visita el 'Late Xou amb Marc Giró' per parlar de la seva nova faceta com a youtuber
  • La periodista i escriptora va ser la primera a parlar de les infidelitats del rei emèrit

Tots els continguts del programa a RTVE Play Catalunya

<span class="hddn"><a href="https://www.rtve.es/play/videos/latexou/"><img src="https://css2.rtve.es/css/rtve.2019/rtve.logos-programas/lateXou.png" alt="LateXou" class="fr-fic fr-dii"> <em>LateXou</em> </a> </span>

Per
Late Xou - Les anècdotes surrealistes de Pilar Eyre i la seva nova faceta com a youtuber

Marc Giró rep la visita de Pilar Eyre. La periodista i escriptora ha llençat un desig: "A veure si avui no em cabrejo". La convidada ha explicat que no va molt a la televisió perquè "sempre em feu moltes marranades. Em fan paranys perquè volen que m'enfadi i parli malament d'algú". El presentador del 'Late Xou' li ha assegurat que això no li passaria i l'entrevista ha començat.

'De amor y de guerra'

El pròxim mes de setembre, Pilar Eyre publicarà la seva 28a novel·la, anomenada 'De amor y de guerra'. En el programa s'ha descobert la portada del llibre, una imatge amb el fons negre, unes flors vermelles i el títol centrat i de color blanc. La història gira al voltant d'un matrimoni que té lloc durant la Guerra Civil. Els protagonistes "són de dues famílies diferents i l'any 39 s'han de separar. Ella s'ha de quedar a Barcelona i ell ha de marxar a l'exili. El que passa amb la vida de cadascú, aquest és el tema de la novel·la", ha explicat l'autora.

Pilar Eyre ve al 'Late Xou amb Marc Giró' a parlar del seu nou llibre 'De amor y de guerra'

Pilar Eyre i la seva nova faceta com a youtuber JOSEP ECHABURU

Sobre la seva feina com a escriptora, Pilar Eyre ha assegurat que l'ofici "ha absorbit tota la meva vida. Abans pintava, tocava la guitarra, m'agradava molt sortir... i això ha sigut un gran error perquè totes les meves satisfaccions venen d'una mateixa font. El dia que falli, m'avorreixi o se'm faci monòton, no tindré substitut". L'escriptora ha acabat dient entre riures, que escriuria una novel·la d'autoajuda sobre aquest tema.

11 milions de visualitzacions

De fet, la periodista està explorant una nova forma d'arribar al públic, a través de vídeos que penja a la plataforma YouTube. La idea li va donar el seu fill Ferran i la convidada, en un principi, s'hi va mostrar reticent perquè creia que això "era cosa de gent jove" i que "faria el ridícul".

Doncs resulta que en un dels últims vídeos que ha publicat, ha arribat a 11 milions de visualitzacions. "Ara em paren més pel carrer pels vídeos de YouTube, que per la televisió, els meus llibres o pel periodisme. És increïble, estic al·lucinada", ha explicat la convidada.

Sobre la seva manera de ser i de provar coses noves, Pilar Eyre ha reconegut que és "bastant gamberra. A mi m'agrada ballar, treure'm aquesta cosa sacrosanta que tenen alguns autors".

El terror de la casa reial

"Deuen estar desitjant que em retiri. No, que em mori", ha declarat Pilar Eyre sobre la casa reial i ha afegit "és veritat que els hi foto molta canya". La periodista va ser la primera a parlar de les infidelitats del rei emèrit. "Anteriorment, periodistes i escriptors magnífics havien parlat de la casa reial, però sobretot, de temes econòmics, d'algunes irregularitats. La que va començar a parlar de la desgraciada vida matrimonial de la reina Sofía, vaig ser jo".

En aquell moment, "molts periodistes anaven a les televisions a atacar-me i a dir que havia mentit. Doncs gairebé tots els fets que explicava en el meu llibre, s'han confirmat. Ningú m'ha demanat perdó, per cert. Bé, és igual, no m'importa", ha dit Pilar Eyre.

Abans de marxar, l'escriptora i periodista ha reconegut que no s'havia emprenyat, tot el contrari: "Me'n vaig molt contenta, molt feliç d'haver estat amb tu (Marc), de veritat".