Enlaces accesibilidad
Dansa

Màrius Roca, el ballarí prodigi de 13 anys que ha estat finalista del Youth America Grand Prix

  • El ballarí de 13 anys Màrius Roca ha estat un dels finalistes del Youth America Grand Prix
  • L'artista de Sant Cugat ha interpretat un fragment de la peça 'Particles' a 'Punts de vista'
  • Recupera tot el contingut cultural del programa a RTVE Play Catalunya

Per

Punts de vista - Entrevista al ballarí Màrius Roca

Amb 13 anys els nens encara estan intentant descobrir què volen ser de grans, però Màrius Roca ho té clar: vol ser ballarí. I després de ser un dels finalistes del Youth America Grand Prix de dansa, ho té a tocar.

El jove ballarí ha explicat a 'Punts de vista', programa disponible a RTVE Play Catalunya, que la dansa és una passió que li ha acompanyat tota la vida. "Jo sempre, des que era petit i fins ara, soc un noi molt mogut i vaig començar a ballar perquè m'agrada molt. La dansa per mi és vida perquè combina la tècnica amb les emocions i et fa despertar".

La dansa per mi és vida perquè combina la tècnica amb les emocions

L'intèrpret ha comentat a Tània Sarrias que, tot i que moltes persones l'han fet suport, no tothom veu amb bons ulls la seva vocació: "Els amics més propers s'interessen i em donen suport per seguir endavant, però hi ha d'altres que se'n riuen i no veuen el sacrifici que hi ha realment darrere".

Un gran sacrifici

Màrius Roca assaja quatre hores diàries de dilluns a dissabte per poder arribar a adquirir les aptituds necessàries per ser un gran ballarí. Això implica que sigui molt difícil compaginar amb els estudis. "A vegades és una mica complicat arribar a tot, però la dansa també et desenvolupa la concentració, la memòria, la disciplina, que ajuda molt al treball".

Finalista al Youth American Grand Prix

L'artista català ha reconegut haver tingut una mica de nervis quan va veure les dimensions del Youth American Grand Prix i la qualitat tècnica dels 250 participants: "Vam entrar a l'escenari que era molt gran i, en veure a tanta gent de tot arreu i d'un nivell molt alt tens nervis i una mica de por de 'què passarà'".

Tot i això, la seva participació va ser tot un èxit i ara li han ofert fer estades en algunes de les millors escoles de dansa del món com Milà, Houston o Zurich. "Sempre fa una mica de por haver de marxar, però a mi m'agrada fer una vida autònoma i gaudir. Viatjar t'aporta noves relacions, nous amics, nous idiomes (...) Són experiències que mai oblidaràs".