Enlaces accesibilidad
Sembrar calçots

El secret d'una bona calçotada feta a casa

<span class="hddn">Cultiva els teus propis <strong>calçots </strong>seguint els passos de l'Àlex</span>

<span class="hddn">D’una ceba s’extreuen entre tres i sis cebes tendres</span>

Per
Va de Verd - El secret d'una bona calçotada

Parlem d'autoconsum, per què la María Gómez, la presentadora del 'Va de Verd' ho té clar: per què anar cada diumenge al restaurant a fer una calçotada, si podem cultivar nosaltres els calçots i menjar-ne fins a atipar-nos? L'Àlex, d'@ecohuertodealex a Instagram, ens ensenya quins són els passos a seguir per sembrar calçots a l'hort de manera fàcil i ràpida. De fet, el nom d'aquesta ceba tendra prové de la manera com es cultiva, ja que es va calçant a mesura que va creixent.

Va de Verd - El secret d'una bona calçotada - veure ara

El primer pas per cultivar calçots és preparar una línia recta per plantar-los i treballar la terra perquè quedi solta. Es planten les cebes velles a poca profunditat i amb una distància entre elles de 20 centímetres. El següent pas és calçar-les perquè s’allargui la zona blanca i comestible dels calçots. Aquesta tasca, que consisteix a rodejar la ceba de terra, s’ha de realitzar de forma constant.

Les calçotades no són una tradició recent: es diu que el seu origen data del segle XIX a Valls i que durant el primer terç del segle XX es va convertir en un menjar pels dies festius a casa de molts vallencs molt estès i popular avui dia.